Το μυστικό για συναισθηματική ζωή και συναισθηματική ευεξία
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Το μυστικό για συναισθηματική ζωή και συναισθηματική ευεξία

[video_player type=”youtube” youtube_remove_logo=”Y” width=”560″ height=”315″ align=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″]aHR0cHM6Ly95b3V0dS5iZS9CWTA0NmI2OXlORQ==[/video_player]

[button_1 text=”%CE%97%20%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82%20%CF%83%CF%84%CE%BF%20mail%20%CF%83%CE%BF%CF%85″ text_size=”20″ text_color=”#FDF7EA” text_font=”Open Sans;google” text_letter_spacing=”0″ subtext_panel=”N” text_shadow_panel=”N” styling_width=”100″ styling_height=”15″ styling_border_size=”1″ styling_border_radius=”0″ styling_border_opacity=”100″ styling_gradient_start_color=”#188691″ drop_shadow_panel=”N” inset_shadow_panel=”N” align=”center” href=”https://manolisischakis.gr/simvouli” new_window=”Y”/]

 

Περίληψη:

Το μυστικό για συναισθηματική ζωή και συναισθηματική ευεξία

Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τον θάνατο. Τον φυσικό θάνατο. Αυτό όμως που δεν έχουν σκεφτεί οι περισσότεροι άνθρωποι, ενδεχομένως, είναι ότι ο συναισθηματικός θάνατος είναι πολύ πιο σοβαρός από τον σωματικό θάνατο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν στα 25 και τους θάβουν στα 85. Γιατί; Γιατί να το κάνουν αυτό οι άνθρωποι στον εαυτό τους; Γιατί να το κάνουμε εμείς; Γιατί να το κάνεις εσύ; Οφείλεις στον εαυτό σου, κι εσύ κι εγώ και όλοι μας, να ζήσουμε αυτό το δώρο της ζωής.

Δες το video στην αρχή της σελίδας για να ακούσεις ολόκληρη την εκπαίδευση ώστε να αγγίξεις το μέγιστο δυναμικό σου και να γίνεις κυρίαρχος της ζωής σου!

Αναφορά σε αυτό το επεισόδιο: Εάν θέλεις  να μάθεις τις τεχνικές του NLP και να γίνεις coach του εαυτού σου κάνε κλικ εδώ

Σου άρεσε αυτό το επεισόδιο; Παρακαλώ μοίρασε το! Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι δωρεάν ΜΟΝΟ γιατί εσύ μοιράζεσαι τη δουλειά μου!

[button_1 text=”%CE%95%CE%AC%CE%BD%20%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CF%84%CE%BF%20.mp3%20%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%20%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BA%20%CE%B5%CE%B4%CF%8E” text_size=”20″ text_color=”#FDF7EA” text_letter_spacing=”0″ subtext_panel=”N” text_shadow_panel=”N” styling_width=”100″ styling_height=”15″ styling_border_size=”1″ styling_border_radius=”0″ styling_border_opacity=”100″ styling_gradient_start_color=”#188691″ drop_shadow_panel=”N” inset_shadow_panel=”N” align=”center” href=”https://soundcloud.com/manolis-ischakis/2ewtzcczdhbt” new_window=”Y”/]

 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Η έννοια της αυτοπεποίθησης και πώς να την αυξήσεις

Η δύναμη της απόρριψης και η σημασία της για την ζωή

Πώς μπορεί το γέλιο να σου αλλάξει την ζωή γρήγορα και απλά

Πώς να απελευθερώσεις τον πόνο από την καρδιά σου

Πώς να κάνεις το άγχος ένα δημιουργικό εργαλείο για την επιτυχία σου

 

efta vimata epityxias

 

Σχετικές  συμβουλές για να εμπνευστείς: 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

 

agapi_nlp coaching

synaisthimatiki evexia

synaisthimatiki zwi

synaisthimatiki zwi

 

Σενάριο video:

[Η συνέχεια είναι ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το  επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια – χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ.)

Το μυστικό για συναισθηματική ζωή και συναισθηματική ευεξία

Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τον θάνατο. Τον φυσικό θάνατο. Αυτό όμως που δεν έχουν σκεφτεί οι περισσότεροι άνθρωποι, ενδεχομένως, είναι ότι ο συναισθηματικός θάνατος είναι πολύ πιο σοβαρός από τον σωματικό θάνατο.  

Οι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν στα 25 και τους θάβουν στα 85. Γιατί; Γιατί να το κάνουν αυτό οι άνθρωποι στον εαυτό τους; Γιατί να το κάνουμε εμείς; Γιατί να το κάνεις εσύ; Οφείλεις στον εαυτό σου, κι εσύ κι εγώ και όλοι μας, να ζήσουμε αυτό το δώρο της ζωής. Αυτό το δώρο που δεν δίνεται σε όλους. Ή δεν δίνεται με τους όρους που εμείς το απολαμβάνουμε. Και δεν ξέρω ποιος είσαι, πως είσαι, τι κάνεις. Σίγουρα όμως, πιστεύω ότι στους ανθρώπους έρχονται κάποιες δύσκολες καταστάσεις τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν με σκοπό να πάνε παρακάτω και να εξελίξουν την ζωή τους.  

Και αυτοί στους οποίους δίνονται αυτές οι δύσκολες καταστάσεις που για άλλους φαντάζουν ανυπέρβλητες,  αυτοί είναι έτοιμοι να το κάνουν, να εξελίξουν την ζωή τους, και είναι πολύ δυνατοί άνθρωποι. Και βλέποντας τέτοιους ανθρώπους πολλές φορές πραγματικά πιστεύω ότι αυτοί είναι πολύ πιο δυνατοί από εμένα. Και γι’ αυτό μπορούν και υπάρχουν, μπορούν και συνεχίζουν. 

Πώς να αναπτύξεις την συναισθηματική σου ευεξία

Έτσι λοιπόν αυτό που υπάρχει είναι ότι χρειάζεται να αναπτύξουμε την συναισθηματική σου ευεξία. Χρειάζεται να ζήσεις περισσότερα χρόνια αλλά και καλύτερα χρόνια. Και για να συμβεί αυτό τι χρειάζεται να κάνουμε; Χρειάζεται να σταματήσουμε να κρίνουμε τους άλλους ανθρώπους. Γιατί όσο κρίνεις τους άλλους ανθρώπους το μόνο που κάνεις είναι να στερείς από τον εαυτό σου την αφθονία. Γιατί η αφθονία τι είναι; Είναι α – στερητικό + φθόνος. Είναι η στέρηση τους φθόνου. Όσο φθονώ δεν μπορώ να έχω αφθονία στην ζωή μου.  

Αν θέλεις λοιπόν να ζήσεις περισσότερα χρόνια χρειάζεται να σταματήσεις να κρίνεις τους άλλους ανθρώπους. Για ποιο λόγο; Ο Δαλάι Λάμα έλεγε “Το να κρίνεις ή το να θυμώνεις με έναν άνθρωπο είναι σαν να πίνεις δηλητήριο και να θέλεις να σκοτώσεις τον εχθρό σου.” 

Η ιστορία του κ. Γιάννη

Δεν θα ξεχάσω ποτέ μια ιστορία που μου είπε κάποια στιγμή ένας άνθρωπος που γνώρισα, για μια οικογένεια, την οικογένεια του κ. Γιάννη. Η οικογένεια του κ. Γιάννη ήταν μια οικογένεια πάρα πολύ φυσιολογική, δεμένη, χαρούμενη, τρώγανε μαζί, διασκέδαζαν μαζί, είχαν και τις εντάσεις τους, εντάξει… Αλλά στην καθημερινότητα τους ήταν πάρα πολύ καλά και τηλεφωνιόντουσαν συνέχεια μέσα στην ημέρα, ενδιαφερόντουσαν ο ένας για τον άλλον, και αυτό συνέβαινε για πάρα πολλά χρόνια. Και κάποια στιγμή, σε ένα από αυτά τα τηλεφωνήματα, τηλεφώνησε η γυναίκα στον άντρα της και του είπε ότι πέθανε το παιδί τους.  

Όπως καταλαβαίνεις τους κόπηκαν τα πόδια. Δεν υπάρχουν λόγια που να περιγράφουν την συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν. Πέρασε ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα που υπήρχε πόνος. Φαντάσου, αγόρασαν σπίτι έξω από το νεκροταφείο για να μένουν μαζί με το παιδί. Έκαναν άλλο παιδί και έδωσαν στο νέο παιδί το όνομα του παιδιού που είχε πεθάνει. Η ατμόσφαιρα ήταν βαριά.  

Προσωπική ανάπτυξη 

Μέχρι που κάποια στιγμή, του σύστησε ένας φίλος του να αρχίσει να διαβάζει βιβλία προσωπικής ανάπτυξης, κινητοποίησης και να δουλεύει πάνω στον εαυτό του. Γιατί ξέρεις καμιά φορά όταν δεν μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση χρειάζεται να αλλάξεις τον εαυτό σου, να ενδυναμώσεις τον εαυτό σου σχετικά με μια κατάσταση. Και όντως αυτή η κατάσταση δεν αλλάζει. Το μόνο που θα μπορούσε να αλλάξει είναι να αλλάξει τον ίδιο του τον εαυτό, να δουλέψει με τον εαυτό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  

Έτσι λοιπόν κάποια στιγμή ξυπνάει και παίρνει μια απόφαση ο κ. Γιάννης. Πήρε την απόφαση να βρει κάτι πολύ σημαντικό γι’ αυτόν. Και άρχισε να βοηθάει παιδάκια. Άρχισε να βοηθάει παιδάκια τα οποία είχαν πρόβλημα. Τα οποία ήταν εγκαταλελειμμένα, είχαν προβλήματα, ήταν δυστυχισμένα. Και ξαφνικά η ζωή του άρχισε να αποκτάει ένα νόημα.  

Και εδώ θέλω να σε ρωτήσω. Τι πιστεύεις ότι άλλαξε; Η κατάσταση; Άλλαξε η συνθήκη; Μεταλλάχθηκε σε ένα ευχάριστο γεγονός αυτό το θλιβερότατο γεγονός; Ή αυτό που έγινε είναι ότι βρήκε ένα νόημα στην ζωή του;  

Σταμάτα να κρίνεις και άρχισε να ζεις!

Έτσι λοιπόν για να ζήσεις περισσότερα χρόνια, για να έχεις συναισθηματική ζωή, συναισθηματική ευεξία, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να σταματήσεις να κρίνεις και να αρχίσεις να ζεις. Να αρχίσεις να κάνεις διαφορετικά πράγματα. Να κάνεις πράγματα τα οποία σε εξελίσσουν. Πράγματα τα οποία σε αναπτύσσουν. Πράγματα τα οποία βάζουν καινούργια δεδομένα στο μυαλό σου. Πράγματα για τα οποία χρειάζεται να σκεφτείς πολύ παραπάνω από αυτό που φανταζόσουν ή από αυτό που έκανες. Γιατί πολλές φορές στην καθημερινότητα μας επειδή είναι η ίδια δεν εξελισσόμαστε, δεν αναπτυσσόμαστε.  

Έτσι λοιπόν για να αποκτήσεις συναισθηματική ευεξία άρχισε να αναπτύσσεις την δεξιότητα καθημερινά να κάνεις άλλα πράγματα ή να τα κάνεις με διαφορετικό τρόπο για να αρχίσεις να εξελίσσεσαι, να αρχίσεις να αναπτύσσεσαι.  

Να είσαι συνειδητός

Όμως εδώ πέρα έχω ένα μυστικό. Καθώς δουλεύεις πάνω στον εαυτό σου, πάνω στην εξέλιξη σου, κάνοντας διαφορετικά πράγματα, πρέπει να είσαι πολύ συνειδητός – αυτή η εξέλιξη να είναι συνειδητή – προς την κατεύθυνση που εσύ θέλεις. Προς την κατεύθυνση που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις συναισθηματική ζωή και ευεξία. 

Έτσι λοιπόν γράψε κάτω τι είναι αυτό το νέο που αν φέρεις στην ζωή σου θα κάνει την καρδιά σου να χτυπάει τόσο δυνατά όπως όταν έρχεται ένας έρωτας; Μπορεί να μην το ξέρεις τώρα! Δεν πειράζει. Αφιέρωσε χρόνο. Ψάξε. Ρώτα. Μείνε ανοιχτός. Και πολύ γρήγορα θα σου έρθει η απάντηση.  

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος και κάθε φορά ανυπομονώ να είμαστε μαζί στα video, σε αυτές τις νέες και σημαντικές πληροφορίες για την ζωή σου. Βέβαια κάποιες πληροφορίες είμαι σίγουρος ότι τις ξέρεις αλλά θα σου πω κάτι. Προσωπικά αυτό που κάνω είναι το εξής: Κάθε μέρα αφιερώνω 3 ώρες στο να εκπαιδεύω τον εαυτό μου. Πολλά από αυτά όπως καταλαβαίνεις τα έχω ξανακούσει. Ξανά και ξανά και ξανά. Γιατί; Γιατί η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως.  

Έτσι λοιπόν κάνε Like, subscribe, γράψε τα σχόλια σου και μοιράσου το με τους φίλους σου. Γιατί δεν ξέρεις ποτέ ποιος και πόσο πολύ χρειάζεται αυτές τις γνώσεις. Γιατί όλα στο τέλος της ημέρας είναι μία ιδέα. Αυτός ο υπολογιστής, το tablet, από όπου βλέπεις αυτό το Video ήταν προϊόν ενός ανθρώπου με μια ιδέα. Βοήθησε τους ανθρώπους να σκεφτούν εκείνη την ιδέα που θα αλλάξει για πάντα την ζωή τους.  

Είσαι υπέροχος! Είσαι μοναδικός! Να ζεις με Πάθος!  

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Διάλεξε Κατηγορια

[ TN IN ] Μπορεί να μην σε ξέρω, μπορεί και να σε ξέρω, αλλά είμαι σίγουρος πως μπορείς να κάνεις τα …

Όσον αφορά την οικονομική ανεξαρτησία οι περισσότεροι άνθρωποι απλά τη φαντάζονται και το μόνο που κάνουν είναι να αγοράζουν κανένα λαχείο. Μια …

Προσφατα Άρθρα

ΣΚΟΝΑΚΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

#9 Steps Manolis