Τα #7 κορυφαία life hacks για μέγιστο ελεύθερο χρόνο

Ξέρεις τι; Να βράσω τα λεφτά σου, την ομορφιά σου, τα πλούτη σου, τη φήμη σου, εάν δεν έχεις χρόνο να ζήσεις.

Ζούμε μία φορά και ξέρεις κάτι, έχεις μία και μοναδική ευκαιρία να ζήσεις τη ζωή σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι’ αυτό, εάν στο τέλος της ημέρας δεν έχεις χρόνο να δεις αυτόν τον υπέροχο ήλιο, να δεις αυτό το υπέροχο γρασίδι, τα δέντρα, αυτό το θαύμα που λέγεται φύση, τι να κάνω, ό,τι άλλη επιτυχία μπορεί να μου φέρεις…

Έχω ταξιδέψει αρκετά. Ντουμπάι, Λονδίνο, Γερμανία… Τις προάλλες ήμουν στον Ντουμπάι και μιλούσα με κάποιους ανθρώπους εκεί, οι οποίοι είναι εκατομμυριούχοι, πολύ επιτυχημένοι, τους βλέπουν οι άνθρωποι και τους προσκυνούν, έχουν Ferrari, έχουν Lamborghini αλλά ξέρεις τι; Δουλεύουν όλη μέρα. Και;

Έχω έναν φίλο, λάτρη των μηχανών, ο οποίος αποφάσισε στα είκοσι κάτι του  να γυρίσει όλο τον κόσμο με τη μηχανή του. Έχει κάνει πάρα πολλά ταξίδια, δεν έχει την επιτυχία όπως θα έλεγε εκεί έξω ο κόσμος, αλλά έχει πάρα πολλές αναμνήσεις και πολλές φωτογραφίες. Ποιος είναι πιο πετυχημένος;

Δεν σου λέω να επιλέξεις τον έναν ή τον άλλο τρόπο ζωής. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι, αν δεν έχεις χρόνο να ζήσεις, για μένα υπάρχει μια ματαιότητα. 

Τι Χρειάζεται λοιπόν να κάνεις;

 1. Οργάνωσε το πρόγραμμά σου.

Χρειάζεται να μάθεις να οργανώνεις το πρόγραμμά σου. Αλλά για να οργανώσεις το πρόγραμμά σου χρειάζεσαι να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου. Για ποιο λόγο; Γιατί πολλές φορές οι άνθρωποι, ξέρεις που το χάνουν; Το χάνουν στο ότι στο πρόγραμμά τους, αυτό που πρέπει να κάνουν, δεν βάζουν κάποια πράγματα τα οποία φοβούνται. Και αυτά είναι που πρέπει να κάνουν.

Έτσι λοιπόν, μάθε να οργανώνεις το πρόγραμμά σου. Δηλαδή, να ξέρεις τι θα κάνεις, πότε θα το κάνεις και να ξέρεις το κάθε τι, πόσο διαρκεί.

Επίσης μην κάνεις τρέλες. Ξέρεις ότι από Αθήνα –  Θεσσαλονίκη, με το αμάξι είναι 5 ώρες. Ξέρω ότι εσύ είσαι γκαζιάρης και μπορείς να το κάνεις σε 3,5, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Ξέρεις ότι είναι 5 ώρες, θες να πούμε έστω 3,5 αλλά σε μία ώρα δεν μπορείς να το κάνεις. Οπότε μην κάνεις δράσεις μες την ημέρα που η κάθε μία θέλει από 3 ώρες και εσύ έχεις βάλει 6 τέτοιες δράσεις. Δεν γίνεται.

Άρα να είσαι λογικός. Φτιάξε ένα πρόγραμμα το οποίο να ξέρεις τι θα κάνεις, πότε θα το κάνεις, πόσο διαρκεί και τι χρειάζεται για να ολοκληρωθεί.

2. Βάλε τους στόχους σου σε προτεραιότητα

Το δεύτερο κομμάτι είναι να βάλεις τους στόχους σου σε προτεραιότητα, με πρόγραμμα. Τι πρέπει να κάνεις μέσα στην ημέρα, και μεσα στην εβδομάδα, στο μήνα κλπ για να ολοκληρώσεις τους μεγαλύτερους ή ακόμη και τους μικρότερους στόχους.

3. Αξιοποίησε την τεχνολογία

Το τρίτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις οπωσδήποτε το 2024 είναι να αξιοποιείς την τεχνολογία. Πλέον το Artificial Intelligence έχει μπει ενεργά στη ζωή μας. Όλοι καταλαβαίνουμε τη σημαντικότητά του, μάλλον την αναγκαιότητά του, και όποιος αυτή τη στιγμή δεν πηδήξει στο τρένο που λέγεται τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία, θα μείνει έξω και κάποια στιγμή ο σταθμός που βρίσκεται, θα ερημώσει και θα περάσει δύσκολα.

Αυτή τη στιγμή ζούμε μια τεχνολογική επανάσταση. Όλα αλλάζουν. Σε 5 με 10 χρόνια δεν θα είναι τίποτα ίδιο με αυτό που ξέρεις. Φρόντισε τώρα να κάνεις κάτι, γιατί τότε θα είναι αργά. Κάλιο πρώτος στο χωριό σου, παρά δεύτερος στην πόλη. Σκέψου λοιπόν πώς θα εντάξεις την τεχνητή νοημοσύνη για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, να ρίξεις τα κόστη σου, να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου και να αυξήσεις την κερδοφορία σου και να κάνεις τη ζωή σου πολύ πιο όμορφη και ξεκούραστη.

4. Περιόρισε τις αποσπάσεις

Ζούμε σε μια εποχή που υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες. Διαφημίσεις, βίντεο, μιλάνε άνθρωποι ο ένας μέσα στον άλλον, ειδικά στις πόλεις. Οι αποσπάσεις πολλές.

Γι’ αυτό χρειάζεται να περιφρουρήσεις τον εαυτό σου, γενικότερα και ειδικότερα. Δηλαδή, είσαι σε ένα εργασιακό περιβάλλον, φρόντισε  τις αποσπάσεις να τις περιορίσεις, αν δεν μπορείς  να τις μηδενίσεις. Το ίδιο όταν είσαι με την κοπέλα σου, με την οικογένειά σου, με το παιδί σου, με τους φίλους σου, φρόντισε να περιορίσεις τις αποσπάσεις.

Γιατί πολλές φορές οι άνθρωποι νομίζουν ότι θέλουν περισσότερο χρόνο για να κάνουν πράγματα, ή θέλουμε περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους μας, αλλά στην ουσία θέλουμε περισσότερο ποιοτικό χρόνο, γιατί υπάρχουν πολλές αποσπάσεις και δεν είμαστε στο παρόν, στο εδώ και τώρα, για να ζήσουμε αυτό το οποίο είναι τώρα.

5. Χαλάρωσε και ανανεώσου

Θυμήσου ότι χρειάζεται να δίνεις ενέσεις ενέργειας, χαλάρωσης και ανανέωσης στον εαυτό σου. Οι άνθρωποι έχουμε ρυθμίσει έτσι τις ζωές μας, που συνήθως διακοπάρουμε, Χριστούγεννα, Πάσχα, γενέθλια και τέλος… Είναι τραγικό. Δεν ξέρω πώς είναι τώρα η ζωή σου, αλλά αν τώρα σε αυτή τη φάση, δεν μπορείς, άρχισε να τη χτίζεις με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε να έχεις περισσότερο χρόνο στην καθημερινότητά σου.

Φρόντισε, τουλάχιστον, να έχεις 4-5 ώρες στην καθημερινότητά σου για να ζήσεις. Να μην πηγαίνεις διακοπές μόνο τον Αύγουστο, ή μόνο τα Χριστούγεννα, ή μόνο το Πάσχα, ή μια φορά από όλα αυτά που ανέφερα. Φρόντισε να δίνεις χώρο και χρόνο στον εαυτό σου, στο είναι σου, στη ζωή σου.

Πώς; Με το να να γίνεις αποδοτικός, αποτελεσματικός και να οριοθετείσαι. Αν δεν οριοθετείσαι, τότε δεν μπορείς να δημιουργήσεις χρόνο. Και ξέρεις κάτι, το πιο πολύτιμο αγαθό είναι ο χρόνος.

Πότε το ανακάλυψα; Κάποια στιγμή της ζωής μου είχα πολλά προβλήματα οικονομικά. Όταν τα έλυσα και ήμουν καλά, συνειδητοποίησα ότι το μεγαλύτερο μου πρόβλημα ήταν ο χρόνος. Δεν είχα χρόνο να ζήσω. Μπορώ να σου πω αυτή τη στιγμή ότι σίγουρα το οικονομικό είναι πολύ σημαντικό, γιατί χωρίς αυτό δεν μπορείς να κάνεις κάτι, αλλά ο χρόνος είναι ακόμα πιο σημαντικός. Στην ουσία με τα χρήματα, ο απώτερος σκοπός είναι να εξαγοράσεις το χρόνο σου. Γι’ αυτό και λένε ότι πλούσιος, δεν είναι αυτός που έχει τρισεκατομμύρια. Το πόσο πλούσιος είναι ένας άνθρωπος, μετριέται με το πόσα χρόνια μπορεί να ζήσει, εάν σήμερα σταματήσει να εργάζεται.

6. Αναθεώρησε, εξέλιξε, προσαρμόσου

Για να το δημιουργήσεις όμως όλο αυτό, χρειάζεται να είσαι σε μια διαδικασία λογικής όπως κάνει το AI. Το AI τι κάνει; Έχει προγραμματιστεί, κάνει κάτι, παράγει ένα αποτέλεσμα, συλλέγει δεδομένα και αναθεωρεί αυτό που κάνει.

Και πού στηρίζεται το AI; Πάνω στον υπέροχο εγκέφαλο που χαρτογραφεί τη ζωή και τα πάντα από τη μέρα που γεννιέται. Άρα λοιπόν, τι χρειάζεται να κάνεις; Χρειάζεται να αρχίσεις να χαρτογραφείς συνειδητά και συγκεκριμένα τα πάντα, να εξελίσσεις, να αλλάζεις και να τροποποιείς ό,τι δεν δουλεύει και να αξιοποιείς ακόμα περισσότερο και να ενισχύεις αυτό το οποίο δουλεύει.

Είναι πολύ βασικό αυτό το κομμάτι, η αναθεώρηση, η εξέλιξη και η προσαρμογή. Γιατί δεν επιβιώνει ο πιο έξυπνος και ο καλύτερος, αλλά ο πιο ευέλικτος, ο πιο προσαρμοστικός.

7. Απόκτησε υγιεινές συνήθειες

Και πάμε στο τελευταίο, που είναι οι υγιεινές συνήθειες.  Αυτό το περιγράφει πολύ ωραία ο Δαλάι Λάμα. Λέει “Οι άνθρωποι χάνουν την υγεία τους για να πετύχουν και μετά τα χρήματά τους για να βρουν την υγεία τους.”.  Δεν έχει κανένα νόημα. Όταν σε βρει η επιτυχία που ψάχνεις, θέλεις να σε βρει υγιέστατο, για να μπορείς να την απολαύσεις. Και η υγεία, εάν τη χάσεις, κάποιες φορές έρχεται, κάποιες φορές όχι.

Γι’ αυτό χρειάζεται να χτίσεις υγιεινές συνήθειες, ώστε όταν έρθει εκείνη η ωραία στιγμή, να είσαι καλά, να τη ζήσεις. Επίσης, οι υγιεινές συνήθειες θα σε βοηθήσουν σε κάτι ακόμη. Να έχεις καλύτερη απόδοση, καλύτερη διαύγεια, καλύτερη σκέψη, άρα να πετύχεις περισσότερα, γρηγορότερα και πολύ πιο εύκολα. 

Είσαι υπέροχος, να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με πάθος.

Μανώλης Ισχάκης

NLP Life Coaching

Δημιουργός Brain Activation Method ®

  1. Δωρεάν Ατομικό Coaching Γνωριμίας
  2. Κατέβασε το Δωρεάν E-BOOK: Οι #3 Νόμοι της Επιτυχίας – Κλικ Εδώ!
  3. Καθημερινή Έμπνευση στο κινητό σου – Κλικ Εδώ!
  4. Γίνε μέλος της κοινότητας Live With Passion – Κλικ Εδώ!
 
ΥΓ: Απόκτησε πρόσβαση στο online course:
“Rethink! Η γλώσσα του ασυνείδητου νου”

Ανακάλυψε τη χαμένη σου δύναμη και ζήσε εξαιρετικά!

Ξεκίνα τώρα εδώ!
Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!