Πώς να αυξήσεις και να αναπτύξεις την συνειδητότητα σου;

Εάν θέλεις να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα στη ζωή σου, να θυμάσαι ότι δεν μπορείς να το λύσεις εάν προσπαθείς να το λύσεις, από το ίδιο επίπεδο συνειδητότητας που το δημιούργησες. Πιστεύω ακράδαντα, ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε απίστευτες ικανότητες, και πως μπορούμε πραγματικά να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε εμπόδιο, για να πετύχουμε τους στόχους που θέλουμε και αξίζουμε. Όλοι οι άνθρωποι, έχουμε μέσα μας ένα δυναμικό και τίποτα δεν μπορεί στην πορεία μας, σε αυτή τη ζωή, να μας σταματήσει από το να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

Όμως τι είναι αυτό που αλλάζει; Τι είναι αυτό που συμβαίνει και οι άνθρωποι στην πορεία της ζωής μας διαφοροποιούμαστε; Κάποιοι παγιδεύονται στις δυσκολίες, στη μιζέρια, στην αποτυχία ενώ κάποιοι άλλοι άνθρωποι πετυχαίνουν, ξεχνούν τα προβλήματα. Κάποιοι  άνθρωποι βλέπουν παντού προβλήματα ενώ κάποιοι άλλοι βλέπουν παντού ευκαιρίες. Αν το σκεφτείς σε αυτή τη ζωή υπάρχουν τα πάντα. Γιατί όμως κάποιοι άνθρωποι ζουν με ένα συγκεκριμένο μοτίβο και κάποιοι άλλοι με ένα άλλο μοτίβο;

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σε ρωτήσω, εσύ σε ποιο μοτίβο είσαι; Στο μοτίβο της ευκαιρίας ή στο μοτίβο των προβλημάτων; Για ποιο λόγο αυτό συμβαίνει στη ζωή σου; Και δεν λέω ότι σε όλους τους ανθρώπους, δεν μπορεί να συμβεί να έχουν μια δύσκολη περίοδο ή για ένα χρονικό διάστημα κάτι να μην πήγε όπως το ήθελαν, να μην τους βγαίνει, να μην έχουν την λύση… αυτό είναι λογικό. Τι συμβαίνει όμως αν για πολλά χρόνια βρίσκεσαι στην ίδια κατάσταση; Τότε χρειάζεται να αλλάξεις την συνειδητότητα σου. Χρειάζεται να αυξήσεις την συνειδητότητα σου, να την μεγαλώσεις, να την επεκτείνεις για να μπορείς να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα, να ξεπεράσεις οποιοδήποτε εμπόδιο και να πετύχεις τους στόχους που θέλεις και αξίζεις στη ζωή σου.

Τι είναι όμως συνειδητότητα; Συνειδητότητα είναι η ικανότητα που έχεις αναπτύξει και έχεις εξασκήσει, ώστε να βλέπεις μια κατάσταση ή ένα γεγονός από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η συνειδητότητα έχει να κάνει με την αντίληψη σου. Σε αυτή τη ζωή τι αντιλαμβάνεσαι; Όλα όσα αντιλαμβάνεσαι είναι πραγματικότητα ή ένα μέρος αυτής; Για σκέψου το λίγο… Η συνειδητότητα είναι το κλειδί για να αλλάξεις τη ζωή σου.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Έστω λοιπόν, ότι προχωράμε και συναντάμε μπροστά μας ένα βουνό. Αν πάμε κόντρα στο βουνό το μόνο που θα κάνουμε είναι να βαράμε πάνω του το κεφάλι μας. Αποτέλεσμα; Να χτυπήσουμε, να πονέσουμε, να ματώσουμε. Και αν το κάνουμε αυτό για πολλές ημέρες ή και μήνες μπορεί κάποια στιγμή να πεθάνουμε. Αυτό αν το δούμε αλληγορικά είναι ο συναισθηματικός θάνατος που βιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στη ζωή τους. Αν θέλεις λοιπόν εγώ κι εσύ που ταξιδεύουμε παρέα, να πάμε και να εξερευνήσουμε τι γίνεται πίσω από το βουνό, χρειάζεται να το περπατήσουμε. Χρειάζεται να αλλάξουμε το υψόμετρο που βρισκόμαστε είτε πηγαίνοντας περπατώντας στο βουνό, είτε πετώντας πάνω από το βουνό με ελικόπτερο, είτε χρησιμοποιώντας ένα άλλο μέσο.

Αυτό ακριβώς είναι η συνειδητότητα. Αν εσύ βρίσκεσαι σε ένα σημείο και ακριβώς μπροστά σου παρουσιάζεται ένα πρόβλημα, τότε χρειάζεται να αυξήσεις την συνειδητότητα σου. Γιατί; Γιατί αν βγάλεις το πρόβλημα από μπροστά σου, πίσω από αυτό υπάρχουν θαύματα. Υπάρχουν υπέροχα πράγματα. Υπάρχει ευτυχία, υπάρχει ηρεμία, υπάρχει δυνατότητα και εξέλιξη, υπάρχουν τα πάντα. Είσαι ένα κλικ μακριά ή ένα κλικ κοντά από το θαύμα στη ζωή σου.


Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να αυξήσεις την συνειδητότητα σου και αυτό θα σου δώσει ηρεμία, ευτυχία, καλύτερες σχέσεις με τους δικούς σου ανθρώπους και πολλά άλλα. Και μπορείς να το κάνεις, πίστεψε με μπορείς. Όλα είναι θέμα εξάσκησης. Ίσως δεν είναι το πιο εύκολο και ευχάριστο πράγμα στην αρχή. Γιατί; Γιατί είναι κάτι καινούργιο. Όμως αν το βάλεις μέσα στο μυαλό σου και το κάνεις καθημερινά, το εξασκείς, τότε πολύ σύντομα θα τραβήξεις την κουρτίνα των προβλημάτων από μπροστά σου, και θα βρεθείς πρόσωπο με πρόσωπο με την ευτυχία, την ηρεμία, την επιτυχία και όλα αυτά που πραγματικά αξίζεις στη ζωή σου.

Και για να φτάσουμε τώρα σε αυτό το σημείο αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να πάρεις ένα χαρτί, ένα στυλό και να απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις:

  1. Ποιο είναι το Νο 1 πρόβλημα που αντιμετωπίζεις αυτή τη στιγμή στη ζωή σου;

  2. Πώς ξέρεις ότι αυτό πραγματικά είναι πρόβλημα;

  3. Που βρίσκεσαι εσύ σε σχέση με αυτό το πρόβλημα;

  4. Τι χρειάζεται να κάνεις για να αυξήσεις την συνειδητότητα σου σε σχέση με αυτό το πρόβλημα;

  5. Κάνε το!!!

Και πολύ σύντομα θα έχεις τραβήξει την κουρτίνα των προβλημάτων από μπροστά σου, για να βρεθείς εκεί που πραγματικά αξίζεις. Για να πετύχεις τους στόχους που θέλεις στη ζωή σου . Για να είσαι ευτυχισμένος, να είσαι ήρεμος!

Να θυμάσαι ότι είσαι σπουδαίος!

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να Zεις με Πάθος!

Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ στο άρθρο που σου αρέσει:

Πώς να αξιοποιήσεις το μυαλό σου για μέγιστη απόδοση;

Πώς να γίνεις ο πιο σημαντικός άνθρωπος για τον σύντροφο σου;

Πώς να καλλιεργήσεις το πάθος στην σχέση σου για να την δυναμώσεις;

Η Επιμονή είναι το Κλειδί της Επιτυχίας

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δουλεύουν
σκληρά, αντέχουν και δεν τα παρατούν,
δηιουργούν τις ιδανικές συνθήκες και δεν
τις αφήνουν στην τύχη  και είναι απόλυτα
αφοσιωμένοι στους στόχους τους!

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!