Ποιο είναι το μυστικό για την αλλαγή που θέλεις στη ζωή σου;

.. ή μήπως τελικά δεν είναι μυστικό. 

Εάν δεν έχεις τα χρήματα που θέλεις, εάν δεν έχεις μια σχέση πάθους και αν δεν είσαι τόσο ευτυχισμένος όσο αξίζεις να είσαι, τότε αυτό το άρθρο σε αφορά όσο δεν φαντάζεσαι..

Αν γυρνούσαμε λίγο το κεφάλι μας εκεί πέρα έξω, και παρατηρούσαμε τους ανθρώπους, τι θα ανακαλύπταμε; Πολλοί άνθρωποι, εκατομμύρια άνθρωποι, εδώ και πολλά χρόνια διαβάζουν βιβλία, πηγαίνουν σε σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης, διαβάζουν Online Courses, πηγαίνουν σε ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους, coach, ενεργειακούς θεραπευτές, κάνουν κάθε λογής θεραπεία.. 

Και πολλές φορές μετά από όλα αυτά τα χρόνια, το αποτέλεσμα είναι είτε μηδέν, είτε χειρότερα από εκεί που ξεκίνησαν. Νιώθουν πιο μπερδεμένοι, πιο συγχυσμένοι.

Ποιος είναι ο λόγος;

Πιστεύεις ότι δεν δουλεύουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι;

Πιστεύεις ότι όλες αυτές οι τεχνικές δεν μπορούν να παράγουν αποτελέσματα;

Ή υπάρχει κάτι άλλο;


Πριν από λίγες μέρες ήρθε μια κοπέλα να κάνουμε coaching. Μου λέει “Αυτό που θέλω είναι λίγο να ξεμπερδευτώ”. Προσπαθεί πάρα πολλά χρόνια. Πραγματικά πολλά χρόνια. Είναι συνεπής στις ασκήσεις της, όπως και στους δασκάλους της αλλά αποτέλεσμα δεν έχει. Μέσα της υπάρχει μια σύγχυση.

Αυτή η κοπέλα ήταν και η αφορμή για να γράψω  αυτό το άρθρο.

Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει την διαφορά;

Τι είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει αυτή την κοπέλα, εσένα, εμένα, όλους τους ανθρώπους για να μπορούμε να μετρήσουμε τα αποτελέσματα από τις γνώσεις τις οποίες λαμβάνουμε;

Προτού λοιπόν ξεκινήσει της έκανα κάποιες ερωτήσεις. Την ρώτησα:

“Τι θέλεις;”

“Γιατί το θέλεις;”

Και στην τρίτη ερώτηση ήταν το μυστικό:

“Αξίζει τόσο πολύ αυτό που θέλεις ώστε να δεσμευτείς και να πάρεις μία απόφαση;”

Γιατί, ξέρεις τι γίνεται;

Όλοι γνωρίζουμε, πως όλοι οι άνθρωποι ότι κι αν κάνουμε το κάνουμε για δύο λόγους: Είτε για να νιώσουμε ένα ευχάριστο συναίσθημα, είτε για να αποφύγουμε κάτι που μας πονάει. Να αποφύγουμε ένα δυσάρεστο συναίσθημα.

Συνήθως οι άνθρωποι έχουμε συνδέσει την αλλαγή με πόνο. Γιατί; Γιατί έχουμε συνηθίσει να βιώνουμε μία κατάσταση ακόμα και αν δεν μας αρέσει. Είναι πολύ πιο εύκολο να πιέζομαι οικονομικά, να τσακώνομαι στην σχέση μου, να είμαι δυστυχισμένος, απ’ το να δεσμευτώ, να περάσω την ζώνη άνεσης μου, και να κάνω αυτά που πρέπει να κάνω για να έρθει από μέσα μου η αλλαγή.


Έτσι λοιπόν εάν πραγματικά θέλεις να αλλάξεις είτε σε προσωπικό, είτε σε συναισθηματικό, είτε σε οικονομικό επίπεδο χρειάζεται να κάνεις ένα πράγμα:

Να αποφασίσεις. Να πάρεις μια απόφαση και να δεσμευτείς με αυτή.

Αλλά.. για να δεσμευτείς με αυτή την απόφαση, χρειάζεται να σημειώσεις κάτω τους λόγους που είναι σημαντική για σένα, να μείνεις συνεπής σε αυτή σου την απόφαση. Έτσι λοιπόν αν σε ρωτούσα τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις, ξέχνα αν μπορείς να το κάνεις, ξέχνα αν νομίζεις ότι ξέρεις ή αν υπάρχει τρόπος..

Αν σε ρωτούσα τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις τι θα μου έλεγες;

Τώρα, η δεύτερη ερώτηση που έχω για σένα είναι η εξής:

“Αξίζει αυτό για σένα;”

Αξίζει να αφιερώσεις κάποιους μήνες από τη ζωή σου, να σταματήσεις να κάνεις αυτό που έκανες, και να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο για να βιώσεις αυτή την αλλαγή;

Εάν η απάντηση είναι ΝΑΙ τότε ξεκίνα να κάνεις όποια θεραπεία ταιριάζει σε σένα.

Εάν η απάντηση είναι ΟΧΙ μην κάνεις τίποτα. Γιατί;

Γιατί θα προδώσεις τον εαυτό σου. Θα εγκαταλείψεις. Ή δεν θα δώσεις όλο το δυναμικό που έχεις μέσα σου για να αλλάξεις.

Εάν λοιπόν είσαι έτοιμος να αλλάξεις, εάν έχεις πάρει την απόφαση να αλλάξεις, τότε είσαι στο κατάλληλο σημείο.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


Εσύ είσαι αυτός που θα κάνεις την αλλαγή. Μέσα σου έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να ζήσεις μια εξαιρετική ζωή.

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος και ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το αποφασίσεις γιατί οι αποφάσεις σου καθορίζουν το πεπρωμένο σου.

Αν λοιπόν αυτό το άρθρο έχει αξία για σένα, βοήθησε να εξαπλώσουμε αυτό το μήνυμα..

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Ενθουσιασμός vs Φόβος.. Κράτα τον ενθουσιασμό και διώξε τον φόβο

Αναπτύσσω Καλές Συνήθειες.. ή συντηρώ τις Κακές.. ;

Πως να λύσεις τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σου

Πως να σταματήσεις να ενεργείς αυτόματα όπως ένα ρομπότ

Πως μπορούν οι προσδοκίες σου να βάλουν σε κίνδυνο τη σχέση σου

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!