Πώς μπορούν οι προσδοκίες σου να βάλουν σε κίνδυνο τη σχέση σου
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Πώς μπορούν οι προσδοκίες σου να βάλουν σε κίνδυνο τη σχέση σου

Πόσοι άνθρωποι δεν έχουν μια σχέση έντασης και πόνου;

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των καβγάδων που προκαλούνται μεταξύ του ζευγαριού. Πολλές φορές χωρίς κάποια ιδιαίτερη αιτία ή λόγο. Οι άνθρωποι που βιώνουν μια σχέση μέσα σε διαμάχες, το κάνουν τις περισσότερες φορές χωρίς να το καταλαβαίνουν. Όλοι γνωρίζουμε ένα τέτοιο ζευγάρι, έτσι δεν είναι; Ίσως κι εσύ. Ή ίσως να ζεις κι εσύ μια τέτοια σχέση.

Αλλά ίσως να αναρωτιέσαι, είναι όμως εφικτό αυτή η κατάσταση να αλλάξει; Είναι εφικτό αυτές οι διαμάχες να μειωθούν σημαντικά; Είναι εφικτό να εξαφανιστούν;

ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ! 

Με μια μικρή αλλαγή, μια σχέση μπορεί να αποκτήσει ξανά την δυναμική της και το πάθος της.

Οι προσδοκίες

  • Τι ειναι αυτό που χρειάζεται να ανακαλύψεις πρώτα; 
  • Γιατί βρίσκεσαι συνέχεια σε ένταση στην σχέση σου;
  • Πώς ξεκίνησε αυτή η διαμάχη;

Η απάντηση βρίσκεται στις προσδοκίες..

Οι προσδοκίες είναι υποκειμενικές και μπορεί να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μπορεί κάποιος να περιμένει από τον σύντροφο του να είναι πιο υποστηρικτικός και αυτός με την σειρά του μπορεί να περιμένει από αυτόν να τρώνε πρωινό μαζί κάθε πρωί.

Αλλά τελικά, ποιο είναι το πρόβλημα με τις προσδοκίες;

Το πρόβλημα με τις προσδοκίες είναι ότι η προσδοκία κάποιου είναι όπως είναι η γνώμη. Κάθε άνθρωπος έχει την δική του γνώμη και την δική του προσδοκία. Σαν αποτέλεσμα οι προσδοκίες του ενός δεν ταιριάζουν πάντα με τις σκέψεις και τις προσδοκίες του άλλου ανθρώπου. Και αυτό αποτελεί και την έναρξη μιας διαμάχης.

Υπάρχει λύση

Ευτυχώς, όμως, υπάρχει λύση! Όταν επικεντρώνεσαι στις διαφορές μεταξύ των προσδοκιών σας, αντί να επικεντρώνεσαι στην εκτίμηση για όλα όσα κάνει και προσφέρει στην σχέση σας ο σύντροφος σου, η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.

Ας δούμε ένα παράδειγμα. Μπορεί δύο άνθρωποι να διπλώνουν με διαφορετικό τρόπο τα ρούχα τους. Αυτό καθιστά έναν από τους δύο τρόπους λάθος; Για το μυαλό, ίσως ναι… Κανόνικά, σίγουρα, ΟΧΙ. Οι προσδοκίες χωρίς εκτίμηση όλων όσων προσφέρει ο σύντροφος σου θα οδηγεί πάντα σε γκρίνια, απογοήτευση, διαμάχη και πολλές φορές στο τέλος αυτής της σχέσης.

Ποια είναι η λύση;

Όταν η συζήτηση οδεύει προς ένταση και διαμάχη, αναλογίσου αν ο λόγος της διαμάχης αυτής με τον σύντροφο σου είναι κάτι τόσο σημαντικό ώστε να αξίζει τον θυμό, τον πόνο και την απογοήτευση. Αν ο λόγος είναι κάτι αντίστοιχο με το ανωτέρω παράδειγμα, δηλαδή το πως διπλώνει τα ρούχα ο καθένας από εσάς, προφανώς δεν αξίζει όλη αυτή την αναστάτωση.

Συμφωνείς; 

Συμφωνείς πως η σχέση σου.. Η ευρημερία σου.. Η αγάπη σου.. Η χαρά σου… Η ευτυχία σου.. Πως είναι ότι πιο σημαντικό υπάρχει;

Πρόσεξε καλά τι χρειάζεται να κάνεις εάν θέλεις να ζήσεις μια εξαιρετική σχέση:

Να θυμάσαι και να εκτιμάς αυτά που σου αρέσουν στον σύντροφο σου. Μην επηρεάζεσαι από μικρά πράγματα. Μπορεί να μην γίνονται πάντα τα πράγματα από τον σύντροφο σου όπως τα θέλεις και όπως προσδοκείς αλλά τουλάχιστον να εστιάζεις στην προσπάθεια του να κάνεις το καλύτερο που μπορεί γιατί ξέρεις ότι σε αγαπάει ότι είσαι σημαντικός άνθρωπος για αυτόν. Ίσως να έχει κάνει κάποια άλλα πράγματα για εσένα τα οποία ΠΡΕΠΕΙ να εκτιμήσεις. Να θυμάσαι ότι πάντα υπάρχει κάτι που χρειάζεται να εκτιμηθεί. 

Με άλλα λόγια αυτό λέγεται ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ!

Είσαι μοναδικός! Είσαι υπέροχος! Ζήσε μια υπέροχη σχέση και μια υπέροχη ζωή!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Η έννοια της αυτοπεποίθησης και πώς να την αυξήσεις

Η δύναμη της απόρριψης και η σημασία της για την ζωή

Πώς μπορεί το γέλιο να σου αλλάξει την ζωή γρήγορα και απλά

Ένα Life Coaching πρόγραμμα για να διατηρήσεις την επιτυχία σου. Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

 

sistima-epitixias

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Διάλεξε Κατηγορια

[ TN IN ] Μπορεί να μην σε ξέρω, μπορεί και να σε ξέρω, αλλά είμαι σίγουρος πως μπορείς να κάνεις τα …

Όσον αφορά την οικονομική ανεξαρτησία οι περισσότεροι άνθρωποι απλά τη φαντάζονται και το μόνο που κάνουν είναι να αγοράζουν κανένα λαχείο. Μια …

Προσφατα Άρθρα

ΣΚΟΝΑΚΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

#9 Steps Manolis