Μερικά μυστικά για μια πιο χαρούμενη και όμορφη σχέση

Γεια σου! Ονομάζομαι Μανώλης Ισχάκης! Αυτό που κάνω, είναι να βοηθώ τους ανθρώπους να δίνουν πνοή στο όνειρο τους, χρησιμοποιώντας το WYS System και το VAR Protocol τα οποία έχω δημιουργήσει για εκείνους που διψούν πραγματικά να παράγουν μετρήσιμα αποτελέσματα σε προσωπικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο.


Όλοι γνωρίζουμε ότι οι σχέσεις δεν είναι το πιο δυνατό σημείο των περισσότερων ανθρώπων. Είναι όμως αυτό μία αλήθεια ή είναι μια κατάσταση που διαιωνίζεται; Γιατί συνήθως οι άνθρωποι, τείνουμε να επαναλαμβάνουμε συμπεριφορές και μοτίβα των ανθρώπων με τους οποίους μεγαλώσαμε. Ή πολλές φορές μοτίβα που επαναλαμβάνει ολόκληρη η κοινωνία. Το σίγουρο είναι ότι βιολογικά αν θέλεις, η αίσθηση του έρωτα, η αίσθηση της αγάπης, η αίσθηση του να είμαστε μαζί μπορεί να υπάρχει για πάντα.

Αυτό που δεν υπάρχει όμως είναι η γνώση, για να μπορεί αυτό να διατηρηθεί και αν θέλεις ακόμα καλύτερα να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Τι είναι λοιπόν αυτό που συμβαίνει στους ανθρώπους; Αν παρατηρήσουμε, οι άνθρωποι, όταν ξεκινούν μια  σχέση είναι πολύ ερωτευμένοι. Εντάξει, δεν θα μιλήσω για εκείνες τις σχέσεις που είναι είτε από ανάγκη, είτε από συμβιβασμό, είτε από συνοικέσιο. Θα μιλήσω για εκείνες τις σχέσεις που πραγματικά οι άνθρωποι λένε “Είμαι εδώ γιατί κάτι βλέπω. Νιώθω γι’ αυτόν τον άνθρωπο ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Προτού μιλήσω μου έχει απαντήσει.” Και είναι μια πολύ υπέροχη διαδικασία.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Τι συμβαίνει όμως και με τα χρόνια αυτή η αίσθηση, αυτή η χημεία, αυτή η ένωση, αυτό το πάθος χάνεται; Αυτό που χάνεται στα περισσότερα ζευγάρια δεν είναι το πάθος. Αυτό που χάνεται στα περισσότερα ζευγάρια, είναι η δέσμευση να κάνουν κάτι για τον εαυτό τους και μετά για την σχέση τους. Συνήθως οι άνθρωποι δεν εξελισσόμαστε, κι όταν έρχεται ένας άνθρωπος στη ζωή μας τότε είναι κάτι καινούργιο. Μέσα από αυτό το καινούργιο τι γίνεται; Αυτόματα και χωρίς ούτε εμείς να το ξέρουμε υπάρχει μια εξέλιξη. Αυτή η εξέλιξη είναι αυτό που δίνει χαρά. Θέλω να θυμάσαι λοιπόν το εξής: Χαρά στη ζωή σου δεν δίνει τίποτε άλλο από την διαδικασία του να εξελίσσεσαι. Έτσι λοιπόν αυτό το καινούργιο που μπαίνει στη ζωή σου, μπορεί να είναι η σχέση που μιλάμε, μπορεί να είναι ένα αμάξι, μπορεί να είναι ένα μηχανάκι, μπορεί να είναι οτιδήποτε.

Να βάλω μια παρένθεση εδώ, δεν θέλω να τα ισοπεδώσω. Αλλά θέλω να καταλάβεις ότι το καινούργιο, είναι αυτό που δίνει χαρά. Βέβαια το καινούργιο της σχέσης θα κρατήσει πολύ παραπάνω από το καινούργιο μιας μηχανής ή ενός αμαξιού ή ενός ταξιδιού.

Έτσι λοιπόν, αυτός ο καινούργιος ο άνθρωπος που μπαίνει στη ζωή σου, αντικειμενικά εφόσον μπαίνει μια καινούργια πληροφορία σε σένα εσύ εξελίσσεσαι. Τι γίνεται όμως μετά από 6 ή 7 μήνες ή μετά από ένα χρόνο; Αρχίζει η μιζέρια. Γιατί; Εάν δεν βάλεις στη νοοτροπία σου την δεξιότητα της εξέλιξης τότε τι γίνεται; Θα πάρεις αυτό που είναι να πάρεις από το επίπεδο του ανθρώπου που είναι αυτός, θα εξελιχθείς μέχρι το σημείο που μπορείς να εξελιχθείς και μετά θα αρχίσει πάλι η ρουτίνα. Θα φύγει η δέσμευση σου, θα φύγει η χαρά σου, θα φύγει η δέσμευση του, θα φύγει η χαρά του και τελικά τι θα γίνει; Δεν θα υπάρχει κοινό μέλλον. Κι όταν ένα ζευγάρι δεν έχει ένα κοινό ακαταμάχητο μέλλον, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχει αρχίσει η κατηφόρα.


Αυτό που θέλω να πω, είναι πρώτα απ’ όλα ξεκίνα να βάλεις στη ζωή σου την ιδιότητα της εξέλιξης. Φρόντισε καθημερινά να εξελίσσεσαι έτσι ώστε, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει εκεί πέρα έξω, αν έχεις σχέση, αν έχεις οικονομικά, πως πάνε τα οικονομικά σου, πως πάνε οι σχέσεις σου, εσύ να είσαι χαρούμενος. Από αυτό το επίπεδο που εσύ μπορείς να είσαι χαρούμενος, τότε μπορείς να εκτιμήσεις τελείως διαφορετικά τον άλλον άνθρωπο.

Άρα λοιπόν:


Γιατί υπάρχουν δύο τρόποι να παράγεις αποτελέσματα στη ζωή. Ο ένας είναι ο τυχαίος. Συνήθως σε αυτή την περίπτωση τι συμβαίνει; Κάτι θα πετύχω.. Κάποιες φορές όχι, κάποιες φορές ναι.. αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έχει διάρκεια ή δεν θα έχει το μέγιστο αποτέλεσμα, που θα μπορούσα να έχω. Και η δεύτερη περίπτωση είναι να παράγω συνειδητά τα αποτελέσματα που θέλω κάνοντας αυτό που ξέρω ότι χρειάζεται και πρέπει να κάνω.

Έτσι λοιπόν αν θέλεις να βελτιώσεις την σχέση σου χρειάζεται να κάνεις το εξής:

Να βάλεις την δεξιότητα της εξέλιξης στην καθημερινότητα σου πρώτα για τον εαυτό σου, να το προσφέρεις στον σύντροφο σου και απλά παρατήρησε πως θα αλλάζουν τα πράγματα. Ακόμη και αν είναι μικρά.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!