Χτίσε τον χαρακτήρα σου εάν ΔΕΝ θέλεις να υποφέρεις!

Μπορείς να το κάνεις εάν πιστέψεις ότι μπορείς.


Κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να εκφράζει, μέσω των λέξεων ή των πράξεων του, ό,τι  δεν έρχεται σε αρμονία με τις πεποιθήσεις του. Και αν το κάνει αυτό, θα το πληρώσει με την απώλεια της ικανότητάς του, να επηρεάζει άλλους ανθρώπους.

Σε παρακαλώ, διάβασε φωναχτά την προηγούμενη παράγραφο! Αξίζει να τονιστεί μέσω της επανάληψης, καθώς εάν δεν τηρηθεί η αρχή πάνω στην οποία βασίζεται, θα είναι σαν ο σκόπελος,  που πάνω του συντρίβεται πολλές φορές ο συγκεκριμένος κύριος σκοπός.

Δεν πιστεύω ότι έχω την πολυτέλεια, να προσπαθήσω να εξαπατήσω κάποιον για οτιδήποτε, ξέρω όμως ότι δεν μπορώ  να εξαπατήσω τον εαυτό μου. Εάν το κάνω, θα καταστρέψω την ισχύ της πένας μου,  θα κάνω τις λέξεις μου αναποτελεσματικές. Μόνο όταν γράφω με τη φωτιά του ενθουσιασμού να καίει στην καρδιά μου, εντυπωσιάζω ευνοϊκά τους άλλους,  μόνο όταν μιλώ με καρδιά που ξεχειλίζει από πίστη στο μήνυμά μου, μπορώ να πείσω το κοινό μου να αποδεχτεί το μήνυμα.

Να διαβάσεις επίσης δυνατά την προηγούμενη παράγραφο. Ναι, θα σε βάλω να την αποστηθίσεις. Ακόμα περισσότερο, πρέπει να τη γράψεις στο χαρτί,  να την κρεμάσεις σε  σημείο που θα αποτελεί καθημερινή υπενθύμιση μιας αρχής, ή μάλλον ενός νόμου αδυσώπητου, σαν τον νόμο της βαρύτητας, χωρίς τον οποίο ουδέποτε, θα μπορέσεις να γίνεις δυνατός στο επιλεγμένο έργο της ζωής σου.

Υπήρξαν φορές, και πολλές μάλιστα, που φάνηκε πως εάν επέμενα στην τήρηση αυτής της αρχής, θα λιμοκτονούσα!

Υπήρξαν φορές που οι στενότεροι φίλοι και επιχειρηματικοί  σύμβουλοι, με παρότρυναν έντονα να παραβλέψω τη φιλοσο­φία μου, για να κερδίσω κάποιο αναγκαίο πλεονέκτημα, αλλά με κάποιον τρόπο κατάφερα να μείνω πιστός στην αρχή μου. Υποθέτω, βασικά,  επειδή προτιμούσα την ειρήνη και την αρμο­νία στην καρδιά μου,  παρά το υλικό όφελος που ίσως αποκόμι­ζα, από έναν εξαναγκαστικό συμβιβασμό με τη συνείδησή μου.

‘Όσο παράξενο και να φαίνεται, οι επιφυλάξεις και τα συ­μπεράσματά μου πάνω στο θέμα,  σπανίως βασίζονταν σε αυτό που αποκαλείται συνήθως «τιμιότητα». Το να αποφύγω να γράψω ή να μιλήσω για κάτι που δεν πίστευα, ήταν αποκλει­στικά θέμα τιμής ανάμεσα σε μένα και τη συνείδησή μου. Προ­σπάθησα να εκφράσω αυτό που μου υπαγόρευε η καρδιά μου, επειδή σκόπευα να δώσω στα λόγια μου υπόσταση. Μπορεί να ειπωθεί ό,τι το κίνητρό μου βασιζόταν περισσότερο στο συμ­φέρον, απ’ ό,τι στην επιθυμία μου να είμαι έντιμος απέναντι στους άλλους ανθρώπους , εξάλλου  ποτέ δεν  επεδίωξα   το αντίθετο απ’ όσο μπορώ να αναλύσω τον εαυτό μου.

Κανείς δεν μπορεί να γίνει αριστοτέχνης πωλητής, εάν συμβι­βαστεί με την απάτη. Ο εγκληματίας προδίδεται. Ακόμη και αν δεν τον πιάσουν στα πράσα να εκφράζει κάτι που δεν πιστεύει, τα λόγια του θα αποτύχουν στο σκοπό τους, επειδή δεν μπορεί να τους δώσει υπόσταση, εάν δεν βγουν από την καρδιά του και δεν είναι ανακατεμένα με αυθεντικό, ανυπόκριτο ενθουσιασμό.

Να ξαναδιαβάσεις την προηγούμενη παράγραφο, επειδή εκφράζει έναν μεγάλο νόμο που πρέπει να κατανοήσεις και να εφαρμόσεις, προτού μπορέσεις να γίνεις άτομο με επιρροή σε οποιοδήποτε εγχείρημα.

Διαβάζεις το άρθρο: Χτίσε τον χαρακτήρα σου εάν ΔΕΝ θέλεις να υποφέρεις!

Ζητώντας αυτά από σένα, για χατίρι της έμφασης, δεν προ­σπαθώ να το παρακάνω μαζί σου. Σου αποδίδω πλήρως τα εύ­σημα ότι είσαι ενήλικας, στοχαστικός και ευφυής. Ξέρω όμως πόσο πιθανό είναι να τα παραβλέψεις, χωρίς να εντυπωσια­στείς επαρκώς από αυτά, και να μην τα συμπεριλάβεις στην κα­θημερινή σου φιλοσοφία.

“Ξέρω αυτή την αδυναμία σου, επειδή ξέρω καλά τη δική μου.”

Χρειάστηκαν σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια  σκαμπανεβάσματα , κυρίως κατεβάσματα , για να εντυπώ­σω αυτές τις βασικές αλήθειες στον δικό μου νου, ώστε να με  επηρεάσουν. Τις δοκίμασα και αυτές και τα αντίθετά τους. Και έτσι μιλώ όχι ως κάποιος που απλώς πιστεύει στην ισχύ τους, αλλά ως κάποιος που γνωρίζει.

Και τι εννοώ με «αυτές τις βασικές αλήθειες;

Για να μην με παρερμηνεύσεις, και για να μην πάρουν αφη­ρημένο νόημα οι προειδοποιήσεις μου, θα δηλώσω ότι με «αυτές τις βασικές αλήθειες», εννοώ το εξής:

"Δεν έχεις την πολυτέλεια να ασκήσεις υποβολή σε έναν άλ­λον, με τα λόγια ή τα έργα σου, εάν δεν τα πιστεύεις."

Σίγουρα αυτό είναι αρκετά απλό.

Και ο λόγος που δεν μπορείς να το κάνεις είναι ο εξής:

Εάν πας κόντρα στη συνείδησή σου πριν περάσει καιρός, δεν θα έχεις πια συνείδηση, επειδή αυτή θα πάψει να σε καθοδηγεί, όπως ένα ξυπνητήρι δεν θα σε ξυπνήσει, εάν δεν το ακούσεις να  χτυπά.

Σίγουρα και αυτό είναι απλό.

Και πώς τυχαίνει να είμαι αυθεντία σε αυτό, το ζωτικό θέμα, θα ρωτήσεις;

Είμαι αυθεντία, επειδή έχω πειραματιστεί με την αρχή, μέχρι που έμαθα πώς λειτουργεί!

«Μα», θα πεις, «και πού ξέρω εγώ εάν λες αλήθεια;»

Η απάντηση είναι, ότι θα μάθεις μόνο εάν πειραματιστείς ο ίδιος, εάν παρατηρήσεις άλλους ανθρώπους που εφαρμόζουν με πίστη αυτή την αρχή, και άλλους που δεν την εφαρμόζουν.

Εάν οι ισχυρισμοί μου χρειάζονται υποστήριξη, τότε συμ­βουλέψου οποιοδήποτε άτομο προσπάθησε να «τη βολέψει» χωρίς να τηρήσει την αρχή. Και αν δεν μπορεί, ή δεν θέλει να πει την αλήθεια, μπορείς να τη βρεις εσύ αναλύοντάς τον.

Μόνο ένα πράγμα  υπάρχει στον κόσμο, που να δίνει σε κάποιον πραγματική και ανθεκτική ισχύ, και αυτό είναι ο χα­ρακτήρας! Προσοχή, η υπόληψη δεν είναι ο χαρακτήρας. Η  υπόληψη είναι αυτό που πιστεύει ο κόσμος για κάποιον. Χαρα­κτήρας είναι,  αυτό που είναι κάποιος! Εάν είσαι άτομο με μεγάλη επιρροή, τότε είσαι  άτομο με πραγματικό χαρακτήρα. Εάν δεν είσαι, εστίασε σε αυτό  χτίσε τον χαρακτήρα σου, γίνε ισχυρός.

Ο χαρακτήρας είναι η φιλοσοφική λίθος, με την οποία όσοι  την κατέχουν, μπορούν να μετατρέψουν τις πρώτες ύλες της ζωής, σε ατόφιο χρυσάφι. Χωρίς χαρακτήρα δεν έχεις τίποτα, δεν είσαι τίποτα και δεν μπορείς να γίνεις τίποτα, εκτός από ένας όγκος σάρκα, οστά και μαλλιά που αξίζει γύρω στα 25 δολάρια. 

Δεν μπορείς να αποκτήσεις χαρακτήρα εκλιπαρώ­ντας, κλέβοντας ή αγοράζοντας. Μπορείς να τον αποκτήσεις  μόνο χτίζοντάς τον. Και μπορείς να χτίσεις τον δικό σου χαρακτήρα , από τις σκέψεις και τις πράξεις σου, με κανέναν άλλον τρόπο.

Μέσω της βοήθειας της Αυθυποβολής, κάθε άτομο μπορεί να φτιάξει ισχυρό χαρακτήρα, ανεξάρτητα από το παρελθόν  του. Ως αρμόζουσα κατακλείδα του μαθήματος, θέλω να το­νίσω πως οι άνθρωποι που  έχουν χαρακτήρα, έχουν ενθουσιασμό και  προσωπικότητα επαρκή,  μπορούν  να προσελκύσουν άλλους ανθρώπους  με χα­ρακτήρα.

Τώρα θα σου δώσω οδηγίες,  για το  πώς να προχωρήσεις στην ανάπτυξη του ενθουσιασμού, στην περίπτωση που δεν κατέχεις ήδη αυτή τη σπάνια ιδιότητα.

Οι οδηγίες είναι απλές, αλλά θα ατυχήσεις εάν αγνοήσεις την αξία τους, επειδή είναι απλές.


Πρώτον
: Ολοκλήρωσε τα υπόλοιπα μαθήματα της μεθόδου, επειδή σε αυτά υπάρχουν και άλλες σημαντικές οδηγίες, που πρέπει να «δέσουν» με το παρόν μάθημα.

Δεύτερον: Εάν δεν το έχεις ήδη κάνει, γράψε τον συγκεκρι­μένο, κύριο σκοπό σου, καθαρά και με σαφήνεια,  έπειτα γράψε σε χαρτί το πλάνο,  μέσω του οποίου  σκοπεύεις, να μεταμορφώ­σεις τον σκοπό αυτόν σε πραγματικότητα.

Τρίτον: Διάβαζε την περιγραφή του συγκεκριμένου κύριου  σκοπού σου, κάθε βράδυ λίγο προτού αποσυρθείς, και όπως τη διαβάζεις, δες τον εαυτό σου (με τη φαντασία σου), να κατέχει πλήρως το αντικείμενο, τον σκοπό σου. Κάνε το, με πλήρη πί­στη στην ικανότητα σου, να μεταμορφώσεις τον συγκεκριμένο κύ­ριο σκοπό, σε πραγματικότητα.  Διάβασε φωναχτά, με όσο περισ­σότερο ενθουσιασμό μπορείς, τονίζοντας κάθε λέξη. Επανάλαβε την ανάγνωση, ώσπου η μικρή φωνούλα μέσα σου, να σου πει  πως ο σκοπός θα υλοποιηθεί. Μερικές φορές, θα νιώσεις την επί­δραση αυτής της εσωτερικής φωνής, από την πρώτη φορά που  διαβάζεις τον συγκεκριμένο κύριο σκοπό. Άλλες φορές ίσως, πρέπει να τον διαβάσεις είκοσι ή πενήντα φορές, προτού έρθει  η επιβεβαίωση, αλλά μην σταματήσεις ώσπου να το νιώσεις.

Εάν προτιμάς, μπορείς να διαβάζεις τον συγκεκριμένο, κύ­ριο σκοπό σου σαν προσευχή.

Το υπόλοιπο μάθημα προορίζεται για όποιον δεν έχει μάθει ακόμα τη δύναμη της πίστης,  που δεν ξέρει τίποτα ή ξέρει ελάχιστα για την αρχή της Αυθυποβολής.

Μια από τις μεγαλύτερες αγαθοποιές δυνάμεις στη Γη, εί­ναι η πίστη. Σε αυτή τη θαυμαστή δύναμη, μπορούν να αποδο­θούν τα πιο εκπληκτικά θαύματα. Προσφέρει επί Γης ειρήνη σε  όλους όσοι την ασπάζονται.

Η πίστη αφορά μια αρχή με τόσο τεράστιες επιδράσεις, που κανείς δεν μπορεί να πει ποιοι είναι οι περιορισμοί της, ή εάν έχει καν περιορισμούς. Γράψε στην περιγραφή του συγκεκριμέ­νου κύριου σκοπού σου, μια δήλωση των ιδιοτήτων που προτί­θεσαι να αναπτύξεις μέσα σου,  το επίπεδο ζωής που θες να πετύχεις και έχε πίστη, ενόσω διαβάζεις κάθε βράδυ αυτή την περιγραφή, ότι μπορείς να μεταμορφώσεις τον σκοπό σε πραγ­ματικότητα. Δεν είναι δυνατό να σου διαφύγει η υποβολή που εμπεριέχεται σ’ αυτό το μάθημα.

Για να γίνεις επιτυχημένος πρέπει να είσαι άτομο της δρά­σης. Δεν επαρκεί απλώς το να «γνωρίζεις». Είναι απαραίτητο και να γνωρίζεις και να πράττεις.

Ο ενθουσιασμός είναι το νάμα του νου, που σε παροτρύνει να θέσεις τη γνώση στη δράση.

Η επιτυχία του βασίζεται εν πολλοίς πάνω σε μια λέξη: 

ΕΝ­ΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ!

Ο Νόμος της επιτυχίας

Ναπολέων Χιλ

Ζήσε με Πάθος,
Μανώλης

Κατέβασε το ΔΩΡΕΑΝ σκονάκι σου, για να Ενισχύσεις Την Αυτοεκτίμησή & Να Αυξήσεις Την Αυτοπεποίθησή Σου Σε 90 Ημέρες για Να Πετύχεις Τους Στόχους Σου!

Κάνε Κλικ ΕΔΩ για το σκονάκι Επιτυχίας!

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!