Τα #2 επίπεδα επικοινωνίας που θα σε γλιτώσουν από μπελάδες

Τα #2 επίπεδα επικοινωνίας που θα σε γλιτώσουν από μπελάδες

 

 

Περίληψη:

Τα #2 επίπεδα επικοινωνίας που θα σε γλιτώσουν από μπελάδες

Η αιώνια ερώτηση.. Τι είναι ζωή..

Εμείς τι είμαστε μόνο σώματα ή μήπως κάτι ανώτερο;

Το σώμα μας είναι το ένα μέρος και το δεύτερο είναι η ψυχή μας..

Όταν ενώνεται η ψυχή με το σώμα τότε δημιουργείται αυτό το υπέροχο δώρο της ζωής. Ένα δώρο που δεν το απολαμβάνουν όλοι όμως. Και υπήρξα ένας από αυτούς.

Ήμουν ένας άνθρωπος ο οποίος για πολλά χρόνια ήμουν γκρινιάρης, μίζερος, και δεν μπορούσα να απολαύσω τίποτα. Σε πολλά άτομα που κάνω coaching το πρώτο πράγμα που μου λένε είναι το εξής: “Έχω πολλά λεφτά, έχω οικογένεια, έχω παιδιά, έχω τα πάντα, αλλά δεν είμαι ευτυχισμένος.

Για ποιον λόγο;

Ο τρόπος που επικοινωνώ με τον εαυτό μου, με την οικογένεια μου, τους φίλους μου, τους γνωστούς και το ευρύτερο περιβάλλον καθορίζει την ποιότητα της ζωής μου.

Όμως αυτή η επικοινωνία έχει 2 επίπεδα. Το ένα είναι το σωματικό, είναι το γήινο, είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε και το άλλο είναι το πνευματικό, η πνευματική επικοινωνία.

Συνήθως εστιάζουμε στην επικοινωνία των λόγων και σπάνια χτίζουμε σχέσεις επικοινωνίας σε ψυχικό επίπεδο. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Ναι, ο ένας λόγος είναι γιατί τις πιο πολλές φορές οι ίδιοι οι άνθρωποι δεν έχουμε σχέση, δεν έχουμε επικοινωνία με τον πραγματικό μας εαυτό, με την ψυχή μας..

Εάν δεν επικοινωνώ πρώτα με τον εαυτό μου, με την ψυχή μου, με την δικιά μου ψυχή, πώς θα μπορούσα να συνδεθώ με κάποια άλλη;

Αύξησε την συνειδητότητα σου.. την επίγνωση σου και να διευθέτησε την σχέση σε δύο διαφορετικά επίπεδα: Στο ψυχικό, στο ανθρώπινο.. και στο συμπεριφορικό, στο εδώ και τώρα..

..παρακολούθησε τη συνέχεια ή διάβασε ολόκληρο το κείμενο παρακάτω..

Αναφορές για το επεισόδιο: [Η επικοινωνία με τον εαυτό μας είναι πολύ σημαντική.. Καθορίζεται η ποιότητα ζωής μας.. Παίζει εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα στον πορεία ζωής μας, στις σχέσεις μας στην εξέλιξη μας η σχέση επικοινωνίας με τον εαυτό μας σε όλα τα επίπεδα.. Κάνε τα πράγματα να συμβούν! ΔΕΝ θα γίνουν από μόνα τους. Γίνε coach του εαυτού σου, μάθε πώς μπορείς τώρα..]

Σου άρεσε αυτό το επεισόδιο; Θέλω να σου ζητήσω να το μοιραστείς..

Να μοιραστείς όλα εκείνα τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις απορίες.. τις ενέργειες σου!

Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι στη διάθεση σου και είναι Δωρεάν.. ΜΟΝΟ γιατί εσύ μοιράζεσαι τη δουλειά μου!

Αν λοιπόν αυτό το video έχει αξία για εσένα, βοήθησε να εξαπλώσουμε αυτό το μήνυμα..

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Γονέα σταμάτα να κόβεις τα φτερά των παιδιών σου

Πώς να λύσεις τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σου

Γιατί δεν αγοράζουν οι πελάτες από εσένα και πώς να το αλλάξεις

Ο σίγουρος τρόπος για να λύσεις το πρόβλημα σου

Σεξουαλική επαφή.. Τι γνωρίζεις για την δύναμη της;

 

efta vimata epityxias

 

Σχετικές  συμβουλές για να εμπνευστείς: 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

 

epikoinwnia_life coaching

epikoinwnia_nlp coaching

Epikoinwnia-Life Coaching

epikoinwnia

Σενάριο video:

[Η συνέχεια είναι ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το  επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια - χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ.

Τα #2 επίπεδα επικοινωνίας που θα σε γλιτώσουν από μπελάδες

Τι είναι η ζωή;

Πώς δημιουργείται η ζωή;

Πώς φτάνεις να είσαι αυτό που είσαι, να είμαι αυτό που είμαι, να είμαστε αυτό που είμαστε και να υπάρχουμε πάνω στην Γη με την μορφή που υπάρχουμε;

Είμαστε μόνο σώματα; Ή μήπως είμαστε και κάτι ανώτερο;

Έχεις ακούσει την έκφραση: “Ψυχή μου”; Ή “Είσαι καλή ψυχή”

Έχεις ακούσει την έκφραση: “Τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής”;

Καταλαβαίνεις τι εννοώ.. αλλά να το κάνω λίγο πιο ξεκάθαρο:

Το σώμα είναι το ένα μέρος. Το δεύτερο μέρος είναι η ψυχή που έχουμε. Όταν λοιπόν ενώνεται η ψυχή με το σώμα τότε δημιουργείται αυτό το υπέροχο δώρο της ζωής.

Όμως αυτό το δώρο της ζωής δεν το απολαμβάνουν όλοι οι άνθρωποι.

Και ήμουν ένας από αυτούς. Ήμουν ένας άνθρωπος ο οποίος για πολλά χρόνια ήμουν γκρινιάρης, μίζερος, και δεν μπορούσα να απολαύσω τίποτα. Ξέρεις πόσους ανθρώπους έχω που κάνω coaching οι οποίοι το πρώτο πράγμα που μου λένε είναι το εξής: “Έχω πολλά λεφτά, έχω οικογένεια, έχω παιδιά, έχω τα πάντα, αλλά δεν είμαι ευτυχισμένος.”

Για ποιον λόγο;

Και σου αναφέρω αυτούς τους ανθρώπους γιατί αν σου έλεγα για αυτούς που δεν έχουν χρήματα ή για αυτούς που δεν έχουν οικογένεια, δεν έχουν κάτι θα μου πεις “Είναι λογικό”. Αλλά αυτός που τα έχει “φαινομενικά” όλα, για ποιον λόγο;

Πρόσεξε να δεις: Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για την ευτυχία είναι η επικοινωνία μας, η σύνδεση μας, η σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους.

Τι σημαίνει αυτό; Ο τρόπος που επικοινωνώ με τον εαυτό μου, με την οικογένεια μου, τους φίλους μου, τους γνωστούς και το ευρύτερο περιβάλλον καθορίζει την ποιότητα της ζωής μου.

Τα 2 επίπεδα της επικοινωνίας

Αυτή η επικοινωνία έχει 2 επίπεδαΤο ένα είναι το σωματικό, είναι το γήινο, είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε και το άλλο είναι το πνευματικό, η πνευματική επικοινωνία.

Συνήθως όλοι οι άνθρωποι εστιάζουμε στην επικοινωνία μεταξύ των λόγων μας αλλά σπάνια χτίζουμε σχέσεις επικοινωνίας σε ψυχικό επίπεδο. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Ναι, ο ένας λόγος είναι γιατί τις πιο πολλές φορές οι ίδιοι οι άνθρωποι δεν έχουμε σχέση, δεν έχουμε επικοινωνία με τον πραγματικό μας εαυτό, με την ψυχή μας.

Οι πιο πολλοί δεν ξέρουμε γιατί έχουμε γεννηθεί. Δεν έχουμε συνδεθεί με τον ανώτερο σκοπό μας. Δεν ξέρουμε γιατί είμαστε εδώ. Δεν έχουμε σχέση, επικοινωνία με τον πραγματικό μας εαυτό, με τον βαθύτερο εαυτό μας, με την ψυχή μας. Άρα λοιπόν εάν δεν επικοινωνώ με τον εαυτό μου, με την ψυχή μου, με την δικιά μου ψυχή, πώς θα συνδεθώ με την δική σου;

Οι τοξικοί άνθρωποι

Και για ποιον λόγο σου τα λέω όλα αυτά;

Κάποιοι άνθρωποι έχουν μία συμπεριφορά που πραγματικά είναι πάρα πολύ προσβλητική, είναι άσχημη, είναι τοξική για κάποιους ανθρώπους. Κάποιες φορές αυτή η συμπεριφορά είναι η συμπεριφορά του γονέα προς το παιδί, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βιάσει τα παιδιά τους.. Να θυμάσαι, ο βιασμός δεν είναι μόνο σωματικός - σεξουαλικός, είναι και λεκτικός. Είναι και συναισθηματικός. Και καμιά φορά αυτός είναι και πιο ύπουλος γιατί δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από το παιδί.

Εκείνη την στιγμή πρέπει το παιδί να πάρει μια απόφαση. Υπάρχει μία σύγκρουση γι' αυτό από την μία είναι ο γονιός του αλλά από την άλλη είναι και ένας άνθρωπος ο οποίος είναι τοξικός για την ζωή του. Και τι συμβαίνει; Υπάρχουν κάποια συστήματα θεραπειών που λένε πώς ότι και να γίνει πρέπει να έχεις καλές σχέσεις με τον γονιό σου. Και έρχεται ο άνθρωπος και λέει “Αυτός λοιπόν που έχει βιαστεί, έχει κακοποιηθεί, πώς μπορεί να το κάνει αυτό;”

Σε κάποια άλλα συστήματα λένε “Πρέπει να φύγεις από τους γονείς σου γιατί αυτοί είναι οι αιτίες του κακού σου”.

Όπως και να έχει και τα δύο άκρα πάντα οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Έτσι λοιπόν ποια θα ήταν η μέση λύση;

Να αυξήσω την συνειδητότητα μου, να αυξήσω την επίγνωση μου και να διευθετήσω αυτή την σχέση σε δύο διαφορετικά επίπεδα:

Στο ψυχικό, στο ανθρώπινο.. και στο συμπεριφορικό, στο εδώ και τώρα.

Ένας γονιός όταν συμπεριφέρεται με απαράδεκτο τρόπο στο παιδί του γι' αυτό το επίπεδο που μιλάμε είναι απαράδεκτο και από εκεί και πέρα πρέπει να βάλεις όρια. Πρέπει κάτι να κάνεις για εσένα αν αυτό είναι τοξικό για εσένα και πρέπει να πας εκεί που εσύ αξίζεις και προς τον σκοπό για τον οποίο έχεις γεννηθεί. Πρέπει να πάρεις τα μαθήματα σου, πρέπει να βάλεις τα όρια σου και να συνεχίσεις.

Όμως σε καμία περίπτωση έχοντας συναισθηματικές εκκρεμότητες σε ένα ψυχικό επίπεδο. Βέβαια αυτό προτού αντιδράσεις αν ήταν να αντιδράσεις για να γίνει αντιληπτό χρειάζεται πρώτα να αυξήσω την επίγνωση μου και να κάνω αυτόν τον διαχωρισμό και να μπορώ να τον βιώσω. Πρέπει να βιώσω την σχέση που έχω με έναν άνθρωπο σε επίπεδο γήινο και σε επίπεδο ψυχικό. Και για να το κάνω αυτό, πρώτα πρέπει να το κάνω με τον εαυτό μου.

Η επικοινωνία με τον εαυτό μου

Χρειάζεται να αντιληφθώ την επικοινωνία, την σχέση, την σύνδεση, την απόσταση, το πόσο κοντά είμαι με την ψυχή μου, να την δω, να την πιάσω, να την αντιληφθώ, και να δω πώς μέσα από αυτά τα δύο επίπεδα δημιουργώ την σχέση με τον άλλον άνθρωπο. Και όταν αυτό το κάνω και λύσω την συναισθηματική εκκρεμότητα μου νιώθω ήρεμος, ασφαλής.. Τότε μπορώ να πάρω πραγματικά τις καλύτερες αποφάσεις γι' αυτό το επίπεδο.

Αλλιώς κάθε απόφαση που παίρνω κάτω από θυμό, λύπη, φόβο, άγχος, στρες, εκδίκηση.. οτιδήποτε.. είναι η λάθος απόφαση για την ζωή μου και για το μέλλον μου, για το μέλλον των παιδιών μου, για το μέλλον των γύρω μου.

Επίγνωση - Αντίληψη - Επικοινωνία

Πρώτο βήμα λοιπόν άρχισε να δουλεύεις πάνω στην επίγνωση σου, στην αντίληψη σου.. Άρχισε να χτίζεις την δικιά σου σχέση με την δικιά σου την ψυχή.. Αυτό που πραγματικά είσαι.. και μετά άρχισε να δουλεύεις στην επικοινωνία πάνω σε αυτά τα δύο επίπεδα και θα δεις πώς όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν μαγικά.

Γιατί είσαι υπέροχος, μοναδικός, έχεις εξαιρετικές ποιότητες μέσα σου που όταν συνδεθεί με την ψυχή σου θα είσαι σε θέση να τις εκφράσεις και να τις ακτινοβολήσεις στον έξω κόσμο.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο