Πώς θα αλλάξει η ποιότητα της ζωής σου αν αλλάξει η εστίαση σου;

Εάν θέλεις να πετύχεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα και πληρότητα στη ζωή σου τότε χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από ένα σύστημα διαχείρισης χρόνου. Χρειάζεσαι έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Έναν τρόπο σκέψης, ώστε η εστίαση σου να στρέφεται στα πιο σημαντικά αποτελέσματα για τη ζωή σου. Χρειάζεται να αποφασίσεις να εστιάσεις όχι στο τι πρέπει να κάνεις αλλά στο τι πραγματικά θέλεις να αποκτήσεις στη ζωή σου. Χρειάζεται να εστιάζεις στα αποτελέσματα και στους στόχους που επιθυμείς!

Μπορείς να θυμηθείς τη τελευταία φορά που διαφωνούσες με κάποιον; Μπορείς να θυμηθείς ποιος ήταν ο λόγος της διαφωνίας σας; Είμαι σίγουρος ότι δεν ξύπνησε κανένας από τους δυο σας το πρωί και είπε στον εαυτό του : «Τι ωραία μέρα! Σήμερα θα διαφωνήσω με κάποιον».

Τι θα γινόταν εάν στη μέση της διαφωνίας σας ρώταγες τον εαυτό σου : «Τι αποτέλεσμα θα ήθελα να έχω μέσα από αυτή τη συζήτηση;» Κάνοντας αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου, θα συνειδητοποιούσες ότι ο στόχος σου δεν ήταν η διαφωνία. Ο στόχος, ο σκοπός σου, είναι η δημιουργία λύσης ή απόφασης για κάτι άλλο τελείως διαφορετικό. Αυτή η απλή αλλαγή της εστίασης, θα σας οδηγούσε σε μια άμεση αλλαγή της ποιότητας της επικοινωνίας, και θα σας μετέφερε από την κατάσταση της διαφωνίας στην κατάσταση της συζήτησης, της λύσης και της δημιουργικότητας.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Να θυμάσαι πάντα πως η
 ποιότητα της ζωής σου εξαρτάται από το που εστιάζεις. Εάν εστιάζεις στο γιατί έχεις τόσο πολλά προβλήματα στη ζωή σου, να είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς να γράψεις μια μεγάλη λίστα με αυτά τα προβλήματαΑν εστιάζεις στα αποτελέσματα που είσαι δεσμευμένος, και θα μείνεις δεσμευμένος να φέρεις στη ζωή σου, θα κινείσαι συνέχεια σε μια πορεία που οδηγεί στους στόχους αυτούς που έχεις θέσει. Το εκπληκτικό είναι ότι πολύ συχνά θ’ ανακαλύψεις ότι πετυχαίνεις τους στόχους σου με λιγότερη προσπάθεια απ’ ότι περίμενες.

Ο στόχος σου είναι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις, όχι η δραστηριότητα για να το αποκτήσεις.

Ποιες είναι οι ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου όταν νιώθεις ότι χάνεις την εστίαση σου:


Με αυτό τον τρόπο δεν παραμένεις εστιασμένος στους στόχους σου και δεν θα επιτρέπεις σε καταστάσεις να γίνονται εμπόδια και να σε σταματάνε από την πορεία σου προς αυτούς.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! 

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!