Πώς θα αλλάξει η ποιότητα της ζωής σου αν αλλάξει η εστίαση σου;

Πώς θα αλλάξει η ποιότητα της ζωής σου αν αλλάξει η εστίαση σου;

Εάν θέλεις να πετύχεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα και πληρότητα στη ζωή σου τότε χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από ένα σύστημα διαχείρισης χρόνου. Χρειάζεσαι έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Έναν τρόπο σκέψης ώστε η εστίαση σου να στρέφεται στα πιο σημαντικά αποτελέσματα για τη ζωή σου. Χρειάζεται να αποφασίσεις να εστιάσεις όχι στο τι πρέπει να κάνεις αλλά στο τι πραγματικά θέλεις να αποκτήσεις στην ζωή σου. Χρειάζεται να εστιάζεις στα αποτελέσματα και στους στόχους που επιθυμείς!

Ας δούμε ένα παράδειγμα

Μπορείς να θυμηθείς τη τελευταία φορά που διαφωνούσες με κάποιον; Μπορείς να θυμηθείς ποιος ήταν ο λόγος της διαφωνίας σας; Είμαι σίγουρος ότι δεν ξύπνησε κανένας από τους δυο σας το πρωί και είπε στον εαυτό του : «Τι ωραία μέρα! Σήμερα θα διαφωνήσω με κάποιον».

Τι θα γινόταν εάν στη μέση της διαφωνίας σας ρώταγες τον εαυτό σου : «Τι αποτέλεσμα θα ήθελα να έχω μέσα από αυτή τη συζήτηση;» Κάνοντας αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου θα συνειδητοποιούσες ότι ο στόχος σου δεν ήταν η διαφωνία. Ο στόχος, ο σκοπός σου, είναι η δημιουργία λύσης ή απόφασης για κάτι άλλο τελείως διαφορετικό. Αυτή η απλή αλλαγή της εστίασης θα σας οδηγούσε σε μια άμεση αλλαγή της ποιότητας της επικοινωνίας και θα σας μετέφερε από τη κατάσταση της διαφωνίας στην κατάσταση της συζήτησης, της λύσης και της δημιουργικότητας.

Πώς επηρεάζει η εστίαση σου την ποιότητα της ζωής σου

Να θυμάσαι πάντα πως η ποιότητα της ζωής σου εξαρτάται από το που εστιάζεις. Εάν εστιάζεις στο γιατί έχεις τόσο πολλά προβλήματα στη ζωή σου, να είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς να γράψεις μια μεγάλη λίστα με αυτά τα προβλήματα. Αν εστιάζεις στα αποτελέσματα που είσαι δεσμευμένος και θα μείνεις δεσμευμένος να φέρεις στην ζωή σου θα κινείσαι συνέχεια σε μια πορείς που οδηγεί στους στόχους αυτούς που έχεις θέσει. Το εκπληκτικό είναι ότι πολύ συχνά θ’ ανακαλύψεις ότι πετυχαίνεις τους στόχους σου με λιγότερη προσπάθεια απ’ ότι περίμενες.

Ο στόχος σου είναι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις, όχι η δραστηριότητα για να το αποκτήσεις.

Ποιες είναι οι ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου όταν νιώθεις ότι χάνεις την εστίαση σου:

  1. Ποιος είναι ο στόχος που θέλω να πετύχω;

  2. Τον θέλω πραγματικά;

  3. Ποιο είναι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που είμαι δεσμευμένος να πετύχω;

Με αυτό τον τρόπο δεν παραμένεις εστιασμένος στους στόχους σου και δεν θα επιτρέπεις σε καταστάσεις να γίνονται εμπόδια και να σε σταματάνε από την πορεία σου προς αυτούς.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Ένας έξυπνος τρόπος για να ανακαλύψεις το ποιος είσαι πραγματικά

Η έννοια της αυτοπεποίθησης και πώς να την αυξήσεις

Τα υψηλά standards και η σημασία τους στην προσωπική σου επιτυχία

Ένα Life Coaching πρόγραμμα για να μάθεις πώς να “Μπορείς”. Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

 

mporeis

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο