Πώς να κατακτήσεις τους στόχους που επιθυμείς (Μέρος Α)

 Υπάρχει κάτι στη ζωή σου που θα ήθελες να αλλάξεις; Κάτι που δεν σου αρέσει πολύ; Είναι το σώμα σου; Είναι η σχέση σου με τους άλλους ανθρώπους; Τα επαγγελματικά σου; Υπάρχει κάποια δεξιότητα που δεν έχεις και θα ήθελες να αποκτήσεις;

Τι χρειάζεται να κάνεις; Το πρώτο βήμα, και το βασικότερο είναι ο καθορισμός ενός στόχου. Ο καθορισμός ενός στόχου, είναι ένα θεμελιώδες κλειδί για κάθε επιτυχημένο πλάνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι, δυστυχώς δεν έχουν καθορισμένους στόχους. Και αυτός είναι και ο λόγος που δυσκολεύει την κατάκτηση της επιτυχίας τους.


Σύμφωνα με μία έρευνα του Πανεπιστημίου Yale, μόνο το 3% των ανθρώπων έχει σαφείς και καθορισμένους στόχους. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, αυτό το 3%, όσοι δηλαδή έχουν μια σαφή και συγκεκριμένη σειρά στόχων και ένα γραπτό πλάνο επίτευξης, είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο επιτυχημένοι στη ζωή τους από το 97%, τους ανθρώπους δηλαδή που δεν έχουν σαφείς και καθορισμένους στόχους.

Αυτή είναι η δύναμη των στόχων. Οι στόχοι σου επιτρέπουν να δημιουργήσεις το μέλλον σου εκ των προτέρων. Σου επιτρέπουν να οραματιστείς το πεπρωμένο σου και να διαμορφώνεις τη ζωή σου. Γίνονται ελπίδα και οδηγός.

Αν είσαι από τους ανθρώπους που έχουν στόχους, οποιουσδήποτε στόχους, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, θα πρέπει να ανακαλύψεις ποια είναι η δυναμική αυτών των στόχων. Σε εμπνέουν; Σε κάνουν να πετάγεσαι από το κρεβάτι σου το  πρωί;

Χρειάζεται οι στόχοι σου να είναι ουσιαστικοί, να είναι σημαντικοί. Οι σημαντικοί στόχοι δημιουργούν το συναίσθημα που έχεις μέσα σου. Το συναίσθημα αυτό με την σειρά του γίνεται οδηγός σου. Σε ωθεί να πετύχεις και να αναπτυχθείς. Οπότε αν θέλεις να κατακτήσεις τους στόχους σου, χρειάζεται αυτοί να είναι απολύτως συναρπαστικοί! Να σε ωθούν κάθε στιγμή να τους κατακτήσεις.

Πάρε ένα χαρτί και ένα στυλό και γράψε τους στόχους σου. Αναγνώρισε το συναίσθημα που σου δημιουργεί ο κάθε στόχος. Ποιος από τους στόχους σου γεμίζει με σκέψεις και συναισθήματα το μυαλό και την καρδιά σου; Ποιος στόχος είναι αυτός που αν δεν τον κατακτήσεις θα είσαι δυσαρεστημένος, απογοητευμένος;

Ένα από τα πλέον ισχυρά κίνητρα, για να πετύχεις στους στόχους σου είναι το αίσθημα δυσαρέσκειας που σε πλημμυρίζει όταν δεν βρίσκεσαι εκεί που θα ήθελες, εκεί που μπορείς και αξίζεις να είσαι. Η δυσαρέσκεια είναι μια δύναμη που θέλεις και χρειάζεσαι. Μπορεί να είναι ισχυρός οδηγός των ενεργειών σου. Χρησιμοποίησε λοιπόν αυτό το εργαλείο, ώστε να αρχίσεις να κάνεις τα πρώτα βήματα προς την επιτυχία σου.

(Η συνέχεια ΕΔΩ)

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!