Ποιοι λόγοι προκαλούν ανυπομονησία και πως να αναπτύξεις το χάρισμα της υπομονής

Κάποιοι άνθρωποι, είναι πιο ανυπόμονοι από τους άλλους ανθρώπους. Κάποιοι δείχνουν ανυπομονησία σε ορισμένες καταστάσεις και άλλοι σε τελείως διαφορετικές καταστάσεις.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν τους ανθρώπους σε ανυπομονησία. Αν γνωρίζεις τους λόγους, μπορεί αυτό να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τους ανθρώπους που συναντάς καθημερινά στην εργασία, στο δρόμο ή στο σπίτι σου. Αυτή η κατανόηση μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να μάθεις αν είσαι ανυπόμονος και αν είσαι, να κάνεις κάτι γι’ αυτό.


1. Ο θυμός. Οι άνθρωποι που θυμώνουν εύκολα, συνήθως στερούνται το χάρισμα της υπομονής. Η ανυπομονησία οδηγεί στο θυμό και ο θυμός στην ανυπομονησία.

2. Η συγκέντρωση. Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί εύκολα να συγκεντρωθεί σε κάτι, είναι πιο εύκολο να γίνει ανυπόμονος, ειδικά αν πρέπει να επικεντρωθεί σε κάτι για περισσότερο από λίγα λεπτά.

3. Η αναμονή. Η μακροχρόνια αναμονή για κάτι οδηγεί στην ανυπομονησία. Αυτό συμβαίνει όταν για παράδειγμα κάποιος περιμένει το λεωφορείο, έναν φίλο, μια απάντηση για δουλειά, κ.λπ. …

4. Όταν κάποιος κάνει κάτι που βαριέται ή που δεν του αρέσει, αυτό οδηγεί σε ανυπομονησία. Μπορεί να είναι ανυπόμονος όταν παρακολουθεί μια ταινία που δεν του αρέσει ή όταν διαβάζει ένα βιβλίο με βαρετή υπόθεση.

5. Όταν κάποιος περιτριγυρίζεται από ανθρώπους, οι οποίοι κινούνται αργά ή κάνουν τις δουλειές τους και ότι έχουν να κάνουν σε αργούς ρυθμούς, μπορεί να τον κάνουν να χάσει την υπομονή του.

6. Εάν ένας άνθρωπος έχει πολλά πράγματα να κάνει και υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις ή εμπόδια, μπορεί αυτό να τον κάνει να γίνει ανυπόμονος.

7. Εάν κάποιος θέλει να μάθει μια ξένη γλώσσα, ανυπομονεί να μιλήσει γρήγορα, να μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα μέσω αυτής της γλώσσας. Το ίδιο συμβαίνει όταν προσπαθεί κάποιος να χάσει βάρος. Θέλει να δεις άμεσα αποτελέσματα.

8. Ένας άλλος λόγος, είναι ο γρήγορος ρυθμός της σύγχρονης ζωής, με τα μεγάλα ωράρια εργασίας και την επιθυμία για γρήγορο αποτέλεσμα και επίτευξη πολλών στόχων. Αυτό το είδος ζωής οδηγεί όχι μόνο στην ανυπομονησία, αλλά και το άγχος και την έλλειψη εσωτερικής γαλήνης, στοιχεία που βλάπτουν την υγεία.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Αφού είδαμε τους λόγους της ανυπομονησίας, θα αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάποιος τρόπος αντιμετώπισης; Είναι δυνατόν να αποκτήσεις την υπομονή που χρειάζεσαι; Ναι, είναι δυνατόν! Αλλά αυτό προϋποθέτει εξάσκηση από πλευράς σου. Είσαι έτοιμος να δουλέψεις γι’ αυτό; Είσαι έτοιμος να απελευθερώσεις τον εαυτό σου από αυτή την αρνητική συνήθεια της ανυπομονησίας, η οποία σε οδηγεί σε θυμό, άγχος, νευρικότητα και διαλυμένες σχέσεις;

Όλοι οι άνθρωποι που πέτυχαν πολλά στη ζωή τους έπρεπε να αναπτύξουν το χάρισμα της υπομονής.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αναπτύξεις το χάρισμα της υπομονής. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε δύο από αυτούς:

Για να αναπτύξεις την υπομονή μέσω αυτών των μεθόδων, πρέπει να τις εξασκήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα. Η ανταμοιβή είναι εξαιρετική και θα σε βοηθήσει σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!