Πώς να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις και να τροφοδοτήσεις θετικά το μυαλό σου

Πώς να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις και να τροφοδοτήσεις θετικά το μυαλό σου

Σκέψου τον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα. Όλα αυτά τα αρνητικά νέα που πλημμυρίζουν την τηλεόραση. Αλλά και όλες αυτές τις πληροφορίες που μπορούν να μας δημιουργήσουν μια σύγχυση στα κοινωνικά δίκτυα. Τι νομίζεις ότι κάνουν όλα αυτά στο μυαλό  αλλά και στην ψυχή σου με την πάροδο του χρόνου; 

Εάν δεν προσέχεις και δεν παρατηρείς όλες αυτές τις πληροφορίες που μπαίνουν στο μυαλό σου – τις αρνητικές σκέψεις που προκαλούνται είτε από τον ίδιο σου τον εαυτό είτε από άλλους – τότε επιτρέπεις στην ανησυχία να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί. Η ζωή είναι εδώ για εσένα και σε περιμένει. Δεν έχει σημασία πόσο έξυπνος είσαι, πόση αντίληψη έχεις ή πόσο εμπνευσμένος είσαι – αν δεν στέκεσαι ως φρουρός στην πόρτα του μυαλού σου, τότε δίνεις τη σιωπηρή έγκριση σου στην απογοήτευση και τον πόνο.  

Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος τρόπος να τροφοδοτήσεις θετικά το μυαλό σου; Είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο φαντάζεσαι. Πες στον εαυτό σου: “Φέτος, δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε μια ημέρα όπου δεν θα κάνω κάτι που να τροφοδοτεί θετικά το μυαλό μου.”  

Πώς να τροφοδοτήσεις θετικά το μυαλό σου

Ακόμα κι αν αυτό που θα κάνεις είναι κάτι πολύ μικρό, όπως για παράδειγμα η ανάγνωση ενός άρθρου προσωπικής ανάπτυξης για 5 λεπτά την ημέρα. Η’ το να κάνεις διαλογισμό για 5 λεπτά κάθε πρωί. Σκέψου το. Είναι πολύ; 5 λεπτά μόνο! Μπορείς επίσης να ακούς ένα mp3 προσωπικής ανάπτυξης και έμπνευσης κατά την διάρκεια της μετακίνησής σου στην δουλειά. Πόσο επιπλέον χρόνο θα χρειαστείς να βρεις μέσα στην ημέρα σου γι’ αυτό; Απολύτως κανέναν!  

Θα παρατηρήσεις λοιπόν πως όσο περισσότερο το μετατρέψεις αυτό σε συνήθεια, τόσο πιο βαθιά θα ριζώσει στην καθημερινότητα σου. Όταν θα βλέπεις αρνητικά νέα στην τηλεόραση θα δίνεται αυτομάτως  ένα σήμα στο μυαλό σου να αλλάξεις κανάλι. Οι συζητήσεις και οι σχολιασμοί στα κοινωνικά δίκτυα θα σε εμπνεύσουν ώστε να παρακολουθήσεις ένα ενδυναμωτικό κλιπ στο YouTube. Το άγχος της πρωινής μετακίνησης στην δουλειά μπορεί να μετατραπεί στον αγαπημένο χρόνο της ημέρας σου καθώς θα ακούς ένα εμπνευσμένο και διαφωτιστικό mp3 που θα σε γεμίζει θετική ενέργεια. 

Τελικά, σιγά σιγά αυτές οι μικρές αλλαγές θα προστεθούν με έναν απλό και όμορφο τρόπο στην καθημερινότητα σου. Θα ελέγχεις περισσότερο τις σκέψεις σου και θα καταλάβεις καλύτερα το περιβάλλον σου. Θα είσαι πιο συνειδητός σε τρόπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να ανυψώσεις  τη ζωή σου καθώς επίσης θα μπορέσεις να ανακαλύψεις νέες ευκαιρίες για προσωπική βελτίωση και ανάπτυξη. 

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! 

Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ στο τίτλο που σου αρέσει:

 

Τι είναι κρίσεις πανικού και πώς να τις αντιμετωπίσεις

Μήπως η κατάθλιψη είναι πιο κοντά απ’όσο πιστεύεις;

Τα 11 μυστικά της Έλενας για μια ονειρεμένη σχέση

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο