Life Coaching: 7 αλήθειες που ίσως δεν γνωρίζεις

Είμαι σίγουρος ότι έχεις διαπιστώσει και εσύ ότι τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τον δρόμο της αυτογνωσίας και της εσωτερικής εξέλιξης. Δέχεσαι, σχεδόν καθημερινά, καταιγισμό πληροφοριών σχετικά με το coaching, τις διάφορες μορφές του καθώς και τα ευεργετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει αυτό στην ζωή σου. 

Τι ισχύει όμως πραγματικά; Μήπως υπάρχει κάποια δόση υπερβολής σε όλα αυτά που ακούς;

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις απαντήσεις σε μερικά ερωτήματα που είμαι σίγουρος ότι περιτριγυρίζουν στο μυαλό σου:

Τι σημαίνει Life Coaching; 

Είναι η διαδικασία μέσω της οποίας ένας έμπειρος και άρτια καταρτισμένος επαγγελματίας coach θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τους στόχους σου, προσωπικούς ή επαγγελματικούς, να εντοπίσεις όλα αυτά τα εμπόδια που σε κρατάνε πίσω – ακόμα και αυτά που θεωρούσες ότι τα είχες ξεπεράσει και να χαράξετε μαζί μια εξατομικευμένη στρατηγική απόλυτα προσαρμοσμένη στις δικές σου ανάγκες και στους προσωπικούς σου στόχους.

Ένα  βιβλίο αυτοβελτίωσης δεν θα με βοηθήσει; Γιατί να σπαταλήσω χρόνο και χρήμα για Life Coaching; 

Συνήθως τα βιβλία αυτοβελτίωσης είναι το πρώτο βήμα. Είναι εκείνη η στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να αλλάξεις την ζωή σου αλλά νιώθεις ότι δεν έχεις το κουράγιο. Ξεκινάς τότε να αναζητάς τις απαντήσεις μέσα σε αυτά τα βιβλία. Σίγουρα μπορούν να σε αφυπνίσουν, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν ουσιαστικά την ζωή σου και όταν το αντιλαμβάνεσαι αυτό, τότε νιώθεις τον αρχικό ενθουσιασμό σου να ξεφουσκώνει.

Τα αποτελέσματα είναι σίγουρα;

Το μόνο σίγουρο σε αυτή την ζωή είναι οι αλήθειες της φύσης. Για όλα τα υπόλοιπα δεν υπάρχει εγγύηση. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι το εξής: Aν θες πραγματικά να αλλάξεις την ζωή σου και είσαι διατεθειμένος να προσπαθήσεις ουσιαστικά, ένας έμπειρος coach μπορεί να σε καθοδηγήσει και να σου μεταλαμπαδεύσει όλα εκείνα τα εργαλεία και τις τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να εκπληρώσεις τους στόχους σου και σίγουρα να βελτιώσεις την ζωή σου.

Θα δω γρήγορα αποτελέσματα;

Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορεί η ζωή σου να αλλάξει από την μια στιγμή στην άλλη. Ακόμα και τα πιο απλά πράγματα, όπως για παράδειγμα να κόψεις την ζάχαρη στο καφέ σου, θέλουν τον χρόνο τους για να τα συνηθίσεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι το σώμα μας χρειάζεται περίπου 66 μέρες για να οικειοποιηθεί τις νέες αλλαγές. Εσύ όμως δεν χρειάζεται να περιμένεις τόσο πολύ. Όταν μπεις στην διαδικασία του Life Coaching, ήδη από τις πρώτες μέρες θα αρχίσεις να βλέπεις την διάθεση σου να αλλάζει, να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά και πιο ξεκάθαρα. Μην ξεγελιέσαι όμως από τα θετικά συναισθήματα που θα νιώσεις. Έχεις δρόμο μπροστά σου ακόμα….

Life Coaching και ψυχοθεραπεία είναι το ίδιο;

Είναι αλήθεια ότι κάποιοι συγχέουν τους όρους και θεωρούν ότι κάνουν ένα είδους ψυχοθεραπείας. Ένας coach δεν θα αναλάβει έναν άνθρωπο που πάσχει από μία σοβαρή ψυχική νόσο η οποία απαιτεί την λήψη κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής, την οποία μόνο οι ψυχολόγοι ή οι σύμβουλοι ψυχικής υγείας μπορούν να παρέχουν. Παρόλα αυτά, το ανακουφιστικό συναίσθημα που νιώθεις όταν  εξομολογείσαι πράγματα για τον εαυτό σου  και αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιος σε καταλαβαίνει είναι κοινό και στις δύο περιπτώσεις.

Μήπως το Life Coaching είναι απλά μια νέα μόδα; 

Το ενδιαφέρον και η περιέργεια του ανθρώπου να ανακαλύψει νέα δεδομένα για τον εαυτό του υπήρχε από πάντα. Σήμερα όμως με την ευκολία του διαδικτύου η πρόσβαση στην πληροφόρηση και στην γνώση είναι απεριόριστη. Παράλληλα έχοντας βιώσει τα τελευταία χρόνια πρωτόγνωρες καταστάσεις, ο άνθρωπος νιώθει πιο έντονα την ανάγκη να στραφεί στον δρόμο της εσωτερικής αναζήτησης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, online συνεδρίες, βιωματικά σεμινάρια, online courses και audiobooks φέρνουν το Life Coaching μέσα στο σπίτι μας.

Όλοι οι Life Coaches είναι το ίδιο;

Όπως ισχύει για όλα τα επαγγέλματα, έτσι και για το coaching, η εμπειρία, η εξειδίκευση και η εκπαίδευση διαμορφώνουν το επίπεδο αξιοπιστίας ενός επαγγελματία. Είναι σημαντικό να εμπιστευτείς έναν coach που έχει διαβεί το ίδιο μονοπάτι στο οποίο βρίσκεσαι εσύ τώρα, γιατί έτσι μπορεί να σε κατανοήσει, να σε νιώσει, ενώ γνωρίζει ποια είναι τα κατάλληλα εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν. 

Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο σημαίνει ότι και εσύ έχεις μπει στον κόσμο της αυτογνωσίας και θες να αλλάξεις την ζωή σου. 

Μπορεί να είσαι ακόμα στο πρώτο βήμα  ή να βαδίζεις ήδη στον δρόμο της εξέλιξης και της ευτυχίας. 

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις το σίγουρο είναι ότι είσαι ένας άνθρωπος που αγαπάει τον εαυτό και που θέλει να ΖΗΣΕΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ!

Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό είναι που έχει σημασία.

Κατέβασε εδώ το δωρεάν eΒοοκ για να ανακαλύψεις και άλλα μυστικά της Επιτυχίας!

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!