Αυτοεκτίμηση σημαίνει, αγάπη για τον εαυτό μου.

Αυτοεκτίμηση σημαίνει, αγάπη για τον εαυτό μου. life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

“Η Εικόνα ενδέχεται να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα”

Ένα Blog σχεδιασμένο με τη βοήθεια του Freepik

Σε μια εποχή με γρήγορες ταχύτητες καθημερινότητας, υψηλές προσδοκίες και έντονη σύγκριση, η αποκατάσταση της αυτοεκτίμησης σου, καθίσταται πιο σημαντική από ποτέ για τη ζωή σου!

Κύριο χαρακτηριστικό της αυτοεκτίμησης σου, δεν είναι άλλο από την αγάπη και την πίστη στον εαυτό σου! Πρόκειται ξεκάθαρα για την προσωπική σου ματιά απέναντι στις πνευματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές σου δεξιότητες.

Είναι η αυτοεκτίμηση εκείνη που σου δίνει την απαραίτητη ψυχική ισορροπία για να πορευτείς  στην ζωή. Πρόκειται ουσιαστικά για την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου αλλά και το πώς νιώθεις για αυτή!

Με λίγα λόγια, Αυτοεκτίμηση σημαίνει, αγάπη για τον εαυτό μου.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Χωρίς Σύστημα,
Κανείς Δεν Δημιούργησε Ποτέ Τίποτα Σπουδαίο


Ναι η δική σου! Όχι η άποψη των άλλων! Αφού οι άλλοι
σε κρίνουν πάντα σε σχέση με τον δικό τους εαυτό, τις δικές τους αρχές και πεποιθήσεις και πάνω από όλα, με τις προσδοκίες που έχουν από σένα!

Πέρασε καιρός, από την τελευταία φορά που έδειξες  αγάπη και φροντίδα σε αυτόν που μένει πάντα μαζί σου, στα δύσκολα και στα εύκολα με αυτοπεποίθηση, και φυσικά μιλάω για τον Εαυτό σου! Ο φόβος σε κυριεύει..

Ώρες ώρες μιλάς σα να μη σε αγαπάς και μειώνεις την αξία του ίδιου σου του εαυτού, σαν να είσαι κάποιος ξένος που ιδέα δεν έχει για σένα. Δεν εκτιμάς τον εαυτό σου όπως του πρέπει.

Μόνο όταν εκτιμήσεις την αξία σου, μόνο όταν δεχτείς  τον εαυτό σου, με αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, θα μπορέσεις να σεβαστείς και να δεχτείς ουσιαστικά και την αξία των άλλων, θα είσαι σε θέση να εκφράζεσαι ανοιχτά με αγάπη, να είσαι υπεύθυνος, δυνατός, να αναγνωρίζεις και να σέβεσαι την ανθρώπινη ύπαρξη με τις όποιες ατομικές διαφορές.

Είναι παλιά ιστορία. Το ξέρουμε και οι δύο και ναι, καλά το έχεις ακούσει.

Η αυτοεκτίμηση χτίζεται στην οικογένεια, τουλάχιστον μέχρι τα πέντε με έξι χρόνια. Στη συνέχεια περνά στα ερεθίσματα της κοινωνικής ζωής. Μηνύματα από δασκάλους, φίλους, συμμαθητές, ακόμα και μηνύματα που προέρχονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης φωλιάζουν θετικά ή αρνητικά εντός σου

Διαβάζεις το άρθρο: Αυτοεκτίμηση σημαίνει, αγάπη για τον εαυτό μου.


Ίσως γιατί από μικρός, μαθαίνεις να δίνεις έμφαση
στις προσδοκίες των άλλων, που σιγά σιγά γίνονται και δικές σου προσδοκίες προς τον εαυτό σου. Υπάρχουν και διάφορες άλλες δυσάρεστες καταστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν την αυτοεκτίμησή σου και φυσικά την προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία σου.

Ίσως η φυσική σου ροπή να τείνει προς τις αρνητικές σκέψεις και τον φόβο. Ίσως ακόμα, έχεις μια άλλη ιδιαίτερη ιστορία να μου διηγηθείς σχετικά με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μπορεί να έχεις δίκιο ή μπορεί να έχεις άδικο. 

Δεν έχει και τόση σημασία σήμερα γιατί μπορείς να επιλέξεις να κάνεις τα πράγματα όπως τα επιθυμείς. Και για να γίνει κάτι τέτοιο οφείλεις να κοιτάξεις στο τώρα και στο μπροστά και όχι πίσω. Έλα στο τώρα και δες πως λειτουργείς σήμερα. 


«Αγάπησε τον εαυτό σου», «Πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου», «Πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου»,
συμβουλές και παραινέσεις που ακούγονται ωραίες στα αυτιά μας, αλλά στην ουσία δεν έχουμε ιδέα τι σημαίνουν, ούτε και τι να τις κάνουμε. Κι αναρωτιέσαι… μα καλά τι μου λες;

Είναι δυνατόν να μην αγαπάω τον εαυτό μου; Ή εντάξει και να μην τον αγαπάω τι έγινε; Κάποιος θα βρεθεί να με αγαπήσει. Ή από την άλλη τι μου ζητάς; Να γίνω ένας εγωκεντρικός άνθρωπος και να μη με νοιάζει τίποτα άλλο πέρα από μένα;

Αλήθεια, εσύ νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες τον εαυτό σου γυμνό στον καθρέφτη;

Πότε ήταν η τελευταία φορά, που του μίλησες ανοιχτά και ειλικρινά για τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που τον άκουσες πραγματικά χωρίς να ασκήσεις κριτική;

Συχνά οι άνθρωποι φοβόμαστε την μοναξιά μας. Ίσως γιατί φοβόμαστε αυτά με τα οποία θα έρθουμε αντιμέτωποι. Ίσως γιατί ερχόμαστε αντιμέτωποι με την  χαμηλή αυτοεκτίμηση  και την μόνιμη κριτική μας.

Δημιούργησε τον Ιδανικό σου Εαυτό
& Γίνε Ασταμάτητος


Πότε του το έδειξες
τελευταία φορά και με ποιον τρόπο;

Πότε τον επιβράβευσες; Και δεν έχει σημασία η αξία της επιβράβευσης, σημασία έχει η πράξη.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που τον φρόντισες;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που, από συνήθεια, δεν ήσουν επικριτικός με τον εαυτό σου και δεν τον κατηγόρησες για τις συμπεριφορές όλων;

Μην φοβάσαι να απαντήσεις όχι.. Γιατί είναι το πρώτο βήμα για να διεκδικήσεις την αλλαγή. Το πρώτο βήμα για να ζητήσεις βοήθεια. Για να αναπτύξεις την αυτοεκτίμησή  σου. Και η βοήθεια δεν είναι κακό. Είναι όμορφο στη ζωή μας να έχουμε συμμάχους..

Μαθαίνοντας να αγαπάς τον εαυτό σου, θα μάθεις σταδιακά να τον αγκαλιάζεις, να αντιμετωπίσεις τις αποτυχίες και τις κακές στιγμές, να νιώσεις εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση γι’ αυτά που μπορείς να πετύχεις.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Επικεντρώσου σε αυτά
που είσαι καλός και χτίσε ένα πλάνο για να διορθώσεις τα μειονεκτήματά σου. Να θυμάσαι πάντα ότι αν εστιάζεις και προβάλλεις εσύ τα αρνητικά σου, το ίδιο θα κάνουν και οι άλλοι.

Άλλαξε τις προτεραιότητες σου. Εστίασε σε αυτά που πραγματικά έχουν σημασία για σένα και σε αυτά που σε κάνουν να νιώθεις ευτυχισμένος.

Άλλαξε σταδιακά τα πράγματα που σε κάνουν να μην νιώθεις όμορφα.

Πρόσθεσε νέους ανθρώπους στη ζωή σου και νέες δραστηριότητες, πράγματα που πάντα ήθελες να ανακαλύψεις και να ασχοληθείς με αυτά. Και μην νιώθεις ενοχές γι’ αυτά.

Φρόντισε τον εαυτό σου. Φάε σωστά και επέλεξε μία μορφή σωματικής εκτόνωσης. Η σωματική εκτόνωση βοηθάει πάντα σε στιγμές θλίψης, πένθους, άγχους και έντασης.

Αφιέρωσε χρόνο σε σένα. Κάθε μέρα, έστω και δέκα λεπτά. Θα νιώσεις, με αυτό τον τρόπο, ότι αρχίζεις και φροντίζεις τον εαυτό σου, ότι τον αγαπάς και ότι του δίνεις αξία.

Προσπάθησε να βγεις έξω. Μην κλείνεσαι μέσα στο σπίτι. Είναι εύκολο να αποφύγεις τις κοινωνικές επαφές και ακόμα πιο εύκολο να δημιουργείς δικαιολογίες. Μήπως όμως πρέπει να σκεφτείς ότι με αυτό τον τρόπο καθυστερείς την δική σου ζωή;

Ακόμα και αν έχεις παιδιά, προσπάθησε να αφιερώσεις λίγο χρόνο σε σένα. Η σωματική κόπωση συνήθως επιδεινώνει την ψυχική μας εξουθένωση.

Απέφυγε, συνειδητά, τους ανθρώπους που θεωρείς ότι δεν σε βοηθούν να νιώθεις καλά, ότι εστιάζουν στα αρνητικά σου και στα λάθη σου, ότι δε σε κινητοποιούν να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

Κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέπτη και μη φοβάσαι να τον αποδεχτείς γι’ αυτό που είναι.

Αυτοεκτίμηση σημαίνει, αγάπη για τον εαυτό μου

Υποσχέσου στον εαυτό σου ότι θα αναζητήσεις τα θέλω σου, χωρίς να προδώσεις τον εαυτό σου. Αναζήτησε τον εαυτό σου, τον πραγματικό σου εαυτό και διεκδίκησε τα όνειρά σου. Με τόλμη και αυτοπεποίθηση.

Διαχειρίσου τα θέλω σου με συνειδητότητα, ψυχική και συναισθηματική ωριμότητα και σοφία.

Και να θυμάσαι πάντα ότι αν δεν αγαπήσεις εσύ τον εαυτό σου, δεν θα σε αγαπήσει κανένας..

Να θυμάσαι πως είσαι μοναδικός! 

Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

μοιρασου το

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
holistic result coaching

30' ΔΩΡΕΑΝ COACHING

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

Copyright 2021© Proven Transformational Experience. All Rights Reserved.