Έχεις χρόνο να αφιερώσεις σε αυτά που αγαπάς;


Ο σύγχρονος ρυθμός ζωής ενός ανθρώπους είναι και γρήγορος και απαιτητικός. Ο ελεύθερος χρόνος για ν’ ασχοληθεί ένας άνθρωπος με αυτά που θέλει είναι λίγος, εάν όχι μηδαμινός.

Από την άλλη πλευρά, το πιο σημαντικό σε αυτή τη ζωή είναι ο χρόνος. Ο ελεύθερος χρόνος που θα μας επιτρέψει ν’ ασχοληθούμε με αυτά που αγαπάμε. Έτσι, το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι όταν πρόκειται να οργανώσουν το χρόνου τους κάνουν την εξής ερώτηση στον εαυτό τους : Τι χρειάζεται να κάνω;

Εάν εστιάζουμε μόνο σε αυτά που χρειάζεται να κάνουμε υπάρχει μια περίπτωση να μην έχουμε πρόοδο. Μια παροιμία λέει : Όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια. Το να κάνουμε για να κάνουμε, δεν έχει νόημα.

Εάν έχεις δράση χωρίς στόχο είναι σαν να κάνεις ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο.

Οι άνθρωποι που παράγουν αποτελέσματα στη ζωή τους είναι εστιασμένοι σε τρία πράγματα :

 1. Γνωρίζουν τι θέλουν. Στοχεύουν στο σημείο που θα βρεθούν όταν θα έχουν ήδη πετύχει.
 2. Γνωρίζουν γιατί το θέλουν. Αυτό που κάνει ένα στόχο ακαταμάχητο είναι οι λόγοι που το θέλουμε.
 3. Γνωρίζουν πως θα το κάνουν να συμβεί. Έχουν ένα ευέλικτο σχέδιο δράσης που θα τους οδηγήσει εκεί που θέλουν.

Ξεκίνα από το τέλος. Εστίασε στο αποτέλεσμα που επιθυμείς και στους λόγους που σ’ εμπνέουν να έχεις αυτό που θέλεις στη ζωή σου. Ο συνδυασμός αυτός θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα αποτελεσματικό πλάνο δράσης.

Κάνοντας αυτά θα είσαι σε θέση να ορίζεις εσύ τη ζωή σου και όχι οι συνθήκες αυτή. Συνειδητά πλέον θα γράψεις το σενάριο της ζωής σου, όπως ακριβώς το θέλεις.

Ώρα για δράση :

Πάρε στυλό και χαρτί. Αφιέρωσε όσο χρόνο χρειάζεται. Παρέμεινε σ’ ένα ήσυχο χώρο ώστε να μπορείς να σκεφτείς και απάντησε στις παρακάτω ρωτήσεις.

 1. Γνωρίζεις τι θέλεις στη ζωή σου; Αυτό που θέλεις είναι δικό σου όνειρο ή κάποιου άλλου;
 2. Ποιοι είναι οι δέκα πιο σημαντικοί λόγοι που θέλεις αυτό που θέλεις;
 3. Έχεις ένα σχέδιο δράσης; Εάν όχι, δημιούργησε ένα μετρήσιμο και αποτελεσματικό σχέδιο για την επίτευξη αυτού που θέλεις.

Αν βρήκες χρήσιμο αυτό το άρθρο μπορείς να κάνεις like και να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Επίσης θα μου άρεσε εάν μοιραζόσουν μαζί μου τις σκέψεις σου στα σχόλια από κάτω ώστε να συζητήσουμε!

Γράψε τη γνώμη σου

3 Σχόλια

 • Dany Garbola

  Απάντηση Απάντηση 22 Δεκεμβρίου 2014

  Γνωρίζω πλέον εδώ καί αρκετο καιρό αυτό πού θέλω καί ξερω επίσης πώς η Ζωη μέ οδήγησε σε αυτό πού ειμαι τώρα, καί μπορω νά πω

  • larisa

   Απάντηση Απάντηση 18 Απριλίου 2015

   Το θέμα είναι να βρεις αυτό που θέλεις….

   • Συμφωνώ… Είναι ένας πού σημαντικός παράγοντας!
    Πολλές φορές μπορεί να φαίνεται δύσκολο αλλά είναι απλό!

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο