Έχεις χρόνο να αφιερώσεις σε αυτά που αγαπάς;


Ο σύγχρονος ρυθμός ζωής ενός ανθρώπους είναι και γρήγορος και απαιτητικός. Ο ελεύθερος χρόνος για ν’ ασχοληθεί ένας άνθρωπος με αυτά που θέλει είναι λίγος, εάν όχι μηδαμινός.

Από την άλλη πλευρά, το πιο σημαντικό σε αυτή τη ζωή είναι ο χρόνος. Ο ελεύθερος χρόνος που θα μας επιτρέψει ν’ ασχοληθούμε με αυτά που αγαπάμε. Έτσι, το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι όταν πρόκειται να οργανώσουν το χρόνου τους κάνουν την εξής ερώτηση στον εαυτό τους : Τι χρειάζεται να κάνω;

Εάν εστιάζουμε μόνο σε αυτά που χρειάζεται να κάνουμε υπάρχει μια περίπτωση να μην έχουμε πρόοδο. Μια παροιμία λέει : Όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια. Το να κάνουμε για να κάνουμε, δεν έχει νόημα.

Εάν έχεις δράση χωρίς στόχο είναι σαν να κάνεις ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο.


Ξεκίνα από το τέλος. Εστίασε στο αποτέλεσμα που επιθυμείς και στους λόγους που σ’ εμπνέουν να έχεις αυτό που θέλεις στη ζωή σου. Ο συνδυασμός αυτός θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα αποτελεσματικό πλάνο δράσης.

Κάνοντας αυτά θα είσαι σε θέση να ορίζεις εσύ τη ζωή σου και όχι οι συνθήκες αυτή. Συνειδητά πλέον θα γράψεις το σενάριο της ζωής σου, όπως ακριβώς το θέλεις.


Πολύ λίγοι άνθρωποι θα φτάσουν στην επιτυχία όταν αμφιβάλουν. Γιατί; Γιατί, αν σου πω να μην σκεφτείς ένα κατακόκκινο, υπέροχο, μυρωδάτο όμορφο τριαντάφυλλο, τι θα σκεφτείς; Τριαντάφυλλο θα σκεφτείς. Κι αυτό γιατί; 
Γιατί εκεί εστίασες το μυαλό σου.

Άρα λοιπόν, όταν εστιάζεις στην αμφιβολία, τι θα πάρεις στη ζωή σου; Την αμφιβολία. Και το ωραίο της υπόθεσης ποιο είναι; “Το ήξερα εγώ από πριν, καλά αμφέβαλα”. Και δικαιώνουμε τον εαυτό μας κιόλας. Γιατί; Για κάτι το οποίο δημιουργούσαμε υποσυνείδητα. Άρα λοιπόν, μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να έχει αμφιβολία γι’ αυτό που είσαι, γι’ αυτό που κάνεις, γι’ αυτό που θέλεις.


Πάρε στυλό και χαρτί. Αφιέρωσε όσο χρόνο χρειάζεται. Παρέμεινε σ’ ένα ήσυχο χώρο ώστε να μπορείς να σκεφτείς και απάντησε στις παρακάτω ρωτήσεις.

Αν βρήκες χρήσιμο αυτό το άρθρο μπορείς να κάνεις like και να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Επίσης θα μου άρεσε εάν μοιραζόσουν μαζί μου τις σκέψεις σου στα σχόλια από κάτω ώστε να συζητήσουμε!

#8 Τρόποι Για Να Αναπτύξεις Αυτοέλεγχο Στην Ζωή Σου

Αν σταματάς τα πάντα
μέχρι να είσαι σίγουρος,
ποτέ δε θα γίνει τίποτα.

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!