#5 αρνητικές σκέψεις που σε εμποδίζουν από το πλήρες δυναμικό σου

Έχεις αναρωτηθεί ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σου;

Έχεις κάνει στον εαυτό σου ποτέ ερωτήσεις όπως, “Γιατί είμαι εδώ;”, “Ήρθα στον κόσμο για κάποιον λόγο;”..

Όλοι οι άνθρωποι, σε κάποια στιγμή της ζωής μας, έχουμε αναρωτηθεί για όλα τα παραπάνω. Για κάποιους, είναι συνέχεια αυτές οι σκέψεις στην άκρη του μυαλού τους.. Για κάποιους άλλους οι σκέψεις αυτές περνούν φευγαλέα ανά διαστήματα..

Ένα είναι το σίγουρο: Όλοι, μα όλοι έχουμε αναρωτηθεί, αν θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι ή να κάνουμε περισσότερα με τη ζωή μας.

Ένα από τα θέματα στα οποία αναφέρομαι συχνά, είναι η αυτοβελτίωση και η αυτοπραγμάτωση. Πώς μπορεί κάποιος να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι εύκολο.. Οι περισσότεροι άνθρωποι, έχουν μάθει να ακολουθούν μια συγκεκριμένη  ρουτίνα, τις συνήθειες τους..

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, όταν αναπτύσσονται συνήθειες, οι συνδέσεις στον εγκέφαλο μας για αυτές τις συνήθειες μπορούν να γίνουν πολύ ισχυρές – και επομένως, δύσκολο να αλλάξουν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι είναι κάτι το ακατόρθωτο και δεν μπορεί να γίνει! Μπορεί να γίνει!

Ακολουθούν #5 αρνητικές σκέψεις, και φόβοι που εμποδίζουν την πρόσβαση σου στο πλήρες δυναμικό σου:


Πολλοί άνθρωποι, υποφέρουν από χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Γιατί; Γιατί δυστυχώς, την εποχή αυτή, ζούμε σε έναν κόσμο που δεν βοηθάει, στο να έχουμε καλά αισθήματα για τον εαυτό μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι, πιστεύουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν πάντα στα πρότυπα της κοινωνίας. Αυτό που πρέπει να ξέρουν όμως όλοι, κι εσύ κι εγώ, είναι ότι όλοι έχουν ένα μοναδικό δώρο να προσφέρουν στον κόσμο. Και κάποιες φορές, ακόμα και ένα φαινομενικά κακό συμβάν ή γεγονός, μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία.. Σε κάτι καλό!


Πολλοί άνθρωποι, έχουν μοιραστεί τις σκέψεις και τους φόβους τους μαζί μου μέσα από συνεδρίες, θέλουν να κάνουν κάτι, ένα βήμα.. επαγγελματικό, προσωπικό και υπάρχει κάτι που τους σταματάει..

Για παράδειγμα στα επαγγελματικά: “Κι αν δεν τα καταφέρω; Υπάρχουν τόσοι πολλοί ανταγωνιστές εκεί έξω που κάνουν το ίδιο.” αλλά και στα συναισθηματικά “Γιατί να διαλέξει εμένα ενώ υπάρχουν τόσοι/ες εκεί έξω;”

Αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν μπορείς να είσαι εσύ αυτός που θα τα καταφέρει.. Που θα τα καταφέρει καλύτερα.. Που θα κάνει την διαφορά..

Σε ότι κι αν κάνεις θα υπάρχει πάντα ανταγωνισμός. Το μυστικό είναι να μην αφήσεις τον φόβο αυτό, να σε εμποδίσει  να ξεκινήσεις το ταξίδι σου..


Ο χρόνος σίγουρα είναι πολύτιμος. Και σίγουρα θα περάσει, ούτως ή άλλως. Σε δέκα ή είκοσι χρόνια από τώρα, θα είσαι  δέκα ή είκοσι χρόνια μεγαλύτερος/-η από όσο είσαι σήμερα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι ακριβώς ο ίδιος άνθρωπος, να έχεις δηλαδή και μετά από δέκα ή είκοσι χρόνια τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα , αλλά καλύτερα.

Σίγουρα δεν θέλεις, όταν θα σκέφτεσαι το παρελθόν τότε να πεις “Αν είχα αρχίσει  τότε, που θα είχα φτάσει τώρα;”.

Ναι, η επιτυχία απαιτεί προσπάθεια. Και ναι, αξίζει τον κόπο! Έτσι αν θέλεις να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου, να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, να χάσεις βάρος, ή οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, απλά κάντο! Οι άνθρωποι που επιζητούν την αυτοπραγμάτωση, δεν ανησυχούν για το χρόνο και την προσπάθεια που χρειάζεται για να γίνει. Θέλουν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και εστιάζουν σε αυτό.


Το πόσο χρονών είσαι δεν έχει καμία σημασία.
 Ακόμα κι αν είσαι 100 χρονών. Ένα είναι σίγουρο. Σίγουρα στη ζωή σου έχεις κάνει κάποια όνειρα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα θυμηθείς. Τι ήθελες να γίνεις όταν ήσουν παιδί; Αστροναύτης; Πυροσβέστης; Δικηγόρος; Γιατρός; Μοντέλο; Τραγουδιστής ή τραγουδίστρια; Ότι και αν ήταν αυτό, μπορείς να το πετύχεις. Κάθε στιγμή, σε όλο τον κόσμο, συμβαίνουν νέα ξεκινήματα. Και όλα ξεκινούν από ένα όνειρο. Έτσι, ακόμα κι αν πραγματικά δεν μπορείς να θυμηθείς τα όνειρά σου, σίγουρα μπορείς να σκεφτείς τι αγαπάς.. Τι σε κάνει χαρούμενο/η; Ανακάλυψε το και ακολούθησε το.


Τίποτα δεν είναι αδύνατο!
 Αρκεί να το πιστεύεις. Αν νιώθεις μέσα στην καρδιά σου ότι μπορείς να κάνεις κάτι, ακόμα κι αν φαντάζει δύσκολο, αδύνατο ή ακατόρθωτο, να είσαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι βγεις εκεί έξω και να παλέψεις γι’ αυτό!

Χρησιμοποίησε πλήρως το δυναμικό σου, τις δυνατότητες σου και θα τα καταφέρεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις όλες αυτές τις αρνητικές σκέψεις, με θετικές και να ξεκινήσεις  το ταξίδι σου για την αυτοπραγμάτωση.. Για την καλύτερη εκδοχή τους εαυτού σου!

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Ενθουσιασμός vs Φόβος.. Κράτα τον ενθουσιασμό και διώξε τον φόβο

Αναπτύσσω Καλές Συνήθειες.. ή συντηρώ τις Κακές.. ;

Πώς να σταματήσεις να ενεργείς αυτόματα όπως ένα ρομπότ

Η ευτυχία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά κάτι που επιλέγεις μέσα στο μυαλό σου. Δες περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!