[Επιτυχία] Όσο Ζεις σαν Λιγούρης τόσο πιο Πολύ θα Πεινάς

Θέλεις να πετύχεις αλλά δυσκολεύεσαι;

Θέλεις να έχεις ένα ωραίο σώμα, αλλά δεν μπορείς να πειθαρχήσεις, στην δίαιτα και την άσκηση που απαιτείται;

Θέλεις να έχεις μια υπέροχη και πετυχημένη σχέση, αλλά δεν τα καταφέρνεις;

Θέλεις να έχεις μια καλή επιχείρηση, αλλά βλέπεις μόνο εμπόδια;

Θέλεις ένα καλό αμάξι, αλλά δεν έχεις τα χρήματα;

Θέλεις να κάνεις τα ταξίδια που ονειρεύεσαι, αλλά δεν έχεις χρόνο;

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους, να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα, αλλά δεν τα καταφέρνουν; Γιατί; Γιατί προσπαθούν με λάθος τρόπο. Προσπαθούν με λάθος τρόπο και ταλαιπωρούνται.

Όποια κι αν είναι τα θέλω τους, (οικονομική ανάπτυξη, μια καλή σχέση, να κάνουν φίλους, να αδυνατίσουν κλπ) ,προσπαθούν για χρόνια χωρίς όμως να τα καταφέρνουν.

Κάποιοι, για παράδειγμα, ξεκινάνε δίαιτα, χάνουν κάποια κιλά και μετά ξαναπαίρνουν κιλά.. Κάποιες φορές μάλιστα περισσότερα κιλά από αυτά που έχασαν.

Το ίδιο συμβαίνει με ανθρώπους που δυσκολεύονται με τα οικονομικά τους. Ή με την σχέση τους. Το ίδιο συμβαίνει και στις φιλίες.

Υπάρχει τρόπος να αλλάξουν τα αποτελέσματα τους; Ναι, υπάρχει. Διάβασε παρακάτω για να τον ανακαλύψεις κι εσύ.


Αυτό συμβαίνει, γιατί πίσω από κάθε σύμπτωμα, υπάρχει κάτι πάρα πολύ βασικό: Ένα μοτίβο.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα σου δείξω  έναν τρόπο, ώστε να μπορείς να ανακαλύπτεις αυτά τα μοτίβα που δυσκολεύουν τη ζωή σου, και να τα σπας μια για πάντα.

Αυτό που χρειάζεται, λοιπόν, να κάνεις αρχικά είναι να σταματήσεις να δουλεύεις πάνω στο σύμπτωμα, και να αρχίσεις να δουλεύεις πάνω στην αιτία.

Ποια είναι η αιτία που δεν σου επιτρέπει να είσαι εγκρατής, να αντιστέκεσαι, στην πρόσκαιρη επιθυμία σου, προκειμένου να έχεις μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα που θέλεις;

Για παράδειγμα, αν θέλεις να έχεις ένα πολύ ωραίο σώμα, θα χρειαστεί σίγουρα για κάποιο διάστημα τουλάχιστον να προσέξεις την διατροφή σου. Ίσως να μην σου είναι εύκολο. Αλλά είναι απαραίτητο για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.


Το παραπάνω λοιπόν είναι πολύ σημαντικό. Γιατί; Γιατί ότι και να θέλεις να πετύχεις μακροπρόθεσμα στη ζωή σου, κάτι θα πρέπει να θυσιάσεις στο σήμερα, στο τώρα.

Και η ερώτηση που έχω να σου κάνω είναι η εξής:

Πόσο σημαντικό είναι αυτό που θέλεις στη ζωή σου, προκειμένου να αξίζει η θυσία που πρέπει να κάνεις στο τώρα;”

Ξέρω πως ίσως να μην σου αρέσει η λέξη “πρέπει”, αλλά πίστεψε με είναι η αλήθεια. Αν θέλεις να ζήσεις πρέπει να αναπνεύσεις. Όχι “είναι καλό να αναπνεύσεις”. Ούτε “αν θέλεις μπορείς να αναπνεύσεις”. Θέλεις, δεν θέλεις, θα πρέπει να αναπνεύσεις.


Τι είναι όμως αυτό, που δεν αφήνει τους ανθρώπους να είναι εγκρατείς και παρασύρονται στην τωρινή, προσωρινή, απόλαυση;

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζεται να κάνεις στη ζωή σου, ίσως το πιο σημαντικό, είναι να αποκωδικοποιήσεις τον εγκέφαλο σου. Γιατί; Γιατί αυτό στην συνέχεια θα σου δώσει το περιθώριο, την πιθανότητα, την επιλογή να αποκωδικοποιήσεις και τους εγκεφάλους των συνανθρώπων σου.

Άρα της σχέσης σου, των συνεργατών σου, των πελατών σου, των φίλων σου.. Όλων των άλλων ανθρώπων.

Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει καλύτερη επικοινωνία. Σημαίνει επιτυχία. Σημαίνει ποιότητα ζωής. Άρα, σημαίνει ευτυχία.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Ένα πολύ βασικό, λοιπόν, προς αυτή την κατεύθυνση , να ανακαλύψεις πώς έχεις εκπαιδεύσει μέχρι τώρα τον εγκέφαλο σου. Ο εγκέφαλος εκπαιδεύεται καθημερινάΑυτά που καθημερινά αποφασίζεις , να κάνεις ή να μην κάνεις, μακροπρόθεσμα θα σου δώσουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Ας δούμε, πως λειτουργεί αυτό στο παραπάνω παράδειγμα με την διατροφή. Αν αποφασίσω να τρώω κάθε μέρα 1/2 σοκολάτα, με έναν όχι και τόσο καλό και γρήγορο μεταβολισμό. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα που θα έχω μακροπρόθεσμα; Θα πάρω παραπάνω κιλά; Έτσι δεν είναι;

Στα επαγγελματικά το ίδιο. Αν αποφασίσω να αναπτύξω μια νέα δεξιότητα, δουλεύοντας σε αυτή δύο ώρες παραπάνω την ημέρα, στο μέλλον τα οικονομικά μου θα είναι καλύτερα. Στον αντίποδα, αν αποφασίσω να δουλέψω δύο ώρες λιγότερο, τα οικονομικά μου θα είναι χειρότερα.

Στις σχέσεις επίσης ισχύει το ίδιο.


Προσοχή λοιπόν, στις μικρές αποφάσεις που παίρνεις στο εδώ και τώρα, που μπορεί να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα ένα πολύ ισχυρό μοτίβο, που θα επηρεάσει τα αποτελέσματα σου και θα καθορίσει τη ζωή σου.

Ποια είναι τα μοτίβα που έχεις στο εδώ και τώρα;

Πώς έχεις εκπαιδεύσει τον εαυτό σου έως τώρα;

Παρατήρησε τον εαυτό σου, πάρε χαρτί, πάρε στυλό και κατέγραψε:


Κάτι επίσης, πολύ σημαντικό που χρειάζεται να κάνεις, είναι να απομακρυνθείς από τον μύθο
 “Είναι θέμα τύχης”. Τίποτα δεν είναι θέμα τύχης. Απλά κάνουμε κάποια πράγματα ασυνείδητα τα οποία φέρνουν κάποια “τυχαία” αποτελέσματα.

 
Έτσι λοιπόν ας περάσουμε από την ασυνειδησία στην συνειδητότητα. Γράψε κάτω, ποια μοτίβα σε οδηγούν στα αποτελέσματα που θέλεις, και ποια σε απομακρύνουν από αυτά.

Αναζήτησε, πίσω από τα μοτίβα, ποια είναι η μικρή απόφαση που πήρες σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η οποία δημιούργησε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, η οποία συμπεριφορά δημιούργησε ένα συγκεκριμένο μοτίβο το οποίο μπορεί να σε ακολουθεί (αν δεν το σταματήσεις) ,σε όλη σου τη ζωή δίνοντας σου, συγκεκριμένα αποτελέσματα;

 


Και θα μου πεις
 “Μάνο καλά όλα αυτά. Εντάξει, κατάλαβα ποιες είναι αυτές οι μικρές αποφάσεις μου, που με οδήγησαν σε μία συμπεριφορά που δεν θέλω, σε ένα μοτίβο που δεν θέλω και τελικά στα αποτελέσματα που δεν θέλω. Και κατάλαβα και ποιες είναι οι μικρές αποφάσεις μου που με οδήγησαν σε μια συμπεριφορά που θέλω, σε ένα μοτίβο που θέλω και τελικά στα αποτελέσματα που θέλω. Όμως, μετά… τι;”

Μετά τι;

Μετά, λοιπόν, παρατήρησε τον κόσμο και βρες τους ανθρώπους που έχουν τα αποτελέσματα που εσύ θέλεις, και μάθε από αυτούς. Και αν για κάποιον λόγο δεν μπορείς να τους εντοπίσεις, ή δεν μπορείς να τους προσεγγίσεις κανένα πρόβλημα.

Ψάξε και βρες έναν ειδικό, ή έλα να δουλέψουμε μαζί.


Αν αποφασίσεις να δουλέψουμε μαζί , να ξέρεις πως μπορώ να σε βοηθήσω να ανακαλύψεις:


Αλλά και το πιο σημαντικό απ’ όλα. Κάτω από αυτό, στην βάση, θα σε βοηθήσω να χτίσεις έναν ισχυρό συναισθηματικό κόσμο. Γιατί κανένας άνθρωπος αν δεν νιώθει απόλυτη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, δεν μπορεί να δημιουργήσει τη ζωή που αξίζει.


Προτού λοιπόν απορρίψεις κάτι, ή πάρεις μια απόφαση και πεις 
“Γίνεται”, “Δεν γίνεται”, “Μπορώ”, “Δεν μπορώ”, κάνε ένα βήμα πίσω, και δες ξανά την κατάσταση κάτω από το πρίσμα που σου έδωσα.

Τα πάντα είναι καθρέφτης των σκέψεων μας. Του τρόπου που σκεφτόμαστε. Το πώς αξιοποιούμε τον εγκέφαλο μας.

Κατέγραψε λοιπόν πώς θέλεις να είναι η ζωή σου. Κι αν δεν ξέρεις, ok, άστο αυτό στην άκρη. Γράψε πως είσαι τώρα στους τρεις τομείς της ζωής σου: Προσωπικό, Συναισθηματικό, Επαγγελματικό. Χρειάζεται κάποιος από αυτούς τους τομείς βελτίωση; Μπορεί να θέλεις να βελτιώσεις και τους τρεις τομείς. Μην τα βάζεις όλα στο τραπέζι και πελαγώσεις.

Επίλεξε έναν από τους τομείς και δες:


Κάνε αυτή την τμηματοποίηση, και ανέλυσε το. Θα δεις ότι όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν. Γιατί αυτό που συνέβαινε μέχρι τώρα γινόταν σε ασυνείδητο επίπεδο. Τώρα θα αρχίσεις να γίνεσαι συνειδητός σε ότι κάνεις.

Να θυμάσαι: Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, αλλά το ότι δεν είμαστε συνειδητά σε μια διαδικασία που έχει αποτέλεσμα.

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου.

Το Rethink είναι ένα online πρόγραμμα διάρκειας 10+ εβδομάδων σχεδιασμένο με γνώσεις, στρατηγικές και τεχνικές για να αποκωδικοποιήσεις τη γλώσσα του ασυνείδητου νου σου.

Σπάσε τα περιοριστικά σου μοτίβα, αποδεσμεύσου από τους συναισθηματικούς «γάντζους» του παρελθόντος σου και ζήσε πραγματικά ελεύθερος.

Ανακάλυψε τα διαθέσιμα πακέτα της Ακαδημίας και πέτυχε ότι και χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο…Εξαιρετική Επιτυχία

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!