Τα 5 χαρακτηριστικά προσωπικότητας των πετυχημένων (Μέρος 2/4)

Πάμε να συνεχίσουμε εκείνα τα χαρακτηριστικά, τους πυλώνες και τα σημεία που χρειάζεται να εστιάσεις για να αναπτύξεις την προσωπικότητά σου και να δημιουργήσεις εξαιρετική επιτυχία στη ζωή σου.

 Όπως είπαμε η επιτυχία δεν είναι γεγονός είναι μια διαδικασία που χρειάζεται να δεσμευτείς, να εστιάσεις, να αναπτυχθείς και η μεγαλύτερη επιτυχία σε μια επιτυχία τελικά δεν είναι το αποτέλεσμα το οποίο ένας άνθρωπος μπορεί να κατακτήσει , αλλά η διαδρομή την οποία διένυσε, το περιθώριο να αναπτύξει και να εκφράσει το πλήρες δυναμικό του. Δηλαδή, όλες οι δυσκολίες που συνάντησες, σου επέτρεψαν τελικά να σε βρεις, να σε συναντήσεις και να δεις πόσο υπέροχος, πόσο σημαντικός και πόσο σοφός άνθρωπος είσαι.

Ποια είναι όμως τα επόμενα πέντε χαρακτηριστικά σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσεις για να δημιουργήσεις αυτή την εξαιρετική επιτυχία;

1.Καλοί τρόποι.

Ζούμε σε μια εποχή που ο καλός τρόπος τείνει να γίνει όνειρο θερινής νυκτός, δυστυχώς. Για ποιο λόγο; Γιατί οι άνθρωποι κλείνονται όλο και περισσότερο μέσα στις σκέψεις τους, κλείνονται όλο και περισσότερο μέσα στο εγώ τους κλείνονται όλο και περισσότερο στον εαυτό τους με αποτέλεσμα να ξεχνούν ότι είναι κοινωνικά όντα, ότι είναι μέλη ομάδας, κοινωνίας και πρέπει να συμβαδίσουμε με τους νόμους. Υπάρχουν νόμοι. Δεν τηρούνται πολλές φορές.

Και δεύτερον, το πρόβλημα είναι πως τους ξεχνούμε. Γιατί ζούμε σε μια εποχή που πολλοί άνθρωποι σκέφτονται, “ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει…” Οπότε, αυτό μπορεί να φέρνει προσωρινά κάποια αποτελέσματα, αλλά δεν είναι κάτι που θα σε βοηθήσει μακροχρόνια να αναπτυχθείς.

Δεν είναι μόνο να πετύχεις στη ζωή σου. Είναι να μπορείς να ζήσεις και ελεύθερα. Είναι να μπορείς να ζήσεις ήρεμα. Στη φύση υπάρχει μια μοναδική ηρεμία. Και αυτό είναι ανεκτίμητης αξίας. Το να μπορέσεις να την απολαύσεις, να μπορέσεις να βρεθείς και να την εισπνεύσεις σε κάθε κύτταρο του κορμιού σου, είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Οι καλοί τρόποι θα σε βοηθήσουν, γιατί θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλά με τη συνείδησή σου. Ναι, θα μου πεις, αλλά Μάνο, έξω γίνεται ο κακός χαμός. Τέλεια. Το τι γίνεται έξω, γίνεται έξω. Το ζήτημα είναι τι κάνεις εσύ μέσα σου. Εγώ δεν σου λέω να είσαι θύμα, σου λέω να είσαι έξυπνος. Σου λέω να ξέρεις να ελίσσεσαι. Και το να κάνεις τα πράγματα με το γάντι, σωστά, ορθά, και με βάση κάποιους κανόνες, είναι αυτό που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από τη μάζα, τον όχλο και τους υπόλοιπους. Θέλεις λοιπόν να γίνεις αυτός ο άνθρωπος που οι άλλοι θα αναζητούν; Απόκτησε καλούς τρόπους.

Καλός τρόπος, επαναλαμβάνω, δεν είναι να γίνεις θύμα. Καλός τρόπος, είναι να υπόκειται σε κάποιους νόμους και κανόνες που σέβεσαι την ύπαρξή σου, αλλά σέβεσαι και την ύπαρξη των άλλων ανθρώπων. Αυτό γίνεται μια αποδεκτή συμπεριφορά και από τη στιγμή που υπάρχει μια αποδεκτή συμπεριφορά, οι πιθανότητες να συνεργαστούμε, να συνυπάρξουμε και να δημιουργήσουμε είναι πολύ μεγαλύτερες από οτιδήποτε άλλο.

2. Άρχισε να βοηθάς ανθρώπους.

Καλώς ή κακώς ζούμε σε μια εποχή του πάρε δώσε. Έγινε ρητό, αλλά αυτό δεν ισχύει. Δηλαδή, δεν μπορώ πρώτα να κάνω κοιλιακούς και μετά γυμναστική. Δεν μπορώ πρώτα να μείνω σε ένα σπίτι και μετά να το αγοράσω. Εντάξει; Δεν μπορείς να πάρεις, οτιδήποτε πρώτα να πάρεις και μετά να δώσεις. Πρώτα θα δώσεις και μετά θα πάρεις. Αν θες να πάμε λίγο παλιότερα,  δούναι και λαβείν. 

Κοίταξε πώς αντιστρέφονται όλα και τα παραποιούμε, τα παρεξηγούμε, τα κάνουμε τρόπους ζωής και ο κοινωνικός προγραμματισμός δεν μας αφήνει να εκφράσουμε και να ζήσουμε, αυτό που θα μπορούσαμε, γιατί παρεκτρεπόμαστε από τη φύση μας και όποιος παρεκτρέπεται από τους φυσικούς νόμους, συνήθως δεν καταλήγει σε καλά σημεία.

Έτσι λοιπόν χρειάζεται να βοηθήσεις τους ανθρώπους. Αυτό που θέλεις να αποκτήσεις, βοήθησε άλλους ανθρώπους να το αποκτήσουν. Όσο πιο πολλούς ανθρώπους βοηθήσεις, τόσο πιο πολύ θα αποκτήσεις από αυτό που θα βοηθήσεις άλλους ανθρώπους να αποκτήσουν. Αν βοηθήσεις τους άλλους ανθρώπους να έχουν κακό, κακό θα βρεις. Αν βοηθήσεις τους άλλους ανθρώπους να βρουν καλό, καλό θα βρεις. Αν τους βοηθήσεις να βγάλουν χρήματα, θα βγάλεις χρήματα. Αν τους δώσεις περισσότερο αγάπη, θα λάβεις περισσότερο αγάπη. Και κάπως έτσι δουλεύει το σύμπαν.

3. Φρόντισε την κόμμωση και την εξωτερική σου εμφάνιση.

Κόμμωση, μαλλιά, μούσια, νύχια, όλα αυτά.  Το πώς θα εμφανιστείς κάπου είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Τώρα, δεν υπάρχει σωστή και καλή κόμμωση. Δηλαδή, αν πας σε ένα επαγγελματικό ραντεβού με γιατρούς, με δικηγόρους, με επιχειρηματίες, είναι διαφορετική η κόμμωση, ενδεχομένως, που μπορεί να έχεις ή το styling, το look που μπορεί να έχεις. Εάν όμως πας σε ένα γκρουπ φίλων που θέλει  να κάνετε κάμπινγκ, παραδείγματος χάρη, εντάξει, θα πας με ένα άλλο style.

Άρα λοιπόν χρειάζεται το style σου , να το μεταφράζεις, να το προσαρμόζεις ανάλογα την περίσταση στην οποία βρίσκεσαι. Και αυτό έχει να κάνει και με την κόμμωση και με τα νύχια σου, έχει να κάνει και με τα μούσια σου, τα πάντα σου.

Και θα σου πω πλέον, ότι στα 45 μου τώρα, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό να το κάνεις. Γιατί ήμουν σαν άνθρωπος που δεν το υπερασπίστηκα, ήμουνα πάρα πολύ ενάντια σε όλο αυτό. Αλλά θα σου πω ότι έχασα πολλά πράγματα γιατί τότε δεν το καταλάβαινα. Οπότε ξεκίνα να φροντίζεις αυτή την πτυχή γιατί είναι ένα πολύ δυνατό χαρακτηριστικό αυτών των ανθρώπων που είναι εξαιρετικά πετυχημένοι.

4. Αναβάθμισε τον εαυτό σου

Τι κάνει ένα ζώο στη φύση; Προσαρμόζει την επιδερμίδα του, το χρώμα του, ανάλογα το περιβάλλον για να προστατευτεί. Δεν είναι τυχαίο. Αναβάθμισε τον εαυτό σου.

Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στη ζωή τους, όπως ήταν στα 10 τους, στα 15 τους, συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Συναισθηματικά τουλάχιστον. Και αυτό δεν λειτουργεί.

Σκέψου, έχεις ένα χάρτη, έχεις το κινητό σου, κάθε τρεις και λίγο κάνει update. Γιατί; Επειδή η πολεοδομία αλλάζει. Αν χρησιμοποιήσεις τον χάρτη που χρησιμοποιούσες το 1990 και πας τώρα σε οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, στην Κρήτη, οπουδήποτε.  Θα δεις ότι πολλά έχουν αλλάξει και δεν θα μπορέσεις να φτάσεις. Θα καταβάλεις προσπάθεια, θα νιώσεις ότι κουράστηκες, θα νιώσεις απογοήτευση, αλλά δεν θα σκεφτείς ότι ξέρεις τι, ο χάρτης μου θέλει αναβάθμιση.

Άρα, προτού κάνεις οτιδήποτε στη ζωή σου, φρόντισε να αναβαθμίζεις τους χάρτες του μυαλού σου. Αλλιώς θα παιδεύεσαι τσάμπα χωρίς νόημα και είναι κρίμα και άδικο για σένα, την προσπάθειά σου και τον χρόνο που καταβάλεις.

5. Μάθε να θέτεις στόχους.

Είναι κάτι πάρα πολύ πολύ παιγμένο, πραγματικά, αλλά δεν έχω δει ούτε έναν άνθρωπο… πρόσεξε… Είμαι 15 χρόνια επαγγελματίας coach, έχω κάνει σεμινάρια Ελλάδα και εξωτερικό σε πάνω από 15.000 άτομα αυτή τη στιγμή. Πολλά άτομα. Δεν έχω δει έναν που να έχει φέρει στόχους συγκεκριμένους. Που να ξέρει να θέτει στόχους. Τώρα, disclaimer… Δεν σημαίνει ότι έχω μιλήσει και με τους 15.000 γιατί πάρα πολλούς τους έχω κάνει σεμινάριο και μέσα σε ένα σεμινάριο δεν θα σηκώσουν όλοι το χέρι τους και δεν θα συναναστραφείς προσωπικά με τον καθένα. Αλλά είναι πολύ μεγάλος ο όγκος των ανθρώπων που έχω μιλήσει και παρατηρώ πως δεν έχουν στόχους ή δεν ξέρουν ότι δεν έχουν στόχους. Νομίζουν. Γιατί άλλες φορές είναι γενικοί, είναι αόριστοι, δεν είναι δικοί τους.

Θέλω λοιπόν να σου πω ότι πρέπει να μάθεις να θέτεις στόχους. Ολοκλήρωσε αυτό το άρθρο και εφάρμοσε όλα όσα είπαμε εδώ και όλα όσα είπαμε στο προηγούμενο της σειράς αλλά και στα άλλα δύο τα οποία θα έρθουν. Αφού το κάνεις αυτό πάρε ένα χαρτί και σχεδίασε τα επόμενα βήματα τα δικά σου.

Έτσι λοιπόν τι μας μένει από όλο αυτό το οποίο συζητήσαμε σήμερα. Καλούς τρόπους, να βοηθάς τους άλλους ανθρώπους, να φροντίσεις την κόμμωση και τον ρουχισμό σου, να αναβαθμίσεις τον εαυτό σου δηλαδή τους χάρτες του εγκεφάλου σου που καθορίζουν τις σκέψεις σου και τη ζωή σου και να θέσεις στόχους. Τόσο απλά, τόσο όμορφα, τόσο εξαιρετικά. 

Είσαι υπέροχος, να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με πάθος.

Μανώλης Ισχάκης

NLP Life Coaching

Δημιουργός Brain Activation Method ®

  1. Δωρεάν Ατομικό Coaching Γνωριμίας
  2. Κατέβασε το Δωρεάν E-BOOK: Οι #3 Νόμοι της Επιτυχίας – Κλικ Εδώ!
  3. Καθημερινή Έμπνευση στο κινητό σου – Κλικ Εδώ!
  4. Γίνε μέλος της κοινότητας Live With Passion – Κλικ Εδώ!
 
ΥΓ: Απόκτησε πρόσβαση στο online course:
“Rethink! Η γλώσσα του ασυνείδητου νου”

Ανακάλυψε τη χαμένη σου δύναμη και ζήσε εξαιρετικά!

Ξεκίνα τώρα εδώ!
Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης