Θέλεις να πετύχεις στη ζωή σου; Απλά άδραξε τη μέρα.!

Μια αποτυχία μπορεί να σε καταρρακώσει, αλλά αντιμετωπίζοντας την με τον σωστό τρόπο, μπορείς να πετύχεις στη ζωή σου πολλά. Θα σου δείξω πως θα καταφέρεις να συμβαδίζεις με τις αποτυχίες σου, και να μάθεις πως χωρίς αυτές δεν μπορεί να επέλθει πραγματική νίκη σε ό,τι  αγαπάς.

Κάθε επιτυχημένος άνθρωπος θα σου πει πως για να καταφέρει να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται, έπρεπε να περάσει μέσα από πολλές δυσκολίες και αποτυχίες. Μόνο έτσι μπορείς πραγματικά να μάθεις από τα δικά σου λάθη και να γνωρίσεις το σωστό τρόπο για να πράξεις.

Πώς θα γνωρίσεις καλύτερα τους στόχους σου μέσα από την αποτυχία;


Όταν βλέπεις πως κάνεις κάτι λάθος, μην επιρρίπτεις τις ευθύνες αλλού, καθώς στρέφοντας το βλέμμα σου αλλού, μόνο κακό κάνεις στον εαυτό σου και τον στόχο που έχεις βάλει. Πάρε τη ευθύνη, μάθε μέσα από τα λάθη σου, δες που έσφαλες και φρόντισε να είναι η τελευταία φορά που αντιμετωπίζεις κάτι με αυτόν τον τρόπο.

Δώσε βάση στη γνώμη των άλλων

Η γνώμη των άλλων, και δεν αναφέρομαι στους κακοπροαίρετους που έτσι και αλλιώς θέλουν να σε ρίξουν και να σε βλέπουν να αποτυγχάνεις, αλλά για αυτούς που θέλουν το καλό σου, έχει σημαντική βαρύτητα σε ότι κάνεις. Κακά τα ψέματα, πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να είναι αντικειμενικοί όσον αφορά τον εαυτό τους και αυτό γιατί σκέφτονται με βάση αυτό που οι ίδιοι γνωρίζουν. Μια δεύτερη και τρίτη γνώμη μπορεί να σου δείξει αν κινείσαι στο σωστό δρόμο ή όχι.


Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που πρέπει να μάθεις, είναι να μην επαναλαμβάνεις τα λάθη σου. Ακόμα και αν πιστεύεις πως μπορείς να το κάνεις καλύτερα την επόμενη φορά, κατά πάσα πιθανότητα, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. 

Κάτσε, γνώρισε τα λάθη σου, δες από που προέρχονται και πράξε διαφορετικά την επόμενη φορά, αν πραγματικά θέλεις και τα αποτελέσματα να είναι διαφορετικά.

”Ο πιο σίγουρος δρόμος για την επιτυχία είναι πάντα να δοκιμάζεις ακόμα μια φορά”, Τόμας Έντισον.

Οι στόχοι σου μπορεί να είναι πολλοί, όπως για παράδειγμα,  να φτάσεις το ιδανικό σου βάρος. Να εξοφλήσεις τα χρέη σου. Να εξοικονομήσεις χρήματα για ένα ταξίδι ζωής. Να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου. 

Να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Από τον πιο γενικό μέχρι τον πιο συγκεκριμένο στόχο που θέτεις στη ζωή σου, θα πρέπει να θυμάσαι πως κανείς τους δεν θα… επιτευχθεί από μόνος του. Χρειάζεται προσπάθεια, αλλά και μεθοδικότητα. 

Διαβάζεις το άρθρο: Θέλεις να πετύχεις στη ζωή σου; Απλά άδραξε τη μέρα.!

Όταν κάποιοι μου λένε ότι έχουν έναν στόχο αλλά Δεν ξέρουν από που να ξεκινήσουν, συχνά τους ενθαρρύνω να κάνουν μικρότερα βήματα στην αρχή. Τους ενθαρρύνω να ρωτήσουν τον εαυτό τους: Ποιο είναι το πιο μικρό βήμα που μπορώ να κάνω σήμερα προς την σωστή κατεύθυνση;

Αν μπορείς να κάνεις έστω και μια μικρή πρόοδο κάθε μέρα, τότε κάποια μέρα στο μέλλον θα κοιτάξεις πίσω σου και θα μείνεις φοβερά έκπληκτος για το πόσο μακριά έφτασες. Όπως λέει μία δημοφιλής κινέζικη παροιμία Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων ξεκινάει με ένα μικρό πρώτο βήμα.

Δεν υπάρχει μόνο ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση που να είναι πολύ μικρό ή πολύ εύκολο. Μπορείς πάντοτε να κάνεις ακόμη ένα βήμα, μετά άλλο ένα και μετά πάλι άλλο ένα.

Όταν θέτεις ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους, αρχίζεις να αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αρχίζεις να βλέπεις πρόοδο και αυτό σε κρατάει κινητοποιημένο και σου δίνει έμπνευση να συνεχίσεις. Από την άλλη πλευρά, αν θέτεις μη ρεαλιστικούς ή ανέφικτους στόχους, θα απογοητευτείς γρήγορα και θα θέλεις να παρατήσεις τελείως τους στόχους σου.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Χωρίς Σύστημα,
Κανείς Δεν Δημιούργησε Ποτέ Τίποτα Σπουδαίο


Προς αυτή την κατεύθυνση, σου προτείνω να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να πετύχεις διάνα σε όλους τους στόχους που βάζεις στη ζωή σου.

Επισήμανε τους μακροπρόθεσμους στόχους σου

Το να μην φας απόψε πίτσα είναι ένας μικρός στόχος, αλλά πίσω του κρύβεται ένας μεγαλύτερος: Να χάσεις δέκα κιλά μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Το να κάνεις την δουλειά σου σωστά κάθε μέρα είναι επίσης ένας καλός στόχος, αλλά ο ευρύτερος είναι μια προαγωγή. Αποφάσισε ποιοι είναι αυτοί οι «μεγάλοι» στόχοι που θέλεις να πετύχεις στη ζωή σου και ξεκίνα να κινείσαι με μικρά αλλά σταθερά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημείωσε τους βραχυπρόθεσμους στόχους σου

Γράψε αυτά με τα οποία θέλεις να έχεις «ξεμπερδέψει» στο προσεχές διάστημα, και κράτησε αυτό το χαρτάκι σε μέρος που βρίσκεται συχνά στο οπτικό σου πεδίο, ώστε να μην ξεφεύγεις από αυτούς. Οι σημειώσεις και τα σχετικά apps στο smartphone σου είναι επίσης μια καλή ιδέα.


Μαζί με τους στόχους σου πρέπει να ψάξεις βαθύτερα και να επισημάνεις τους λόγους για τους οποίους θέλεις να τους πετύχεις. Είναι πιθανό, μια τέτοια αναζήτηση να επιστρέψει αποτελέσματα που θα σε ξαφνιάσουν και, είτε να επανακαθορίσουν τους αρχικούς στόχους είτε να σε ωθήσουν με μεγαλύτερη όρεξη στο κυνήγι της επίτευξής τους.

Θέσε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο

Το να πεις ότι θα κάνεις… γραμμωμένους κοιλιακούς σε έναν μήνα είναι απλώς ανέφικτο. Ξεκίνα με μικρά βήματα και σταθερή προσπάθεια για να φτάσεις εκεί που θέλεις σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Κάνε χρονοδιαγράμματα

Χωρίς να σημαίνει ό,τι τίποτα δεν μπορεί να ξεφύγει από τα στενά όρια ενός προκαθορισμένου προγράμματος, το να καταστρώνεις ένα χρονοδιάγραμμα σε βοηθά να μένεις εστιασμένος στην σωστή πορεία, χωρίς να χάνεις πολύτιμο χρόνο λόγω αφηρημάδας ή άσκοπων ενεργειών.


Ένας άνθρωπος μόνος του μπορεί να καταφέρει πολλά. Αλλά ένας άνθρωπος με φίλους έτοιμους να τον βοηθήσουν θα τα καταφέρει σίγουρα καλύτερα. Από κάτι απλό, όπως το να τρέξουν μαζί σου κάθε μέρα στο πάρκο μέχρι κάτι πιο δύσκολο, όπως το να γίνουν συνέταιροι στην επιχειρηματική σου ιδέα, οι σύμμαχοι μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμος παράγοντας στις προσπάθειές σου.

Βρες τον μέντορά σου

Ένας ειδικός με τα βιβλία του πάνω στον τομέα που σε ενδιαφέρει, οι γονείς σου, κάποιος πιο έμπειρος από σένα, κάποιος που εν γένει σε εμπνέει μπορεί να σε βοηθήσει και να σε εμψυχώσει αποτελεσματικά στον «αγώνα» που έχεις να δώσεις.

Κράτησε σημειώσεις

Αν το να γράψεις σε ένα κομμάτι χαρτί τους στόχους σου είναι σημαντικό, το να σημειώνεις ποιους από αυτούς έχεις επιτύχει ή σε τι σημείο προόδου βρίσκεσαι σε σχέση με αυτούς είναι ακόμη σημαντικότερο. Όσο «ψυχαναγκαστικό» κι αν ακούγεται, κράτησε ημερήσιο ημερολόγιο με όσα κάνεις ή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις.

Μείνε αισιόδοξος

Το να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο αποτελεί βασικό κομμάτι της επίτευξης στόχων. Κι αν αυτό γίνεται πιο δύσκολο όσο τα πράγματα δυσκολεύουν, εντόπισε εκ των προτέρων όλα εκείνα τα αντικείμενα, τα πρόσωπα ή τις συνήθειες που σε βοηθούν να ξαναβλέπεις τα πράγματα θετικά και δώσε τους την ευκαιρία να σε επαναφέρουν στον αισιόδοξο δρόμο.


Ακόμη και οι μικρές κατακτήσεις είναι σημάδια πως βαδίζεις στην σωστή κατεύθυνση, αυτή της επιτυχίας, γι’ αυτό και θα πρέπει να τα αποδέχεσαι… πανηγυρικά. Το ό,τι ο στόχος σου είναι για παράδειγμα να χάσεις δέκα κιλά, δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να χαρείς όταν χάσεις τα δύο πρώτα. Θυμήσου όμως να μην επαναπαύεσαι με την πρώτη επιτυχία και επιστρέφεις στο «μηδέν».

Μάθε να λες «όχι»

Αρκετοί από εμάς αφαιρούμαστε και βγαίνουμε εκτός πορείας, απλώς και μόνο επειδή δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις κακοτοπιές ή τις προτάσεις άλλων. Καλό είναι να γνωρίζεις τις προσωπικές σου αντιστάσεις στους «πειρασμούς» και να λες «όχι» όταν βλέπεις πως κινδυνεύει η προσπάθειά σου. 

Ένα βράδυ έξω δεν είναι κακό, αλλά όταν έχεις βάλει σκοπό να τελειώσεις εκείνη την πτυχιακή εργασία που σε ταλαιπωρεί μέσα στον επόμενο μήνα, το να λες «ναι» σε κάθε πρόταση που σου κάνουν και να ξενυχτάς έξι φορές την εβδομάδα είναι ένα πρόβλημα.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου

Είναι οι δικοί σου στόχοι, άρα και δικό σου «προτέρημα» το να συνδεθείς  συναισθηματικά μαζί τους και να ξέρεις από ένστικτο πότε βαδίζεις στην σωστή κατεύθυνση ή πότε μια απόφαση είναι σωστή. Μάθε επίσης να σκέφτεσαι «έξω από το κουτί»: Η φαντασία πάει χέρι-χέρι με το ένστικτο… με προορισμό την κορυφή.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Το να είσαι υγιής, εκτός από ένας στόχος από μόνος του, είναι και σημαντικός παράγοντας επιτυχίας για τους υπόλοιπους στόχους της ζωής σου. Το να τρως ισορροπημένα, να κοιμάσαι καλά και να μην αναλώνεσαι σε θέματα υγείας, θα σου παρέχει το καθαρό μυαλό που χρειάζεται κάθε άνθρωπος για να σκεφτεί και να δράσει ορθά.

Σίγουρα έχεις ακούσει την φράση “Carpe Diem”. Άδραξε τη μέρα. Ένα ρητό που έχει ειπωθεί τόσες πολλές φορές, που έχει καταχραστεί θα μπορούσε να πει κάποιος, τόσο πολύ, ώστε πια να έχει χαθεί η αξία του. 

Ας αφιερώσουμε όμως μία στιγμή για να αναλογιστούμε ποιο είναι το νόημα της φράσης αυτής. Ποια είναι η φιλοσοφία της; Άδραξε τη μέρα. Ο καθένας σίγουρα μπορεί να βγάλει μία δικιά του ερμηνεία, βάση των δικών του προσωπικών εμπειριών. Στον καθένα αυτή η φράση μιλάει διαφορετικά. 

Κάνε μια βόλτα στην παραλία. Κάτσε σε ένα παγκάκι σε κάποιο σημείο που για κάποιο λόγο σου προκαλεί ευφορία και διάβασε ένα βιβλίο. Ή και όχι. Απλά κάτσε εκεί και απόλαυσε την στιγμή. 

Ψάξε για εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην πόλη σου, σε μουσικά φεστιβάλ. Πήγαινε να δεις μία ταινία σε κάποιο γειτονικό σινεμά και όχι στην *γνωστή εταιρεία κινηματογράφων* κι ας είναι λίγο πιο ακριβό το εισιτήριο. Δοκίμασε ένα καινούργιο φαγητό ή αναζήτησε ένα καινούργιο είδος μουσικής. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις χώρα, ούτε πόλη, ούτε σπίτι για να αλλάξει η ζωή σου. Χρειάζεται να «αλλάξεις» το μυαλό σου. Γι’ αυτό λοιπόν, ζήσε την ζωή σου. Άδραξε την μέρα.

Άδραξε την μέρα. Ξεκίνα το ταξίδι σου, προς την εκπλήρωση των στόχων και των επιθυμιών σου.!

Να θυμάσαι πως είσαι μοναδικός! 

Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Πώς να πετύχω τους στόχους μου;

Πώς να πετύχω τους στόχους μου; Να λοιπόν, ένα σχέδιο δράσης

Στρατηγική υψηλής απόδοσης και επίτευξη στόχων

Πλάνο δράσης και νέοι στόχοι.

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!