Οι #8 συνήθειες που χρειάζεται να έχεις για μια πιο ισχυρή και υγιή σχέση

Τι είναι αυτό που κάνει τις σχέσεις να διαφέρουν;

Τι είναι αυτό, που αν κάνεις ή σταματήσεις να κάνεις, θα κάνει την σχέση σου με τον σύντροφο σου πιο ισχυρή;

Κάποιες σχέσεις είναι ρομαντικές, ισχυρές, υγιείς.. Κάποιες άλλες όχι.. Σίγουρα η δημιουργία εμπιστοσύνης, και καλής επικοινωνίας απαιτεί προσπάθεια και χρόνο. Είναι κάτι που χτίζεται και δεν συμβαίνει από την μια μέρα στην άλλη.

Παρακάτω θα βρεις #8 συνήθειες, που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις και να διατηρήσεις μια ευτυχισμένη, ισχυρή και υγιής σχέση


Το κλειδί για μια καλή και δυνατή σχέση είναι η επικοινωνίαΗ επικοινωνία ,είναι μια από τις βασικότερες ιδιότητες που χρειάζεται να έχει ένα ζευγάρι για μια υγιή σχέση. Παρόλα αυτά, τα περισσότερα ζευγάρια, δεν ξέρουν πώς να επικοινωνούν σωστά, και δεν είναι λίγες οι φορές που δεν επικοινωνούν καθόλου.. Με τον σύντροφο σου χρειάζεται να συζητάς τα πάντα. Μην σπρώχνεις θέματα που σε απασχολούν κάτω από το χαλάκι. Για να προχωρήσετε μπροστά και να κάνετε την σχέση σας ,πιο υγιή και ισχυρή χρειάζεται να έχετε μια καλή επικοινωνία.


Ο σεβασμός προς τον σύντροφο σου είναι απολύτως απαραίτητος, και παρουσιάζεται με διάφορες μορφές. Κάποιες φορές με τον σεβασμό στον χρόνο του συντρόφου σου. Κάποιες άλλες με την μορφή του χώρου του συντρόφου σου. Ή με τον σεβασμό σε όλα αυτά που προσφέρει ο σύντροφος σου. Είναι τόσες πολλές οι μορφές του σεβασμού που συναντάμε μέσα σε μία σχέση, και όπως λέει και ο 
Pascal «Το πρώτο αποτέλεσμα της αγάπης, είναι η έμπνευση ενός μεγάλου σεβασμού».


Ο χρόνος σου με τον σύντροφο σου, πρέπει να είναι ποιοτικός και όχι ποσοτικός. Δεν έχει σημασία πόσο χρόνο περνάς με τον σύντροφο σου.. Το σημαντικότερο είναι ο χρόνος αυτός να είναι ποιοτικός. Για παράδειγμα υπάρχει τεράστια διαφορά, ανάμεσα στο να δειπνείς με τον σύντροφο σου σε ένα τραπέζι ενώ μιλάτε για το πώς ήταν η ημέρα σας, σε σχέση με το να δειπνείς με τον σύντροφο σου ενώ κάθεσαι σε έναν καναπέ παρακολουθώντας το τελευταίο επεισόδιο του 
Survivor.


Το να περνάς χρόνο με τον σύντροφο σου είναι σημαντικό. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι να έχεις τον δικό σου χρόνο και χώρο, για να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν προσωπικά. Είτε να δεις ένα φίλο ή μια φίλη, είτε να ασχοληθείς με ένα χόμπι, είτε απλά να κλείσεις τα μάτια ακούγοντας την μουσική που σου αρέσει.. Πολλές φορές όταν τα ζευγάρια περνούν πολύ χρόνο μαζί, μπορεί να δημιουργήσουν μια ανθυγιεινή αλληλεξάρτηση ο ένας από τον άλλον. Η διατήρηση υγιών ορίων και η αυτονομία του καθενός, στα πλαίσια του προσωπικού του χρόνου θα συμβάλουν θετικά στην ποιότητα της σχέσης σας.


Πολλές φορές, παγιδευόμαστε στην καθημερινότητα, και ξεχνάμε να πούμε στον σύντροφο μας πόσο εκτιμάμε αυτά που κάνει, και πόσο ευγνώμονες είμαστε που τον έχουμε στη ζωή μας. Είναι πολύ σημαντικό, να μην ξεχνάς να δείχνεις στον σύντροφο σου, πόσο τον εκτιμάς και πόσο πολύτιμος είναι στη ζωή σου. Λίγα λόγια αγάπης, μία κάρτα, μια πράξη αγάπης είναι σημαντικά σε μία σχέση. Ζήσε την σχέση σου και ζήσε την με ευτυχία, έρωτα και πάθος!

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Δεν είναι λίγες οι φορές, που εστιάζουμε περισσότερο στα αρνητικά του συντρόφου μας, παρά στα θετικά. Κι έτσι βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο και όχι μισογεμάτο. Είναι πολύ σημαντικό να εστιάζεις στα θετικά στοιχεία του συντρόφου σου. Κανείς δεν είναι τέλειος, και αυτό περιλαμβάνει και εμάς. Έτσι, αντί να εστιάζεις στα αρνητικά, ας κάνεις μια συνειδητή προσπάθεια, να δεις τα θετικά στοιχεία του συντρόφου σου. Αυτά που τον κάνουν τόσο ξεχωριστό για σένα.


Η σεξουαλική σας σχέση
, είναι επίσης κάτι πολύ βασικό και σημαντικό στην καλλιέργεια μιας υπέροχης και ισχυρής σχέσης. Όσο περισσότερο κάνεις τόσο περισσότερο θέλεις. Όσο λιγότερο κάνεις τόσο λιγότερο το θέλεις. Και δυστυχώς σε μία τέτοια περίπτωση, τόσο λιγότερο αισθάνεσαι συνδεδεμένος/-η με τον σύντροφό σου. Κράτα την σεξουαλική σου ζωή ζωντανή και ενδιαφέρουσα. 


Δυστυχώς, υπάρχει μία τάση, να συγκρίνουμε τις ζωές και την σχέση μας, με τις ζωές και τις σχέσεις των άλλων ανθρώπων. Όμως, τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια, δεν φαίνονται να νοιάζονται για το τι κάνουν οι άλλοι. Νοιάζονται μόνο να είναι καλά στην σχέση τους, γεμάτοι ευτυχία και αρμονία με τον σύντροφο τους. Είναι η δική τους ζωή άλλωστε και χρειάζεται να την ζήσουν όπως την ονειρεύονται.

Είναι η δική σου ζωή.. Η δική σου σχέση.. Απόλαυσε την!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος.!!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Πως να σταματήσεις να ενεργείς αυτόματα όπως ένα ρομπότ

Πώς μπορείς να κάνεις ευκολότερη την λήψη αποφάσεων;

Πώς το δύσκολο, μπορεί να γίνει πιο εύκολα;

Εάν θέλεις να βελτιώσεις τις σχέση με τον εαυτό σου, τον σύντροφό σου, τα παιδιά σου, τους ανθρώπους γύρω σου. Εάν θέλεις να βελτιώσεις τα οικονομικά σου και να πετύχεις τους στόχους που έχεις βάλει στη ζωή σου, τότε θα αγαπήσεις αυτό το πρόγραμμα. Μάθε περισσότερα κάνε κλικ εδώ

Επιτυχία σημαίνει μετρήσιμα αποτελέσματα. Η γνώση είναι δύναμη!

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης