Τα #8 μικρά μυστικά για να δυναμώσεις την σχέση σου

Σχέση και μυστικά

Σου έχει τύχει να δεις κάποιο ηλικιωμένο ζευγάρι στον δρόμο που περπατάει χέρι χέρι;

Διακρίνεις αυτή την ηρεμία και την ευτυχία στα μάτια τους;

Όταν γέρνει ο ένας στον ώμο του άλλου, με μια γαλήνη και πληρότητα μαζί;

Ή όταν με αυτή τη “χαριτωμένη γκρίνια” μεταξύ τους θέλουν να επικοινωνήσουν;

Όπως κι αν είναι αυτή η εικόνα, είναι τόσο υπέροχη που σε κάνει να χαμογελάς. Γεμίζει η καρδιά σου με ευτυχία και αγάπη.

Εσύ πώς φαντάζεσαι την σχέση σου, τη ζωή σου με τον σύντροφο σου, σε κάποια χρόνια από τώρα;

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου με τον σύντροφό σου αρκετά χρονιά μετά;

Θέλεις να είσαστε κι εσείς όπως αυτά τα υπέροχα ζευγάρια;

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι με τα χρόνια η σχέση ενός ζευγαριού αλλάζει. Περνάει σε άλλα στάδια και επίπεδα. Και αλλοιώνουν με την πάροδο των χρόνο όλα εκείνα τα στοιχεία που έφεραν κοντά δύο ανθρώπους.

Εάν όμως, πιστεύεις ότι όσο κι αν αλλάζουν κάποια πράγματα, συνθήκες ή καταστάσεις σε μια σχέση, πάντα κάτι θα υπάρχει που μπορεί ενισχύει καθημερινά την σχέση δύο ανθρώπων, τότε αυτό το άρθρο θα σου δώσει μερικά ακόμα μυστικά για να δυναμώσεις την σχέση σου.  

Τα #8 αυτά μικρά, αλλά απολύτως πολύτιμα, μυστικά για να δυναμώσεις την σχέση σου και να την κάνεις να αντέξει (ποσοτικά και ποιοτικά) στον χρόνο..

Είναι τα #8 μυστικά που γνωρίζουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια και κρατούν την σχέση τους ζωντανή, γεμάτη ευτυχία, αγάπη, χαρά, πάθος και δημιουργία..

Ας τα δούμε λοιπόν:


Το ότι οι άνθρωποι 
αλλάζουν, είναι κάτι που το γνωρίζεις. Αλλάζουν μέρα με την μέρα. Αλλάζουν οι εμπειρίες.. Οι απόψεις.. Οι σκέψεις μας.. Ακόμα και η συμπεριφορά μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, μέσα στην σχέση που έχουν με κάποιον ή κάποια, δεν αντιλαμβάνονται αυτές τις αλλαγές. Βρίσκονται στην σχέση αυτή πιστεύοντας “ουτοπικά”, ότι έχουν απέναντί τους τον ίδιο άνθρωπο που γνώριζαν πριν από χρόνια.

Μόλις περάσει ο καιρός, κοιτάνε ξαφνικά τον σύντροφο τους – για να το πω καλύτερα του δίνουν την προσοχή που έπρεπε ήδη να του έχουν δώσει – και συνειδητοποιούν ότι αυτός ο άνθρωπος, τους είναι άγνωστος.

Γιατί να συμβαίνει αυτό;

Πώς αυτός ο άνθρωπος άλλαζε μέρα με την μέρα αλλά δεν το αντιλήφθηκε ποτέ;

Και στην πραγματικότητα, δεν αντιλήφθηκε ούτε τις δικές του αλλαγές, αλλά ούτε του συντρόφου του!

Αν θέλεις να αντέξει ο γάμος σου, η σχέση σου στα χρόνια, τότε  χρειάζεται να κοιτάς και να γνωρίζεις αυτόν τον “νέο άνθρωπο” που έχεις πλάι σου, κάθε μέρα. Παρατήρησε την ζωή του, μάθε τις εμπειρίες του και προσπάθησε να δεις μέσα από τα μάτια του. Αυτό θα σε βοηθήσει, να δείχνεις περισσότερη κατανόηση για αυτό που συμβαίνει μέσα στο μυαλό του άλλου ανθρώπου όταν, σκέφτονται δρουν ή αντιδρούν με κάποιον τρόπο.

Να θυμάσαι όταν υπάρχει πολύ κατανόηση, υπάρχουν λιγότερες εντάσεις στην σχέση σου.


Η ζωή μπορεί να 
φέρει δυσκολίες και να προκαλέσει σύγχυση και κάποιες φορές.. λάθη. Ακόμη και ο πιο συνετός και συνειδητοποιημένος άνθρωπος, μπορεί να κάνει κάποιο λάθος που θα πληγώσει τον σύντροφο του.

Πολλές φορές, αν συγχωρέσεις ένα λάθος που έχει κάνει ο σύντροφος σου και έχει μετανιώσει ειλικρινά γι’ αυτό, τότε μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα και συνθήκες στη σχέση σουΘα χρειαστεί χρόνος.. Θα χρειαστεί δουλειά.. αλλά αξίζει! Θα χρειαστεί και οι δύο να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη σας και να κάνετε την σχέση σας να λειτουργήσει.

Φυσικά αυτό θα πρέπει να συμβεί όταν ο σύντροφος σου αντιλαμβάνεται και ο ίδιος το λάθος που έχει κάνει , το πόσο ενδεχομένως πλήγωσε και να νιώθει κι αυτός τον πόνο που κι εσύ νιώθεις. Γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά..

Υπάρχουν άνθρωποι, που αρνούνται να παραδεχτούν και να αντιληφθούν τα λάθη τους, και συνεχίζουν να κάνουν λάθη ξανά και ξανά.. Σε αυτή την περίπτωση κάτσε και σκέψου αν αυτή η κατάσταση και η σχέση σου αξίζει, γιατί αν είναι καταστροφική για σένα ίσως είναι καλύτερο να απομακρυνθείς.

 


Ο κάθε άνθρωπος έχει την γνώμη του και πρέπει να γίνεται σεβαστή και να ακούγεται. 
Ακόμα και ο καλύτερος γάμος, ή η καλύτερη σχέση, κάποιες φορές θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει κάποια διαφωνία. Το σημαντικό είναι να συμφωνείτε στα σημαντικά ζητήματαΑν όχι, χρειάζεται να καταλήξετε σε κάποια αμοιβαία κατανόηση και να συνεχίσετε.

Να θυμάσαι ότι όταν διαφωνείς με τον σύντροφο σου για κάτι, είναι καταστροφικό να προσπαθείς να κάνεις τον άλλο να συμφωνήσει μαζί σου. Είναι καλύτερο σε αυτό το σημείο συμφωνήσετε ότι διαφωνείτε και να κρατήσει ο καθένας την άποψή του.

Εάν αγαπάει ο ένας τον άλλον, έχετε ήδη πολλά.. πάρα πολλά κοινά. Συγκεντρώστε τα σημεία που συμφωνείτε και αφήστε πίσω τα σημεία που διαφωνείτε.


Οι διαφωνίες 
δημιουργούν άγχος σε όλες τις σχέσεις, αλλά δεν πρέπει να επιτρέψεις σε αυτό  να σε οδηγήσει στον χωρισμό. Εάν ο σύζυγός σου ή ή σύζυγος, ή σύντροφός σου εκνευρίζεται με κάτι που σου έχει ζητήσει και δεν το κάνεις απλά.. κάντο. Για παράδειγμα μπορεί να εκνευρίζεται επειδή δεν πας την κούπα του καφέ σου στην κουζίνα ή επειδή αφήνεις τα πράγματα σου στην μέση του σαλονιού. Άκουσε τον ή άκουσε την και αντιμετώπισε κάθε επαναλαμβανόμενο πρόβλημα, ώστε να μην προκαλεί πλέον δυσαρέσκεια. Η συμβίωση είναι δύσκολη κάποιες φορές, αλλά είναι σημαντικό να την αντιμετωπίζεις με αγάπη.

Το μυστικό είναι να μιλάς για αυτά που σε ενοχλούν και να ακούς αυτά που ενοχλούν τον σύντροφο σου. Αυτό.. Τόσο απλό.. Μιλήστε.. Θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα μια κατάσταση ή ένας πιθανός καυγάς, μπορεί να λυθεί απλά και μόνο αναγνωρίζοντας τα συναισθήματά ο ενός του άλλου,  βοηθώντας τον  να τα διαχειριστεί.


Δεν χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ χρόνο, ούτε πολλά χρήματα, ούτε πολύ κόπο για να κάνεις τον σύντροφο σου ευτυχισμένο. Αγόρασε του το αγαπημένο του παγωτό, φτιάξε του το αγαπημένο του φαγητό, πρόσφερε του μια κάρτα με λόγια αγάπης ή πηγαίνετε μαζί έναν περίπατο..

Αυτές οι μικρές εκπλήξεις είναι ανεκτίμητες και δυναμώνουν την αγάπη σας και την σχέση σας.


Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, που μπορεί
τε να κάνετε για να διατηρήσετε μια υπέροχη σχέση είναι η επικοινωνία. Πολλές φορές, αρχίζουν να εμφανίζονται προβλήματα στις σχέσεις. Και όλα ξεκινάνε επειδή υπάρχει κάποια μορφή “κακής επικοινωνίας”.

Υπάρχουν πολλές αποφάσεις, που χρειάζεται να πάρετε σε καθημερινή βάση σαν ζευγάριΚάθε φορά που υπάρχει μια τέτοια απόφαση, καθίστε κάτω και συζητήστε για να πάρετε την καλύτερη.

Να θυμάσαι ότι η επικοινωνία είναι ο θεμέλιος λίθος μιας σχέσης.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


Πολλές φορές στον κοινωνικό μας περίγυρο, είτε από την πλευρά της οικογένειας μας είτε από φίλους, δεχόμαστε κάποιες κακές επιρροές σχετικά με την σχέση μας και τον γάμο μας. Είναι αυτές οι συμβουλές οι οποίες,  δεν οδηγούν πάντα σε βοήθεια για την σχέση σου. Αντιθέτως.. οδηγούν σε δυσλειτουργία, δυστυχία και πόνο.

Είναι αυτές οι “συμβουλές”, που θα ακούσεις με την μορφή “Επειδή σ’ αγαπάω στο λέω”, “για το καλό σου” κλπ και οδηγούν στο να επεμβαίνουν τελικά στον γάμο και στην σχέση σου, σε βαθμό που αν δουν ότι εσύ αντιδράς δεκτικά σε αυτές τις πρώτες “εισβολές,” παίρνουν περισσότερο θάρρος και σου δίνουν πλέον κατευθύνσεις και εντολές, και πολλές φορές μπορούν να προσβάλουν τον γάμο σου και τον σύντροφο σου.

Μπορεί να το κάνουν όντως γιατί πιστεύουν ότι είναι κάτι καλό για σένα, ή γιατί νιώθουν υπερβάλλον φόβο και ανασφάλεια, αλλά στην πραγματικότητα μόνο εσύ ξέρεις τι είναι καλό για σένα και για τη σχέση σου.

Υπάρχουν φορές που θα εμφανιστεί η ζήλια. Για παράδειγμα κάποιος είναι μόνος του ή δυστυχισμένος στην σχέση του.. Και δεν μπορεί να δεχτεί ότι εσύ είσαι ευτυχισμένος και να χαρεί με αυτό. Μπορεί επίσης να υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον ερωτικό κάποιου για έναν από τους δύο στο ζευγάρι. Και αυτός ο άνθρωπος να “χαίρεται” να δημιουργεί προβλήματα. Για ποιο λόγο; Ελπίζοντας πως αν διαλυθεί η σχέση σας θα είναι η αρχή της δικής του ή δικής της ευτυχίας.


Προστάτεψε τη σχέση και τον σύντροφο σου.

Οι επιρροές αυτές δεν είναι πάντα εμφανείς. Πρέπει να μπορείς να τις αντιληφθείς, είτε προέρχονται από το δικό σου περιβάλλον και προσπαθούν να επηρεάσουν εσένα, είτε προέρχονται από το περιβάλλον του συντρόφου σου. Μην είσαι παθητικός σε αυτά τα σχόλια. Να είσαι συνειδητοποιημένος όταν τα ακούς. Να τα αξιολογείς σωστά και όχι να τα δέχεσαι παθητικά. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση απλά θα επιτρέψετε σε κάποιους να δηλητηριάσουν την σχέση σας και να την διαλύσουν.


Είμαι 
σίγουρος, ότι θα έχεις συναντήσει κι εσύ ανθρώπους που νιώθουν ότι ολόκληρος ο κόσμος είναι ο σύντροφος τους. Που νιώθουν ατελείς και ανήμποροι χωρίς αυτόν.. Ανθρώπους που αν δεν έχουν σχέση νιώθουν δυστυχισμένοι. Πιστεύουν πως αν έχουν μια, αυτό θα τους κάνει ευτυχισμένους. Όχι, δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος.

Βρες πρώτα της ευτυχία στη ζωή σου, και μετά αναζήτησε έναν άνθρωπο για να την μοιραστείς και να την δυναμώσεις.

Οι σχέσεις που ξεκινάνε σε λάθος βάση, δεν είναι δυνατές σχέσεις και καταρρέουν γρήγορα. Κάποια στιγμή ένας σύντροφος με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αισθάνεται να ασφυκτιεί και η σχέση καταστρέφεται.

Οι σχέσεις και οι γάμοι που αντέχουν, βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και στο να έχει ο καθένας τον χώρο του. Κάθε άνθρωπος χρειάζεται να έχει χρόνο με τους φίλους του ή χρόνο για τα ενδιαφέροντα του.

Απλές καθημερινές συμβουλές. #8 μικρά μυστικά για να δυναμώνεις τη σχέση σου..

Είμαι σίγουρος ότι διαβάζοντας τα παραπάνω, μπορεί να σου έρχονται εικόνες και σκέψεις στο μυαλό που θυμηθείς, να σκεφτείς, να εφαρμόσεις.. Μπορεί να σε κάνουν και να αντιδράσεις..

Το σίγουρο είναι το πόσο εσύ και ο σύντροφος σου, θέλετε να ζήσετε μαζί, όσο το δυνατό καλύτερα, ποιοτικά και δημιουργικά! Αυτή είναι η μεγαλύτερη Δύναμη σας.

Εμπλούτισε την καθημερινότητα στη σχέση σου με:

Μελέτησε τα παραπάνω μυστικά, ξεκίνα να τα εφαρμόζεις  και κατέγραψε την πορεία του σου χωρίς να βασίζεσαι στην τύχη και στο “θα δείξει”..

Ακολούθησε αυτά τα μυστικά και ζήσε την σχέση και τον γάμο που πάντα ονειρευόσουν

Να θυμάσαι πως είσαι μοναδικός! Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Πώς να πετύχεις τους στόχους σου.. [#9 απλά βήματα]

Γιατί δεν αγοράζουν οι πελάτες από σένα και πώς να το αλλάξεις

Πώς να σταματήσεις να ενεργείς αυτόματα όπως ένα ρομπότ

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!