Τι σημαίνει να έχεις πολλά ή ένα όνειρο στη ζωή σου

Είναι πραγματικά πολλές οι φορές, που έχουμε μιλήσει για όνειρα, επιθυμίες.. στόχους. Και άλλες τόσες, είναι οι φορές που έχουμε μιλήσει για την.. θετική πλευρά των πραγμάτων και των καταστάσεων.. και πάντα καταλήγουμε στο ίδιο αποτέλεσμα και συμπέρασμα..

Είναι υπέροχο να κάνουμε όνειρα, να δημιουργούμε επιθυμίες και να κάνουμε θετικές σκέψεις, αλλά όλα θα παραμείνουν επιθυμίες και όνειρα (που ξεπερνούν την φαντασία σε πολλές περιπτώσεις), εάν δεν.. Κάνουμε Κάτι. Τα πάντα εξαρτώνται από την εφαρμογή και ενέργεια πάνω σε ένα πλάνο.

Τώρα όμως θα προσπαθήσουμε να τα απλοποιήσουμε..

Σήμερα θα μιλήσουμε για.. μουσική, επιχειρήσεις.. Όνειρα!


Πολύ πρόσφατα, ήμουν με μια υπέροχη παρέα, σε έναν πολύ όμορφο χώρο, απολαμβάνοντας καλό φαγητό και κρασί.. Τα θέματα συζήτησης αρκετά, αλλά αυτά που μου έμεινε περισσότερο είναι.. η μουσική, οι επιχειρήσεις (βασικά οι ιστορίες και οι προσωπικότητες πίσω από αυτά..), και ένας κοινός παρονομαστής.. Το Όνειρο!

Συζητούσαμε για τις μπάντες και τους τραγουδιστές που θαυμάζαμε.. Ανατρέξαμε σε στιγμές, ιστορίες αλλά κυρίως στον θαυμασμό προς αυτούς τους καλλιτέχνες, για την προσπάθεια και την επιμονή τους να ακολουθήσουν αυτό που ήθελαν.. αυτό που αγαπούσαν.. αυτό που επιθυμούσαν.. το όνειρο τους..

Αυτοί οι καλλιτέχνες, έχουν αφιερώσει ένα τεράστιο μέρος της ζωής τους στην εξάσκηση, στην εκτέλεση και την εκμάθηση στο πώς να προωθούν τους εαυτούς τους, τη δουλειά τους, το έργο τους.

Πολλοί από αυτούς, έπρεπε επίσης να ξεπεράσουν μερικά μεγάλα εμπόδια  προς την επιτυχία τους, όπως η οικογενειακή πίεση, η έλλειψη οικονομικής στήριξης, αποτυχίες, τα τραγούδια που απορρίφθηκαν εκατοντάδες φορές και κανένας δεν τους άκουγε στην αρχή.. και τόσα ακόμα.

Είναι εύκολο να εστιάζουμε στην “λαμπρή” πλευρά των επιτυχημένων, αλλά είναι (αρκετές οι φορές), που υπάρχει πίσω τους ένα απίστευτα δύσκολο ταξίδι προς αυτήν.

Υπάρχουν σίγουρα και δύσκολες στιγμές..

Πολλοί καλλιτέχνες ξεκίνησαν από τον δρόμο, για να φτάσουν να τραγουδούν μπροστά σε χιλιάδες κόσμου.. Χωρίς λεφτά, χωρίς περιουσία, χωρίς σπίτι πολλές φορές.. αλλά..


Από την άλλη μεγάλοι επιχειρηματίες ή επιτυχημένα “άτομα επιρροής” (όπως Steve Jobs, Bill Gates, Elon Musk, Tony Robbins και τόσοι ακόμα..), έπρεπε πρώτα να περάσουν μερικές εξαιρετικά δύσκολες προκλήσεις στη ζωή τους ,(προσωπικές και επαγγελματικές) για να αρχίσουν να βλέπουν και (στην συνέχεια), να απολαμβάνουν τους καρπούς των προσπαθειών τους..

Η ρεαλιστική πιθανότητα για να πετύχεις τους στόχους σου και τα όνειρα σου, είναι η υπομονή και η επιμονή στις κακουχίες της διαδρομής, προς την πραγματοποίηση τους.

Δεν είναι μόνο, η “απόλαυση” του τελικού προορισμού. Η διαδρομή θα έχει υπέροχες, μοναδικές στιγμές αλλά και δυσκολίες! Και κάποιες από αυτές μπορεί να είναι αδύνατο να αποφευχθούν, πόσο μάλλον αν αυτό το όνειρο ή η επιθυμία είναι μεγάλη!


Εάν το σκεφτούμε καλά το όνειρο είναι ένα! Τα υπόλοιπα είναι “εικόνες και συναισθήματα” που πλαισιώνουν το αποτέλεσμα αυτού του ονείρου.

Έτσι λοιπόν να θυμάσαι πως ο “χρόνος” που έχουμε στη διάθεση μας είναι.. περιορισμένος και επειδή είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφύγουμε από αυτόν, καλό είναι να μάθουμε να λειτουργούμε αρμονικά μαζί του. Και αυτό μπορεί να γίνει, επιλέγοντας ένα όνειρο που ταιριάζει με την ηλικία, την προσωπικότητα και τα ταλέντα σου.

Αποφασίζοντας λοιπόν για το “Δικό Σου Όνειρο”, είναι καλό να λάβεις υπόψιν σου τα παρακάτω πέντε κριτήρια (που μπορεί να αντιμετωπίσεις στην πορεία):

Τώρα, σταμάτησε για μια στιγμή και διάβασε την κάθε δήλωση ξανά-ξανά.

Στη συνέχεια, δώσε χρόνο στον εαυτό σου χρόνο για να τις επεξεργαστείς (πραγματικά).

Θα εκπλαγείς όταν επεξεργαστείς και απαντήσεις σε αυτές τις δηλώσεις..

Εάν οι απαντήσεις σου ή οι σκέψεις σου είναι..

“.. ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για μένα..” ή “η ζωή μου φαίνεται να είναι εντάξει αυτή τη στιγμή” ή “δεν νομίζω ότι μπορώ να ξοδέψω ενέργεια για αυτή την προσπάθεια” ή “..αυτό που θέλω εγώ δεν γίνεται..”

..οι οποίες όσο τέλειες κι αν είναι, ίσως δείχνουν ότι το όνειρο σου, να μην είναι (ιδιαίτερα) ρεαλιστικό (ή εφικτό).. για σένα.. για τώρα.. Ίσως κάτι λείπει.

Ωστόσο, αν στο μυαλό σου, στην σκέψη σου, στη καρδία σου και το κορμί σου έρχονται απαντήσεις όπως:

“Είμαι έτοιμος να κατακτήσω τον κόσμο”, “Είμαι πρόθυμος να θυσιάσω χρόνο, χρήματα και την ενέργεια μου ολόκληρη για αυτό το όνειρο”, “Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην επίτευξη επιτυχίας..”,

..τότε είσαι έτοιμος.. για τα αστέρια!

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


Δεν θα σου πω συγκεκριμένα τι όνειρα να επιλέξεις, γιατί αυτό θα μπορούσε να περιορίσει την απόφασή σου και πραγματικά είναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ!

Αλλά αυτό που θέλω να σου προτείνω είναι να περάσεις λίγες μέρες με  τον εαυτό σου! Αναλύοντας τι είναι αυτό που κάνεις καλύτερα.. τι απολαμβάνεις περισσότερο και ποια οφέλη μπορείς να προσφέρεις σε άλλους… Κατέγραψε τα!

Μόλις κατασταλάξεις σε δύο ή τρεις ιδέες/σκέψεις, περιόρισε τες καθορίζοντας την προσπάθεια και τους πόρους που χρειάζονται για να μπορέσουν να γίνουν.. Κάνε το πλάνο σου

Τέλος, ξεκάθαρα, επέλεξε τον στόχο σου.. το Όνειρό σου! Και κατέκτησε το..

Σύνεση, Επιμονή και Δράση.. Δοκίμασε το.. Δεν θα το μετανιώσεις που το έκανες.

 Αν λοιπόν αυτό το άρθρο έχει αξία για σένα, κάνε share και βοήθησε να εξαπλώσουμε αυτό το μήνυμα..

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου, να Ζεις Δυνατά και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Ελευθερία.. Υπάρχει σαφής ορισμός ή είναι κάτι υποκειμενικό;

Γονέα σταμάτα να κόβεις τα φτερά των παιδιών σου

Τι φοβάσαι πιο πολύ, την αποτυχία ή την.. Επιτυχία;

Η ευτυχία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά κάτι που επιλέγεις μέσα στο μυαλό σου… Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!