Τι φοβάσαι πιο πολύ, την αποτυχία ή την.. Επιτυχία;

Οι περισσότεροι άνθρωποι, θα παραδεχτούν πολύ εύκολα ότι ο πιο μεγάλος φόβος, είναι ο φόβος της αποτυχίαςΜην και ΔΕΝ τα καταφέρουν σε αυτό που θέλουν να κάνουν (ότι κι αν είναι αυτό..).

Τι γίνεται όμως με τον φόβο της Επιτυχίας; Είναι δυνατό να φοβάσαι την επιτυχία τόσο, ώστε να σε περιορίζει και να μην ζεις την ζωή που πραγματικά θέλεις;

Έχεις αναρωτηθεί, γιατί δεν έχεις πετύχει αυτά που θέλεις ακόμα και αν πιστεύεις ότι μπορείς;

Μήπως ρίχνεις το φταίξιμο στις.. καταστάσεις, τον χρόνο, το χρήμα; Ή μήπως απλά τα ρίχνεις όλα στον εαυτό σου;


Η αλήθεια είναι, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται για πολλά πράγματα. Αλλά όταν πρόκειται για την επιτυχία τους (όπου ο καθένας επιθυμεί), οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι.. φοβούνται να την κυνηγήσουν.

Η ερώτηση βέβαια είναι απλή.

Πώς μπορώ να ξέρω, εάν φοβάμαι ή όχι την επιτυχία; Πώς μπορώ να ξέρω, εάν είμαι ένας από αυτούς και μπλοκάρω από μόνος μου την εξέλιξη μου, μένοντας στάσιμος από.. τον φόβο.

Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις, που μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσουν να καταλάβεις που βρίσκεσαι, σε σχέση  με τον φόβο της επιτυχίας σου:

Εάν σε κάποιες από τις παραπάνω ερωτήσεις, η απάντηση σου είναι Ναι, τότε ίσως και να σε διακατέχει ο φόβος της επιτυχίας.

Αλλά αλήθεια.. έχει αυτό σημασία για ,σένα; Πρέπει να μπλοκάρεις τον εαυτό σου;

Όσοι φοβούνται την επιτυχίασυνήθως παρουσιάζουν τα παρακάτω στοιχεία:

Φαίνεται λοιπόν ότι:


Ωραία! Και τι πρέπει να κάνεις για αυτό;

Τι είναι εκείνο που πρέπει να κάνεις, ώστε να ξεπεράσεις αυτό τον φόβο της επιτυχίας και να κυνηγήσεις τη ζωή, τους στόχους, τις επιθυμίες που πραγματικά θέλεις;


Μπορείς να ξεκινήσεις από ένα κομμάτι/τομέα της ζωής σου, όπου δεν αισθάνεσαι τόσο επιτυχημένος/η όσο θα ήθελες ή ακόμα όπου πιστεύεις πραγματικά ότι μπορείς να είσαι.

Αφιέρωσε 10 λεπτά και ρώτησε τον εαυτό σου, τι θα συμβεί πραγματικά αν πετύχεις σε αυτό το κομμάτι. Να είσαι αληθινός και ρεαλιστής με τον εαυτό σου και τις σκέψεις σου, και μην ξεχάσεις  να εξετάσεις και τα “μειονεκτήματα” της επιτυχίας.

Για παράδειγμα, θέλεις να χάσεις βάρος αλλά αυτό μπορεί να σε αγχώσει και να λειτουργήσει τελείως αρνητικά.. Να θέλεις να κάνεις (εργασιακά), κάτι δικό σου και να πρέπει να δανειστείς χρήματα. Κάνε μια λίστα με όλα όσα έρχονται στο μυαλό σου και κατέγραψε όλες τις πτυχές. [Μείνε ανοιχτός και μη φοβάσαιΚατέγραψε]


Αφού έχεις καταγράψει αυτά που θέλεις, και έχεις αρχίσει να βάζεις σε εφαρμογή κάποιες κινήσεις/ενέργειες, απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις:

Τι είναι αυτό πρέπει να κάνεις για να αποδεχθείς τον εαυτό σου ως επιτυχημένο;

Τι μπορείς  να κάνεις για να εξαλείψεις  τις “δικαιολογίες” σου;

Ποιος είναι εκείνος, που θα χρειαστεί να απευθυνθείς όταν σε πιάσει η μανία της.. αυτοκαταστροφής;

• Τι μπορείς να κάνεις, για να ακολουθείς προσεκτικά τα κίνητρα και τη δέσμευσή σου, στους στόχους σου, ώστε να μπορέσεις να επανέλθεις άμεσα στην στρατηγική και στο πλάνο σου;

• Τι πρέπει να κάνεις για να μάθεις να απολαμβάνεις.. τα συγχαρητήρια και την αναγνώριση;

Δώσε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και κατέγραψε τα.

[Νιώσε το συναίσθημα της χαράς, όχι του φόβου]


Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα όλων. 
Έχουμε συχνά την τάση να τοποθετούμε τον εαυτό μας γύρω από τους “ομοϊδεάτες”, χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε και αυτό πολλές φορές κάνει ακόμα πιο δύσκολο να σπάσει ένα πρότυπο.

Είναι ώρα λοιπόν για.. παραστρατήματα! Είναι ώρα να περιπλανηθείς και να πλαισιώσεις τον εαυτό σου, με αυτούς που είναι επιτυχημένοι σε αυτό που θέλεις και εσύ! Είναι εκείνοι που θα δείξουν τα πράγματα που χρειάζεσαι για τον σκοπό που τα χρειάζεσαι..

Καλύτερα με αυτούς, παρά με εκείνους που μπορεί  να φοβούνται την επιτυχία. Η πορεία αυτή δεν θα αλλάξει καθόλου το αποτέλεσμα σου.

[Σκέψου τι είναι αυτό που θέλεις και ακολούθησε αυτούς που το έχουν καταφέρει]

Ξεκίνα σήμερα..

Να θυμάσαι.. η Επιτυχία χτίζεται!

Η αποτυχία είναι στο μυαλό σου εάν πρώτα δεν προσπαθήσεις.

Αν λοιπόν αυτό το άρθρο έχει αξία για σένα, κάνε share και βοήθησε να εξαπλώσουμε αυτό το μήνυμα..

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου, να Ζεις Δυνατά και να Ζεις με Πάθος! 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Ανησυχίες και πώς μπορείς να τις βγάλεις από τη ζωή σου

Πώς να λύσεις τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σου

Τα 6+1 Βήματα για να αναπτύξεις την.. Αυτοπεποίθηση σου

Η ευτυχία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά κάτι που επιλέγεις μέσα στο μυαλό σου… Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!