Πρώτα έρχεται η φαντασία και μετά έρχεται η πραγματικότητα

Πρώτα έρχεται η φαντασία και μετά έρχεται η πραγματικότητα

Οτιδήποτε βλέπεις γύρω σου ως αντικείμενο υπάρχει γιατί κάποιος πριν από εσένα το φαντάστηκε και μετά το υλοποίησε. Οτιδήποτε θαυμάζεις σε κάποιον άλλο άνθρωπο είναι γιατί πρώτα το φαντάστηκε και μετά έκανε ό,τι χρειαζόταν για να στηρίξει αυτό το όνειρο, αυτή τη φαντασία, αυτό που «είδε» με τα εσωτερικά μάτια της ψυχής και του μυαλού του, για να το υλοποιήσει.

Έτσι λοιπόν κι εσύ. Δεν έχει νόημα να επιλέξεις τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις συμπεριφορές και τις προσωπικές σου αλήθειες, δεν έχει νόημα να ελέγξεις τη γλώσσα του σώματός σου και να υποστηρίξεις την ύπαρξή σου, ακόμη και με συνήθειες δύναμης και υγείας, αν δεν ξέρεις πού να κατευθύνεις όλη αυτή τη δυναμική. Αν μέσα σου δεν είναι ξεκάθαρο το τι θέλεις να αποκτήσεις, να βιώσεις και να κατακτήσεις.

Τι είναι αυτό που θέλεις να αποκτήσεις λοιπόν; Είναι κάτι υλικό (αυτοκίνητο, σπίτι, υπολογιστή κ.λπ.); Έχει να κάνει με τα οικονομικά σου; Με τις σχέσεις σου; Είναι ένα ταξίδι; Ότι κι αν είναι αυτό που θέλεις να αποκτήσεις χρειάζεται πρώτα να το φανταστείς. Να το ονειρευτείς. Να το δημιουργήσεις στο μυαλό και στην σκέψη σου.

Ποια είναι τα βήματα τώρα που πρέπει να ακολουθήσεις για να το αποκτήσεις;

  • Κάνε μια λίστα με όλα όσα ονειρεύεσαι να αποκτήσεις.

  • Δίπλα σε κάθε όνειρο σου βάλε μια ημερομηνία, την ιδανική ημερομηνία υλοποίησης του

  • Από την λίστα που έχεις φτιάξει επίλεξε τα 5 πιο σημαντικά σου όνειρα. Τα όνειρα που αν τα υλοποιήσεις θα γεμίσει η καρδιά σου με θλίψη ενώ αντίθετα αν τα υλοποιήσεις θα πλημμυρίσει η καρδιά σου με χαρά.

  • Ξαναγράψε σε μία άλλη κόλλα αυτά τα 5 όνειρα που έχεις επιλέξει περιγράφοντας τα όσο πιο αναλυτικά μπορείς.

  • Βάλε την φαντασία σου στο παιχνίδι. Φαντάσου ότι αυτά τα όνειρα τα έχεις πετύχει ήδη.

  • Ξεκαθάρισε μέσα σου πως θα τα καταφέρεις και πως η επιτυχία σου στο να αποκτήσεις αυτό που ονειρεύεσαι δεν είναι άμεσα ή έμμεσα εξαρτημένη από άλλους ανθρώπους.

  • Φτιάξε ένα πλάνο φράσης με τα βήματα που χρειάζεται να κάνεις για να αποκτήσεις αυτό που ονειρεύεσαι.

  • Ανακάλυψε έναν ή περισσότερους ανθρώπους που έχουν κατακτήσει ήδη αυτό που ονειρεύεσαι κι επιθυμείς και μελέτησε την διαδικασία την οποία ακολούθησε και τα βήματα τα οποία τον οδήγησαν στην επιτυχία. Επανέλαβε το μονοπάτι του.

Εάν ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα θα έχεις μια αίσθηση αυτών που θέλεις να αποκτήσεις κι ένα σχέδιο δράσης για να τα καταφέρεις, όσο λίγοι άνθρωποι στον πλανήτη.

Γι’ αυτό μην αφήνεις την διαδικασία αυτή για αργότερα. Πάρε χαρτί και μολύβι, τώρα!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και Να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα: 

Γιατί δεν είναι καλό να είσαι συνέχεια το καλό παιδί;

Πώς να ελέγξεις θετικά το μυαλό σου και τις σκέψεις σου;

Πώς να σταματήσεις την φασαρία μέσα στο μυαλό σου

Η ευτυχία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά κάτι που επιλέγεις μέσα στο μυαλό σου. Δες περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

 

pos-na-ziseis

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο