Οι #7 τρόποι για να βρεις τον σκοπό της ζωής σου

Άνθρωπος χωρίς όνειρα είναι νεκρός. Άνθρωπος χωρίς έναν σκοπό ζωής, τι νόημα έχει;

Πρόσεξε κάτι, αυτό που μας δίνει ενθουσιασμό, αυτό που μας δίνει κίνητρα για ζωή, αυτό που μας κάνει να λέμε, ρε φίλε, αξίζει να κάνω το παραπάνω, αξίζει να ξεπεράσω τους φόβους μου, αξίζει να δυσκολευτώ, αξίζει να ιδρώσω, αξίζει να πονέσω, είναι ο σκοπός ζωής μας.

Πολλοί άνθρωποι δεν πάσχουν από φόβους, αλλά πάσχουν από λόγους. Δεν έχουν λόγους να ζήσουν δυνατά και αυτούς τους λόγους θα σου δώσει ο σκοπός της ζωής σου.

Ο σκοπός της ζωής

Αν θέλεις, είναι η επικεφαλίδα της ζωής μας. Χωρίς επικεφαλίδα, κανένα βίντεο, κανένα βιβλίο, καμία ταινία, καμιά θεάτρικη παράσταση, τίποτα δεν έχει ύπαρξη.

Πώς θα δημιουργήσεις  τον σκοπό της ζωής σου;

1.Αυτό-ευσυνειδησία.

Οι άνθρωποι σπαταλάμε πάρα πολύ χρόνο για να παρατηρήσουμε και να μάθουμε τους άλλους.  Κάνω ένα σεμινάριο που λέγεται Restart. Που δημιουργήθηκε πριν πολλά χρόνια και το λέω γιατί πλέον πάρα πολλοί λένε ότι κάνουν restart.  Μετά λοιπόν από αυτό το restart, άνθρωποι που είναι τριάντα χρονών, σαράντα χρονών, πενήντα χρονών και εξήντα χρονών έχει τύχει, να μου λένε “ξέρεις τι ανακαλύπτω;” “Δεν ήξερα τίποτα για εμένα.” . Άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με τέρατα της προσωπικής ανάπτυξης σε όλο τον πλανήτη γη.

Γιατί το να γνωρίσω τον εαυτό μου, δεν είναι απλό πράγμα. Δεν έχει να κάνει μόνο με τη μάνα μου, τον πατέρα μου, εγωισμούς. Όχι. Έχει πολύ βαθύτερα μονοπάτια που αν πούμε πραγματικά ότι θέλουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτά, χρειάζεται να σκάψουμε και να ξανασκάψουμε.  Και τότε μπορούμε να αρχίζουμε να έχουμε τις πρώτες εικόνες για το ποιοι είμαστε.

Γιατί αν δεν ξέρεις ποιος είσαι, όχι αυτός που λες ότι είσαι. Δεν είσαι αυτό που λες. Θα ήθελες να είσαι αυτό που λες, αλλά δεν είσαι αυτό που λες. Είναι αυτό το οποίο είσαι καλωδιωμένος βιολογικά, νευρολογικά και το οποίο καθορίζει τις συμπεριφορές σου, τα συναισθήματά σου, τις σκέψεις σου και όλα αυτά. Έτσι λοιπόν αν δεν ξέρεις ποιος είσαι; Πώς πας και ψάχνεις το σκοπό της ζωής σου; Αλλά για να μάθεις ποιος είσαι, πρέπει να αποκολληθείς από όλα αυτά τα οποία δημιουργούν την ψευδαίσθηση του είναι σου.

Και αν δεν δεις το ποιος είσαι, τον πυρήνα σου, την αλήθεια σου, όχι, δεν μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση στο σκοπό της ζωής σου. Αυτό θα σε οδηγήσει στο επόμενο.

2. Στο να μάθεις να αναλύεις τα συναισθήματά σου.

Τι νιώθεις. Πότε το νιώθεις, πώς το νιώθεις, πόσο το νιώθεις, με ποιον το νιώθεις, πότε δεν το νιώθεις. Ποια είναι αυτά τα κομμάτια που πυροδοτούν τα συγκεκριμένα συναισθήματα; Όχι μόνο συνειδητά, ασυνείδητα να πας και να σκάψεις.

Γιατί αν δεν γνωρίζεις το ποιος είσαι, και τι συναισθήματα είναι αυτά που καθορίζουν τι να κάνεις, τι να μην κάνεις και όλη σου τη σκέψη, τη δυναμική σου και τη ζωή σου, πώς θα πας να κολλήσεις τον σκοπό της ζωής σου;

Και να θυμάσαι ότι είσαι κοινωνικό oν, που σημαίνει τι; Χρειάζεται να προσφέρεις στους άλλους. Γιατί μέσα από την προσφορά προς τους άλλους, αρχίζεις και αλληλεπιδράς με άλλους ανθρώπους. Και βλέπεις πολύ καλύτερα τον εαυτό σου μέσα από τα μάτια των άλλων, γιατί οι άνθρωποι τείνουμε να προβάλλουμε τον εαυτό μας στους άλλους.

Έκανα coaching της προάλλες με έναν άνθρωπο και μου λέει, εγώ πάω στο βουνό να ανακαλύψω τον εαυτό μου. Καλό και αυτό, αλλά να θυμάσαι ότι πολύ πιο εύκολα μπορείς να ανακαλύψεις τον εαυτό σου μέσα από τους άλλους ανθρώπους. Γιατί έτσι δουλεύουμε. Είμαστε προβολικά όντα οι άνθρωποι. Δηλαδή προβάλλουμε το είναι μας στους άλλους. Γι’ αυτό πρόσεξε τι λες για τους άλλους. Κατά πάσα πιθανότητα, είναι η προβολή του δικού σου κόσμου σε αυτούς. Και αυτό σε οδηγεί στο επόμενο κομμάτι.

3.Να αρχίσεις να εξερευνείς τα ενδιαφέροντά σου.

Τι σε γεμίζει, τι σου δίνει χαρά, τι γεμίζει το είναι, την ψυχή σου.

Αλλά ξέρεις τι γίνεται, οι άνθρωποι περιορίζουν τα ενδιαφέροντά τους, σε αυτό που ξέρουν ή έχουν ακούσει. Χρειάζεται να ψάξεις, χρειάζεται να συναναστραφείς, χρειάζεται να ακούσεις, να έχεις τα αυτιά σου ανοιχτά, να ακούσεις τι υπάρχει εκεί πέρα έξω για να δεις ποια είναι εκείνα τα ενδιαφέροντα που δεν ήξερες ως τώρα, και είναι αυτά που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις για να τα γευτείς και να ανθίσεις σαν ένα τριαντάφυλλο την άνοιξη.

4. Το επόμενο κομμάτι που χρειάζεται να κάνεις είναι να αναζητήσεις ένα νόημα.

Ένα νόημα στη ζωή. Ένα νόημα που θα σε κάνει να ξυπνάς το πρωί όπως ξυπνάει ένας ερωτευμένος που χτυπάει η καρδιά του δυνατά, που θέλει να δει το ταίρι του χωρίς αύριο. Κοιμάται δύο ώρες και έχει δύναμη και ενέργεια για ένα μήνα. Ποιο είναι αυτό το νόημα για το οποίο αξίζει να ζεις;

Λέει ο Παπακωνσταντίνου μια εξαιρετική φράση: “Αξίζει να ζεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει. ” Μαγικό. Και ποιος δεν θυμάται την έκφραση, το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο. Δουλεύει μόνο όταν είναι ανοιχτό. Να έχεις ανοιχτό το πνεύμα σου. Γιατί όσο πιο ανοιχτό είναι το πνεύμα σου, δίνεις χώρο στο να χωρέσεις πράγματα που δεν υπήρχαν, στο να μάθεις, να εξελιχθείς, και ξέρεις τι; Να σταματήσεις να διαφωνείς. Γιατί εκεί που διαφωνείς είναι  ο τοίχος που σου βάζουν οι πεποιθήσεις σου, ο τρόπος σκέψης σου, οι εμπειρίες σου, οι γνώσεις σου, ο κοινωνικός προγραμματισμός. Κάτι διαφορετικό που εσύ και εγώ μπορούμε να διαφωνούμε είναι ένας άλλος κόσμος. Έχουμε το θάρρος να το εξερευνήσουμε; Εκεί μπορεί να κρύβεται η απάντηση που ψάχνουμε για το σκοπό της ζωής μας.

Σκέψου κάτι. Δύο μάτια, δύο ρουθούνια, δύο αυτιά, μια ολόκληρη επιδερμίδα. Πόσα αισθητήρια όργανα λαμβάνουν πληροφορία και έχουμε μόνο ένα στοματάκι για να τη βγάλουμε. Πιο πολύ μιλάμε από το να παρατηρούμε για να λάβουμε πληροφορία.

Οπότε κατέβασε ταχύτητα, άρχισε να παρατηρείς, άκου, δες. Επεξεργάσου, ξανα άκου, ξαναδες, νιώσε, γεύσου, μύρισε. Κάνε όπως ένας κατασκευαστής. Βάζει την ομάδα του κάτω, σκέφτεται και σχεδιάζουν. Ξανά σχεδιάζουν, ξανά σχεδιάζουν. Τριακόσιες φορές σχεδιάζουν και μία φορά χτίζουν. Πρωτού μιλήσεις, πρωτού κάνεις, πρώτα να έχεις σχεδιάσει 100 φορές. Τόσες όσες εσύ χρειάζεσαι.

Κάνοντας λοιπόν όλα αυτά τα πράγματα, θα αρχίσεις να έρχεσαι σε επαφή, με εμπειρίες, με αισθήσεις, με εικόνες, με προσλαμβάνουσες πληροφορίες που θα ξεκλειδώσουν αυτό που πραγματικά είσαι.

Και το πιο σημαντικό, μην κολλάς. Ακόμη και αν κάποια στιγμή πεις ότι: “Α! το βρήκα”, τότε πήγαινε, βουρ στον πάτσα, αλλά να είσαι ανοιχτός, να αποδεχτείς το γεγονός ότι αυτό μπορεί να μην είναι, αλλά να ήταν η αφορμή για να πας προς μία κατεύθυνση, για να συναντήσεις κάτι άλλο που θα σε οδηγήσει σε αυτό το οποίο είναι.

Όταν γευτείς, το σκοπό της ζωής σου και συνδεθείς μαζί του, τότε η ζωή θα έχει ένα τελείως διαφορετικό νόημα για σένα. Γιατί ο σκοπός της ζωής, είναι το συμβόλαιο το οποίο υπέγραψες και ήρθες εδώ να εκπληρώσεις. Πρέπει να το κάνεις. Γιατί είναι για σένα.

Είσαι υπέροχος να σ’ αγαπάς και να ζεις με πάθος.

Μανώλης Ισχάκης

NLP Life Coaching

Δημιουργός Brain Activation Method ®

  1. Δωρεάν Ατομικό Coaching Γνωριμίας
  2. Κατέβασε το Δωρεάν E-BOOK: Οι #3 Νόμοι της Επιτυχίας – Κλικ Εδώ!
  3. Καθημερινή Έμπνευση στο κινητό σου – Κλικ Εδώ!
  4. Γίνε μέλος της κοινότητας Live With Passion – Κλικ Εδώ!
 
ΥΓ: Απόκτησε πρόσβαση στο online course:
“Rethink! Η γλώσσα του ασυνείδητου νου”

Ανακάλυψε τη χαμένη σου δύναμη και ζήσε εξαιρετικά!

Ξεκίνα τώρα εδώ!
Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!