#4 Συμβουλές για νέα ζευγάρια – Πώς να εξελίξεις την σχέση σου

Ένα από τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων είναι να σχηματίζουν βαθιές και ουσιαστικές σχέσεις. Να απολαμβάνουν μέσα από αυτές τον σύντροφο τους, την αγάπη τους και όλα όσα μοιράζονται.

Παρόλα αυτά έχει παρατηρηθεί ότι σχηματίζουν και δημιουργούν ισχυρές σχέσεις, βαθιές και ουσιαστικές, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο οποίο δοκιμάζονται όσον αφορά την ανοχή, την αποδοχή και την αναγνώριση των διαφορών τους. Αυτό, λοιπόν, τι σημαίνει; Σημαίνει ότι τα νέα ζευγάρια.. η σχέση των νέων ζευγαριών μπορεί να γεμίζει κάποιες φορές με άγχος, ακόμα και με απογοήτευση.

Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας. Γιατί; Γιατί υπάρχουν #4 συμβουλές, που μπορούν να βοηθήσουν τα νέα ζευγάρια να εξελίξουν την σχέση τους και να την αναπτύξουν. Να την φτάσουν εκεί που ονειρεύονται προσπερνώντας τις προκλήσεις, ή τις δυσκολίες ενδεχομένως, που θα εμφανιστούν. Η ύπαρξη βέβαια αυτών των συμβουλών δεν αρκεί. Χρειάζεται από κοινού να κάνετε την προσπάθεια σας ταυτόχρονα.

 

Ας δούμε όμως ποιοι είναι αυτοί οι #4 τρόποι, που μπορούν να βοηθήσουν τα νέα ζευγάρια να δημιουργήσουν για τέλεια σχέση:


Στην αρχή κάθε σχέσης, στα νέα ζευγάρια, υπάρχει ένας υπερβάλλων ζήλος από το κάθε μέλος να δείξει τον καλύτερο του εαυτό. Αυτό δημιουργεί μια εστίαση στις λέξεις “Εγώ”, “μου”, “εμένα”, “δικό μου” κλπ. Δεν εστιάζουν στον σύντροφο τους και στις ανάγκες που έχει αυτός. Και αυτό κάνει δύσκολη την επικοινωνία στο ζευγάρι.

Αν βρίσκεσαι λοιπόν σε μία νέα σχέση, και θέλεις να δημιουργηθεί ένας ισχυρός δεσμός, και η σχέση σας να εξελιχθεί χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο στον σύντροφο σου ώστε να τον γνωρίσεις.

Μην προσπαθείς να είσαι τέλειος και το πως θα φανείς. Γνωριστείτε ουσιαστικά. Συζητήστε. Γνωριστείτε ειλικρινά. Γιατί πολλές φορές, τα νέα ζευγάρια στην προσπάθεια τους να εντυπωσιάσουν ο ένας τον άλλο, βγάζουν μόνο την καλή τους πλευρά, αυτή που είναι ορατή στην αρχή. Όμως μετά από λίγο καιρό που χαλαρώνουν μέσα στην σχέση,  αρχίζουν να φαίνονται τα ελαττώματά τους, και αυτό είναι μια έκπληξη και για τους δύο  συντρόφους,  και δημιουργεί ανασφάλεια.

Να θυμάσαι ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Δεν χρειάζεται να κρύβεις την αλήθεια σου. Εστιάστε ο ένας στον άλλον, γνωριστείτε πραγματικά και ειλικρινά και χτίστε μαζί μια υπέροχη σχέση


Οι κοινές δραστηριότητες ή τα κοινά χόμπι, είναι ο καλύτερος τρόπος για τα νέα ζευγάρια στο να δημιουργήσουν έναν ισχυρό δεσμό, μια ισχυρή σχέση. Τα χόμπι πολλές φορές μας βοηθάνε να δεσμευτούμε με τον εαυτό μας, αλλά και να τον καταλάβουμε καλύτερα. Να ανακαλύψουμε και να δημιουργήσουμε δεξιότητες που δεν πιστεύαμε πως είχαμε ή θα μπορούσαμε να είχαμε.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα από ένα χόμπι μπορεί να γνωρίσει καλύτερα ο ένας τον άλλονΟπότε βρείτε ένα χόμπι που θα σας βοηθήσει να διασκεδάσετε μαζί, να δημιουργήσετε μαζί, να δοκιμαστείτε μαζί.

 


Τα κατοικίδια είναι εξαιρετικά στο να κάνουν την σχέση σας πιο δυνατή.
 Σας φέρνουν αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις για συνεργασία και αποφάσεις που πρέπει να πάρετε μαζί. Για την φροντίδα του. Την κοινή σας αγάπη προς αυτό.

Επίσης να θυμάσαι, ότι τα κατοικίδια και όλα τα ζώα γενικότερα είναι πολύ διαισθητικά προς τους κυρίους τους. Καταλαβαίνουν τις διαθέσεις τους και την αύρα τους, ακόμα και όταν ούτε οι ίδιοι έχουν καταλάβει καλά καλά τι τους συμβαίνει. Αυτό σημαίνει πως ένα κατοικίδιο μπορεί να σας βοηθήσει στην μεταξύ σας επικοινωνίαΝα σας βοηθήσει να μάθετε να αντιλαμβάνεστε την διάθεση του συντρόφου σας. Αν είναι καλά ή όχι. Αν είναι αγχωμένος ή στενοχωρημένος με κάτι. Αρκεί να παρατηρήσετε τις αντιδράσεις του κατοικιδίου σας.

Επίσης ένα κατοικίδιο, σε περίπτωση που έχετε κάποια ένταση μεταξύ σας φροντίζει πάντα, ενστικτωδώς, με κάποιον τρόπο να σας φέρει κοντά.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου για να ξεπεράσεις τις κρίσεις και να παράγεις αποτελέσματα!


Όποιος κι αν είναι ο τρόπος που σας ταιριάζει σαν ζευγάρι, φροντίστε να κάνετε πράγματα μαζί που σας δημιουργούν χαλάρωση και συγκινήσεις. Σε κάποιον αρέσουν οι δραστηριότητες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Σε άλλους ένας περίπατος στην φύση. Άλλοι αγαπούν να ταξιδεύουν σε νέα μέρη.

Ζήστε την κάθε στιγμή και ζήστε την δυνατά. Ζήστε την με πάθος και ενέργεια!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου, κι εσύ και ο σύντροφος σου, και να Ζείτε με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Ποιες είναι οι #4 ερωτήσεις που θα δυναμώσουν την σχέση σου

Ποια είναι τα #5 είδη επικοινωνίας που καθορίζουν τις σχέσεις σου;

Η γλώσσα του σώματος και #6 τρόποι για να την κατανοήσεις

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!