Ποιες είναι οι #4 ερωτήσεις που θα δυναμώσουν την σχέση σου

Για να κρατήσει ένα ζευγάρι την σχέση του δεμένη και δυνατή, χρειάζεται να την καλλιεργεί και να την φροντίζει σε καθημερινή βάση. Χρειάζεται να δείχνει ο ένας στον άλλον την φροντίδα και την αγάπη του. Δεν χρειάζεται κάτι φαντασμαγορικό. Με απλούς τρόπους. Με απλές κινήσεις. Με απλά πράγματα.

Πολλοί άνθρωποι έχουν το άγχος ότι πρέπει να κάνουν μεγάλα και φανταχτερά πράγματα, για να δείξουν την αγάπη τους. Και όταν δεν μπορούν να τα κάνουν αυτά, τελικά δεν κάνουν τίποτα. Άλλοι φοβούνται πως ίσως μπορεί ο σύντροφος τους, να πάρει στραβά την έκφραση αγάπης τους ή να φανεί σαν σημάδι αδυναμίας και ούτε αυτοί κάνουν τελικά κάτι. Ο κύριος λόγος είναι ότι φοβούνται. Τι; Μην απογοητευτούν και μην απογοητεύσουν.

Παρόλα αυτά, για να διατηρηθεί το πάθος και η σπίθα του έρωτα σε μια σχέση, χρειάζεται το ζευγάρι να κάνει κάποιες κινήσεις. Απλές κινήσεις. Στόχος αυτών να δείξει στον σύντροφο του πως τον αγαπάει και τον νοιάζεται. Πως κάθε μέρα που περνάει μαζί του είναι σημαντική και πολύτιμη.

Παρακάτω υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις, που αν τις βάλετε στην καθημερινή μεταξύ σας επικοινωνία, ως ζευγάρι, θα δείτε την σχέση σας να αναθερμαίνεται και να δυναμώνειΑς δούμε, όμως, ποιες είναι αυτές οι ερωτήσεις:


Κάτι πολύ όμορφο που μπορείτε να βάλετε στις καθημερινές συνήθειες σας, είναι κάθε πρωί πριν ξεκινήσετε το ημερήσιο πρόγραμμα σας, να φροντίσετε ώστε να έχετε χρόνο ο ένας με τον άλλον ώστε να μιλάτε, να προγραμματίζετε και να σχεδιάζετε πώς θα θέλατε να περάσετε την ημέρα σας ,στον χρόνο που θα έχετε μαζί. Είναι κάτι πολύ όμορφο για την ημέρα που ακολουθεί. Δημιουργεί θετικές σκέψεις και βοηθάει την σχέση σας να μένει δεμένη και δυνατή. Μπορείτε να κανονίσετε να πάτε θέατρο, σινεμά ή να δείτε μια ταινία στο σπίτι. Μπορείτε να προγραμματίσετε οτιδήποτε όμορφο θα μπορούσατε να μοιραστείτε οι δυο σας. Μην συζητάτε μόνο για υποχρεώσεις και δουλειές. Βρείτε χρόνο για τους δυο σας. Κάντε σχέδια για τους δυο σας.


Όταν θα έχεις σχολάσει από την δουλειά και θα ξαναβρεθείς με τον σύντροφο σου ή θα μιλήσετε στο τηλέφωνο ρώτησε τον “Πώς ήταν η μέρα σου;”. Είναι μια ερώτηση που δείχνει το ενδιαφέρον σου για τον σύντροφο σου. Πώς τα έχει περάσει τις ώρες που δεν είσαστε μαζί. Συνέβη κάτι νέο, κάτι θετικό στη ζωή του; Συνέβη κάτι άσχημο; Ένα ζευγάρι που μοιράζεται τις σκέψεις και τα γεγονότα της ζωής του, καλά και άσχημα, δημιουργεί μια δεμένη και δυνατή σχέση. Μαθαίνει να μοιράζεται.


Μοιράσου με τον σύντροφο σου πράγματα και καταστάσεις που σε έκαναν να γελάσεις μέσα στην ημέρα. Κάτι αστείο που συνέβη και ήσουν μπροστά ή διάβασες και σε έκανε να γελάσεις δυνατά. Γελάστε μαζί. Αν το βάλετε στην καθημερινότητα σας ,θα βρίσκεται συχνότερα πράγματα που θα σας  φέρνουν γέλιο και χαρά και θα θέλετε  να τα  μοιράζεστε  με τον σύντροφο σαςΤο κοινό συναίσθημα, όμορφο συναίσθημα, θα σας φέρει πιο κοντά.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Ρώτησε τον σύντροφο σου για τα σχέδια και τα όνειρα του, αυτά που θέλει να βάλει σε εφαρμογή. Έτσι μπορείς να τον βοηθήσεις να διατηρήσει τους στόχους του και να βρει την υποστήριξη για να προχωρήσει. Δείξε του ότι τον στηρίζεις και είσαι στο πλευρό του. Ρώτησε τον επίσης αν μπορείς να τον βοηθήσεις με κάποιον τρόπο. Αν πράγματι μπορείς να τον βοηθήσεις με κάποιον τρόπο και να δουλέψετε μαζί σε όλη την διάρκεια της διαδρομής προς τους στόχους του ή αντίστοιχα προς του δικούς σου στόχους, θα είναι μια διαδρομή που θα σας φέρει πολύ κοντά τον έναν στον άλλον.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Οι #8 συνήθειες που χρειάζεται να έχεις για μια πιο ισχυρή και υγιή σχέση

Απορρίπτεις ή απορρίπτεσαι; Η αλήθεια πίσω από την ασθένεια της απόρριψης

Πώς ο έρωτας και το πάθος, φέρνουν την ευτυχία στη ζωή σου

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!