Εσωστρεφής και εξωστρεφής Μπορεί να πετύχει μια τέτοια σχέση;

Εσωστρεφής και Εξωστρεφής: Μπορεί να Πετύχει μια τέτοια Σχέση;

Το να βρεις έναν σύντροφο που θα ταιριάζετε σε όλα είναι πολύ δύσκολο. Είμαι σίγουρος πως θα το ξέρεις ήδη. Επίσης είναι σίγουρο πως είναι δεν υπάρχει σαφής ορισμός που να καθορίζει το “τέλειο ζευγάρι”.

Τι γίνεται όμως όταν οι χαρακτήρες ενός ζευγαριού είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι; Τι γίνεται όταν σε κάποια βασικά χαρακτηριστικά τους διαφέρουν; Αν για παράδειγμα ο ένας είναι εσωστρεφής και ο άλλος εξωστρεφής; Με αυτό το άρθρο, θα αναφερθούμε σε αυτήν ακριβώς την σχέση, εσωστρεφή – εξωστρεφή!

Κάποιοι πιστεύουν πως μία τέτοια ένωση, μια τέτοια σχέση, δεν μπορεί να ευδοκιμήσει.. Πιστεύουν πως όταν άλλα θέλει ο ένας και άλλα ο άλλος δεν θα μπορέσουν ποτέ να είναι ευτυχισμένοι.

Κάποιοι άλλοι λένε πως τα αντίθετα έλκονται και πως μια τέτοια σχέση μπορεί να πετύχει απόλυτα καθώς συμπληρώνει ο ένας τον άλλο.

efta vimata epityxias

Τι από τα δύο ισχύει;

Παρακάτω θα δούμε γιατί και με ποιον τρόπο ένας εσωστρεφής και ένας εξωστρεφής μπορούν να κάνουν ένα υπέροχο ζευγάρι:

Φέρνει ο ένας στον άλλον μοναδικές εμπειρίες

Όπως ήδη ξέρεις, ο άνθρωπος που είναι εξωστρεφής είναι σχεδόν πάντα επικεντρωμένος στο εξωτερικό περιβάλλον. Είναι κοινωνικός, του αρέσουν οι δραστηριότητες έξω, τα ταξίδια, η περιπέτεια. Ζει την ζωή από έξω προς τα μέσα. Τι εννοώ με αυτό; Εννοώ πως εκλαμβάνει κάποια ερεθίσματα από το περιβάλλον του, το τι συμβαίνει γύρω του και μεταφέρει όλη αυτή την ενέργεια μέσα του και μέσα στην σχέση του.

Ο εσωστρεφής από την άλλη λειτουργεί ανάποδα. Ζει την ζωή από μέσα προς τα έξω. Ενδιαφέρεται για την εσωτερική ηρεμία του νου, την ευχαρίστηση της ψυχής και του πνεύματος και την αναζήτηση της κατανόησης του τι κρύβεται βαθύτερα σε κάποιον άνθρωπο και πίσω από μια κατάσταση. Του αρέσει να καταλαβαίνει πίσω από αυτά που βλέπει και εκδηλώνει και εκπέμπει αυτή την ενέργεια από μέσα προς τα έξω.

Όταν ένας εσωστρεφής και ένας εξωστρεφής αποφασίσουν να γίνουν ζευγάρι δημιουργούν έναν πολύ δυνατό συνδυασμό, μια πολύ ισχυρή σχέση. Συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Ο εσωστρεφής δουλεύει στην βαθύτερη πλευρά των πραγμάτων ενώ ο εξωστρεφής δουλεύει στην διαχείριση των σχέσεων, την κοινωνικοποίηση και όλες τις όμορφες περιπέτειες που μπορεί κάποιος να έχει στην ζωή του.

Και οι δύο είναι σημαντικές ιδιότητες! Και το σημαντικότερο είναι ότι οι δυο τους μπορούν να φέρουν μοναδικές εμπειρίες ο ένας στην ζωή του άλλου! Ο εξωστρεφής φέρνει εξωστρεφείς εμπειρίες σαν περιπέτεια και βγαίνουν πιο συχνά σε εκδηλώσεις και ταξίδια. Ο εσωστρεφής φέρνει εσωστρεφείς εμπειρίες όπως ο διαλογισμός, ο ρομαντισμός, και η γαλήνη!

Μπορούν να μάθουν πολλά ο ένας από τον άλλον

Ο άνθρωπος που είναι εσωστρεφής αγαπά να συναντιέται χωριστά με τον καθένα από τους ανθρώπους που έχει στην ζωή του. Και αυτό για να μπορεί να συνδέεται ψυχικά μαζί τους και να τους δίνει την αμέριστη προσοχή του σε κάθε συνάντηση.

Στον αντίποδα ένας άνθρωπος εξωστρεφής γεμίζει ενέργεια όταν βρίσκεται σε μια μεγάλη παρέα. Αφήνεται στην συλλογική ενέργεια της παρέας και απολαμβάνουν την κάθε στιγμή γεμάτος αυθορμητισμό και χαρά.

Ο εσωστρεφής μπορεί να μάθει στον εξωστρεφή να διατηρήσει την ενέργεια του ισορροπημένη και να μάθει να κοιτάζει προς τα μέσα, ενώ ο εξωστρεφής μπορεί να μάθει στον εσωστρεφή να βγει έξω από τη ζώνη άνεσης του, να συναντήσει περισσότερους ανθρώπους και να χαρεί απολαμβάνοντας κάποιες στιγμές χωρίς βαθύτερες σκέψεις και προβληματισμούς.

Βοηθώντας ο ένας τον άλλον να βγαίνει έξω από την ζώνη άνεσης του στην καθημερινή ζωή, θα βοηθήσει και τους δύο να αναπτύξουν ιδιότητες που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν έχουν ή πιστεύουν ότι δεν έχουν.

Το βασικότερο που πρέπει να σημειωθεί είναι η αμοιβαία κατανόηση των διαφορών τους μέσα από έναν έντιμο και ειλικρινή διάλογο.

Αν λοιπόν έχεις κι εσύ μια τέτοια σχέση να θυμάσαι πως αν είστε ειλικρινείς μεταξύ σας και αποδεχτείτε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία ο ένας του άλλου προσπαθώντας να γεμίσετε τα κενά στην σχέση σας συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον, η δύναμη της σχέσης σας θα είναι απίστευτη.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

#5 μυστικά για μια υπέροχη, αρμονική και ευτυχισμένη οικογένεια

#3 μυστικά για να ενδυναμώσεις και να βάλεις γερά θεμέλια στην σχέση σου

Συγχώρεση: Πώς να μάθεις να συγχωρείς και γιατί χρειάζεται

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ
anakaliptontas

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο