Η γλώσσα του σώματος και #6 τρόποι για να την κατανοήσεις

Η γλώσσα του σώματος και #6 τρόποι για να την κατανοήσεις

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Τι γνωρίζεις για την γλώσσα του σώματος; Γνωρίζεις πώς να την αποκωδικοποιείς;

Η γλώσσα του σώματος μπορεί να σε βοηθήσει να καταλαβαίνεις πράγματα για τους ανθρώπους γύρω σου πέρα από τις λέξεις που χρησιμοποιούν. Να καταλαβαίνεις αν ένας άνθρωπος είναι αγχωμένος, αν έχει ή δεν έχει αυτοπεποίθηση, αν βρίσκεται σε άμυνα και πολλά άλλα. Η γνώση αυτή μπορεί να σε βοηθήσει να επικοινωνήσεις καλύτερα μαζί τους αλλά και στις επαγγελματικές σου συναναστροφές.

Άρχισε να παρακολουθείς την στάση του σώματος των γύρω σου, τις χειρονομίες τους, το ύφος του προσώπου τους, το βλέμμα του και σύντομα θα διαπιστώσεις πόσο ιδιαιτέρως χρήσιμο θα σου φανεί.

efta vimata epityxias

Παρακάτω θα βρεις #6 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις καλύτερα την γλώσσα του σώματος:

1. Κλειστά χέρια και πόδια

Αν κάποιος όταν κάθεται ή στέκεται κρατάει τα χέρια και τα πόδια του κλειστά σημαίνει ότι δεν είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες και απόψεις. Είναι κλειστός ως άνθρωπος τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

2. Σταθερό βλέμμα

Είμαι σίγουρος πως είναι κάτι που ήδη έχεις ακούσει και γνωρίζεις. Αν θέλεις να δεις αν κάποιος σου λέει αλήθεια ή ψέματα κοίταξε τον κατευθείαν στα μάτια και κάνε τον να σε κοιτάξει και αυτός. Ένα σταθερό βλέμμα λέει πάντα την αλήθεια. Αν ψεύδεται θα το καταλάβεις αμέσως. Θα σου το δείξει το βλέμμα του που θα τρεμοπαίζει και δεν θα σε κοιτά σταθερά στα μάτια.

3. Ενστικτώδεις ματιές

Σε μια παρέα για αν θέλεις να μετρήσεις ποιος νιώθει άνετα με ποιον, ως πρώτη επιλογή πες ένα αστείο. Οι άνθρωποι έχουν την τάση όταν ακούν ένα αστείο, εκτός από το να γελάσουν, να στρέφουν το βλέμμα τους ενστικτωδώς προς τον άνθρωπο αυτό που νιώθουν οικεία, νιώθουν άνετα και έχουν πολύ δυνατή επικοινωνία.

4. Βλέμμα στραμμένο ευθεία

Όταν μιλάς και θέλεις να δεις αν κάποιος σε παρακολουθεί ειλικρινά και δεν παριστάνει ότι παρακολουθεί παρατήρησε τα δάχτυλα των ποδιών του. Αν κοιτάει ευθεία προς εσένα και είναι και τα πόδια στραμμένα προς την ίδια κατεύθυνση τότε παρακολουθεί αυτά που λες με προσοχή. Αν όλο το βλέμμα και το σώμα είναι στραμμένο προς εσένα αλλά τα δάχτυλα των ποδιών του είναι προς άλλη κατεύθυνση τότε δεν ενδιαφέρεται όσο δείχνει. Για την ακρίβεια προσποιείται.

5. Άγγιγμα καρπού

Όταν κάποιος αγγίζει τον καρπό του, το ρολόι ή το βραχιόλι του τότε είναι πολύ αγχωμένος και ταραγμένος και προσπαθεί να ηρεμήσει. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να δηλώνει ότι κάτι κρύβει και πρέπει να είσαι κι εσύ σε εγρήγορση ή ότι είναι απλά πολύ αγχωμένος και ίσως χρειαστεί να του μιλήσεις λίγο για να χαλαρώσει και να νιώσει ελεύθερος.

6. Χέρια στις τσέπες και οι αντίχειρες έξω

Όταν κάποιος βάζει τα χέρια στις τσέπες του και οι αντίχειρες είναι έξω από τις τσέπες αυτό δείχνει έναν άνθρωπο με έντονη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Αν έχεις απέναντι σου έναν τέτοιον άνθρωπο έχεις απέναντι σου έναν μαχητή της ζωής.. Έναν νικητή της ζωής.

Η γλώσσα του σώματος μπορεί να μας δώσει πολλά στοιχεία για όλα αυτά που δεν φαίνονται μέσα από τα λόγια και τις λέξεις. Παρακολούθησε τους ανθρώπους γύρω σου και άρχισε να αναγνωρίζεις τα σημάδια και να τους καταλαβαίνεις καλύτερα!

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Οι #6 Απλοί Κανόνες Για Μια Δυνατή και Ισχυρή Φιλία

Τα πιο σημαντικά 10-λεπτά της ημέρας σου, που θα κάνουν τη διαφορά

Πώς η απόρριψη μπορεί να γίνει λιγότερο επώδυνη

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ
anakaliptontas

Κοινοποιειστε το αρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα νέα μας άρθρα και ενημερώσεις

Αυτό το βιβλίο NLP είναι το GPS της επιτυχίας σου.

Είναι ένας σημαντικός πρακτικός οδηγός που θα σε βοηθήσει να κάνεις το πρώτο βήμα για τη συνέχεια στο ταξίδι της ζωής σου.

Συνδεθείτε με τον

Copyright 2021 | All Rights Reserved | Powered by Web Development Internet Wizards

Πολιτική Απορρήτου

Όροι και προϋποθέσεις χρήσεις