Η γλώσσα του σώματος και #6 τρόποι για να την κατανοήσεις

Τι γνωρίζεις για την γλώσσα του σώματος; Γνωρίζεις πώς να την αποκωδικοποιείς;

Η γλώσσα του σώματος, μπορεί να σε βοηθήσει να καταλαβαίνεις πράγματα για τους ανθρώπους γύρω σου, πέρα από τις λέξεις που χρησιμοποιούν. Να καταλαβαίνεις αν ένας άνθρωπος είναι αγχωμένος, αν έχει ή δεν έχει αυτοπεποίθηση, αν βρίσκεται σε άμυνα και πολλά άλλα. Η γνώση αυτή μπορεί να σε βοηθήσει να επικοινωνήσεις καλύτερα μαζί τους, αλλά και στις επαγγελματικές σου συναναστροφές.

Άρχισε να παρακολουθείς την στάση του σώματος των γύρω σου, τις χειρονομίες τους, το ύφος του προσώπου τους, το βλέμμα του και σύντομα θα διαπιστώσεις πόσο ιδιαιτέρως χρήσιμο θα σου φανεί.

 

Παρακάτω θα βρεις #6 τρόπους, που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις καλύτερα την γλώσσα του σώματος:


Αν κάποιος όταν κάθεται ή στέκεται, κρατάει τα χέρια και τα πόδια του κλειστά, 
σημαίνει ότι δεν είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες και απόψεις. Είναι κλειστός ως άνθρωπος τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.


Είμαι σίγουρος πως είναι κάτι που ήδη έχεις ακούσει και γνωρίζεις. Αν θέλεις να δεις αν κάποιος σου λέει αλήθεια ή ψέματα κοίταξε τον κατευθείαν στα μάτια, και κάνε τον να σε κοιτάξει και αυτός. 
Ένα σταθερό βλέμμα λέει πάντα την αλήθεια. Αν ψεύδεται θα το καταλάβεις αμέσως. Θα σου το δείξει το βλέμμα του που θα τρεμοπαίζει και δεν θα σε κοιτά σταθερά στα μάτια.


Σε μια παρέα  αν θέλεις να μετρήσεις ποιος νιώθει άνετα με ποιον, ως πρώτη επιλογή πες ένα αστείο.
Οι άνθρωποι έχουν την τάση όταν ακούν ένα αστείο, εκτός από το να γελάσουν, να στρέφουν το βλέμμα τους ενστικτωδώς προς τον άνθρωπο αυτό που νιώθουν οικεία, νιώθουν άνετα και έχουν πολύ δυνατή επικοινωνία.


Όταν μιλάς και θέλεις να δεις αν κάποιος σε παρακολουθεί ειλικρινά και δεν παριστάνει ότι παρακολουθεί, παρατήρησε τα δάχτυλα των ποδιών του.
 Αν κοιτάει ευθεία προς σένα και είναι και τα πόδια στραμμένα προς την ίδια κατεύθυνση, τότε παρακολουθεί αυτά που λες με προσοχή. Αν όλο το βλέμμα και το σώμα είναι στραμμένο προς σένα, αλλά τα δάχτυλα των ποδιών του είναι προς άλλη κατεύθυνση τότε δεν ενδιαφέρεται όσο δείχνει. Για την ακρίβεια προσποιείται.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Όταν κάποιος αγγίζει τον καρπό του, το ρολόι ή το βραχιόλι του, τότε 
είναι πολύ αγχωμένος και ταραγμένος και προσπαθεί να ηρεμήσει. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να δηλώνει ότι κάτι κρύβει ,και πρέπει να είσαι κι εσύ σε εγρήγορση, ή ότι είναι απλά πολύ αγχωμένος και ίσως χρειαστεί να του μιλήσεις λίγο για να χαλαρώσει και να νιώσει ελεύθερος.


Όταν κάποιος, βάζει τα χέρια στις τσέπες του και οι αντίχειρες είναι έξω από τις τσέπες, 
αυτό δείχνει έναν άνθρωπο με έντονη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Αν έχεις απέναντι σου έναν τέτοιον άνθρωπο, έχεις απέναντι σου έναν μαχητή της ζωής.. Έναν νικητή της ζωής.

Η γλώσσα του σώματος, μπορεί να μας δώσει πολλά στοιχεία για όλα αυτά που δεν φαίνονται μέσα από τα λόγια και τις λέξεις. Παρακολούθησε τους ανθρώπους γύρω σου, και άρχισε να αναγνωρίζεις τα σημάδια και να τους καταλαβαίνεις καλύτερα!

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Οι #6 Απλοί Κανόνες Για Μια Δυνατή και Ισχυρή Φιλία

Τα πιο σημαντικά 10-λεπτά της ημέρας σου, που θα κάνουν τη διαφορά

Πώς η απόρριψη μπορεί να γίνει λιγότερο επώδυνη

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης