Γιατί είναι απαραίτητο να έχουμε στην ζωή μας φίλους;

Γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Δεν θυμάμαι που, είχα διαβάσει μία έρευνα, που έλεγε πως πρέπει στην καθημερινότητα ένας άνθρωπος, να συναναστρέφεται με 150 ανθρώπους. Αυτό επηρεάζει θετικά ακόμα και την υγεία του. Όχι μόνο την συναισθηματική αλλά και την σωματική.

Καλώς ή κακώς, όπως έχει διαμορφωθεί η ζωή μας έχουμε κλειστεί σε κάτι κουτιά. Πολυκατοικίες λέγονται αυτά. Ή απλά διαμερίσματα. Βέβαια αυτά τα κουτιά έχουν κι άλλες προεκτάσεις. Σκεφτόμαστε μέσα σε ένα κουτί. Ζούμε σε ένα κουτί. Είτε είναι η τηλεόραση, είτε είναι το κινητό, είτε η οθόνη του υπολογιστή σου. Ας το προσπεράσουμε όμως αυτό.

Ο άνθρωπος λοιπόν, είναι ένα κοινωνικό ον, που από τη μία έχει κλειστεί μέσα σε ένα διαμέρισμα, από την άλλη σε ένα σύγχρονο ρυθμό ζωής προσπαθεί να πετύχει στόχους, να βγάλει λεφτά, να κάνει σπίτια, κάποιοι παλεύουν για την επιβίωση, και στο τέλος την ημέρας διαπιστώνουν πώς η ανθρώπινη σχέση, που είναι ίσως το πολυτιμότερο πράγμα που έχει ένας άνθρωπος, έχει μείνει στην άκρη.


Αλήθεια, αν σε ρωτήσω, πόσες φορές τον τελευταίο μήνα πήρες έναν φίλο σου τηλέφωνο και αφιερώθηκες σε αυτόν 100%, ακόμη κι αν αυτό ήταν για μερικά λεπτά, τι θα απαντούσες? Και τι θέλω να πω με αυτό; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν ασχολήθηκες, ξέχασες , γιατί ήσουν δοσμένος στα θέματα της καθημερινότητάς σου ουσιαστικά και ανούσια.
 Δεν θα σε ρωτήσω πόσες φορές συναντήθηκες, και πόσες φορές από αυτές τις φορές που συναντήθηκες, είχες ποιοτικό χρόνο.

Και ξέρεις, όλο αυτό που περιγράφω αυτή την στιγμή, είναι κάτι το οποίο το σκέφτομαι πάρα πολλά χρόνια. Το σκέφτομαι πάρα πολλά χρόνια, γιατί μπαίνοντας στην διαδικασία να ζήσω το όνειρο μου, να κάνω την διαφορά στη ζωή μου, υπήρξαν πολλές σημαντικές μέρες της ζωής μου, τις οποίες ήμουν μόνος. Δεν είχα άνθρωπο κοντά μου. Και δεν λέω έναν άνθρωπο, να κοιτάξω το κινητό και να δω μια, δύο, τρεις, τέσσερις επαφές, που μπορούσα να πάρω τηλέφωνο, αλλά δεν μπορούσα να έχω συναισθηματική επικοινωνία.. Εννοώ να έχω έναν άνθρωπο που να τον κοιτώ στα μάτια και να επικοινωνούμε.

Πώς να απελευθερωθείς μια για πάντα από τις κρίσεις πανικού! nlp μανωλης ισχακης holistic result coaching

Σταμάτα να σκέφτεσαι
ποιος παίρνει τον έπαινο!
Είναι επληκτικό αυτό που μπορείς
να πετύχεις εαν σταματήσει να
σε ενδιαφέρει!


Έτσι λοιπόν ζώντας αυτό, θυμάμαι κάποια στιγμή ήταν Χριστούγεννα, παραμονές Χριστουγέννων, και ήμουν απολύτως μόνος. Και πραγματικά είπα στον εαυτό μου ,“Τελικά όλα είναι μάταια”. Όλα αυτά που λένε: Επιτυχίες, Δόξες, Λεφτά.. Παλεύουμε, παλεύουμε, παλεύουμε και στο τέλος της ημέρας, όταν κάποια στιγμή φτάνει ένας άνθρωπος να τα έχει, δεν έχει ανθρώπους να τα μοιραστεί. Και είναι τραγικό αν το σκεφτούμε αυτό.

Έτσι λοιπόν, πήρα μία απόφαση. Πήρα μια απόφαση, ότι κάτι πρέπει να κάνω. Πρέπει να αρχίζω να ξαναμπαίνω μέσα σε όλο αυτό που λέγεται ζωή. Να αρχίσω να κοινωνικοποιούμαι. Να έχω φίλους. Και αυτό λοιπόν θέλω να μοιραστώ μαζί σου. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος ακόμα και αν είναι στο μηδέν να μην έχει άνθρωπο, φίλο, κανένα να του μιλάει, να μπορεί να χτίσει ένα αξιόλογο κοινωνικό δίκτυο και με κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους, να κάνουν μία διαφορετική σχέση. Μια πιο βαθιά σχέση. 


Ο ένας τρόπος λοιπόν που θα σου έλεγα είναι ο εξής: Ψάξε και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχουν πολύ ωραία πράγματα τα οποία βοηθούν. Το ένα κομμάτι είναι το 
Facebook. To Facebook είναι ένα εργαλείο όπως όλα. Μπορείς να το αξιοποιήσεις πολύ ωραία για τη ζωή σου, αλλά μπορείς και να χαθείς μέσα σε αυτό, ζώντας σε μια ψευδαίσθηση. Μπορείς λοιπόν μέσα από το Facebook να αρχίζεις να γνωρίζεις τους πρώτους φίλους, και μετά σιγά σιγά έχοντας μια καλύτερη επαφή μέσα από το chat να πας σε κάποιο event ή να διοργανώσετε με  αυτούς τους φίλους μια εκδήλωση..

Ένας άλλος τρόπος που μπορείς να βρεις φίλους είναι το ΜeetupΕίναι ένα άλλο application. Ζούμε στην εποχή του Internet αυτή τη στιγμή και καλώς ή κακώς μας βοηθάει. Το Μeetup λοιπόν είναι ένα application που ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σου, μπορείς να πας και να γνωρίσεις ανθρώπους και να αποκτήσεις φίλους καθώς και να βρεθείς σε διάφορες εκδηλώσεις.


Βέβαια,  εκτός από όλα αυτά να μην ξεχάσω το εξής: Εκεί που μένεις γύρω υπάρχουν σχολές χορού, υπάρχουν γυμναστήρια, υπάρχουν δωρεάν εκδηλώσεις, υπάρχουν αθλητικοί οργανισμοί, υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες που μπορείς να εκμεταλλευθείς.

Έτσι λοιπόν σκέψου λίγο, πάνω κάτω, τι άνθρωπος είσαι και τι σου ταιριάζει, βγες εκεί πέρα έξω, δες τι υπάρχει, κάνε το πρώτο βήμα. Ξέρω όμως, ότι πίσω από όλα αυτά επειδή ο εγκέφαλος είναι ένα όργανο συνήθειας ,θα υπάρχει κάτι που θα στέκεται εμπόδιο “Α! Θα το κάνω αύριο”, “Δεν αισθάνομαι καλά”, κ.ο.

Αφιέρωσε μία με δύο ώρες την εβδομάδα για αρχή. Και απλά κάντο. Ακόμη και αν ντραπείς στην αρχή.. Ακόμα κι αν φοβηθείς.. Ακόμη κι αν νιώσεις περίεργα απλά κάντο. Γιατί να θυμάσαι ότι το μεγαλύτερο και το πιο δυνατό περιουσιακό στοιχείο ενός ανθρώπου, είναι η ανθρώπινη γνωριμία.

Η ζωή είναι εξαιρετική, όταν έχουμε ανθρώπους δίπλα μας να μας αγαπούν, να τους αγαπούμε, και να μοιραζόμαστε αυτό το δώρο της ζωής όπως ο καθένας το αντιλαμβάνεται.

Ξέρω ότι γνωρίζεις ότι είσαι υπέροχος.. Είσαι μοναδικός..

Να θυμάσαι πώς πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, γιατί αυτές οι στιγμές έρχονται και θα περάσουν, και στο τέλος της ημέρας να ζεις με πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Υποσυνείδητο: Ποια Η Δύναμη Του και Πώς Επηρεάζει τη Ζωή Μας

Οι #6 Απλοί Κανόνες Για Μια Δυνατή και Ισχυρή Φιλία

Απορρίπτεις ή απορρίπτεσαι; Η αλήθεια πίσω από την ασθένεια της απόρριψης

Πως θα πετύχεις τους στόχους σου, ακολουθώντας τις οδηγίες

Ποιο είναι το μυστικό για την αλλαγή που θέλεις στη ζωή σου;

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!