Απορρίπτεις ή απορρίπτεσαι; Η αλήθεια πίσω από την ασθένεια της απόρριψης

“Η Εικόνα ενδέχεται να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα”

Ένα Blog σχεδιασμένο με τη βοήθεια του Freepik

Αλήθεια, απορρίπτεις ή απορρίπτεσαι;

Ξέρω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, να νιώθεις ότι δεν ανήκεις πουθενά. Ότι δεν αξίζεις. Ότι είσαι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας. Κανένας δεν σου δίνει σημασία και ότι και να κάνει ο οποιοσδήποτε νομίζεις ότι δεν σε αγαπούν.

Δεν σε υπολογίζουν. Δεν σε σέβονται. Και στο τέλος της ημέρας όλο αυτό δημιουργεί έναν εξαιρετικό θυμό, μία σύγκρουση μέσα σου που πολλές φορές οδηγεί σε στεναχώρια, ακόμα και σε κατάθλιψη.

Όμως είναι η αλήθεια αυτό;

Η απάντηση που έδωσα στον εαυτό μου όταν έπρεπε να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση ήταν, όχι.

Ήταν ένας μύθος που είχα μέσα στο μυαλό μου.

Αλλά τι συνέβαινε τελικά;

Θα μοιραστώ λοιπόν, κάτι πολύ προσωπικό και εύχομαι πραγματικά να σε βοηθήσει, εάν σκεφτείς ότι κάτι τέτοιο γινόταν σε σένα. Ή γίνεται και με σένα.

[Αυτό που θα σου πω τώρα, είναι κάτι το οποίο δεν το παρατήρησα μόνο σε μένα αλλά το παρατήρησα και σε πάρα πολλούς ανθρώπους, φίλους, συγγενείς, ακόμα και ανθρώπους που κάνω coaching.]

Τι συμβαίνει στους ανθρώπους που έχουν μέσα τους το αίσθημα της απόρριψης;


Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μέσα τους, αυτό το αίσθημα της απόρριψης συνήθως τους συμβαίνουν #2 πράγματα:

Ή απορρίπτουν όλους τους άλλους ανθρώπους. Και ναι αν απορρίψω τον εργοδότη μου, αν απορρίψω τους φίλους μου, αν απορρίψω την γυναίκα μου, τον άντρα μου, την οικογένεια μου, τότε αντικειμενικά όταν απορρίπτω κάτι δεν μπορώ να ανήκω σε αυτό. Ούτε μπορεί να μου δίνει αξία και σημασία.

Και το δεύτερο κομμάτι είναι, οι άνθρωποι που έμμεσα υποσυνείδητα θέλουν να χειραγωγήσουν τους άλλους ανθρώπους, γιατί ψευδώς πιστεύουν ότι δεν μπορούν με άλλον τρόπο, να επικοινωνήσουν ή να περάσει η γνώμη τους.

Που πίσω από αυτό, κρύβεται η έλλειψη αυτοπεποίθησης ή αυτοεκτίμησης. Ή γνώση επικοινωνίας του, πως μπορώ να επικοινωνώ / να επηρεάζω τους άλλους ανθρώπους θετικά.

Έτσι λοιπόν η ερώτηση μου για σένα είναι η εξής: Βάλε το χέρι στην καρδιά και θέλω να είσαι ειλικρινής.

Σε απορρίπτουν οι άλλοι άνθρωποι ή εσύ τους απορρίπτεις με την συμπεριφορά σου;


Για παράδειγμα:

Κάθε φορά που σου λέει κάποιος κάτι, εσύ νομίζεις ότι σε απορρίπτει με αποτέλεσμα να τον “ευνουχίζεις”, να μην τον αφήνεις να σου μιλήσει. Να μην τον αφήνεις να σου εκφράσει αυτό που θέλει. Γιατί κάθε φορά εσύ το παίρνεις προσωπικά. Και κάθε φορά θα είναι η αιτία να τσακωθείτε ή να απομακρυνθείς από αυτόν γιατί εσύ πρώτα τον απέρριψες.

Δεν περιμένω να απαντήσεις τώρα, ούτε αύριο. Μπορεί όμως και να συμβεί. Αυτό όμως που θα ήθελα είναι το εξής:

Αν αυτό δεν ισχύει τότε OΚ! Είναι κάτι το οποίο δεν ισχύει μπορείς να το περάσεις και να φύγει, να πάει παρακάτω. Αν μια στο 1 εκατομμύριο όμως ισχύει και το συνειδητοποιήσεις, τότε μπορείς να φανταστείς τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στη ζωή σου;

Μπορείς να φανταστείς πώς θα αλλάξει η ζωή σου, αν μπορείς να σχετίζεσαι καλά με τους άλλους ανθρώπους, να κάνεις παρέα; Να νιώθεις την αγάπη τους. Να σε αγαπούν. Και είμαι σίγουρος ότι σε αγαπούν.

Έχοντας όμως στο μυαλό σου, ότι με απορρίπτουν δεν μπορείς να συσχετιστείς με αυτούς τους ανθρώπους, να χτίσεις μια σχέση αγάπης, μια σχέση εμπιστοσύνης, μια σχέση αξιοπρεπέστατη, υγιή σχέση.

Έτσι λοιπόν δες αν συμβαίνει αυτό. Δες, αν εσύ με την συμπεριφορά σου, υποσυνείδητα τους απορρίπτεις χωρίς καν να τους καταλάβεις, φοβούμενος μην σε απορρίψουν ,τους απορρίπτεις πρώτος!

Και αφού το κάνεις αυτό, δες λοιπόν τι είναι αυτό που μπορείς να κάνεις! 

Τι είναι αυτό που μπορείς να αποφασίσεις..


Τι είναι αυτό που μπορείς να σκεφτείς, ή μπορεί μέσα σου να υπάρχει αυτή η στιγμή της συνειδητοποίησης, που είναι αυτό το “Α-χα.. ναι αυτό είναι” και αμέσως να αλλάξουν τα πάντα στη ζωή σου.

Να θυμάσαι λοιπόν ότι, αν κάτι το προσπαθείς και δεν μπορείς να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις, δηλαδή αν προσπαθείς πολλά χρόνια να βγάλεις από μέσα σου αυτή την αίσθηση της απόρριψης ή οτιδήποτε άλλο είναι αυτό, τότε σημαίνει ότι δεν έχεις την κατάλληλη γνώση.

Ο τρόπος, που θα τεστάρεις αν η γνώση που έχεις είναι κατάλληλη, είναι να δεις πόσο γρήγορα σου δίνει αποτελέσματα.

Δοκίμασε λοιπόν μήπως απορρίπτεις πρώτα, χωρίς να απορρίπτεσαι και παρατήρησε, τη ζωή σου να αλλάζει τόσο γρήγορα όσο δεν φανταζόσουν, γιατί τα πράγματα είναι απλά όταν ξέρεις τι είναι και πως να τα κάνεις.

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Αλήθεια, απορρίπτεις ή απορρίπτεσαι;

Το παραπάνω άρθρο συνοοδεύεται από ένα video που θα το βρεις εδώ και είναι αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους, συμπεριλαμβάνοντας και μένα, γιατί είναι κάτι το οποίο πραγματικά με ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια στη ζωή μου!

Η ασθένεια της απόρριψης.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο, να νιώθεις ότι δεν ανήκεις κάπου. Ότι δεν αξίζεις και είσαι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας. Να αισθάνεσαι ότι κανένας δεν σου δίνει σημασία, ότι δεν σε αγαπούν, δεν σε υπολογίζουν, δεν σε σέβονται..

Και στο τέλος της ημέρας, όλο αυτό δημιουργεί έναν θυμόμία σύγκρουση μέσα σου, ικανή να οδηγήσει σε μονοπάτια στεναχώριας, ακόμα και κατάθλιψης.

Είναι όμως αυτή η αλήθεια; Μήπως αυτή η ασθένεια της απόρριψης κρύβει κάτι άλλο μέσα της;

Αναφορά για το video:

[Έχεις βάλει κάποιους στόχους στη ζωή σου και έχεις κάποια όνειρα που θέλεις να εκπληρώσεις. Κάποια από αυτά φαντάζουν δύσκολα όμως. Μήπως όμως η σκέψη σου τα κάνει δύσκολα και τελικά αποτρεπτικά; Μπορεί τα μοτίβα που έχεις αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια να στερούν την προσωπική σου εξέλιξη; Κάνε τα πράγματα να συμβούν! Μάθε Πως να Δημιουργείς Νέα Ενδυναμωτικά ΜοτίβαΑκολούθησε τον σύνδεσμο]

Σου άρεσε αυτό το video; Θέλω να σου ζητήσω να το μοιραστείς..

Να μοιραστείς όλα εκείνα τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις απορίες.. τις ενέργειες σου!

Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι στη διάθεσή σου. Διάβασε, παρακολούθησε, σχολίασε και μοιράσου ό,τι βρίσκεις ενδιαφέρον.

Αν λοιπόν αυτό το video έχει αξία για σένα, βοήθησε να εξαπλώσουμε αυτό το μήνυμα..

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου

ΠΗΓΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ

Σταμάτα να σκέφτεσαι
ποιος παίρνει τον έπαινο!
Είναι επληκτικό αυτό που μπορείς
να πετύχεις εαν σταματήσει να
σε ενδιαφέρει!

Η Επιμονή είναι το Κλειδί της Επιτυχίας

Εσύ πως ξεπερνάς τα εμπόδια;


Πώς να Ελέγξεις τα Συναισθήματά σου

Η μεγαλύτερη αδυναμία μας
είναι οτι εγκαταλείπουμε.
Πάντα να δοκιμάζεις
τουλάχιστον άλλη μια φορά! Η Επιτυχία είναι στο δρόμο!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης