Οι #6 πρωινές συνήθειες που θα σε γεμίσουν με ενέργεια και αισιοδοξία

Πρωινές συνήθειες.. Γιατί η καλή μέρα από το πρωί.. δημιουργείται! 

H πραγματικότητα είναι διαμορφωμένη σύμφωνα με τις προσδοκίες, τις πεποιθήσεις και τις σκέψεις που έχουμε σχηματίσει γι’ αυτήν. 

Ένα μεγάλο μέρος αυτών των πεποιθήσεων και προσδοκιών, κωδικοποιούνται στις συνήθειες που έχεις διαμορφώσει στην καθημερινότητα σου. Από τις πρωινές σου συνήθειες, τελετουργίες, μέχρι την ώρα που θα ξαπλώσεις το βράδυ. Και ναι, κάποιες από αυτές τις συνήθειες, σχηματίζονται ασυνείδητα και μπορεί να είναι μη παραγωγικές ή ακόμα και περιοριστικές..

Τι θα γινόταν όμως, αν άλλαζες αυτές τις ασυνείδητες μη παραγωγικές και περιοριστικές συνήθειες με συνειδητές, ξεκινώντας από τις πρωινές συνήθειες;

Αυτό είναι το πιο δυνατό σημείο εκκίνησης, που όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν να αναγνωρίζουν. Ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι εξαιρετικά επιτυχημένοι άνθρωποι, είναι ότι αναγνωρίζουν την δύναμη που έχουν στη “συν-δημιουργία” της πραγματικότητας τους, αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτονται, πιστεύουν ή περιμένουν ότι είναι η πραγματικότητά τους, βάζοντας σε εφαρμογή βασικές πρωινές συνήθειες.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αλλαγής των πεποιθήσεων είναι η εξάσκηση, επανάληψη και διατήρηση καθημερινών.. “τελετουργιών”.

Στις αρχαίες παραδόσεις, παρατηρούμε ότι οι άνθρωποι τότε, είχαν κατανοήσει τη δύναμη των τελετουργιών στην δυναμική των συνηθειών τους. Είχαν κατανοήσει την αλλαγή του τρόπου που χρειάζεται να βλέπουμε, και να δημιουργούμε την πραγματικότητά μας.

Παρακάτω θα βρεις κάποιες εύκολες πρωινές συνήθειες.. Καθημερινές επαναλαμβανόμενες συνήθειες.. που μπορείς να βάλεις στην καθημερινότητα και θα κάνουν τη ζωή σου να μεταμορφωθεί.

Λένε ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, οπότε όλες οι πρωινές τελετουργίες, οι πρωινές  συνήθειες σου, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για την ενδυνάμωση της ημέρας σου, δεδομένου ότι σε βοηθούν να δεσμευτείςνα δυναμώσεις και να γεμίσεις ενέργεια πριν καν ξεκινήσει η μέρα σου.

Ας ξεκινήσουμε τη μέρα μας λοιπόν..


Το αίσθημα ευγνωμοσύνης και εκτίμησης, για κάθε τι καλό και κάθε στιγμή χαράς που βιώνεις, είναι τις περισσότερες φορές το πιο υποτιμημένο στοιχείο στο ξεκίνημα της ημέρας μας.

Είναι όμως και το ιδανικό τελετουργικό για το πρωί, ώστε να ξεκινήσει η μέρα σου με θετική ενέργεια.

Η δύναμη της ευγνωμοσύνης, σε οδηγεί να εστιάζεις σε αυτό το οποίο σε γεμίζει με όμορφα συναισθήματα. Επιπλέον προσφέρει στη ζωή σου και σε όλη σου την ύπαρξη αρμονία. Ενισχύει την χαρά και φωτίζει τις στιγμές της ζωής σου με θετικό τρόπο.

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι, παραλείπουμε την έκφραση της ευγνωμοσύνης. Εστιάζουμε στον πόνο, στα προβλήματα και σε ότι δεν λειτουργεί στη ζωή μας.. Εστιάζουμε στον θυμό, στο άγχος και στην ανησυχία. Αυτός όμως ο τρόπος, απλά επαναδιατυπώνει συνεχώς το σενάριο της ζωής σου με αρνητικό ή τραγικό τρόπο.

Γιατί όμως;

Γιατί το υποσυνείδητο ακολουθεί πιστά το σενάριο που του γράφεις.. Γι’ αυτό φρόντισε το σενάριο αυτό να είναι πάντα θετικό.

Η αίσθηση της ευγνωμοσύνης λοιπόν, είναι αναμφίβολα ένα εξαιρετικό τελετουργικό. Ξεκίνησε τη μέρα σου νιώθοντας ευγνωμοσύνη για τα θετικά πράγματα που συνέβησαν την προηγούμενη ημέρα ή την προηγούμενη εβδομάδα ή τον προηγούμενο μήνα στη ζωή σου.

Από το πιο ασήμαντο και το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο. Δεν έχει σημασία τι είναι αυτόΚάντο κάθε πρωί και μικρά θαύματα θα αρχίσουν να συμβαίνουν κατά την διάρκεια της ημέρας.


Το να καταγράψεις τις πιο σημαντικές εργασίες σου για την ημέρα που ξεκινάει, 
είναι ένα πρακτικό τελετουργικό.

Ξεκίνησε τη μέρα σου, ξεχωρίζοντας και γράφοντας 1-3 από τα πιο σημαντικά καθήκοντα που πρέπει να ολοκληρώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι εργασίες αυτές είναι οι εργασίες που υποστηρίζουν σημαντικούς μακροπρόθεσμους στόχους σου. Αυτές που ευθυγραμμίζονται με αυτόν τον σκοπό, το πάθος και την κατεύθυνση θέλεις να οδηγήσεις τη ζωή σου.

Το να γράφεις τις σημαντικότερες εργασίες σου το πρωί, σε βοηθάει να εστιάσεις στην ημέρα και στη ζωή σου, σύμφωνα με το τι είναι απαραίτητο. Σε βοηθάει να θέτεις προτεραιότητες και να μάθεις να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο σου.

Ως αποτέλεσμα, Μπορείς να απλοποιήσεις τη ζωή σου και την ενέργεια σου σε αυτό που πραγματικά μετράει για τη συνολική πρόοδο της ζωής σου.


Αυτ
ή η τελετουργία, θα σου φανεί παρόμοια με την προηγούμενη, αλλά είναι διαφορετική στην εφαρμογή και τον σκοπό της.

Το να καταγράψεις τις πιο σημαντικές εργασίες της ημέρας, είναι ένας τρόπος να ακολουθήσεις έναν συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Η επιβεβαίωση των στόχων σου, από την άλλη πλευρά, είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος σχεδιασμού του οράματος και των στόχων σου στη ζωή.

Για παράδειγμα, εάν ο στόχος σου είναι να αποκτήσεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο, ή να μετακομίσεις σε ένα νέο σπίτι, μπορείς να σχεδιάσεις το αυτοκίνητο, την μάρκα ή ακόμα και το σπίτι, την διαρρύθμιση, το πως θα βάλεις τα πράγματά σου σε αυτό τον νέο χώρο.

Και βέβαια, δε χρειάζεται να είσαι ζωγράφος για να το κάνεις αυτό! Απλά και μόνο η κίνηση σχεδιασμού σε κάνει να οραματίζεσαι και να εστιάζεσαι ακόμα περισσότερο σε αυτό που πραγματικά θέλεις.


Κάνε αυτή την αλλαγή στη ζωή σου, αν δεν το κάνεις ήδη. Π
ρόσθεσε μια φέτα λεμόνι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και πιες το κάθε πρωί.

Αυτό είναι ένα πολύ απλό τελετουργικό που προσωπικά ακολουθώ πιστά κάθε πρωί. Εκτός από την καλή πηγή βιταμίνης C και την αποτοξίνωση το πρωί, εξισορροπεί και διατηρεί τα επίπεδα PH στο σώμα. Μειώνει πόνους και φλεγμονές στις αρθρώσεις καθώς επίσης βοηθάει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και των νευρικών κυττάρων.


Τα πρακτικά πλεονεκτήματα 
του να ξυπνάς νωρίς είναι προφανή. Για παράδειγμα, είναι ένας τρόπος να κερδίσεις περισσότερο χρόνο για άσκηση, όπως περπάτημα, τρέξιμο ή ποδηλασία.

Μπορείς να κερδίσεις περισσότερο χρόνο για να σκεφτείς πράγματα, να διαλογιστείς ή, το πιο σημαντικό.. να εκτελέσεις τα υπόλοιπα τελετουργικά το πρωί!

Έτσι, το να ξυπνάς νωρίς] μπορεί να θεωρηθεί ως θεμέλιο για όλα τα άλλα τελετουργικά του πρωινού. Επίσης πολλοί, όπως και εγώ, είναι πιο παραγωγικοί στις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας. Μην τις αφήνεις λοιπόν να χάνονται.

Μελέτες έχουν δείξει, ότι υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη με το να ξυπνάς μία ή δύο ώρες νωρίτερα το πρωί. Για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί ότι το να κοιμάσαι νωρίς και να ξυπνάς νωρίς, βοηθάει το σώμα να προσαρμοστεί στους κιρκαδικούς ρυθμούς της γης, προάγοντας έτσι τον ποιοτικότερο ύπνο. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι ξυπνούν νωρίς, τείνουν να είναι πιο αισιόδοξοι και μπορούν να προβλέψουν και να λύσουν προβλήματα αποτελεσματικότερα.

Για να ρυθμίσουμε το ξυπνητήρι μας λοιπόν.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


Η αναζωογονητική
 μουσική επηρεάζει άμεσα την διάθεσή μας, ειδικά το πρωί. Μας βοηθάει συναισθηματικά να δούμε με πιο θετική προοπτική και διάθεση την επόμενη ημέρα.

Πολλοί άνθρωποι ξυπνούν ακούγοντας μουσική ή ακούνε μουσική καθώς μεταβαίνουν στην δουλειά. Τις περισσότερες φορές όμως απλά συντονίζονται σε ένα ραδιόφωνο ή επιλέγουν τυχαία ένα playlist από τη συσκευή τους.

Κάνε συνειδητές επιλογές στην μουσική που θα ακούσεις. Η επιλογή της μουσικής που ακούς το πρωί, έχει μεγάλη επίδραση στην ημέρα σου και γενικότερα στη ζωή σου. Προσπάθησε να ακούς πιο ενθουσιώδη μουσική το πρωί ακόμα κι αν, ή μάλλον ειδικά εάν, η διάθεσή σου το απαγορεύει.

Πρωινές συνήθειες λοιπόν και νέα ξεκινήματα  από το ξεκίνημα της ημέρας σου.

Οι #6 παραπάνω πρωινές συνήθειες είναι ικανές να δημιουργήσουν μια νέα αντιμετώπιση της καθημερινότητας σου, πιο αισιόδοξη και πιο παραγωγική.

Οπότε..

Ξύπνα νωρίς.

Ξεκίνα με Ευγνωμοσύνη.

Πιες ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι.

Κατέγραψε και επιπλέον σχεδίασε την ημέρα σου, το πλάνο σου.. τους στόχους σου

Βάλε την αναζωογονητική μουσική και ξεκίνα τη μέρα σου..

Βάλε σε εφαρμογή τα παραπάνω και δες την καθημερινότητα σου να αλλάζει σταδιακά προς το καλύτερο.. Προς τον καλύτερο δικό σου εαυτό..

Αν λοιπόν αυτό το άρθρο έχει αξία για σένα, κάνε share και βοήθησε να εξαπλώσουμε το μήνυμα..

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Πώς να απομακρύνεις τις αρνητικές σκέψεις από τη ζωή σου

Πώς να κατακτήσεις την επιτυχία και να βγεις από την στασιμότητα

Αδυναμία συγκέντρωσης και πώς επηρεάζει την εργασία σου

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!