Πώς να δώσεις λύση στο πιο βασικό πρόβλημα της ζωή σου;

Θα ήθελα να σταθείς για λίγο.. Στάσου για λίγο..

Αν χρειαστεί κλείσε τα μάτια, πάρε μια βαθιά αναπνοή, και ρώτα τον εαυτό σου βάζοντας το χέρι στην καρδιά σου:

Ποιο είναι το πρόβλημα;

Τι είναι αυτό που σε βασανίζει;

Στάσου για λίγο και δες τον ουρανό, τα δέντρα, τη θέα, τη φύση, τον εαυτό σου ως μέρος σε αυτή την φύση..

Τι είναι αυτό που σε προβληματίζει;

Είμαι σίγουρος ότι αν σε προβλημάτιζε κάτι θα έλεγες:


Παρόν

Αν παρατηρήσεις θα ανακαλύψεις το εξής. Στα Αγγλικά το present” σημαίνει δώρο. Αλλά το present” επίσης σημαίνει παρουσία, παρόν. Τι γίνεται; Η ευτυχία ενός ανθρώπου, η ευτυχία που εξαγνίζει όλα τα υποτιθέμενα προβλήματα, παρουσιάζεται μόνο όταν είμαστε στο παρόν.

Αν ανατρέξεις στο παρελθόν και πιάσεις τον εαυτό σου να είναι χαρούμενος, είναι μια στιγμή στην οποία κάτι απολάμβανες εκείνη την στιγμή. Τι συμβαίνει όμως; Πέφτουμε στην παγίδα του μυαλού.

Το μυαλό κάνει δύο πράγματα. Ταξιδεύει στον χώρο-χρόνο. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που κάνει ποιο είναι; Πηγαίνει στο παρελθόν γιατί μέσα από το παρελθόν βρίσκει την ταυτότητα του.

Λέμε:


Αν παρατηρήσεις όταν λέμε “Είμαι” συστήνω τον εαυτό μου και στην πραγματικότητα τι κάνω; Ταυτίζω τον εαυτό μου, το ποιος είμαι, με την συμπεριφορά μου ή τα αποτελέσματά μου ή αυτά που κάνω ή δεν κάνω.

Το παρατηρείς; Όλα αυτά τι είναι; Είναι αποτελέσματα. Δεν είναι απαραίτητα η ταυτότητα μου. Όμως το μυαλό αυτό κάνει.


Μέλλον

Το δεύτερο πράγμα που κάνει το μυαλό είναι να ταξιδεύει στο μέλλον. Γιατί στο μέλλον βρίσκει την ελπίδα του.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


Όμως αν το σκεφτούμε καλύτερα η ομορφιά βρίσκεται στο τώρα. Τώρα είναι όλα όμορφα. Γιατί το παρελθόν πέρασε και το μέλλον δεν έχει έρθει. Είναι ψευδαίσθηση..

Παρατήρησε λοιπόν, όταν δεν νιώθεις χαρά, δεν νιώθεις αυτοπεποίθηση, νιώθεις φόβο, νιώθεις κάτι το οποίο δεν θέλεις να νιώθεις.. Εκείνη την στιγμή δεν είσαι στο παρόν. Είσαι ή πίσω ή μπροστά.

Όταν λοιπόν η ευτυχία, η αφθονία, η πληρότητα σου χτυπάει την πόρτα κι εσύ λείπεις γιατί δεν είσαι παρών, τότε είναι πολύ λογικό να μην μπορείς να πάρεις το δώρο της παρούσας στιγμής. Εάν λοιπόν θέλεις να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή, μια ζωή γεμάτη πάθος, ενθουσιασμό, χαρά, ηρεμία και γαλήνη χρειάζεται να επανεκπαιδεύσεις το νευρικό σου σύστημα και να βρίσκεσαι στο Τώρα.

Πώς θα το κάνεις τώρα αυτό; Είναι μια πολύ λογική ερώτηση.

Ένας τρόπος είναι ο διαλογισμός.

Δεν ξέρω εάν ξέρεις, εάν κάνεις και τι κάνεις. Όμως θα σου δώσω τώρα έναν πολύ απλό τρόπο, που ενδεχομένως θα είναι το πρώτο επόμενο βήμα για σένα. Άρχισε να γίνεσαι παρών σε αυτό που συμβαίνει τώρα. Και τι συμβαίνει τώρα; Η αναπνοή σου.

Άρχισε να νιώθεις την αναπνοή σου. Άρχισε να νιώθεις τα πέλματα σου να πατάνε κάτω στην γη. Άρχισε να νιώθεις τα χέρια σου την ώρα που τα πλένεις.. Νιώσε την αίσθηση του νερού. Άρχισε να φέρνεις στο μυαλό σου όλο και πιο πολύ σε αυτό που συμβαίνει τώρα.

Και αν πας σε προηγούμενα videos θα παρατηρήσεις κάτι πάρα πολύ σημαντικό.

Ότι γίνεσαι καλός σε αυτό που αφιερώνεις πάρα πολλές ώρες.

Έτσι λοιπόν εάν αρχίσεις από τώρα, λίγο λίγο, στιγμή στιγμή, δευτερόλεπτα δευτερόλεπτα, να το κάνεις, θυμήσου ότι σε λίγους μήνες θα είσαι όλο και πιο πολύ παρών, όλο και πιο πολύ χαρούμενος, όλο και πιο πολύ ευτυχισμένος.

Είσαι υπέροχος! Είσαι μοναδικός!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Πώς να σταματήσεις να ενεργείς αυτόματα όπως ένα ρομπότ

Πώς μπορείς να κάνεις ευκολότερη την λήψη αποφάσεων;

Ο σίγουρος τρόπος για να λύσεις το πρόβλημα σου

Οι #10 Συμβουλές παραγωγικότητας εξαιρετικά πολυάσχολων ανθρώπων

Πώς να Προγραμματίσεις το Μυαλό σου, να κόψει τις.. Κακές Συνήθειες

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!