#5 μυστικά για μια υπέροχη, αρμονική και ευτυχισμένη οικογένεια

“Η Εικόνα ενδέχεται να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα”

Ένα Blog σχεδιασμένο με τη βοήθεια του Freepik

Η σύγχρονη εποχή και οι εξαντλητικοί ρυθμοί της, οδηγούν πολλές φορές σε απόσταση τα μέλη μιας οικογένειας. Αυτό πολλές φορές δημιουργεί δυσλειτουργίες και δυσαρμονία στις σχέσεις των μελών της. Η προσπάθεια δε, δημιουργίας μιας ευτυχισμένης και γαλήνιας οικογενειακής ατμόσφαιρας, φαντάζει κάποιες φορές σαν μια μεγάλη πρόκληση της εποχής μας.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια μυστικά που μπορούν να σε βοηθήσουν αν επιλέξεις να τα ακολουθήσεις, και να φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην οικογένεια σου και στην ευτυχία αυτής!

Ας δούμε ποια είναι αυτά:


Βρείτε λίγο χρόνο
 μέσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες ώστε να φάτε μαζί ως οικογένεια. Συζητήστε για την μέρα σας. Πείτε τα νέα σας. Μιλήστε για τα μελλοντικά σας σχέδια! Άρχισε να το κάνεις, και σύντομα θα διαπιστώσεις ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος, για να ξαναβρείτε την επικοινωνία και την σύνδεση που υπάρχει μεταξύ σας.


Όταν τα μέλη μιας οικογένειας, συμβάλουν στις υποχρεώσεις που έχει ένα σπίτι μέσω ομαδικών εργασιών, έχει αποδειχτεί ότι ενισχύεται η οικογενειακή επικοινωνία, υποστήριξη και αλληλεγγύη. Επιπλέον, οι ευτυχισμένες οικογένειες δεν κάνουν διαχωρισμό , όσον αφορά τις εργασίες και τις ευθύνες που έχουν τα μέλη της. Αντιθέτως όλοι πρέπει να προσέχουν και να είναι πρόθυμοι να αναλάβουν κάποιες εργασίες που αφορούν την οικογένεια.


Το κάθε μέλος σε μια οικογένεια ακολουθεί κάποια πράγματα που αγαπά, κάποια πράγματα που του αρέσουν. Να ξέρεις πως η ευτυχισμένη οικογένεια υποστηρίζει τις δραστηριότητες των μελών της και τους ενθαρρύνει. Όλα τα μέλη υποστηρίζουν το ένα το άλλο και αναπτύσσονται μαζί. Είτε παίζεις σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, είτε σου αρέσει να παίζεις πιάνο, είτε να διαβάζεις, να γυμνάζεσαι, να χορεύεις, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό , οτιδήποτε κι αν αγαπά το κάθε μέλος της οικογένειας σου, χρειάζεται να υποστηρίζεται από την οικογένεια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για κάθε μέλος και μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, και στην επίτευξη των προσωπικών του στόχων.


Μια ευτυχισμένη οικογένεια χρειάζεται να περνάει ποιοτικό χρόνο μαζί. Αυτό σημαίνει να αφήσετε για λίγο τους υπολογιστές, τα κινητά, τα tablet και τα video games και να συνδεθείτε πραγματικά ως οικογένεια. Μπορείτε να πάτε μια εκδρομή, να παίξετε επιτραπέζια ή να θέσετε κοινούς στόχους! Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείς να μοιραστείς με την οικογένεια σου. Κάντε την αρχή και θα δεις πως κάθε φορά θα πέφτει στο τραπέζι και μια νέα ιδέα.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου

Οι οικογενειακές παραδόσεις μπορούν να βοηθήσουν μια οικογένεια να μείνει και να νιώθει ενωμένη. Τι μπορείτε να κάνετε; Δημιουργήσετε εβδομαδιαίες ή και ημερήσιες οικογενειακές παραδόσεις. Για παράδειγμα, μπορούν τα βράδια της Κυριακής να είναι βραδιές οικογενειακού παιχνιδιού ή βραδιές ταινιών. Αυτός ο τρόπος μπορεί να βοηθήσει την οικογένεια να μείνει ενωμένη, συνδεδεμένη.

Ακολούθησε τα παραπάνω μυστικά και να είσαι σίγουρος πως θα δεις την οικογένεια σου να ενώνεται και πάλι και να γεμίζει ευτυχία και αρμονία.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

 

Συμπληρωματικά άρθρα:

#3 μυστικά για να ενδυναμώσεις και να βάλεις γερά θεμέλια στην σχέση σου

Ότι κι αν θέλεις να κάνεις χρειάζεται να βγαίνει από μέσα σου

#5 κανόνες για να βρεις τον σύντροφο των ονείρων σου

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!