5 μυστικά για μια αρμονική και ευτυχισμένη οικογένεια

#5 μυστικά για μια υπέροχη, αρμονική και ευτυχισμένη οικογένεια

Η σύγχρονη εποχή και οι εξαντλητικοί ρυθμοί της οδηγούν πολλές φορές σε απόσταση τα μέλη μιας οικογένειας. Αυτό πολλές φορές δημιουργεί δυσλειτουργίες και δυσαρμονία στις σχέσεις των μελών της. Η προσπάθεια δε, δημιουργίας μιας ευτυχισμένης και γαλήνιας οικογενειακής ατμόσφαιρας φαντάζει κάποιες φορές σαν μια μεγάλη πρόκληση της εποχής μας.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια μυστικά που μπορούν να σε βοηθήσουν αν επιλέξεις να τα ακολουθήσεις και να φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην οικογένεια σου και στην ευτυχία αυτής!

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

1. Δειπνήστε μαζί καθημερινά

Βρείτε λίγο χρόνο μέσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες ώστε να φάτε μαζί ως οικογένεια. Συζητήστε για την μέρα σας. Πείτε τα νέα σας. Μιλήστε για τα μελλοντικά σας σχέδια! Άρχισε να το κάνεις και σύντομα θα διαπιστώσεις ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξαναβρείτε την επικοινωνία και την σύνδεση που υπάρχει μεταξύ σας.

efta vimata epityxias

2. Κάντε κάποιες εργασίες για το σπίτι μαζί

Όταν τα μέλη μιας οικογένειας συμβάλουν στις υποχρεώσεις που έχει ένα σπίτι μέσω ομαδικών εργασιών έχει αποδειχτεί ότι ενισχύεται η οικογενειακή επικοινωνία, υποστήριξη και αλληλεγγύη. Επιπλέον, οι ευτυχισμένες οικογένειες δεν κάνουν διαχωρισμό στα μέλη της όσον αφορά τις εργασίες και τις ευθύνες που έχουν τα μέλη της. Αντιθέτως όλοι πρέπει να προσέχουν και να είναι πρόθυμοι να αναλάβουν κάποιες εργασίες που αφορούν την οικογένεια.

3. Υποστηρίξτε τις δραστηριότητες των μελών της οικογένειας

Το κάθε μέλος σε μια οικογένεια ακολουθεί κάποια πράγματα που αγαπά, κάποια πράγματα που του αρέσουν. Να ξέρεις πως η ευτυχισμένη οικογένεια υποστηρίζει τις δραστηριότητες των μελών της και τους ενθαρρύνει. Όλα τα μέλη υποστηρίζουν το ένα το άλλο και αναπτύσσονται μαζί. Είτε παίζεις σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, είτε σου αρέσει να παίζεις πιάνο, είτε να διαβάζεις, να γυμνάζεσαι, να χορεύεις, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό και οτιδήποτε κι αν αγαπά το κάθε μέλος της οικογένειας σου, χρειάζεται να υποστηρίζεται από την οικογένεια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για κάθε μέλος και μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στην επίτευξη των προσωπικών του στόχων.

4. Περάστε μαζί ποιοτικό χρόνο

Μια ευτυχισμένη οικογένεια χρειάζεται να περνάει ποιοτικό χρόνο μαζί. Αυτό σημαίνει να αφήσετε για λίγο τους υπολογιστές, τα κινητά, τα tablet και τα video games και να συνδεθείτε πραγματικά ως οικογένεια. Μπορείτε να πάτε μια εκδρομή, να παίξετε επιτραπέζια ή να θέσετε κοινούς στόχους! Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείς να μοιραστείς με την οικογένεια σου. Κάντε την αρχή και θα δεις πως κάθε φορά θα πέφτει στο τραπέζι και μια νέα ιδέα.

5. Δημιουργήστε οικογενειακές παραδόσεις

Οι οικογενειακές παραδόσεις μπορούν να βοηθήσουν μια οικογένεια να μείνει και να νιώθει ενωμένη. Τι μπορείτε να κάνετε; Δημιουργήσετε εβδομαδιαίες ή και ημερήσιες οικογενειακές παραδόσεις. Για παράδειγμα, μπορούν τα βράδια της Κυριακής να είναι βραδιές οικογενειακού παιχνιδιού ή βραδιές ταινιών. Αυτός ο τρόπος μπορεί να βοηθήσει την οικογένεια να μείνει ενωμένη, συνδεδεμένη.

Ακολούθησε τα παραπάνω μυστικά και να είσαι σίγουρος πως θα δεις την οικογένεια σου να ενώνεται και πάλι και να γεμίζει ευτυχία και αρμονία.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

#3 μυστικά για να ενδυναμώσεις και να βάλεις γερά θεμέλια στην σχέση σου

Ότι κι αν θέλεις να κάνεις χρειάζεται να βγαίνει από μέσα σου

#5 κανόνες για να βρεις τον σύντροφο των ονείρων σου

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ
anakaliptontas

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο