Πώς το χαμόγελο και η θετική σου διάθεση σε οδηγεί στην ευτυχία

Πότε ήταν η τελευταία φορά που χαμογέλασες πραγματικά; Και όταν λέω πραγματικά δεν εννοώ ένα αχνό χαμόγελο στα χείλη. Εννοώ ένα γεμάτο χαμόγελο, ένα χαμόγελο λαμπερό. Πιθανότατα θα χαμογελούσες συχνότερα, αν ήξερες ότι το χαμόγελο σου σε έκανε πιο ευτυχισμένο, κάνω λάθος;

Πράγματι έτσι είναι! Όταν χαμογελάς βελτιώνεται η διάθεση σου. Ακόμα και όταν την στιγμή που χαμογελάς δεν αισθάνεσαι ενθουσιασμένος ή ευτυχισμένος, θα δεις μια άμεση βελτίωση στη διάθεσή σου. Άδραξε λοιπόν την στιγμή και χαμογέλασε τώρα. Γιατί όμως κάτι τόσο απλό όσο ένα χαμόγελο, έχει τόσο μεγάλη δύναμη για να σε παρακινήσει;

Το μυαλό μας ερμηνεύει τα γεγονότα που βιώνουμε μέσα σε ένα πλαίσιο, μια πραγματικότητα, που εμείς έχουμε θέσει για τον εαυτό μας, πράγμα που σημαίνει ότι εάν μια εμπειρία, είναι θετική ή αρνητική καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη διάθεσή μας και την κατάσταση του νου μας.

Σκέψου: το συναίσθημα και η ερμηνεία μας στα γεγονότα, φαίνεται να είναι πιο σημαντικά από τα ίδια τα γεγονότα, από τις  οι ίδιες οι εμπειρίες, εφόσον αυτά εξαρτώνται από την προθυμία μας να τα βιώσουμε και να τα επιδιώξουμε.


Μια θετική στάση του νου, μπορεί να είναι αυτό που σε παρακινεί και μια αρνητική στάση του νου μπορεί να είναι αυτό που σε κρατά πίσω.

Η διάθεση σου επηρεάζεται από δύο διαφορετικούς παράγοντες: από τη φυσιολογία σου και από την ενέργειά σου. Τι σημαίνει όταν λέω ότι η διάθεσή σου καθορίζεται από τη φυσιολογία σου; Παρατήρησε την ενέργεια, με την οποία ακτινοβολεί ένας άνθρωπος που έχει κίνητρο στη ζωή του. Χαμογελά, και συχνά λάμπει από την μεγάλη αισιοδοξία που τον διακατέχει. Είναι αλήθεια ότι ορισμένοι στόχοι προκαλούν αυτές τις αντιδράσεις, αλλά αυτό είναι μόνο το ήμισυ της αλήθειας. Όντας ευτυχισμένος, ανοιχτός στην αλλαγή και αισιόδοξος δουλεύει και ο άλλος παράγοντας, κάνοντάς σε να έχεις προδιάθεση να αξιολογήσεις θετικά τη ζωή σου και το τι θα φέρει το μέλλον ώστε τελικά να πετύχεις τους στόχους σου. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσεις κίνητρο.

Η διάθεση σου επηρεάζεται και από τα ενεργειακά σου επίπεδα. Είναι σημαντικό να τρως σωστά, να γυμνάζεσαι και να φροντίζεις για τον εαυτό σου. Σκέψου: Πώς μπορείς να περιμένεις από το μυαλό σου και το σώμα σου να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες, και τις φιλοδοξίες σου, όταν τους λείπουν τα θρεπτικά συστατικά και η ενέργεια που χρειάζονται από την διατροφή σου; Δεσμεύσου τώρα να διατηρήσεις τα ενεργειακά σου επίπεδα με υγιεινή διατροφή και άσκηση. Όταν το κάνεις αυτό θα διαπιστώσεις ότι η κατάσταση του νου σου θα έχει βελτιωθεί επίσης.

Κάτι άλλο που θα χρειαστεί να προσέξεις είναι η αναπνοή σουΧρειάζεται να σιγουρευτείς ότι αναπνέεις σωστά. Θα εκπλαγείς όταν θα διαπιστώσεις πως μεγάλο μέρος από την ενέργεια σου προέρχεται από την αναπνοή σου.


Εάν θέλεις να αποκτήσεις κίνητρα, για να πετύχεις του στόχους σου θα πρέπει να έχεις την πεποίθηση ότι έχεις ήδη τα κίνητρα. Θυμήσου τα συναισθήματα σου όταν είσαι παθιασμένος με κάτι, και να το θυμάσαι όταν αντιμετωπίζεις νέες προκλήσεις και στόχους. Τέλος, μην ξεχνάς να έχεις πάντα το χαμόγελο σου στα χείλη.. Πρόσεξε και προστάτευσε το σώμα σου, να τρως υγιεινά και να ασκείσαι.. Και να θυμάσαι να εστιάζεις στην σωστή αναπνοή. Τώρα είσαι έτοιμος να μετατρέψεις τα γεγονότα της ζωής σου και τις εμπειρίες σου σε ενέργεια και την ενέργεια σου αυτή σε κίνητρα για την ζωή και τους στόχους σου.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!