3 μυστικά για να ενδυναμώσεις και να βάλεις γερά θεμέλια στην σχέση σου

#3 μυστικά για να ενδυναμώσεις και να βάλεις γερά θεμέλια στην σχέση σου

Όταν αναφερόμαστε στις σχέσεις κανείς δεν είναι πραγματικά ειδικός. Οι άνθρωποι, όπως το ξέρεις ήδη, είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους.. Έχουν διαφορετικές απόψεις, διαφορετική νοοτροπία, διαφορετικές δράσεις κλπ Αυτό καθιστά την κάθε σχέση μοναδική. Έναν μοναδικό συνδυασμό δύο διαφορετικών ανθρώπων!

Θα ήταν καλό λοιπόν για αρχή να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχουν κανόνες που οδηγούν σε αρμονία όλων αυτών των τόσο διαφορετικών σχέσεων. Υπάρχουν όμως πολύτιμα μυστικά που μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις την σχέση σου ομορφότερη και με λιγότερες εντάσεις. Αυτά τα μυστικά μπορούν να γίνουν γερά και ισχυρά θεμέλια για την σχέση σου.

webinar_online

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα μυστικά:

1. Φροντίστε πρώτα τον εαυτό σου

Οι σχέσεις δεν είναι εύκολες και αυτό είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις ήδη. Όποιος έχει μπει στην διαδικασία μιας σχέσης μπορεί να πει το ίδιο. Ότι συμβαίνει στην κάθε σχέση είναι ο καθρέφτης των ανθρώπων που την αποτελούν.

Αν έχεις παρατηρήσει, όταν περνάμε κάποιες δύσκολες μέρες γεμάτες άγχος και εντάσεις, οι σχέση μας μας φαίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Για την ακρίβεια, γίνεται πιο δύσκολη καθώς λόγω της πίεσης της ημέρας βγάζουμε κάποιες φορές την ένταση αυτή στον άνθρωπό μας. Ο σύντροφος μας, η σχέση μας, υποφέρει από όλο αυτό. Και αυτό συμβαίνει για έναν και μόνο λόγο.. Ότι δεν ήσουν εσύ καλά μέσα σου.

Χρειάζεται λοιπόν να είσαι καλά μέσα σου για να είναι καλή, όμορφη και υπέροχη και η σχέση σου! Σίγουρα υπάρχουν πολλές ανάγκες και υποχρεώσεις στην καθημερινότητα.. πολύ άγχος.. κάποιες φορές θλίψη ή ακόμα και θυμός.. Όμως χρειάζεται πρώτα απ’ όλα για εσένα να είσαι ευτυχισμένος για να μπορείς να γεμίζεις με ευτυχία και τους ανθρώπους γύρω σου και πιο πολύ.. την σχέση σου!

2. Η απόσταση δεν χρειάζεται να αποτελεί εμπόδιο

Υπάρχει μια πεποίθηση ότι μόνο οι σχέσεις που είναι ο ένας κοντά στον άλλον μπορούν να επιβιώσουν. Λάθος! Μπορεί να υπάρξει μία σχέση από απόσταση! Να επιβιώσει και να είναι τέλεια!

Πολλά ζευγάρια έχουν χωρίσει μπροστά στην πρόκληση να ζήσουν για κάποιο διάστημα μακριά ο ένας από τον άλλον. Το φράγμα της απόστασης σπάει αν έχεις καλή επικοινωνία με τον άνθρωπο σου. Ένα όμορφο μήνυμα, η καθημερινή επικοινωνία σας, το να εκφράσεις στον άλλον ότι σου λείπει και τον αγαπάς είναι πράγματα που βοηθάνε την σχέση σου να επιβιώσει και να αντέξει στον χρόνο μέχρι να είστε και πάλι μαζί.

Να θυμάσαι, και δυστυχώς αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι συχνά παραμελούν, πως τα μικρά πράγματα είναι αυτά που έχουν σημασία.

3. Πάρε την ευθύνη

Τις περισσότερες φορές, είναι πολύ εύκολο να βρούμε κάτι λάθος σε μια σχέση όταν είμαστε δυσαρεστημένοι. Χρεώνουμε τον σύντροφο μας για ότι συμβεί και για την πικρία που νιώθουμε και αναμένουμε από αυτόν να βρει λύσεις για τα προβλήματα της σχέσης μας και τους δίνουμε τον απόλυτο έλεγχο αυτής.

Αντιμετωπίζοντας όμως με έναν τέτοιο τρόπο την κατάσταση, περιμένεις παθητικά να βρεθεί μια λύση από μια δύσκολη κατάσταση χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι εσύ γι’ αυτό.

Μην περιμένεις. Ανέλαβε δράση. Προτού κατηγορήσεις κάποιον άλλο για αυτό που αισθάνεσαι ή για κάτι που θα έπρεπε να έχεις κάνει νωρίτερα, η καλύτερη λύση είναι να κοιτάξεις βαθύτερα το πρόβλημα για να δεις αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσες να κάνεις τώρα γι’ αυτό. Βρες την αιτία του προβλήματος και δώσε λύση.

Η ανάληψη ευθύνης για τα προβλήματα, θα σου δώσει την δημιουργική δύναμη για την λύση τους. Αν όμως αντί να προσπαθείς να βρεις λύση, κατηγορείς τον σύντροφο σου, δεν πρέπει να εκπλαγείς αν δεν κάνει τίποτα για να βρει μια λύση με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνεται ακόμη χειρότερο. Πάρε την ευθύνη. Δράσε.. Λύσε το πρόβλημα.. Απεγκλώβισε την σχέση σου και ζήστε την με όλη την δύναμη της καρδιάς σας!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

#5 κανόνες για να βρεις τον σύντροφο των ονείρων σου

Πώς μπορείς να αποκτήσεις την ιδιότητα ενός καλού ακροατή;

Συγχώρεση: Πώς να μάθεις να συγχωρείς και γιατί χρειάζεται

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ
anakaliptontas

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο