Διεκδίκησε Το Όνειρο Σου Και Μην Τα Παρατάς Μέχρι Να Πετύχεις

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε όνειραΌλοι οι άνθρωποι θέλουμε κάτι το οποίο γεμίζει την ψυχή μας.

Αλλά πρόσεξε να δεις τι γίνεται: Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων:

Η πρώτη κατηγορία, είναι η κατηγορία η οποία έχει ένα όνειρο, αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ.

Η δεύτερη κατηγορία, είναι αυτή που έχει ένα όνειρο, αλλά έκανε κάτι και εγκατέλειψε πολύ γρήγορα, γιατί πίστεψε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Η τρίτη κατηγορία, είναι εκείνη η κατηγορία που έχει ένα όνειρο, έχει προσπαθήσει ξανά και ξανά και ξανά και δεν έχει το αποτέλεσμα που θέλει. Αυτό το video απευθύνεται σε αυτή την κατηγορία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, ότι αν ανήκεις σε μία από τις άλλες δύο κατηγορίες, δεν μπορείς να βρεις αξία σε αυτό το video, αλλά αν ανήκεις στις άλλες κατηγορίες, το πρώτο που θα σου σύστηνα, είναι να περάσεις σε αυτή την κατηγορία. Γιατί; Γιατί η δράση φέρνει τα αποτελέσματα.

Κι εσύ που ανήκεις στην τρίτη κατηγορία μπορεί να λες τώρα, “Εγώ έχω δράση αλλά δεν έχω κανένα αποτέλεσμα. Έχω κουραστεί. Έχω απογοητευτεί. Δεν αντέχω άλλο. Θέλω να τα παρατήσω.” Και είναι απόλυτα λογικό αυτό να το νιώθεις.

Πρόσεξε όμως, καταρχήν να σου πω, πως τώρα είναι το σημείο που πρέπει να δώσεις γκάζι, και να βγάλεις το μεγαλύτερο δυναμικό που έχεις μέσα σου,  για το  στόχο που θέλεις να πετύχεις.


Προχωράς στον δρόμο, κι εκεί που προχωράς ανέμελα, ξαφνικά κάποιοι άνθρωποι έρχονται να σε κλέψουν. Ή να σε ενοχλήσουν. Έχεις τρεις επιλογές. Η μία είναι να τους πεις ,“Πάρτε τα όλα”, η δεύτερη είναι να αντισταθείς λίγο και να τους τα δώσεις, και η τρίτη είναι να αντισταθείς συνέχεια συνέχεια συνέχεια.. Ασταμάτητα. Τι γίνεται τώρα; Εάν αντισταθείς πάρα πολύ, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κουραστούν και να φύγουν, (Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα. Εάν συμβεί στο δρόμο δεν σου συστήνω απαραίτητα να αντισταθείς. Καλύτερα άστα, δώσε τους ότι σου ζητήσουν και άστους να φύγουν). Χρησιμοποιώ όμως αυτό το παράδειγμα, για να καταλάβεις τι  ήθελα να σου πω, τι  ήθελα να σου μεταφέρω.


Ή να σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα: 
Λένε πως ακόμα και συναγερμό να βάλεις στο σπίτι σου,  αν θέλουν να σε κλέψουν,  θα σε κλέψουν. Τι κάνεις όμως βάζοντας συναγερμό; Κάνεις πιο δύσκολη την δουλειά αυτών που θέλουν να σε κλέψουν. Αν την κάνεις πολύ δύσκολη,  θα  έρθουν, μπορεί να κουραστούν και να φύγουν.

Αυτό το πράγμα θέλω να σου πω. Εάν συνεχίζεις να επιμένεις τώρα, που λες “Δεν μπορώ”, “Δεν αντέχω”, “Κουράστηκα”, “Δεν γίνεται”, θέλω να θυμάσαι πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κουραστούν οι αντιστάσεις σου. Να κουραστεί όλο αυτό το σύστημα και να σε αφήσει στην ησυχία σου, για να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα.

Μπορεί να ακούγεται ουτοπικό. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο. Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό. Αλλά πίστεψε με, δέξου την κάθε γνώση που σου δίνω σαν ένα παπούτσι. Πας λοιπόν, φοράς ένα παπούτσι, το δοκιμάζεις και αν δεν σου αρέσει το αφήνεις. Έτσι δεν είναι; Δεν μπορείς να ξέρεις από την αρχή εάν σου αρέσει ή εάν δεν σου αρέσει ή εάν κάτι σου κάνει  κλικ. Λογικό δεν είναι;

Έτσι λοιπόν, αυτό που σου προτείνω, είναι να δοκιμάζεις όλες τις πληροφορίες που μοιράζομαι μαζί σου, όλες αυτές που σου κάνουν κλικ, να βλέπεις εάν λειτουργούν ή αν όχι. Αν λειτουργούν κράτησε τες. Αν δεν λειτουργούν άστες και περίμενε την επόμενη. Οπότε,  αν έχεις φτάσει στο σημείο να έχεις προσπαθήσει πάρα πολύ, και  βλέπεις ότι το όνειρο σου δεν πραγματοποιείται, οι στόχοι σου δεν γίνονται πραγματικότητα.. Αν βλέπεις ότι οι δυσκολίες, η μία μετά την άλλη όλο και μεγαλώνουν, τότε είναι η στιγμή να προσπαθήσεις ακόμα περισσότερο. Μέχρι όλα αυτά να καταρρεύσουν και να ανοίξουν διάπλατα οι δρόμοι προς τα όνειρα σου. Προς τη ζωή που αξίζεις.

Γιατί είσαι υπέροχος. Είσαι μοναδικός.

Και να θυμάσαι ότι πρέπει να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

#5 αρνητικές σκέψεις που σε εμποδίζουν από το πλήρες δυναμικό σου

Πώς οι κοντινοί σου άνθρωποι καθορίζουν το μέλλον σου

Ο καλύτερος τρόπος να συμβουλεύεις αλλά και να μην χάνεις τις ευκαιρίες

Πώς θα αλλάξει η ποιότητα της ζωής σου αν αλλάξει η εστίαση σου;

Γιατί πρέπει να βάζουμε στόχους στη ζωή μας;

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!