Σε ότι αντιστέκεσαι στην ζωή αυτό δεν φεύγει, εμμένει και επιμένει

Σε ότι αντιστέκεσαι στην ζωή αυτό δεν φεύγει, εμμένει και επιμένει

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει αλλά θα στο έχουν πει και άλλοι πως σε ό,τι αντιστέκεσαι αυτό επιμένει. Ό,τι για σένα δεν είναι ευχάριστο, αλλά είναι αρνητικό και εξακολουθείς να του δίνεις χώρο, χρόνο, την ενέργεια και τη σκέψη σου, και γενικότερα να ασχολείσαι μαζί του, τότε αυτό συνεχίζει να είναι παρόν στη ζωή σου.

Πότε «φεύγει»;

Φεύγει όταν αποφασίσεις να κοιτάξεις και κάπου αλλού. Να εστιάσεις κάπου αλλού. Όταν επιλέξεις να το αποδεχτείς και να σταματήσεις να είσαι απόλυτος.

Η προσαρμογή, η αποδοχή και η ευελιξία είναι αξίες ενδεικτικές της ποιότητας ζωής. Kάθε άνθρωπος που θαυμάζεις έχει αποφασίσει να καλλιεργήσει και να εφαρμόζει αυτές τις αξίες συνειδητά στη ζωή του. Πρόκειται για ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο στη διαδρομή της επιτυχίας σου.

Σε καμία περίπτωση δεν σε κάνει πιο αδύναμο, πιο ευαίσθητο και φυσικά δεν θίγει την προσωπικότητα και τις πεποιθήσεις σου. Απεναντίας, σε κάνει πιο έξυπνο, πιο δυνατό, σίγουρα πιο αποτελεσματικό και σε γλιτώνει –σε πολλές περιπτώσεις– από πολύ πόνο, κόπο, χρόνο και μια γενικότερη άσκοπη σπατάλη ενέργειας.

Αποδοχή

Μπορεί μια κατάσταση να μη σου είναι ευχάριστη. Όμως αντί μόνο να γκρινιάζεις σχετικά με αυτή, αποδέξου πως σήμερα, αυτή τη στιγμή. Πες στον εαυτό σου “έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα”. Κάνε μια αντικειμενική (και όχι μόνο συναισθηματική) αξιολόγηση της κατάστασης και δες τι σου μαθαίνει αυτή η κατάσταση, τι έχει έρθει να σου διδάξει. Αντί να βλέπεις μόνο τοίχους και αδιέξοδα μπροστά σου, εστίασε στο να εντοπίσεις εκείνες τις διαδρομές που θα οδηγήσουν στη λύση που επιθυμείς και θα σε ελευθερώσουν από ό,τι σε κάνει να νιώθεις δυσάρεστα.

Αν αυτό που σε δυσαρεστεί και σε φέρνει σε δύσκολη θέση είναι η επαφή σου με κάποιον άνθρωπο, κάνε ακριβώς το ίδιο. Μην εστιάζεις μόνο στα αρνητικά ή μόνο στη διαφωνία με κάποιον. Φύγε από αυτές τις λεπτομέρειες και εστίασε σε κάτι άλλο, κάτι θετικό, έστω και κάτι διαφορετικό, το οποίο όμως θα σε φέρει σε θετική επαφή και ενσυναίσθηση, είτε με την κατάσταση είτε με τον άνθρωπο.

Είσαι μοναδικός! Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και Να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα: 

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι και οι πρωινές τους συνήθειες

Γιατί μας αρέσει να διαβάζουμε συμβουλές για την επιτυχία;

ΖΗΣΕ! Έχοντας πίστη στον εαυτό σου και στην ζωή

 

Η ευτυχία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά κάτι που επιλέγεις μέσα στο μυαλό σου. Δες περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

 

pos-na-ziseis

Κοινοποιειστε το αρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα νέα μας άρθρα και ενημερώσεις

Αυτό το βιβλίο NLP είναι το GPS της επιτυχίας σου.

Είναι ένας σημαντικός πρακτικός οδηγός που θα σε βοηθήσει να κάνεις το πρώτο βήμα για τη συνέχεια στο ταξίδι της ζωής σου.

Συνδεθείτε με τον

Copyright 2021 | All Rights Reserved | Powered by Web Development Internet Wizards

Πολιτική Απορρήτου

Όροι και προϋποθέσεις χρήσεις