Σε ότι αντιστέκεσαι στην ζωή αυτό δεν φεύγει, εμμένει και επιμένει

Θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει, αλλά θα στο έχουν πει και άλλοι πως, σε ό,τι αντιστέκεσαι αυτό επιμένει. Ό,τι για σένα δεν είναι ευχάριστο, αλλά είναι αρνητικό και εξακολουθείς να του δίνεις χώρο, χρόνο, την ενέργεια και τη σκέψη σου, και γενικότερα να ασχολείσαι μαζί του, τότε αυτό συνεχίζει να είναι παρόν στη ζωή σου.


Φεύγει όταν αποφασίσεις να κοιτάξεις κάπου αλλού. Να εστιάσεις κάπου αλλού. Όταν επιλέξεις να το αποδεχτείς και να σταματήσεις να είσαι απόλυτος.

Η προσαρμογή, η αποδοχή και η ευελιξία είναι αξίες, ενδεικτικές της ποιότητας της  ζωής. Kάθε άνθρωπος που θαυμάζεις, έχει αποφασίσει να καλλιεργήσει και να εφαρμόζει αυτές τις αξίες, συνειδητά στη ζωή του. Πρόκειται για ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο στη διαδρομή της επιτυχίας σου.

Σε καμία περίπτωση δεν σε κάνει πιο αδύναμο, πιο ευαίσθητο και φυσικά δεν θίγει την προσωπικότητα και τις πεποιθήσεις σου. Απεναντίας, σε κάνει πιο έξυπνο, πιο δυνατό, σίγουρα πιο αποτελεσματικό και σε γλιτώνει –σε πολλές περιπτώσεις– από πολύ πόνο, κόπο, χρόνο και μια γενικότερη άσκοπη σπατάλη ενέργειας.


Μπορεί μια κατάσταση να μη σου είναι ευχάριστη. Όμως αντί μόνο να γκρινιάζεις σχετικά με αυτή, αποδέξου πως σήμερα, αυτή τη στιγμή. Πες στον εαυτό σου “έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα”. Κάνε μια αντικειμενική (και όχι μόνο συναισθηματική), αξιολόγηση της κατάστασης και δες τι σου μαθαίνει αυτή η κατάσταση, τι έχει έρθει να σου διδάξει. Αντί να βλέπεις μόνο τοίχους και αδιέξοδα μπροστά σου, εστίασε στο να εντοπίσεις εκείνες τις διαδρομές, που θα οδηγήσουν στη λύση που επιθυμείς και θα σε ελευθερώσουν από ό,τι σε κάνει να νιώθεις δυσάρεστα.

Αν αυτό που σε δυσαρεστεί, και σε φέρνει σε δύσκολη θέση είναι η επαφή σου με κάποιον άνθρωπο, κάνε ακριβώς το ίδιο. Μην εστιάζεις μόνο στα αρνητικά ή μόνο στη διαφωνία με κάποιον. Φύγε από αυτές τις λεπτομέρειες και εστίασε σε κάτι άλλο, κάτι θετικό, έστω και κάτι διαφορετικό, το οποίο όμως θα σε φέρει σε θετική επαφή και ενσυναίσθηση, είτε με την κατάσταση είτε με τον άνθρωπο.

Είσαι μοναδικός! Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και Να Ζεις με Πάθος! 

 

Συμπληρωματικά άρθρα: 

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι και οι πρωινές τους συνήθειες

Γιατί μας αρέσει να διαβάζουμε συμβουλές για την επιτυχία;

ΖΗΣΕ! Έχοντας πίστη στον εαυτό σου και στη ζωή

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!