Πώς να κατακτήσεις τους στόχους που επιθυμείς (Μέρος B)

Όπως είδαμε και στο προηγούμενο άρθροτο πρώτο και πιο βασικό πράγμα, που χρειάζεται να κάνεις ώστε να κατακτήσεις τους στόχους που επιθυμείς, είναι οι στόχοι αυτοί να είναι απολύτως καθορισμένοι και σαφείς από σένα. Αφού έχεις γράψει τους στόχους σου, και έχεις αναγνωρίσεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις που σου δημιουργεί ο κάθε στόχος, ας συνεχίσουμε στο επόμενο βήμα.


Κάτω από κάθε στόχο γράψε κάποιες λεπτομέρειες για αυτόν. Πώς θα σε κάνει να αισθάνεσαι η επίτευξη αυτού του στόχου; Πόσο σημαντικός είναι αυτός ο στόχος; Πώς θα αλλάξει τη ζωή σου η επίτευξη αυτού του στόχου;

Όταν θα κάνεις απολύτως σαφή, τον λόγο για τον οποίο πρέπει να πετύχεις τον στόχο σου, τότε θα βρεις και τον σκοπό σου. Και ο σκοπός είναι ισχυρότερος από το αποτέλεσμα. Ο σκοπός ενός στόχου δεν είναι το ότι μπορείς να φτάσεις στο αποτέλεσμα. Ο σκοπός ενός στόχου, είναι ο άνθρωπος που μπορείς να γίνεις μέσα από το αποτέλεσμα αυτό.

Όταν θα ξέρεις ποιος είναι ο σκοπός σου, τότε θα έχεις καλύτερη εστίαση στον στόχο σου, και δεν θα αποκλείεις από αυτόν. Θα σε βοηθήσει να περάσεις όλες τις δυσκολίες που θα συναντήσεις χωρίς να εγκαταλείψεις.

Ποιος είναι λοιπόν, ο λόγος που σε οδηγεί να πετύχεις τον στόχο σου; Πώς θα αλλάξει τη ζωή σου προς το καλύτερο; Τι κρύβεται πίσω από αυτό;

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Χρειάζεται να σκεφτείς τους στόχους σου, με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα τους πετύχεις. Μόνο τότε θα μπορείς να αναλάβεις τον έλεγχο της ζωής σου. Θα μπορείς να είσαι σε θέση, να ελέγξεις τους εξωτερικούς παράγοντες και τις προκλήσεις που θα βρεθούν στον δρόμο σου. Θα ξέρεις ότι θα επιμείνεις και θα ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι, που εγκαταλείπουν νωρίς επειδή επικεντρώνονται στο αποτέλεσμα, και στη συνέχεια εγκαταλείπουν και λένε στον εαυτό τους, «δεν ξέρω πώς να το κάνω» ή «δεν θα μπορούσα ποτέ να το επιτύχω αυτό».

Πώς θα άλλαζε η ζωή σου, αν αντί να αναρωτιέσαι αν έχεις την δυνατότητα να πετύχεις έναν στόχο, είχες την απόλυτη βεβαιότητα ότι θα πετύχεις τον στόχο αυτό; Πίστεψε ότι θα τα καταφέρεις.


Οι μεγαλύτεροι προπονητές, διδάσκουν τα βασικά στοιχεία της εκάστοτε εκπαίδευσης, σε άτομα που είναι ήδη τα καλύτερα σε αυτό που κάνουν. Και το κάνουν ξανά και ξανά. Γιατί; Επειδή η επανάληψη είναι η μητέρα της δεξιοτεχνίας.

Δεν μπορείς να καθορίσεις μια φορά τους στόχους σου, να μην τους κοιτάξεις ποτέ ξανά, και στην συνέχεια να περιμένεις να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Το υποσυνείδητο σου μπορεί να γνωρίζει την γενική κατεύθυνση για να προχωρήσει, αλλά η πραγματική δύναμη προέρχεται από την καθημερινή εξάσκηση και τον συνεχή επανέλεγχο των όσων έκανες.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!