Πώς να κατακτήσεις τους στόχους που επιθυμείς (Μέρος B)

Πώς να κατακτήσεις τους στόχους που επιθυμείς (Μέρος B)

Όπως είδαμε και στο προηγούμενο άρθρο το πρώτο και πιο βασικό πράγμα που χρειάζεται να κάνεις ώστε να κατακτήσεις τους στόχους που επιθυμείς, είναι οι στόχοι αυτοί να είναι απολύτως καθορισμένοι και σαφείς από εσένα. Αφού έχεις γράψει τους στόχους σου και έχεις αναγνωρίσεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις που σου δημιουργεί ο κάθε στόχος ας συνεχίσουμε στο επόμενο βήμα.

Ποιο είναι το “γιατί” σου;

Κάτω από κάθε στόχο γράψε κάποιες λεπτομέρειες για αυτόν. Πώς θα σε κάνει να αισθάνεσαι η επίτευξη αυτού του στόχου; Πόσο σημαντικός είναι αυτός ο στόχος; Πώς θα αλλάξει τη ζωή σου η επίτευξη αυτού του στόχου;

Όταν θα κάνεις απολύτως σαφή τον λόγο για τον οποίο πρέπει να πετύχεις τον στόχο σου τότε θα βρεις και τον σκοπό σου. Και ο σκοπός είναι ισχυρότερος από το αποτέλεσμα. Ο σκοπός ενός στόχου δεν είναι το οτι μπορείς να φτάσεις στο αποτέλεσμα. Ο σκοπός ενός στόχου είναι ο άνθρωπος που μπορείς να γίνεις μέσα από το αποτέλεσμα αυτό.

Όταν θα ξέρεις ποιος είναι ο σκοπός σου τότε θα έχεις καλύτερη εστίαση στον στόχο σου και δεν θα αποκλείνεις από αυτόν. Θα σε βοηθήσει να περάσεις όλες τις δυσκολίες που θα συνατήσεις χωρίς να εγκαταλείψεις.

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος που σε οδηγεί να πετύχεις τον στόχο σου; Πώς θα αλλάξει τη ζωή σου προς το καλύτερο; Τι κρύβεται πίσω από αυτό;

Πίστεψε ότι θα τα καταφέρεις

Χρειάζεται να σκεφτείς τους στόχους σου με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα τους πετύχεις. Μόνο τότε θα μπορείς να αναλάβεις τον έλεγχο της ζωής σου. Θα μπορείς να είσαι σε θέση να ελέγξεις τους εξωτερικούς παράγοντες και τις προκλήσεις που θα βρεθούν στον δρόμο σου. Θα ξέρεις ότι θα επιμείνεις και θα ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν νωρίς επειδή επικεντρώνονται στο αποτέλεσμα και στη συνέχεια εγκαταλείπουν και λένε στον εαυτό τους, «δεν ξέρω πώς να το κάνω» ή «δεν θα μπορούσα ποτέ να το επιτύχω αυτό».

Πώς θα άλλαζε η ζωή σου αν αντί να αναρωτιέσαι αν έχεις την δυνατότητα να πετύχεις έναν στόχο, είχες την απόλυτη βεβαιότητα ότι θα πετύχεις τον στόχο αυτό; Πίστεψε ότι θα τα καταφέρεις.

Εξάσκηση και επανάληψη

Οι μεγαλύτεροι προπονητές διδάσκουν τα βασικά στοιχεία της εκάστοτε εκπαίδευσης σε άτομα που είναι ήδη τα καλύτερα σε αυτό που κάνουν. Και το κάνουν ξανά και ξανά. Γιατί; Επειδή η επανάληψη είναι η μητέρα της δεξιοτεχνίας.

Δεν μπορείς να καθορίσεις μια φορά τους στόχους σου, να μην τους κοιτάξεις ποτέ ξανά και στην συνέχεια να περιμένεις να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Το υποσυνείδητο σου μπορεί να γνωρίζει την γενική κατεύθυνση για να προχωρήσει αλλά η πραγματική δύναμη προέρχεται από την καθημερινή εξάσκηση και τον συνεχή επανέλεγχο των όσων έκανες.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα: 

Πώς μπορείς να μετατρέψεις τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές

Το μυστικό για συναισθηματική ζωή και συναισθηματική ευεξία

Ενσυναίσθηση και πώς επηρεάζει την επικοινωνία

 

Ένα Life Coaching πρόγραμμα για να μάθεις πώς να “Μπορείς”. Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

 

mporeis

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο