Πώς να χτίσεις την οικονομική σου ασφάλεια και ευημερία

Πώς να χτίσεις την οικονομική σου ασφάλεια και ευημερία

 

Η συμβουλή της ημέρας στο mail σου

 

Περίληψη:

Πώς να χτίσεις την οικονομική σου ασφάλεια και ευημερία

 

Όλοι οι άνθρωποι γνωρίζουμε ότι αυτή την περίοδο η οικονομική πρόκληση εμφανίζεται σε όλο τον πλανήτη Γη. Ξέρω ότι κάποιοι άνθρωποι φαντάζονται ότι είναι ελληνικό προνόμιο, αλλά πίστεψε με η οικονομική πρόκληση εμφανίζεται σε όλο τον πλανήτη Γη.

Αλλά για να σκεφτούμε κάτι ακόμα: Πιστεύεις ότι όλοι οι άνθρωποι αυτή την περίοδο δυσκολεύονται οικονομικά; Βεβαίως και όχι. Κάποιοι άνθρωποι πραγματικά χτίζουν οικονομικές αυτοκρατορίες, ενώ κάποιοι άλλοι άνθρωποι απλά δυσκολεύονται. Ποια είναι η διαφορά;

Δες το video στην αρχή της σελίδας για να ακούσεις ολόκληρη την εκπαίδευση ώστε να αγγίξεις το μέγιστο δυναμικό σου και να γίνεις κυρίαρχος της ζωής σου!

Αναφορά σε αυτό το επεισόδιο: Εάν θέλεις  να μάθεις τις τεχνικές του NLP και να γίνεις coach του εαυτού σου κάνε κλικ εδώ...

Σου άρεσε αυτό το επεισόδιο; Παρακαλώ μοίρασε το! Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι δωρεάν ΜΟΝΟ γιατί εσύ μοιράζεσαι τη δουλειά μου!

 

 

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

Συμπληρωματικά άρθρα: 

Μερικά μυστικά για οικονομική ανάπτυξη και οικονομική ευημερία

Πώς να κάνεις το άγχος ένα δημιουργικό εργαλείο για την επιτυχία σου

Ο κύκλος της επιτυχίας που θα σε οδηγήσει στους στόχους σου

Το Νο #1 μυστικό για να αποκτήσεις αποτελεσματική επικοινωνία

Η δεξιότητα της ηγεσίας μέσα από #4 βήματα για να την αναπτύξεις

 

efta vimata epityxias

 

Σχετικές  συμβουλές για να εμπνευστείς: 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

eytyxia_nlp

 

fovos_nlp

 

lathos_nlp coaching

 

life coaching

Σενάριο video:

[Η συνέχεια είναι ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το  επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια - χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ.)

 

Πώς να χτίσεις την οικονομική σου ασφάλεια και ευημερία

 

Γεια σου! Ονομάζομαι Μανώλης Ισχάκης και αυτό που κάνω είναι να βοηθώ τους ανθρώπους να ζουν μια εξαιρετική ζωή σε προσωπικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο.

Όλοι οι άνθρωποι γνωρίζουμε ότι αυτή την περίοδο η οικονομική πρόκληση εμφανίζεται σε όλο τον πλανήτη Γη. Ξέρω ότι κάποιοι άνθρωποι φαντάζονται ότι είναι ελληνικό προνόμιο, αλλά πίστεψε με η οικονομική πρόκληση εμφανίζεται σε όλο τον πλανήτη Γη. Όλοι θέλουν να δημιουργήσουν μια οικονομική ασφάλεια.

Αλλά για να σκεφτούμε κάτι ακόμα: Πιστεύεις ότι όλοι οι άνθρωποι αυτή την περίοδο δυσκολεύονται οικονομικά; Βεβαίως και όχι. Κάποιοι άνθρωποι πραγματικά χτίζουν οικονομικές αυτοκρατορίες, ενώ κάποιοι άλλοι άνθρωποι απλά δυσκολεύονται. Ποια είναι η διαφορά;

Κάποιοι πιστεύουν ότι η διαφορά είναι στην τύχη. Πιστεύουν ότι τα βρήκαν έτοιμα. Πιστεύουν ότι είναι απατεώνες ή οτιδήποτε τέτοιο. Εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων τότε χρειάζεται να πας να επαναπροσδιορίσεις το σύστημα των πεποιθήσεων σου γιατί αυτό καθορίζει την ζωή σου. Όχι όμως και την ζωή που θέλεις. Αλλά την ζωή που πιστεύεις ότι ισχύει. Εάν δεν το πιστεύεις, τότε μείνε μαζί μου γιατί έχω να μοιραστώ πολύτιμες γνώσεις μαζί σου και το πως να πετύχεις την οικονομική ασφάλεια που επιθυμείς.

Εκπαιδεύσου από τους καλύτερους

Γιατί είμαι απόλυτα σίγουρος; Πιστεύω ακράδαντα πως σε ότι κι αν θέλεις να πετύχεις στην ζωή σου χρειάζεται να είσαι με τους καλύτερους. Γι' αυτό τον λόγο, ότι θα μεταφέρω από εδώ και πέρα, είναι από ανθρώπους που αυτή την στιγμή είναι εκατομμυριούχοι, δισεκατομμυριούχοι αλλά όχι μόνο αυτό. Αναπτύσσονται συνέχεια. Ο Kyle Bass κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να μετατρέψει επενδύσεις 30 εκατομμυρίων δολαρίων σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο John Bogler 85 χρονών άνδρας, με 64 χρόνια εμπειρίας στο χρηματιστήριο και ιδρυτής ίσως του μεγαλύτερου mutual fund που υπάρχει σε όλο τον πλανήτη Γη. Αν δεν μπορούμε να μάθουμε από αυτούς τους ανθρώπους από ποιους μπορούμε να μάθουμε;

Ας δούμε καταρχήν πως ένας άνθρωπος μπορεί να παράγει χρήματα προκειμένου να ζήσει ή να ζήσει αξιοπρεπέστατα:

Πρώτη κατηγορία - Υπάλληλος:

Μπορεί να είναι υπάλληλος. Ξέρω, και το ξέρεις κι εσύ, πως όλοι οι άνθρωποι πιστεύουν πως το να είσαι υπάλληλος σου προσφέρει μια οικονομική ασφάλεια αλλά πίστεψε με, είναι η πιο επικίνδυνη οδός που μπορεί να περπατήσει ένας άνθρωπος προκειμένου να ζήσει τον εαυτό του, την οικογένεια του και να χτίσει την οικονομική ασφάλεια του αι το οικονομικό του μέλλον. Για ποιο λόγο; Γιατί όντας υπάλληλος εξαρτάσαι από τις γνώσεις και από τις ορέξεις του εκάστοτε επιχειρηματία. Σε καμιά περίπτωση δεν σου προτείνω αυτή την στιγμή αν είσαι υπάλληλος να κάνεις κάτι άλλο, αλλά όλα όσα θα ακούσεις σήμερα είναι τροφή για σκέψη.

Ένας υπάλληλος ζει την ζωή του με βάση τα 500, 600, 700, 1000, 1500, 2000 ή 3000 ευρώ... έχει ένα ταβάνι. Σίγουρα αφού σχολάσει δεν έχει τις έννοιες που έχει ένας επιχειρηματίας αλλά πρόσεξε καλά... Εάν ο επιχειρηματίας δεν τα καταφέρει, ο πρώτος που την πληρώνει είναι ο υπάλληλος. Έτσι είναι τα πράγματα. Γιατί σαν υπάλληλος, όση αξία και να προσφέρεις σε μια επιχείρηση, έχεις ένα ταβάνι. Απλά σκέψου το.

Δεύτερη κατηγορία - Επιχειρηματίας:

Έτσι λοιπόν αν θέλεις να έχεις πραγματικά οικονομική ασφάλεια χρειάζεται από την κατηγορία “υπάλληλος” να μεταφερθείς στην κατηγορία “επιχειρηματίας”. Και αυτή την στιγμή ίσως μέσα από το κεφάλι σου να βγαίνουν διάφορες σκέψεις και να λένε “Μα πώς να το κάνω; Επιχειρηματίας στην Ελλάδα αυτή την περίοδο; Δεν έχω κεφάλαια.” Πίστεψε με, αυτό που δεν έχεις, αν σκέφτεσαι όλα αυτά, είναι γνώσεις.

Πρόσεξε: Αν μου ζητήσεις εμένα αυτή την στιγμή να οδηγήσω ένα αεροπλάνο και δεν έχω ιδέα, αυτή την στιγμή, από αεροπλάνα πιστεύεις θα νιώσω σιγουριά; Θα νιώσω ήρεμος; Βεβαίως και όχι. Θα νιώσω φόβο. Για ποιο λόγο; Γιατί έρχεται ο ασυνείδητος νους και λέει “Μάνο πρέπει να φοβηθείς για να σε κρατήσω πίσω. Γιατί αν δεν φοβηθείς θα βάλεις σε κίνδυνο την ζωή σου.”

Γι'αυτό τον λόγο αυτή την στιγμή μπορεί να δημιουργούνται όλες αυτές οι σκέψεις. Για να μείνεις ασφαλής. Για ποιο λόγο; Γιατί μόνο 4% επιχειρήσεις επιβιώνουν μέσα στην 10ετία. Πρόσεξε... Επιβιώνουν. Μόνο το 1% ευημερεί. Για ποιο λόγο; Γιατί μόνο το 1% των ανθρώπων εκπαιδεύεται και εφαρμόζει όλα όσα μαθαίνει. Όλοι οι άλλοι άνθρωποι είτε δεν προσπαθούν, είτε δεν εκπαιδεύονται, είτε απλά παραμένουν μέσα σε μια ζώνη άνεσης που τελικά είναι η πιο επικίνδυνη ζώνη που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος στην ζωή του.

Έτσι λοιπόν, εάν δημιουργήθηκαν όλες αυτές οι σκέψεις μέσα σου, χρειάζεται να εκπαιδευτείς πολύ καλά από τους καλύτερους προκειμένου να είσαι ασφαλής και να αποκτήσεις οικονομική ασφάλεια. Αν τώρα είσαι επιχειρηματίας ξέρεις πολύ καλά ότι το πιο πιθανό είναι να ανταλλάσσεις τον χρόνο σου με χρήματα ή στο τέλος του μήνα να είσαι ίσα βάρκα ίσα νερά.

Είτε όμως βγάζεις 100 € , είτε 1.000.000 €, σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, θέλω να θυμάσαι το εξής: Κινδυνεύεις εάν δεν πας στην επόμενη κατηγορία. Για ποιο λόγο; Γιατί το εισόδημα σου εξαρτάται πάντα από τους κύκλους και τις τάσεις της οικονομίας σε ένα παγκόσμιο επίπεδο καθώς και τα πολιτικά παιχνίδια τα οποία παίζονται και το γνωρίζουμε όλοι, λίγο ως πολύ.

Τρίτη κατηγορία - Επενδυτής:

Η τρίτη κατηγορία και πιο ασφαλής κατηγορία είναι η κατηγορία των επενδύσεων. Και τώρα σαν να διαβάζω το μυαλό σου και να λέει “Μάνο τρελάθηκες; Το 1998 τι έγινε;” Μα αυτό σου είπα προηγουμένως. Το 1998 οι περισσότεροι άνθρωποι καταστράφηκαν. Γιατί; Γιατί απλά ακολούθησαν μία φήμη. Δεν είχαν εκπαιδευτεί. Δεν ήξεραν τι να κάνουν, πώς να το κάνουν, γιατί να το κάνουν, να έχουν μια στρατηγική. Πουλούσαν τα σπίτια τους, παίρνανε δάνεια, για να ακολουθήσουν απλά μία φήμη. Εκείνη την περίοδο όμως κάποιοι πλούτισαν. Για ποιο λόγο; Γιατί είχαν εκπαιδευτεί.

Έτσι λοιπόν αν θα μπορούσα να βάλω μια επικεφαλίδα σε όλο αυτό, όπου κι αν βρίσκεσαι φρόντισε να εξελιχθείς, γιατί ούτως ή αλλιώς η εξέλιξη είναι ίδιον του ανθρώπου και της φύσης. Πώς; Εκπαιδεύοντας το μυαλό σου και πηγαίνοντας βήμα βήμα. Δηλαδή αν είσαι υπάλληλος εκπαιδεύσου σε αυτό που θέλεις να κάνεις, σε αυτό που θα μπορούσες να κάνεις και επιπλέον πάνω στο κομμάτι του επιχειρείν. Όταν νιώσεις έτοιμος τότε βρες έναν έξυπνο τρόπο για να μεταπηδήσεις από την μια κατηγορία στην άλλη.

Εάν είσαι επιχειρηματίας τότε δες, πάλι με έξυπνο τρόπο, πώς με ασφάλεια θα μπορούσες ένα μέρος από τα κέρδη σου να το επενδύσεις. Π.χ. Αν αυτή την στιγμή σου ζητήσει το κράτος ένα 10% ή ένα 20% γιατί θα αυξήσει την εφορία και σου πει ότι σε άλλη περίπτωση θα κλείσει την επιχείρηση σου, είμαι σίγουρος ότι θα έβρισκες τρόπο για να το κάνεις.

Έτσι λοιπόν προτού βρεθείς σε αυτή την φάση, στην στιγμή που δεν θα μπορείς να το κάνεις, φρόντισε να το κάνεις από τώρα, βγάζοντας ένα 10% ή 20% , ότι και να είναι αυτό που μπορείς, που θέλεις, που αντέχεις να διαθέσεις, και επένδυσε στον εαυτό σου, γνώρισε, μάθε, εκπαιδεύσου για να μπορείς να τοποθετηθείς στο κομμάτι επενδύσεις προκειμένου να χτίσεις την οικονομική ασφάλεια που χρειάζεσαι και το οικονομικό σου μέλλον. Και το δικό σου και των παιδιών σου.

Μείνε συντονισμένος

Στα επόμενα videos μείνε συντονισμένος γιατί θα εστιαστώ στο πώς να φύγεις από την οικονομική ανέχεια ή απλά την επιβίωση και να χτίσεις την οικονομική ασφάλεια και το οικονομικό σου μέλλον, την οικονομική σου επιτυχία. Μείνε εδώ πέρα λοιπόν μαζί μου.

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος, είσαι μοναδικός και μπορείς να καταφέρεις ότι θέλεις! Αρκεί να εκπαιδεύεις τον εαυτό σου, να εκπαιδευτείς από τους καλύτερους και να εφαρμόζεις αυτά που μαθαίνεις. Βήμα βήμα την φορά.

Αν λοιπόν σου άρεσε αυτό το video και βρήκες αξία, τότε κάνε like, κάνε subscribe, και μοιράσου το με τους φίλους σου. Επίσης να θυμάσαι ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να γράψεις την γνώμη σου. Γιατί μέσα από την γνώμη σου, την γνώμη μου, την γνώμη όλων των ανθρώπων, θα μπορούμε να σκεφτούμε, να αναπτυχθούμε, και να δημιουργήσουμε το μέλλον που θέλουμε και αξίζουμε.

Είσαι υπέροχος! Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο