10 χρήσιμες συνήθειες που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα σου
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

10 χρήσιμες συνήθειες που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα σου

Οι συνήθειες μας είναι η καθημερινή μας δράση σε σχέση με τους στόχους και τα όνειρα μας για την ζωή. Κάποιες από αυτές τις συνήθειες δεν υπάρχουν στην ζωή μας για κάποιον λόγο παρά μόνο επειδή δεν αντισταθήκαμε σε αυτές. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να είμαστε συνειδητοί στην επιλογή των συνηθειών μας. Κι αυτό γιατί οι συνήθειες μας είναι τα βήματα για την επιτυχία μας.

Όταν θέλεις να πετύχεις έναν στόχο, χρειάζεται να δουλεύεις γι’ αυτόν κάθε μέρα, έστω κι αν είναι από λίγο κάθε μέρα. Αυτή η δράση, όταν έχει γίνει πλέον συνήθεια και τρόπος ζωής θα σε φέρει αναπόφευκτα στους στόχους σου.

Παρακάτω θα βρεις 10 συνήθειες που μπορείς να βάλεις στην ζωή σου, αν δεν τις έχεις ήδη, και θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο παραγωγικός.

1. Η συνήθεια του προγραμματισμού.

Οι άνθρωποι που δρουν με πρόγραμμα στην ζωή τους τείνουν να είναι πολύ πιο παραγωγικοί από τους ανθρώπους που δεν το κάνουν. Αν καθορίσεις μια προθεσμία για κάθε εργασία που έχεις να κάνεις, θα σε βοηθήσει να γίνεις πιο παραγωγικός.

2. Η συνήθεια της παύσης και της ανάλυσης

Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται σε θέσεις ισχύος έχουν αυτή την συνήθεια. Όταν βρίσκονται σε μια κατάσταση μεγάλης πίεσης και κρίσιμων αποφάσεων κάνουν μία παύση, μια μικρή αποστασιοποίηση, κάποιες φορές κάνοντας κάτι πολύ απλό όπως το να πάρουν μια βαθιά ανάσα ή να πιουν λίγο νερό. Αυτό τους δίνει την δυνατότητα να βγουν και να μπουν ξανά στην κατάσταση και να σκεφτούν πιο καθαρά ποια είναι η πιο σωστή πορεία δράσης και ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα.

3. Η συνήθεια της καθαριότητας και της τάξης

Οι αντιπαραγωγικοί άνθρωποι και οι μη οργανωτικοί εργαζόμενοι συνηθίζουν να ζουν και να εργάζονται σε ακατάστατες και/ή ανοργάνωτες συνθήκες. Κατά κάποιον τρόπο δηλαδή το ένα προκαλεί το άλλο. Όποια και αν είναι η αιτία, θα πρέπει να θεωρήσεις την καθαριότητα ως προτεραιότητα και να δημιουργήσεις συνήθειες τέτοιες ώστε να διατηρείται ο χώρος σου καθαρός και οργανωμένος. Έτσι η ακαταστασία του χώρου δεν θα μετατρέπεται σε ακαταστασία των σκέψεων και δεν θα παρεμβαίνει στην παραγωγικότητα σου.

4. Η συνήθεια της αποδοτικότητας

Η αποδοτικότητα χρειάζεται να είναι ο καθημερινός σου στόχος. Και τι είναι αποδοτικότητα; Αποδοτικότητα είναι να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερα τον συντομότερο δυνατόν χρόνο χωρίς απώλειες. Σίγουρα η ποιότητα μιας εργασίας χρειάζεται να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα γι’ αυτό και θα ήταν καλό και χρήσιμο να αποκτήσεις την συνήθεια να επιτυγχάνεις μια καλή ισορροπία μεταξύ της ποιότητας μιας εργασίας και του χρόνου που καταναλώνει αυτή.

5. Η συνήθεια της ευχαρίστησης από την επίτευξη ενός στόχου.

Απόκτησε την συνήθεια να αισθάνεσαι ευτυχισμένος όταν ολοκληρώνεις έναν στόχο. Με αυτόν τον τρόπο θα διαπιστώσεις ότι θα αισθάνεσαι περισσότερη ευχαρίστηση και κατά την πορεία και διάρκεια της εργασίας αυτής. Αυτό θα βοηθήσει την παραγωγικότητα σου, καθώς και το κίνητρο και το ηθικό σου.

6. Η συνήθεια της ανταγωνιστικότητας

Οι ανταγωνιστικοί άνθρωποι τείνουν να υπερέχουν για τον απλό λόγο ότι έχουν πολλά κίνητρα. Η σφοδρή επιθυμία τους να είναι πρώτοι ή νικητές είναι η κινητήρια δύναμη τους. Μια δύναμη πολύ μεγάλη. Αν έχεις την συνήθεια να είσαι ανταγωνιστικός τότε αυτή η συνήθεια μετατρέπεται σε ένα ισχυρό εργαλείο. Το ότι είσαι ανταγωνιστικός δεν χρειάζεται να το ξέρει ο άλλος άνθρωπος τον οποίο ανταγωνίζεσαι. Είναι μια εσωτερική διαδικασία την οποία αξιοποιείς ώστε να γίνεις πιο παραγωγικός και αποτελεσματικός.

7. Η συνήθεια της διαχείρισης χρόνου

Ο παραγωγικός χρόνος σου είναι ο χρόνος κατά τη διάρκεια της ημέρας κατά τον οποίο μπορείς να εργαστείς και να είσαι παραγωγικός. Δεν είναι κατ’ ανάγκη ο χρόνος που περνάς κάνοντας κάποια εργασία. Ο χρόνος είναι ένας πολύτιμος πόρος και ο παραγωγικός χρόνος σου πρέπει να δαπανηθεί με σύνεση και να διαχειριστεί με σύνεση εάν επιθυμείς να παραμείνεις παραγωγικός.

8. Η συνήθεια να δουλεύεις ομαδικά

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι είναι αυτοί που εργάζονται σε ομάδες. Η ομαδική εργασία δημιουργεί παραγωγικότητα κι αυτό γιατί έχει αποδειχτεί ότι οι ομάδες υπερτερούν των μεμονωμένων ατόμων και κυρίως όταν η φύση μιας εργασίας απαιτεί πολλαπλές δεξιότητες, κριτική ικανότητα και πείρα.

9 . Η συνήθεια της διαχείρισης του προϋπολογισμού

Ένας παραγωγικός άνθρωπος είναι σε θέση να πάρει τους πόρους που είναι διαθέσιμοι και να ολοκληρώσει ένα έργο με όσο το δυνατόν λιγότερες δαπάνες σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος πόσα χρήματα δαπανώνται και χάνονται λόγω κακής διαχείρισης του προϋπολογισμού. Συνεπώς το να διαχειρίζεσαι τον προϋπολογισμό σου είναι μια καλή συνήθεια που θα βοηθήσει την παραγωγικότητα σου.

10. Η συνήθεια της συνεχούς βελτίωσης

Ο μόνος τρόπος να πετύχεις μια μακροπρόθεσμη παραγωγική κατάσταση είναι μέσω της συνεχούς βελτίωσης, μέσω δοκιμασιών και λαθών. Αν δημιουργήσεις και διατηρήσεις την συνήθεια να προσπαθείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου, αυτό θα σε κάνει ένα ισχυρότερο και παραγωγικότερο άνθρωπο.

Ακολούθησε αυτές τις συνήθεις και θα δεις την παραγωγικότητα σου να μεγαλώνει και τα αποτελέσματα σου να αυξάνονται.

Είσαι μοναδικός! Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Πώς το χαμόγελο και η θετική σου διάθεση σε οδηγεί στην ευτυχία

Πώς θα αλλάξει η ποιότητα της ζωής σου αν αλλάξει η εστίαση σου;

Το #1 από τα 4 μονοπάτια για την οικονομική σου ευημερία

Ένα Life Coaching πρόγραμμα για να διατηρήσεις την επιτυχία σου. Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

 

sistima-epitixias

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Διάλεξε Κατηγορια

[ TN IN ] Μπορεί να μην σε ξέρω, μπορεί και να σε ξέρω, αλλά είμαι σίγουρος πως μπορείς να κάνεις τα …

Όσον αφορά την οικονομική ανεξαρτησία οι περισσότεροι άνθρωποι απλά τη φαντάζονται και το μόνο που κάνουν είναι να αγοράζουν κανένα λαχείο. Μια …

Προσφατα Άρθρα

ΣΚΟΝΑΚΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

#9 Steps Manolis