10 χρήσιμες συνήθειες που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα σου

Οι συνήθειες μας, είναι η καθημερινή μας δράση, σε σχέση με τους στόχους και τα όνειρα μας για τη ζωή. Κάποιες από αυτές τις συνήθειες, δεν υπάρχουν στη ζωή μας για κάποιον λόγο παρά μόνο, επειδή δεν αντισταθήκαμε σε αυτές. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να είμαστε συνειδητοί στην επιλογή των συνηθειών μας. Κι αυτό γιατί οι συνήθειες μας είναι τα βήματα για την επιτυχία μας.

Όταν θέλεις να πετύχεις έναν στόχο, χρειάζεται να δουλεύεις γι’ αυτόν κάθε μέρα, έστω κι αν είναι από λίγο κάθε μέρα. Αυτή η δράση, όταν έχει γίνει πλέον συνήθεια και τρόπος ζωής θα σε φέρει αναπόφευκτα στους στόχους σου.

Παρακάτω θα βρεις 10 συνήθειες που μπορείς να βάλεις στη ζωή σου, αν δεν τις έχεις ήδη, και θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο παραγωγικός.


Οι άνθρωποι που 
δρουν με πρόγραμμα στη ζωή τους, τείνουν να είναι πολύ πιο παραγωγικοί από τους ανθρώπους που δεν το κάνουν. Αν καθορίσεις μια προθεσμία για κάθε εργασία που έχεις να κάνεις, θα σε βοηθήσει να γίνεις πιο παραγωγικός.


Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται σε θέσεις ισχύος, έχουν αυτή την συνήθεια. Όταν βρίσκονται σε μια κατάσταση μεγάλης πίεσης και κρίσιμων αποφάσεων κάνουν μία παύση, μια μικρή αποστασιοποίηση, κάποιες φορές κάνοντας κάτι πολύ απλό, όπως το να πάρουν μια βαθιά ανάσα ή να πιουν λίγο νερό. Αυτό τους δίνει την δυνατότητα να βγουν και να μπουν ξανά στην κατάσταση, να σκεφτούν πιο καθαρά ποια είναι η πιο σωστή πορεία δράσης, και πιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα.


Οι αντιπαραγωγικοί άνθρωποι και οι μη
οργανωτικοί εργαζόμενοι, συνηθίζουν να ζουν και να εργάζονται σε ακατάστατες και/ή ανοργάνωτες συνθήκες. Κατά κάποιον τρόπο δηλαδή το ένα προκαλεί το άλλο. Όποια και αν είναι η αιτία, θα πρέπει να θεωρήσεις την καθαριότητα ως προτεραιότητα, και να δημιουργήσεις συνήθειες τέτοιες ώστε να διατηρείται ο χώρος σου καθαρός και οργανωμένος. Έτσι η ακαταστασία του χώρου δεν θα μετατρέπεται σε ακαταστασία των σκέψεων και δεν θα παρεμβαίνει στην παραγωγικότητα σου.


Η αποδοτικότητα χρειάζεται να είναι ο καθημερινός σου στόχος. Και τι είναι αποδοτικότητα; Αποδοτικότητα, είναι να κάνεις 
όσο το δυνατόν περισσότερα, τον συντομότερο δυνατόν χρόνο χωρίς απώλειες. Σίγουρα η ποιότητα μιας εργασίας χρειάζεται να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα, γι’ αυτό και θα ήταν καλό και χρήσιμο να αποκτήσεις την συνήθεια να επιτυγχάνεις μια καλή ισορροπία μεταξύ της ποιότητας μιας εργασίας, και του χρόνου που καταναλώνει αυτή.


Απόκτησε
 την συνήθεια, να αισθάνεσαι ευτυχισμένος όταν ολοκληρώνεις έναν στόχο. Με αυτόν τον τρόπο θα διαπιστώσεις ότι θα αισθάνεσαι περισσότερη ευχαρίστηση, και κατά την πορεία και διάρκεια της εργασίας αυτής. Αυτό θα βοηθήσει την παραγωγικότητα σου, καθώς και το κίνητρο και το ηθικό σου.


Οι ανταγωνιστικοί άνθρωποι, τείνουν να υπερέχουν για τον απλό λόγο ότι έχουν πολλά κίνητρα
Η σφοδρή επιθυμία τους να είναι πρώτοι ή νικητές, είναι η κινητήρια δύναμη τουςΜια δύναμη πολύ μεγάλη. Αν έχεις την συνήθεια να είσαι ανταγωνιστικός, τότε αυτή η συνήθεια μετατρέπεται σε ένα ισχυρό εργαλείο. Το ότι είσαι ανταγωνιστικός, δεν χρειάζεται να το ξέρει ο άλλος άνθρωπος τον οποίο ανταγωνίζεσαι. Είναι μια εσωτερική διαδικασία την οποία αξιοποιείς ώστε να γίνεις πιο παραγωγικός και αποτελεσματικός.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ!


Ο παραγωγικός χρόνος 
σου, είναι ο χρόνος μέσα  στη διάρκεια της ημέρας, κατά τον οποίο μπορείς να εργαστείς και να είσαι παραγωγικός. Δεν είναι κατ’ ανάγκη ο χρόνος που περνάς κάνοντας κάποια εργασία. Ο χρόνος είναι ένας πολύτιμος πόρος, και ο παραγωγικός χρόνος σου, πρέπει να δαπανηθεί με σύνεση και να διαχειριστεί με σύνεση εάν επιθυμείς να παραμείνεις παραγωγικός.


Έρευνες έχουν δείξει ότι οι 
πιο παραγωγικοί άνθρωποι είναι αυτοί που εργάζονται σε ομάδες. Η ομαδική εργασία δημιουργεί παραγωγικότητα, κι αυτό γιατί έχει αποδειχτεί ότι οι ομάδες υπερτερούν των μεμονωμένων ατόμων, και κυρίως όταν η φύση μιας εργασίας απαιτεί πολλαπλές δεξιότητες, κριτική ικανότητα και πείρα.


Ένα
ς παραγωγικός άνθρωπος, είναι σε θέση να πάρει τους πόρους που είναι διαθέσιμοι, και να ολοκληρώσει ένα έργο με όσο το δυνατόν λιγότερες δαπάνες σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος, πόσα χρήματα δαπανώνται και χάνονται λόγω κακής διαχείρισης του προϋπολογισμού. Συνεπώς το να διαχειρίζεσαι τον προϋπολογισμό σου είναι μια καλή συνήθεια που θα βοηθήσει την παραγωγικότητα σου.


Ο μόνος τρόπος, να πετύχεις μια μακροπρόθεσμη παραγωγική κατάσταση, είναι 
μέσω της συνεχούς βελτίωσης, μέσω δοκιμασιών και λαθών. Αν δημιουργήσεις και διατηρήσεις την συνήθεια να προσπαθείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου, αυτό θα σε κάνει ένα ισχυρότερο και παραγωγικότερο άνθρωπο.

Ακολούθησε αυτές τις συνήθεις και θα δεις την παραγωγικότητα σου να μεγαλώνει και τα αποτελέσματα σου να αυξάνονται.

Είσαι μοναδικός! Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!