Οι επιτυχημένοι άνθρωποι και οι πρωινές τους συνήθειες

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι και οι πρωινές τους συνήθειες

“Μερικοί άνθρωποι ονειρεύονται την επιτυχία, ενώ κάποιοι άλλοι σηκώνονται νωρίς το πρωί και την δημιουργούν”. Wayne Huizenga

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι παραγωγικότεροι το πρωί και κάποιοι άλλοι που αποδίδουν καλύτερα τις βραδινές ώρες. Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις; Ποιες είναι οι πιο παραγωγικές σου ώρες;

Με αυτό το άρθρο θα αναφερθώ στους ανθρώπους που είναι περισσότερο παραγωγικοί το πρωί. Προσωπικά μου αρέσουν οι πρωινές ώρες και μάλιστα οι πολύ πρωινές ώρες. Τις βρίσκω πιο αποδοτικές και ευχάριστες από όλες τις άλλες ώρες της ημέρας.

Αυτές οι ώρες, οι πρώτες πρωινές ώρες, είναι οι πιο ήσυχες της ημέρας και δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου εξωτερικές παρεμβολές ή θόρυβοι. Είναι οι ώρες με τις οποίες γεμίζεις τις μπαταρίες σου και έχεις ήδη πετύχει κάτι σημαντικό πριν ξεκινήσουν οι τρελοί ρυθμοί της ημέρας.

Οι ώρες αυτές είναι οι πιο σημαντικές για όλους αλλά κυρίως για ανθρώπους πολυάσχολους που δεν έχουν την πολυτέλεια να έχουν ελεύθερο χρόνο για να κάνουν ό, τι πραγματικά θέλουν και έχουν ανάγκη μέσα τους.

Προσοχή όμως: Είναι πολύ εύκολο οι ώρες αυτές να σπαταληθούν σε μικρές και χωρίς νόημα δραστηριότητες που δεν οδηγούν σε τίποτα. Αν σπαταληθούν αυτές οι ώρες σε μικρά και ασήμαντα πράγματα δεν θα σου αφήσει ενέργεια, διάθεση και κίνητρα για μεγαλύτερα πράγματα μέσα στην υπόλοιπη ημέρα. Χρειάζεται λοιπόν να ξεκινήσεις την ημέρα σου με μερικά σημαντικά θέματα και στόχους τα οποία θα σε γεμίσουν πάθος και ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

Τι μπορείς να κάνεις;

Μπορείς να διαβάσεις ένα εμπνευσμένο βιβλίο, να κάνεις μια βόλτα, να πας στο γυμναστήριο, να γράψεις μερικές σελίδες ενός βιβλίου, να μάθεις λίγα λόγια μιας ξένης γλώσσας, να διαλογιστείς ή να εργαστείς για τους στόχους σου.

Ότι και αν είναι αυτό που θα κάνεις φρόντισε να είναι κάτι που σου δίνει ικανοποίηση μόλις το ολοκληρώσεις. Εάν ολοκληρώσεις το πρωί κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά και υπερήφανος, θα νιώθεις έτσι για το υπόλοιπο της ημέρας. Αυτό το συναίσθημα θα σε παρακινήσει να κάνεις περισσότερα και καλύτερα πράγματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Γι’ αυτό να θυμάσαι να ξεκινάς την ημέρα σου κάνοντας οτιδήποτε δίνει ώθηση και θετική ενέργεια στην ζωή σου.

Ποιες είναι λοιπόν οι συνήθειες που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι τις πρωινές ώρες και μπορείς να τις κάνεις κι εσύ προσθέτοντας αυτή την υπέροχη συνήθεια στην καθημερινότητα σου;

  • Ξυπνάνε νωρίς το πρωί

  • Ξεκινάνε την ημέρα τους με θετική στάση

  • Γυμνάζουν το σώμα τους

  • Πάνε μια βόλτα

  • Διαβάζουν μερικές σελίδες ενός εμπνευσμένου βιβλίου

  • Κάνουν σχέδια για την ημέρα

  • Σκέφτονται

  • Γράφουν

  • Τρώνε ένα καλό πρωινό

Αυτά είναι τα απλά πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι και που μπορείς να κάνεις κι εσύ. Θέλω να θυμάσαι όμως το εξής γιατί είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να βρεις αυτό που είναι σημαντικό για εσένα και να το ξεκινήσεις το πρωί, πριν από όλα. Μπορεί να μην βρίσκεται στην παραπάνω λίστα. Είναι όμως αυτό που είναι για εσένα σημαντικό και αυτό που θέλεις να πετύχεις ή που θα οδηγήσει στους δικούς σου προσωπικούς στόχους και όνειρα.

Δεν χρειάζεται να κάνεις “μεγάλα πράγματα”. Μπορεί να είναι και μικρά, τα οποία όμως σου δίνουν την αίσθηση της ευτυχίας και της ικανοποίησης.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

 

Πώς μπορείς να μετατρέψεις τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές

Τι είναι ο φόβος και πως επηρεάζει την ζωή και το μέλλον σου

Το μυστικό για συναισθηματική ζωή και συναισθηματική ευεξία

 

Η ευτυχία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά κάτι που επιλέγεις μέσα στο μυαλό σου. Δες περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

 

pos-na-ziseis

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο