Πώς να διατηρήσεις υπέροχες σχέσεις με τους γύρω σου [Μέρος Β’]

Οι ανθρώπινες σχέσεις αξίζουν να είναι υπέροχες”.

Στο προηγούμενο άρθρο, μιλήσαμε για το πόσο σημαντικό είναι οι σχέσεις  με την οικογένεια μας, στη δουλειά μας, στο δρόμο, σε κάποια υπηρεσία, σε ακόμα και έναν απλό καφέ, να είναι υπέροχες σχέσεις.. Και αξίζουν να είναι υπέροχες.

Αξίζουν γιατί αξίζει να επενδύουμε στις ανθρώπινες σχέσεις!

Έτσι μαθαίνουμε και εξελισσόμαστε.

Αφού έβαλες σε εφαρμογή, αυτές τις πρώτες βασικές αρχές για να διατηρείς υπέροχες σχέσεις με τους ανθρώπους, είμαι σίγουρος ότι παρατήρησες ήδη κάποιες αλλαγές. Αλλαγές σε σένα.. αλλαγές στους γύρω σου..

Βασική προϋπόθεση! Να το έκανες συνειδητά..

Σε αυτό το άρθρο θα σου παρουσιάσω και τις υπόλοιπες έξι προϋποθέσεις για να διατηρείς υπέροχες σχέσεις..

Στο πρώτο μέρος αυτού του άρθρου μιλήσαμε για τι παρακάτω αρχές:


Να αποδέχεσαι τις αδυναμίες και τις ατέλειες του άλλου! Να θυμάσαι, δεν υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι – οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε απλά ότι μπορούμε, προσπαθώντας να μειώσουμε τον αριθμό και το μέγεθος των ατελειών μας. Και αυτό είναι έργο που το κάνουμε για μια ολόκληρη ζωή. Η προσωπική μας εξέλιξη, ξεκινάει μέσα από τη δική μας απόφαση να αλλάξουμε, αλλά σίγουρα περνάει και μέσα από τις σχέσεις που αναπτύσσουμε με τους γύρω μας. Όταν είμαστε λοιπόν σε θέση να διατηρούμε υπέροχες σχέσεις μαζί τους, είναι καλό να αποδεχόμαστε την όποια ατέλεια ή αδυναμία του άλλου. Μπορεί έτσι πολύ πιο στοχευμένα είτε να βοηθήσουμε, είτε να βοηθηθούμε. Έτσι κι αλλιώς είπαμε.. κανείς δεν είναι τέλειος, απλά κάνουμε ότι μπορούμε για να μειώσουμε τις ατέλειες μας.


Στις ανθρώπινες σχέσεις, είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν εντάσεις στο πλαίσιο του ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Μια διαμάχη πολύ συνηθισμένη ανάμεσα στους ανθρώπους. Θα μπορούσε όμως να αποφευχθεί, και να υπάρχουν πραγματικά υπέροχες σχέσεις με τους ανθρώπους, αν ο καθένας από εμάς αποφάσιζε βαθιά μέσα του, ότι είναι πιο σημαντικό να είναι ευτυχισμένος παρά στο να αποδείξει ποιος είναι σωστός και ποιος είναι λάθος!

Δέξου ότι ο καθένας έχει μια διαφορετική άποψη και αντίληψη, για τα πράγματα και τις καταστάσεις.  Έτσι θα δώσεις στον καθένα την ευκαιρία να είναι ο εαυτός του, και να μπορεί να το μοιραστεί αυτό μαζί σου. Και που ξέρεις, μπορεί να μάθεις κάτι καλό ή χρήσιμο για σένα και να μην έχει να κάνει τίποτα με το δίκιο ή το άδικο.  


Έχει ειπωθεί άπειρες φορές.. Αλλά είναι μεγάλη αλήθεια. Η ζωή είναι μικρή. Αν ξαφνικά ανακάλυπτες ότι δεν έχεις παρά μόνο τρεις μήνες ζωής, θα σπαταλούσες αυτό τον τόσο πολύτιμο χρόνο σου σε διαφωνίες και εντάσεις με τους φίλους και την οικογένεια σου; Θα σπαταλούσες ενέργεια σε μικρές και ανούσιες λεπτομέρειες; Πόσα περισσότερα “Σ’ αγαπώ” θα έλεγες; Πόσες περισσότερες αγκαλιές θα έδινες; Πόσο περισσότερο χρόνο θα περνούσες με τους αγαπημένους σου, τους φίλους σου;

Ο λόγος για τον οποίο αναβάλλουμε όλα τα παραπάνω,  είναι γιατί έχουμε την πεποίθηση ότι ο χρόνος μας, η ζωή μας, είναι εκεί.. δεδομένα! Και τίποτα δεν μας δίνει την αίσθηση ότι δεν θα είναι… Αναβάλλουμε και αναβάλλουμε και αναβάλλουμε.. λες και όλα είναι δεδομένα! Μην το αναβάλλεις. Πες τώρα “Σ’ αγαπώ”! Πάρε τώρα τα αγαπημένα σου πρόσωπα αγκαλιά! Η ζωή είναι μικρή και η αγάπη είναι αυτή που ομορφαίνει τις στιγμές της.


Ανέλαβε την ευθύνη για τα αποτελέσματα της επικοινωνίας σου με τους άλλους. Οι καλές προθέσεις δεν είναι αρκετές! Χρειάζεται όταν έχεις μια επικοινωνία με έναν άνθρωπο, να είσαι σαφής σε αυτό που θέλεις να του μεταφέρεις. Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου, και να ξέρει τι εννοούσες όταν έλεγες κάτι! Απέφυγε τις παρεξηγήσεις και τις παρερμηνείες από την επικοινωνία σου με κάποιον άλλο άνθρωπο. Το μήνυμά σου χρειάζεται να είναι προσαρμοσμένο, ώστε να ταιριάζει στον τρόπο σκέψης του άλλου και να προσαρμόζεται ώστε να ταιριάζει στη διάθεσή του τη εκάστοτε στιγμή. Μείνε σαφής, ανέλαβε την ευθύνη της επικοινωνίας σου. Αν κάτι δεν το κατάλαβες ή δεν έδωσες να το καταλάβουν, επιβεβαίωσε το. Μην αφήνεις κενά στην επικοινωνία σου. Μπορεί να σου κοστίσει..

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


Σκέψου, πώς θα ήθελες να είναι διαμορφωμένες οι σχέσεις σου με τους άλλους ανθρώπους μακροπρόθεσμα; Παρατήρησε και ανακάλυψε τι είναι αυτό που χρειάζεται να αλλάξεις, ώστε να φτάσεις να κάνεις τις σχέσεις σου με τους άλλους, υπέροχες. Ειδικά σε δύσκολες στιγμές στις προσωπικές σου σχέσεις, σε κάποια διαφωνία, να θυμάσαι πριν πεις κάτι ή κάνεις κάτι, τί θα επιφέρει αυτό στην σχέση σου, και πως θα την επηρεάσει τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Απέφυγε να κάνεις κάτι που θα το μετανιώσεις και θα πληγώσει και τις δύο πλευρές.


Να θυμάσαι ότι ο καθένας έχει κάτι να προσφέρει στον κόσμο. Μια ιστορία να μοιραστεί, μια ικανότητα, μια ιδέα, μια διορατικότητα, μια ευρεσιτεχνία.. Κάτι που μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο. Μην προσπαθείς να αλλάξεις κάποιον. Αν ο καθένας άρχιζε να προσπαθεί να αλλάξει τον άλλο το μόνο που θα είχαμε σαν αποτέλεσμα είναι στασιμότητα. Δεν θα υπήρχε εξέλιξη. Εξέλιξη υπάρχει γιατί κάποιοι άνθρωποι έκαναν κάτι διαφορετικό. Αποδέξου την διαφορετικότητα του καθενός και αναγνώρισε την προσφορά τους.

Τώρα πια έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τί χρειάζεται για να διατηρείς υπέροχες σχέσεις.

Μη σταματάς να δίνεις αξία στην επικοινωνία σου!

Βάλε σε εφαρμογή όλες αυτές τις αξίες..


Σιγά και σταθερά, είμαι σίγουρος ότι όσο εσύ θα βάζεις σε εφαρμογή αυτές τις αρχές, θα αλλάζει προς καλύτερο η προσέγγιση σου, η αντίληψη σου και σίγουρα η επικοινωνία σου με τους γύρω σου.

Άρχισε τώρα και βάλε σε εφαρμογή όλα τα παραπάνω..

Βάλε αξία στην επικοινωνία σου!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Πως η κτητικότητα δημιουργεί τον φόβο της απώλειας

Αδυναμία συγκέντρωσης και πως επηρεάζει την εργασία σου

Πως να κατακτήσεις την επιτυχία και να βγεις από την στασιμότητα

Πως να πετύχεις ό,τι θέλεις τόσο γρήγορα όσο δε φανταζόσουν ποτέ… Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ
Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!