#5 κανόνες για να δημιουργήσεις μια ιδανική και τέλεια σχέση

#5 κανόνες για να δημιουργήσεις μια ιδανική και τέλεια σχέση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Παρατηρείται συχνά το εξής παράδοξο: Ζευγάρια που αγαπιούνται πραγματικά, για κάποιον λόγο να πληγώνονται, νιώθοντας δυσαρέσκεια, απογοήτευση και θυμό ο ένας για τον άλλον. Νομίζουν πως δεν τους αγαπάει ο σύντροφός τους.. Νιώθουν παραγκωνισμένοι.. Νιώθουν μόνοι..

Σου έχει συμβεί ποτέ;

Προσωπικά μου έχει συμβεί και είναι πράγματι πολύ δύσκολο γιατί ένιωθα πως μόνο εγώ δίνω αγάπη και φροντίδα στην σύντροφο μου ενώ εκείνη όχι.. Παράλληλα ένιωθε κι αυτή το ίδιο για εμένα από την δική της πλευρά και οπτική.. Αυτό που συνέβαινε όμως ήταν κάτι πολύ διαφορετικό. Υπήρχε αγάπη μεταξύ μας. Αυτό που δεν υπήρχε ήταν η γνώση των #5 κανόνων που έχουν οι σχέσεις για να εξελιχθούν σε τέλειες, σε ιδανικές.

Γιατί πίστεψε δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που οδηγούνται σε αδιέξοδο ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ότι ο σύντροφος τους δεν τους αγαπάει και ότι η σχέση αυτή έχει τελειώσει.. Και δεν λέω για αυτές τις σχέσεις που έχουν πραγματικά προβλήματα, εκεί Ok.. μπορεί πράγματι να έχει τελειώσει. Αναφέρομαι σε αυτές τις σχέσεις που υπάρχει αγάπη αλλά έχει μάθει να κρύβεται καλά.. πολύ καλά..

efta vimata epityxias

Δες λοιπόν αυτή την σχέση με άλλη οπτική και με άλλη προοπτική. Δεν έχει σημασία αν είσαι με το σύντροφο σου λίγους μήνες, 3 χρόνια, 5 ή 10! Σκέψου την σχέση αυτή σαν να ξεκινάει τώρα, γιατί θα χρειαστεί να ξεκινήσει σε νέες βάσεις, οπότε θα είναι σίγουρα μια νέα αρχή και ένα νέο ταξίδι.. Ένα ταξίδι προς την ευτυχία!

Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι #5 κανόνες που θα σε οδηγήσουν στην δημιουργία μιας τέλειας σχέσης:

1. Να συζητάς με τον σύντροφο σου κάθε μέρα

Ένα από τα κύρια προβλήματα στις μακροχρόνιες σχέσεις είναι ότι κάποια στιγμή το ζευγάρι σταματάει να συζητάει.. να επικοινωνεί. Οι συζητήσεις μένουν μόνο στα βασικά “Καλημέρα”, “Τι κάνεις;”, “Τι θα φάμε;”, “Θα πάμε για ψώνια;” κλπ Λοιπόν όχι! Οι μικρές συζητήσεις για τυπικά και διεκπαιρεωτικά θέματα δεν θα σας φέρουν κοντά. Ίσα ίσα θα σας απομακρύνει καθώς θα νιώθετε ότι δεν έχετε τίποτα κοινό μεταξύ σας. Χρειάζεται κάτι περισσότερο. Τι; Ξεκινήστε ενδιαφέρουσες συζητήσεις που θα εμπνέει ο ένας τον άλλον και θα νιώθετε χαρά. Συζητήστε για τα ενδιαφέροντα σας, για τα χόμπι σας, θυμηθείτε μια ωραία εκδρομή που είχατε πάει, σχεδιάστε μαζί μια νέα.. Ρώτα κάθε μέρα τον σύντροφο σου “Συνέβη κάτι που σε έκανε να γελάσεις σήμερα;” Οδήγησε την συζήτηση να γίνει πιο ευχάριστη και για τους δυο σας. Είναι πολύ σημαντικό! Θα σας δώσει την ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά και θα βελτιώσει την σχέση σας.

2. Να μοιράζεσαι τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου μαζί του

Πολλές φορές στις σχέσεις συμβαίνει να περιμένουμε από τον σύντροφο μας να καταλάβει τις σκέψεις μας, τα συναισθήματα μας, τις επιθυμίες μας.. Και αν ο σύντροφος μας δεν μπορεί να τα αντιληφθεί τότε τι γίνεται; Είναι κακός σύντροφος; Όχι. Γιατί; Γιατί στην πραγματικότητα αυτό που ζητάμε είναι ακατόρθωτο. Και δεν είναι δίκαιο γι’ αυτόν. Είναι δική σου ευθύνη να μοιράζεσαι μαζί του τις σκέψεις σου, τα συναισθήματα σου, τα θέλω σου. Οπότε κάντο. Βοήθησε το σύντροφο σου να καταλάβει. Με αυτόν τον τρόπο θα έρθετε πιο κοντά και η σχέση σας θα δυναμώνει.

3. Κατέγραψε τις σκέψεις σου πριν συζητήσεις με τον σύντροφο σου για κάποιο πρόβλημα

Πολλές φορές όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα που μας έχει αναστατώσει ή αγχώσει μπορεί να μας βγει ένας εκνευρισμός προς τα έξω. Έτσι όταν θα βρεθείς αντιμέτωπος με μία παρόμοια κατάσταση το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να καταγράψεις τις σκέψεις σου, να επεξεργαστείς και να κατανοήσεις τα συναισθήματα σου και να εντοπίσεις την ρίζα του προβλήματος. Αργότερα λοιπόν όταν θα το συζητήσεις με τον σύντροφο σου, θα είσαι πιο ήρεμος οπότε υπάρχουν μικρότερες πιθανότητες να έρθετε σε κάποια ρήξη. Επιπλέον θα έχεις και μια πιο καθαρή οπτική και μια πιο θετική στάση σχετικά με την επίλυση του προβλήματος.

4. Μην παραπονιέσαι στους φίλους σου για τον σύντροφό σου

Πολλοί άνθρωποι προστρέχουν στους φίλους τους για να μοιραστούν τα προβλήματα που έχουν στην σχέση τους, καθώς γνωρίζουν εξ αρχής ότι θα λάβουν στήριξη και αγάπη. Παρόλα αυτά, το να μιλάς άσχημα για το σύντροφό σου όταν δεν είναι παρόν για να υπερασπιστεί τον εαυτό του μπορεί να σε οδηγήσει να βλέπεις μόνο την στρεβλή οπτική των πραγμάτων, την αρνητική οπτική. Εάν θέλεις να δημιουργήσεις μια τέλεια σχέση, να θυμάσαι ότι η επικοινωνία είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας οπότε καλό θα ήταν να προτού μιλήσεις για τα παράπονα σου με τους φίλους σου να έχεις κάνει πρώτα μια συζήτηση με τον σύντροφο σου. Εξάλλου μπορεί μετά από αυτή την συζήτηση να μην έχεις πια παράπονα..

5. Μην “κολλάς” σε μικρά πράγματα

Ένα από τα πιο τοξικά χαρακτηριστικά μιας σχέσης είναι η παρατηρήσεις για μικρά πράγματα. Μπορεί ο σύντροφος σου να ξέχασε να βγάλει τα σκουπίδια, ή να του έπεσε ένα φλιτζάνι από τα χέρια και να έσπασε ή να ξέχασε να αγοράσει καφέ. Αυτά είναι μικρά πράγματα που όμως πολλές φορές στα ζευγάρια μπορεί να δημιουργήσουν μεγάλους καυγάδες. Μην το επιτρέψεις να συμβεί στην δική σου σχέση. Τα μικρά πράγματα λύνονται και διορθώνονται. Γελάστε με αυτά και ζήστε μια σχέση με χαρά και πάθος!

Ανακεφαλαιώνοντας, οι #5 κανόνες για μια τέλεια σχέση είναι:

  1. Να συζητάς με τον σύντροφο σου κάθε μέρα

  2. Να μοιράζεσαι τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου μαζί του

  3. Κατέγραψε τις σκέψεις σου πριν συζητήσεις με τον σύντροφο σου για κάποιο πρόβλημα

  4. Μην παραπονιέσαι στους φίλους σου για τον σύντροφό σου

  5. Μην “κολλάς” σε μικρά πράγματα

Να θυμάσαι κάθε μέρα είναι ένα δώρο στην ζωή μας και πρέπει να το ζούμε με θετικό τρόπο και με τους ανθρώπους που αγαπάμε! Αξίζεις να ζήσεις μια ονειρεμένη σχέση! Δημιούργησε την και καλλιέργησε την!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Ποιες είναι οι #4 ερωτήσεις που θα δυναμώσουν την σχέση σου

Ποια είναι τα #5 είδη επικοινωνίας που καθορίζουν τις σχέσεις σου;

Η γλώσσα του σώματος και #6 τρόποι για να την κατανοήσεις

Η ευτυχία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά κάτι που επιλέγεις μέσα στο μυαλό σου. Δες περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

pos-na-ziseis

Κοινοποιειστε το αρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα νέα μας άρθρα και ενημερώσεις

Αυτό το βιβλίο NLP είναι το GPS της επιτυχίας σου.

Είναι ένας σημαντικός πρακτικός οδηγός που θα σε βοηθήσει να κάνεις το πρώτο βήμα για τη συνέχεια στο ταξίδι της ζωής σου.

Συνδεθείτε με τον

Copyright 2021 | All Rights Reserved | Powered by Web Development Internet Wizards

Πολιτική Απορρήτου

Όροι και προϋποθέσεις χρήσεις