Θυμός! Ο Νο #1 λόγος που δυσκολεύει την ζωή των ανθρώπων

Έχεις νιώσει ποτέ ότι θέλεις να τα σπάσεις όλα; Ότι έχεις φτάσει σε σημείο που πραγματικά να κινδυνεύει η υγεία σου;

Έχεις νιώσει ποτέ μέσα σου να βράζεις και να μην ξέρεις τι να κάνεις; Ακόμη κι αν ο λόγος δεν ήταν πολύ σημαντικός;

Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που για πάρα πολλούς ανθρώπους έχει απίστευτα οφέλη.


Ο θυμός για όλους τους ανθρώπους σε ένα πρωταρχικό επίπεδο έχει εξαιρετικά οφέλη. Είναι το συναίσθημα το οποίο βοήθησε τον άνθρωπο να επιβιώσει όταν ήταν στην ζούγκλα. Αλλά πολλές φορές φέρνουμε πράγματα από το τόσο παλιό παρελθόν μέσω μνήμης, μέσω κυτταρικής μνήμης , μέσω 
DNA. Αυτά τα πράγματα τα εκδηλώνουμε στην πραγματικότητα μας, στο εδώ και τώρα και δεν ξέρουμε γιατί και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας. Μας καταστρέφουν τη ζωή μας. Γιατί ο θυμός, πολλές φορές, είναι η αιτία για καρδιακά νοσήματα. Ο θυμός είναι η αιτία για καρκίνους. Ο θυμός είναι η αιτία για πάρα πολλά πράγματα. Άσχημα πράγματα. 


Να τονίσω κάτι: Δεν σημαίνει ότι ένας που δεν θυμώνει δεν θα αρρωστήσει ποτέ. Και ούτε αυτό που λέω τώρα, αυτή τη στιγμή, έχει έναν ιατρικό ισχυρισμό, για να είμαστε ξεκάθαροι. Παρ’ όλα αυτά όμως αν ψάξεις, θα παρατηρήσεις σε βιβλιογραφίες ότι ο θυμός είναι από τις βασικές αιτίες που ένας άνθρωπος μπορεί να βλάψει την υγεία του. Έχει γίνει λοιπόν μία έρευνα και έχει αποδειχθεί πώς οι τοξίνες βλάπτουν την υγεία ενός ανθρώπου. Γνωρίζεις ότι το 73% των τοξινών είναι συναισθηματικές τοξίνες; Μπορείς λοιπόν να συνειδητοποιήσεις τι κάνει ο θυμός στο σώμα σου! Είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις, γι’ αυτό είσαι εδώ και διαβάζεις αυτό το άρθρο.


Πάμε λοιπόν να δούμε, τι μπορείς να κάνεις με τον θυμό έτσι ώστε να απαλλαγείς από αυτόν για πάντα. Αυτό θα συμβεί μόνο εάν το επιλέξεις. Γιατί αν δεν το αποφασίσεις να απαλλαγείς από τον θυμό, αν δεν συνειδητοποιήσεις τι κάνει στο σώμα σου, στη ζωή σου, στα οικονομικά σου, στις σχέσεις σου, τι κάνει σε όλη σου την ύπαρξη τότε και ένεση χαλάρωσης να σου κάνουν, μόλις περάσει η επίδραση της, θα γυρίσεις σε αυτό που πολύ καλά ήξερες να κάνεις… τον θυμό.

Το πρώτο λοιπόν που θέλω να κάνεις, είναι να πάρεις ένα στυλό και ένα χαρτί, όπως πολύ καλά ξέρεις. Θα αναρωτιέσαι: “Μα για ποιο λόγο Μάνο κάθε φορά μου ζητάς να πάρω ένα στυλό και ένα χαρτί;” Γιατί έχει αποδειχτεί πως αν κάτι απλά το ακούμε σε μερικές ημέρες θα το έχουμε ξεχάσει. Εάν όμως το κάνουμε ή το γράψουμε, τότε θα το ξεχάσουμε σε μερικές εβδομάδες. Όμως σε αυτές τις εβδομάδες που μπορεί να το ξεχάσεις είμαι σίγουρος πως εάν το κάνεις σε αυτές τις εβδομάδες θα αρχίσεις να έχεις τα πρώτα αποτελέσματα που σου αξίζουν. Και όταν έχεις αυτά τα αποτελέσματα που σου αξίζουν τότε θα το θυμάσαι για πάντα, γιατί θα το έχεις κάνει εσύ.

Λοιπόν, πάρε ένα στυλό και ένα χαρτί και γράψε 3 γεγονότα τα οποία θύμωσες παλιά στη ζωή σου ή τα οποία σε έκαναν να θυμώσεις πρόσφατα ή που σε θυμώνουν γενικότερα. Γράψε τα! Και αφιέρωσε για να τα γράψεις αρκετό χρόνο.

Το δεύτερο που θέλω να κάνεις, είναι να παρατηρήσεις το εξής: Αυτά που έχεις γράψει σχετίζονται με το γεγονός που θύμωσες ή με όλη αυτή την ιστορία που “έπαιξες” μέσα στο μυαλό σου σχετικά με αυτό το γεγονός; Είμαι σίγουρος πώς ότι έχεις γράψει δεν έχει να κάνει με το γεγονός αλλά έχει να κάνει με αυτό που εσύ σκεφτόσουν μόνος σου και μονολογούσες. Είναι σαν αυτό που γίνεται κάτι στον δρόμο, για παράδειγμα είναι απρόσεκτος ένας οδηγός και σε κλείνει, και καθώς έχεις περάσει από το πιθανό ατύχημα, χωρίς να πάθει ευτυχώς κανείς τίποτα, εσύ συνεχίζεις και μονολογείς.

Άρα:

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Όταν λοιπόν το κάνεις αυτό, θέλω να παρατηρήσεις το εξής: Τι είπες στον εαυτό σου την στιγμή που συνέβη αυτό το γεγονός; “Δεν αξίζω”, “Δεν με υπολογίζεις”, “Εδώ πέρα είναι επικίνδυνα” Τι είπες στον εαυτό σου; Είναι πολύ σημαντικό σημείο. 
Μόλις γράψεις λοιπόν τι είπες στον εαυτό σου, το επόμενο πράγμα που θέλω να κάνεις είναι το εξής:


Και αν ναι πώς το ξέρεις ότι είναι πραγματικότητα; Ή πώς ξέρεις ότι δεν είναι; Και τώρα λοιπόν που ξέρεις ότι δεν ισχύει πάμε στην επόμενη ερώτηση:


Και να θυμάσαι ένα πράγμα: Ότι και να κάνεις στη ζωή σου πάντα έχεις δύο επιλογές. Η μία  προσθέτει αξία και η άλλη επιλογή αφαιρεί αξία. Φρόντισε λοιπόν η ερμηνεία που θα δώσεις, το συμπέρασμα που θα δώσεις σχετικά με αυτό το γεγονός να δίνει αξία στη ζωή σου. Αξία στους ανθρώπους σου. Αξία στο γενικότερο καλό αυτής της κοινωνίας. Και τότε θα αλλάξεις τη ζωή σου μόνιμα.

Να θυμάσαι να Αγαπάς τον Εαυτό σου γιατί είσαι υπέροχος και να Ζεις με Πάθος!!!

Περισσότερες πηγές έμπνευσης:

Άφησε πίσω τις δικαιολογίες
και τρέχα με όλη τη δύναμη
της ψυχής σου προς τα
όνειρά σου!

σχέση favicon manolisischakis.gr manolisischakis manolis ischakis Μανώλης Ισχάκης NLP Holistic result coaching nlp practitionaire προβλήματα μην περιμένεις ζευγάρια παντρεμένοι manolis ischakis nlp hrc

Αν οι επιθυμίες σου ικανοποιούνται
γρήγορα, θα χαθεί όλη
η μαγεία του να περιμένεις κάτι.

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!