Πώς οι κοντινοί σου άνθρωποι καθορίζουν το μέλλον σου

Πώς οι κοντινοί σου άνθρωποι καθορίζουν το μέλλον σου

Έρευνες έχουν δείξει ότι το κοινωνικό δίκτυο κάποιου καθορίζει τόσο το ποιος είναι όσο και το εύρος της επιτυχίας του. Αυτό βέβαια είναι κάτι που για κάποιους είναι αυτονόητο. Γιατί; Γιατί είμαστε αυτοί που είμαστε χάρη στις εμπειρίες μας. Και ποιές θα ήταν αυτές οι εμπειρίες χωρίς τους σημαντικούς ανθρώπους που πλαισιώνουν την ζωή μας;

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε. Πώς τα παραπάνω μπορούν να δουλέψουν προς όφελος σου καθώς επίσης και Τί χρειάζεται να ξέρεις και πώς να το εφαρμόσεις στην ζωή σου, με σκοπό την επιτυχία. Ποιοι είναι οι πιο κοντινοί σου άνθρωποι; Πώς μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να επηρεάσουν το μέλλον και την επιτυχία σου;

Τι δείχνουν οι έρευνες

Δεν είναι λίγες οι μελέτες και οι έρευνες που δείχνουν ότι οι οικονομικές δυνατότητες των ανθρώπων βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο που ζουν και ποιούς ανθρώπους συναναστρέφονται.

Μάλιστα σε μία από τις έρευνες αυτές διαπιστώθηκε ότι μια “αυστηρή” αντιμετώπιση που μπορεί να έχει κάποιος από το περιβάλλον του, τον ενθαρρύνει ώστε να βελτιωθεί και να αλλάξει προς το καλύτερο. 

Ενώ ο έπαινος όχι απλά δεν τον ενθαρρύνει ώστε να ενεργοποιηθεί και να κάνει αλλαγές στην ζωή του προς το καλύτερο γι’ αυτόν, αλλά αντίθετα τον οδηγεί σε εφησυχασμό και στασιμότητα.

Εσύ από τι ανθρώπους περιβάλλεσαι; Από ανθρώπους που σε προκαλούν να γίνεις ακόμα καλύτερος ή από ανθρώπους που σε επαινούν και τελικά σε εφησυχάζουν και οδηγούν στην στασιμότητα;

webinar_online

Πώς οι άνθρωποι τους περιβάλλοντος σου καθορίζουν το μέλλον σου;

Οι άνθρωποι του περιβάλλοντος σου επηρεάζουν και καθορίζουν το μέλλον σου μιας και είναι αυτοί που καθορίζουν άμεσα τις ευκαιρίες και τις δυσκολίες που θα σου συμβούν.

Εάν είσαι περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που δεν έχουν επιτυχίες στην ζωή τους, δεν θα είναι αυτοί που θα σε βοηθήσουν να αποκαλύψεις τις πραγματικές σου δυνατότητες. Γιατί πολύ απλά δεν το έχουν ήδη κάνει για τον εαυτό τους.

Κατ’ επέκταση δεν θα πάρεις την ώθηση που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις να βελτιώνεις την ζωή σου. Ο στόχος σου πρέπει να είναι η διαρκής βελτίωση και εξέλιξη, και η αποφυγή της στασιμότητας.

Πώς να εφαρμόσεις αυτές τις πληροφορίες;

Πώς όμως μπορούν να βρουν εφαρμογή στην ζωή σου αυτές οι πληροφορίες; Εάν θέλεις να πετύχεις σε ένα συγκεκριμένο πεδίο, ο στόχος σου είναι ένας. Να βρεθείς σε επικοινωνία και να συναναστραφείς με ανθρώπους που έχουν ήδη πετύχει σε αυτόν τον τομέα.

Για παράδειγμα, αν σκοπεύεις να προχωρήσεις στον χώρο του Marketing. Θα ήταν καλή ιδέα να έχεις γνωστούς και φίλους σε σχετικούς τομείς. Φίλους που μπορεί να επικρίνουν την εργασία σου αν χρειαστεί ώστε να μην εφησυχαστείς και να συνεχίσεις να εξελίσσεσαι και να προχωράς μπροστά.

Εννοείται πώς δεν χρειάζεται οι κοντινοί σου φίλοι να είναι απαραίτητα σε αυτόν τον χώρο. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι, με τους οποίους περνάς περισσότερο χρόνο, χρειάζεται να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να σε τοποθετούν σε υψηλότερο επίπεδο από ό, τι τοποθετείς εσύ τον εαυτό σου

  • Να είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να επικρίνουν εποικοδομητικά την δουλειά σου

  • Να ενδυναμώνουν και να βελτιώνουν την ζωή τους και να θέλουν να σε βοηθήσουν κι εσένα σε αυτή την κατεύθυνση

Τώρα, μπορείς να δημιουργήσεις το μέλλον σου!

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Ανησυχίες και πώς μπορείς να τις βγάλεις από τη ζωή σου

Πώς να λύσεις τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σου

Τα 6+1 Βήματα για να αναπτύξεις την.. Αυτοπεποίθηση σου

 

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ

anakaliptontas

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο