#8 πράγματα που μπορείς να μάθεις μέσα από μια καλή σχέση

Όπως ήδη γνωρίζεις, η αληθινή αγάπη είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και πολύ διαφορετικό από τις σχέσεις που ξεκινάνε, και έχουν προδιαγεγραμμένη ημερομηνία λήξης. Ακόμα και αν κρατάνε χρόνια κάποιες σχέσεις δεν προχωράνε και αυτό φαίνεται από νωρίς.

Όταν όμως είσαι σε μια καλή σχέση, μια σχέση πάθους, γεμάτη αγάπη και όμορφα συναισθήματα, μαθαίνεις τα μυστικά μιας καλής σχέσης. Γιατί; Γιατί θέλεις να έχεις με αυτόν τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει μια υπέροχη σχέση..

Έτσι αρχίζεις να λειτουργείς διαφορετικά,  νιώθεις ότι είσαι μέρος μιας ομάδας και όχι ένας μεμονωμένος άνθρωπος που διαβαίνει τον δρόμο του, την πορεία του, μέσα στον κόσμο. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι σταματάει να υπάρχει το “εγώ”, και αντικαθίσταται από το “εμείς”. Τι άλλο αλλάζει; Αρχίζεις να αποδέχεσαι και να κατανοείς καλύτερα τον σύντροφο σου. Αλλά και κάτι άλλο: Δεν θέλεις με τίποτα να τον απογοητεύσεις! Και δεν θέλεις με τίποτα να τον πονέσεις.

Ποια είναι λοιπόν τα #8 πράγματα, που μπορείς να μάθεις μέσα από μια καλή σχέση;

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Σίγουρα μέσα στην σχέση σου θα έρθει η στιγμή που θα υπάρξουν και παρεξηγήσεις και διαφωνίες. Είναι αναπόφευκτο. Ειδικά πάνω σε μία διαφωνία, μπορεί να ειπωθούν πράγματα που μετά μετανιώνουμε γι’ αυτά. Μην παίρνεις την κάθε κουβέντα τοις μετρητοίς,  μην κρατάς τον θυμό μέσα σου, με σκοπό κάποια στιγμή να πάρεις την εκδίκηση σου. Πάρε βαθιές ανάσες και άσε τον θυμό και τον εκνευρισμό σου να υποχωρήσουν, να σβήσουν.. Και ζήτησε και από τον σύντροφο σου να κάνει το ίδιο. Όταν είσαστε πιο ήρεμοι εξέφρασε του πρώτα απ’ όλα την αγάπη σου, και μετά συζητήστε είτε για το παράπονο σου ή το δικό του ή για την αιτία που εκνευρίστηκες ή εκνευρίστηκε. Το να κρατάς τον θυμό στην σχέση σου δεν θα σε ωφελήσει. Συνήθως οι αιτίες των διαφωνιών είναι πολύ μικρές και ανούσιες για να τους δώσουμε έκταση και αξία. Ηρεμήστε, χαλαρώστε και γεμίστε την καρδιά σας με αγάπη. Μια καρδιά γεμάτη αγάπη σπάνια αφήνει,  πολύ χώρο για θυμό και αρνητικά συναισθήματα.


Χρειάζεται να εμπιστεύεσαι τον σύντροφο σου.
 Πώς θα μοιραστείς τη ζωή σου με κάποιον, όταν  νομίζεις ότι θα σου την φέρει με οποιονδήποτε τρόπο μόλις γυρίσεις την πλάτη σου, ότι δεν θα σε σεβαστεί ή ότι είναι μαζί σου για το συμφέρον του; Εάν δεν εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου, ότι είναι πιστός, ειλικρινής, στοργικός, υποστηρικτικός ή οτιδήποτε άλλο, τότε δεν είσαι σε μια καλή σχέση. Οι καλές σχέσεις ξεκινούν με μια βαθιά εμπιστοσύνη ανάμεσα στο ζευγάρι, και ακόμα και αν προκύψουν κάποια προβλήματα – που πιθανότατα κάποια στιγμή θα προκύψουν – η εμπιστοσύνη σας θα είναι αρκετά ισχυρή για να σας κρατήσει ενωμένους.

Διεκδίκησε Το Όνειρο Σου Και Μην Τα Παρατάς Μέχρι Να Πετύχεις

Εσύ πως ξεπερνάς τα εμπόδια;Είστε ερωτευμένοι και θέλετε να είστε μαζί όλη την ώρα! Είναι τόσο υπέροχο! Αλλά πότε θα έχετε χρόνο να ζήσετε διαφορετικά πράγματα; Θα έχεις παρατηρήσει ότι όταν βρισκόσαστε σε ξεχωριστούς χώρους, είτε εργασίας, είτε βόλτα με τους φίλους του ο καθένας, είτε γυμναστήριο ή απλά μια βόλτα στα μαγαζιά, βιώνετε πράγματα που θα σας δώσουν θέματα για να συζητήσετε με τον σύντροφο σας αργότερα, να τα μοιραστείτε μαζί του. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν κάνετε κάποια πράγματα και περνάτε χρόνο μακρυά ο ένας από τον άλλον, όταν συναντιέστε ξανά είσαστε πιο ανανεωμένοι και πιο αγαπημένοι. Έχετε κατά κάποιον τρόπο την ευκαιρία να χάσετε ο ένας τον άλλον και να τον ξαναβρείτε, και αυτό σας βοηθά να κατανοήσετε πραγματικά την αξία της σχέσης σας. Έχετε την ευκαιρία να λείψετε ο ένας στον άλλον.. Αυτό, πίστεψε με, θα κάνει την σχέση σας πιο δυνατή, σίγουρη και σταθερή!


Σε μια καλή σχέση, θα πρέπει και τα δύο μέρη να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον, ώστε να να αναπτυχθούν και να αλλάξουν προς το καλύτερο. Έχετε μια ζωή για να ζήσετε! Θα πρέπει να την ζήσετε στο έπακρο, να την ζήσετε με πάθος! Αν θέλεις να σταματήσεις την δουλειά σου, για να τελειώσεις με τις σπουδές σου, ο σύντροφός σου θα πρέπει να σε υποστηρίξει. Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι νέο επαγγελματικά θα πρέπει ο σύντροφος σου να σε υποστηρίξει. Όπως κι εσύ εκείνον. Ενθάρρυνε τον σύντροφο σου να διευρύνει τα ενδιαφέροντα του και τα χόμπι του. Οι αλλαγές αυτές θα φέρουν αισιοδοξία και θετική ενέργεια στη ζωή και στην σχέση σας. Γιατί; Γιατί κάνεις και κάνει κάτι που του αρέσει και τον ευχαριστεί και αυτό όταν συμβαίνει με την υποστήριξη του συντρόφου μας, δίνει ακόμα μεγαλύτερη χαρά και ενέργεια στην σχέση.


Ο συμβιβασμός δεν σημαίνει υποχώρηση.
 Δεν σημαίνει ότι χάνεις τον αγώνα. Στην πραγματικότητα, είναι ακριβώς το αντίθετο. Κάποιες φορές, και είμαι σίγουρος πως θα το ξέρεις ήδη, είναι πολύ δύσκολο να συμβιβάζεσαι. Θέλεις τα πράγματα να γίνουν με τον δικό σου τρόπο, γιατί πιστεύεις πως αυτός ο τρόπος είναι ο σωστός και είναι ο μόνος τρόπος που έχει νόημα. Όμως ο σύντροφος σου μπορείς να μην έχει την ίδια άποψη. Κάνε ένα βήμα πίσω και εξέτασε την άποψη του. Εάν ο σύντροφός σου έχει δίκιο, μην φοβάσαι να του το πεις. Αποδέξου τον τρόπο του ή τροποποιήστε και τις δύο προτάσεις ώστε να βρεθείτε κάπου στην μέση. Το σημαντικό δεν είναι το ποιος έχει δίκιο αλλά, να κάνετε πράγματα που θα βοηθούν την σχέση σας να εξελίσσεται. Ο συμβιβασμός είναι σίγουρα ένας τρόπος προς αυτή την κατεύθυνση.


Σίγουρα ο σύντροφος σου δεν περιμένει από σένα να είσαι υπερήρωας και σίγουρα ούτε κι εσύ από αυτόν. Είμαστε όλοι ανθρώπινοι. Όλοι έχουμε ελαττώματα. Είναι εντάξει να βγαίνουν στην επιφάνεια και χρειάζεται. Για την ακρίβεια είναι απαραίτητο για μια καλή σχέση. Για να έχετε μια σταθερή και ουσιαστική σχέση, πρέπει να κάνετε γνωστές τις αδυναμίες σας ο ένας στον άλλον. Ο σύντροφος σου θα είναι πιο προσεκτικός, όταν ξέρει ότι κάτι σε ενοχλεί και μπορεί να σε βοηθήσει, να δουλέψεις κάποια πράγματα που σου δυσκολεύουν τη ζωή και την καθημερινότητα ή να σε προστατέψει από αυτά.


Κάθε φορά, που θα έχετε μια διαφωνία στην σχέση σας, δεν έχει σημασία ποιος κέρδισε ή ποιος έχασε. Κανείς δεν κερδίζει και κανείς δεν χάνει. Είσαστε ένα, θυμάσαι.; “Εμείς”. Μάθετε μέσα από την διαφωνία και από το πώς αυτή επιλύθηκε. Συγχώρησε τον σύντροφό σου. Συγχώρησε τον εαυτό σου. Η διαφωνία έχει τελειώσει, έχει περάσει.. Αφήστε την πίσω και κρατήστε μόνο αυτό που μάθατε από αυτήν. Αυτό που θα κάνει την σχέση σας καλύτερη.


Όταν θέλεις κάτι μην περιμένεις από τον σύντροφο σου να διαβάσει την σκέψη σου. Δεν πρόκειται να συμβεί. Μίλησε του. Βεβαιώσου ότι ο σύντροφος σου γνωρίζει τι περιμένεις από αυτόν. Μια καλή επικοινωνία, είναι το πιο σημαντικό, για μια καλή σχέση. Μοιράζεσαι τα συναισθήματα σου μαζί του ή θεωρείς δεδομένο ότι τα ξέρει; Πες του πόσο τον αγαπάς και πόσο πολύτιμος είναι για σένα. Πώς επηρεάζει θετικά τη ζωή σου! Τίποτα δεν εννοείται, και είναι όμορφο να το μοιράζεσαι και να το υπενθυμίζεις στον αγαπημένο σου.

Αυτά είναι τα #8 πράγματα, που μαθαίνεις μέσα από μια καλή σχέση. Είναι τα #8 πράγματα που οδηγούν σε μια καλή σχέση! Ακολούθησε τα..

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Πώς η κτητικότητα δημιουργεί τον φόβο της απώλειας

Πώς να λύσεις τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σου

Τα #8 μικρά μυστικά για να δυναμώσεις την σχέση σου

Εάν θέλεις να βελτιώσεις τις σχέση με τον εαυτό σου, τον σύντροφό σου, τα παιδιά σου και τα οικονομικά σου τότε θα αγαπήσεις αυτό το πρόγραμμα. Επιτυχία σημαίνει μετρήσιμα αποτελέσματα. Η γνώση είναι δύναμη! Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα κάνε κλικ εδώ

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!