Πώς ο ύπνος μπορεί να σε βοηθήσει να επιλύσεις ένα δύσκολο πρόβλημα

“Η Εικόνα ενδέχεται να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα”

Ένα Blog σχεδιασμένο με τη βοήθεια του Freepik

Σου έχει συμβεί να δυσκολεύεσαι να πάρεις μια απόφαση;

Σου έχει συμβεί να δυσκολεύεσαι να επιλύσεις κάποιο πρόβλημα;

Όλοι οι άνθρωποι, έχουμε έρθει αντιμέτωποι κάποια στιγμή με κάποιο δύσκολο πρόβλημα, ή με την λήψη μιας δύσκολης απόφασης. Βασανιζόμαστε για να δώσουμε λύση.. “Σπάμε” το κεφάλι μας, αλλά τίποτα. Και όσο περισσότερο το σκεφτόμαστε τόσο πιο δύσκολο φαίνεται.. Το μυαλό, κάνει κύκλους όλη μέρα, και καταλήγει ξανά και ξανά στο ίδιο σημείο. Είναι εξαντλητικό έτσι δεν είναι;

Είμαι σίγουρος πως το έχεις βιώσει κι εσύ κάποια στιγμή στη ζωή σου.

Πώς θα σου φαινόταν, αν σου έλεγα ότι η λύση βρίσκεται σε κάτι τόσο απλό όσο ο ύπνος;


Σε περιόδους υψηλής πίεσης και άγχουςο ύπνος είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σουΆφησε τον εαυτό σου να κοιμηθεί, να ξεκουραστεί, να γαληνέψει και η απάντηση θα έρθει σε σένα.

Έρευνες σχετικές με την μνήμη και την γνώση έχουν δείξει, ότι οι άνθρωποι είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στην λήψη μιας απόφασης και στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων, μετά από έναν καλό ύπνο. Ο εγκέφαλος είναι πιο αποτελεσματικός στο να ξεπερνά τα εμπόδια, όταν του δίνεται χρόνος για να βρεθεί σε κατάσταση ηρεμίας.


Δεν είναι λίγες οι επιστημονικές ανακαλύψεις, οι καλλιτεχνικές και λογοτεχνικές δημιουργίες, αριστουργήματα, εφευρέσεις, που εμπνεύστηκαν από τα όνειρα. 

Όπως δεν είναι και λίγες οι φορές που όταν ξυπνάμε, ξαφνικά, έχουμε την απάντηση σε αυτό που αναζητούσαμε μπροστά μας. Σαν κάτι που ξέραμε από πάντα, αλλά δεν μας ερχόταν στο μυαλό. Όμως τότε, εκείνες τις πρώτες στιγμές, όταν ξυπνάμε, η απάντηση είναι εκεί, μπροστά μας.

Όταν κοιμόμαστε, ο εγκέφαλος μας συνεχίζει να επεξεργάζεται όλες αυτές τις σκέψεις, και τα δεδομένα που είχαμε στο μυαλό μας όταν ήμασταν ξύπνιοι. Μάλιστα, όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση ύπνου REM, γίνονται κάποιες περαιτέρω διαδικασίες και συσχετίσεις δεδομένων, οι οποίες βοηθάνε στην ανεύρεση λύσεων και στην λήψη αποφάσεων, με τρόπο πολύ διαφορετικό, περισσότερο δυναμικό και πιο δημιουργικό από όταν είμαστε ξύπνιοι.

Εάν, λοιπόν, κάποια στιγμή αισθάνεσαι κολλημένος, είναι καλύτερα να κάνεις ένα βήμα πίσω και να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα. Αφέσου να κοιμηθείς λίγες ώρες και άσε τον ύπνο να δουλέψει για σένα.

Θα εκπλαγείς, με το πώς θα σου φανούν όλα περισσότερο καθαρά, μετά από έναν καλό ύπνο. Άφησε τον εαυτό σου να ξεκουραστεί, και όταν ξυπνήσεις θα δεις το πρόβλημα με άλλη οπτική. Θα δεις λύσεις.. Θα λάβεις αποφάσεις.

Να θυμάσαι πως είσαι μοναδικός.. Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Ύπνος! Τον στερείσαι; Έχει τον τρόπο να σε εκδικηθεί..

Τα πιο σημαντικά 10-λεπτά της ημέρας σου, που θα κάνουν τη διαφορά

Πώς θα αλλάξει η ποιότητα της ζωής σου αν αλλάξει η εστίαση σου;

Πώς η Δέσμευση μπορεί να σου αλλάξει την ζωή life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΟΥΣ 
ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΟΥ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ;

Rethink! Η Γλώσσα του Ασυνείδητου νου

 

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!