Να είσαι ο εαυτός σου: Το μυστικό που δίνει πάθος στις σχέσεις σου

Καλοκαίρι!! Καλοκαίρι!! Καλοκαίρι!!

Απόλαυσε το! Είναι μαγευτικό, δεν είναι; Τι γίνεται όμως; Συνήθως το καλοκαίρι ανοίγει η διάθεση για φλερτ. Ανοίγει η διάθεση να βρούμε έναν σύντροφο. Αλλά στις μέρες μας ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι φλερτάρουν. Φλερτάρω, δεν σημαίνει απαραίτητα, σηκώνομαι και πάω να πω ότι είναι να πω, σε μια γυναίκα ή σε έναν άντρα. Ίσως να είναι κάτι πολύ βαθύτερο το φλερτάρω.

Όπως και να έχει όμως, αυτό είναι κάτι πολύ πιο προχωρημένο, οι περισσότεροι άνθρωποι αυτή την στιγμή δεν φλερτάρουν, ούτε φλερτάρονται.

Από την μία μεριά θα δούμε άντρες να λένε: “Δεν έχω την αυτοπεποίθηση να πάω να μιλήσω”. Κάθονται σε ένα μπαρ, βλέπουν μια γυναίκα, τους αρέσει πάρα πολύ, αλλά δεν πάνε ποτέ να της μιλήσουν, γιατί έχουν μάθει ότι πρέπει να πουν την σούπερ ουάου ατάκα, που θα κάνει την γυναίκα να ενθουσιαστεί..

Από την άλλη πλευρά οι γυναίκες λένε “Δεν υπάρχουν άνδρες που θα μας φλερτάρουν” αλλά δεν ξέρουν ότι είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα έχουν τις πόρτες κλειστές και δεν επιτρέπουν, δεν δίνουν το πράσινο φως στον άνδρα που είναι εκεί πέρα να πάει να τις πλησιάσει.

Υπάρχει βέβαια και μια κατηγορία των γυναικών που θα πάει να μιλήσει στους άνδρες. Εκεί τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για την πρώτη κατάσταση. Για εκείνη την κατάσταση στην οποία ο άνδρας χρειάζεται να πάει να μιλήσει, και μια γυναίκα χρειάζεται να είναι ανοιχτή, στο να ακούσει. Τι πρέπει να κάνουν οι μεν και τι πρέπει να κάνουν οι δε;

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Απέφυγε να προσπαθείς να πεις την σούπερ ουάου ατάκα.
 Απέφυγε να θέλεις να είσαι ο σούπερ ουάου άνθρωπος που θα εμπνεύσεις τον άλλον άνθρωπο.

Ας το πάρουμε και λίγο διαφορετικά.. Πόσα ζευγάρια δεν χωρίζουν στους 7 μήνες; Γιατί συμβαίνει αυτό; Πολλές φορές ένας από τους λόγους είναι ο εξής: Τους πρώτους 7 μήνες ήθελαν να δείξουν κάτι ουάου στον σύντροφο τους. Αλλά αντικειμενικά όταν δεν είσαι ο εαυτός σου, η αλήθεια θα φανερωθεί. Κι αν ο άλλος δεν σε έχει επιλέξει για αυτό που είσαι αλλά γι’ αυτό που του δείχνεις ότι είσαι, αργά ή γρήγορα θα χωρίσετε ή η σχέση θα πάρει την κατηφόρα. Αυτός λοιπόν για μένα, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι ο πιο σημαντικός λόγος που πρέπει να είσαι ο εαυτός σου.

Από την άλλη πλευρά ζούμε σε μια εποχή που πραγματικά οι άνθρωποι έχουμε κουραστεί. Στον χώρο των επιχειρήσεων γραβάτες, δηθενιές και τέτοια πράγματα. Στον χώρο των σχέσεων να παίξω ότι είμαι ο ένας, ότι είμαι ο άλλος.. Με τους φίλους κάτι αντίστοιχο. Αλλά ξέρεις τι γίνεται; Είμαστε δυστυχισμένοι. Γιατί; Γιατί δεν είμαστε εμείς. Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να είσαι ο εαυτός σου;


Άκουσα κάποια στιγμή σε μια ομιλία, ο Oscar Wilde έλεγε “Να είσαι εσύ. Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι”. Και είναι τέλειο! Δεν συμφωνείς; Είναι χίλιες φορές καλύτερο, να ακούσω εκατό όχι σ’ αυτό που πραγματικά εγώ έχω επιλέξει να είμαι, παρά να είμαι κάτι άλλο και να μου πούνε ναι, και να πρέπει κάποια στιγμή με κάποιο τρόπο να προσπαθώ να αποδείξω κάτι για το οποίο δεν είμαι εγώ .

Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ξεροκέφαλοι και δεν πρέπει να αλλάξουμε.. Όχι! Βέβαια όταν κρίνεις ότι αυτό που κάνεις είναι δυσλειτουργικό πρέπει να το αλλάξεις. Αλλά θα πρέπει να το αλλάξεις γιατί είναι δικιά σου απόφαση,  γιατί έχεις δει ότι εσύ θέλεις κάτι άλλο στη ζωή σου, και όχι για να αρέσεις στους άλλους ανθρώπους.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον εαυτό σου;

Τις προάλλες διάβασα κάτι πολύ ωραίο που έλεγε “Δεν παίζει ρόλο πόσο μεγάλη είναι η φήμη σου, αλλά το ποια είναι η γνώμη για τον εαυτό σου”. Γιατί η γνώμη για τον εαυτό σου είναι δικιά σου, ενώ η φήμη σου εξαρτάται από το τι γνώμη έχουν οι άλλοι για σένα. Δεν είναι υπέροχο;

Έτσι λοιπόν ας επιστρέψουμε στο θέμα μας. Στο φλερτ το #1 κατά την προσωπική μου άποψη, είναι να είσαι αυθεντικός. Εάν σου αρέσει μια γυναίκα, σήκω, πήγαινε μίλησε και απλά να είσαι εσύ. Απ’ την άλλη αν είσαι γυναίκα και θα ήθελες πολύ να έρθει να σου μιλήσει ένας αυθεντικός άνδρας τότε άνοιξε το πεδίο σου. Γίνε ανοιχτή στο φλερτ. Γιατί αυτό που συμβαίνει πολλές φορές είναι ότι οι άνθρωποι ναι μεν θέλουμε κάτι, αλλά είμαστε κλειστοί ως προς αυτό, χωρίς να το ξέρουμε.

Έτσι λοιπόν παρατήρησε, ο τρόπος που κάθεσαι, ο τρόπος που κινείσαι, ο τρόπος που μιλάς, ο τρόπος που κρίνεις, είναι ανοιχτός στο να δεχθείς ένας άνδρας να σε φλερτάρει; Εάν όχι άλλαξε το. Γιατί; Το καλοκαίρι έφτασε. Θα πας διακοπές σε λίγο καιρό. Κι έτσι σου εύχομαι με αυτόν τον τρόπο να απολαύσεις τις στιγμές σου, τις ημέρες σου, τις διακοπές σου και την καθημερινότητα σου. Γιατί; Γιατί στο τέλος της ημέρας η ζωή είναι ένας έρωτας.

Η κάθε στιγμή μπορεί να είναι ερωτική. Και τελικά το φλερτ δεν έχει να κάνει μόνο με τις σχέσεις. Το φλερτ είναι τρόπος ζωής. Να φλερτάρεις τον εαυτό σου. Να φλερτάρεις τη ζωή. Να φλερτάρεις την καθημερινότητα σου.

Να θυμάσαι, να είσαι τρελός..

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

ΟΙ #3 ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!