Πώς να διαχειριστείς τον πόνο και τις δυσκολίες των δικών σου ανθρώπων;

Σήμερα θα αναπτύξουμε ένα θέμα το οποίο είναι πάρα πολύ αγαπημένο, το βιώνουν συνήθως όλοι οι άνθρωποι και είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις στην καθημερινότητα.

Γιατί η ζωή δεν είναι θεωρία και φιλοσοφικές συζητήσεις. Είναι τελικά τι θα κάνω στο εδώ και τώρα.

Ένα από αυτά που συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους, και γι’ αυτό δημιούργησα αυτό το άρθρο γιατί μου ζητήθηκε, είναι ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν όταν υπάρχει ένας πόνος στην σχέση τους με τους άλλους ανθρώπους. Και όταν λέω πόνος εννοώ όταν οι δικοί τους άνθρωποι, οι άνθρωποι που αγαπούν, που έχουν καλές σχέσεις είναι σε δύσκολη κατάσταση. Μπορεί να είναι σε κατάθλιψημπορεί να έχουν κρίσεις πανικού , μπορεί να είναι άρρωστοι, οτιδήποτε..


Η απάντηση έρχεται μέσα από μία εμπειρία που είχα. Υπάρχουν κάποια διαστήματα στα οποία κάνω πολλές ώρες διαλογισμό μέσα στην ημέρα ,(μπορεί να είναι 10 ή 12 ώρες και αυτό να κρατάει 10-20 ημέρες). Εκεί λοιπόν τι παρατήρησα; Παρατηρώ, την ώρα που κάθομαι σε διαλογισμό, και επιλέγω να κάτσω σε μία στάση όπου  το σώμα μου μετά από λίγο αρχίζει να πονάει σε πολλά σημεία, το μυαλό μου  αρχίζει να σκέφτεται τα πάντα, και ο πόνος να γίνεται αβάσταχτος.

Με την εξάσκηση και καθώς περνάνε οι ώρες, οι μέρες, καθώς αρχίζω να παίρνω τον έλεγχο του μυαλού μου συμβαίνει κάτι μαγικό.. Ο πόνος εξαφανίζεται. Και για μένα, μέσα από αυτό βγαίνει ένα συμπέρασμα: Ο μεγαλύτερος πόνος δεν έχει να κάνει με αυτό που συμβαίνει. Ο μεγαλύτερος πόνος έχει να κάνει με το τι κάνει το μυαλό μου εκείνη την στιγμή σχετικά με αυτό. Γιατί συνήθως το μυαλό ταυτίζεται με τις καταστάσεις, με τα γεγονότα, φτιάχνει ένα δράμα, μπαίνει ακόμα πιο βαθιά μέσα σε όλο αυτό, το προβάλλει στο μέλλον και λέει “Α! Τώρα τι θα κάνω αν.. εκείνο, το άλλο..” και αρχίζει να αντιδράει σε αυτό. Κι όσο μεγαλώνει ο πόνος τόσο μεγαλώνει το δράμα, κ.ο.

Ναι Μάνο, όμως η ερώτηση είναι η εξής: Όταν ο άνθρωπος σου μπορεί να έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και δεν μπορεί να κινηθεί, έχει μία ασθένεια, είναι σε κατάθλιψη.. τι κάνεις;”

Επαναλαμβάνω: Αυτό είναι ένα γεγονός. Ο πόνος σ’ αυτό το γεγονός έρχεται από το πως εσύ κι εγώ θα το αντιληφθούμε.


Αυτό όμως για να το αντιληφθείς, εάν δεν το αντιλαμβάνεσαι ήδη, θα συμβεί μόνο μέσα από την διαδικασία του να το ζήσεις βιωματικά. Να αρχίζεις λοιπόν και να το συνειδητοποιείς ή να αρχίσεις να το βιώνεις.. Και δεν λέω με εκείνα τα γεγονότα που είναι πολύ δυνατά, ξεκίνα από κάτι πιο απλό.. Από το φαγητό που δεν έφαγες.. Από την γεύση του φαγητού που θα ήθελες να παραγγείλεις σε ένα εστιατόριο και αυτό δεν το είχε.. Απ’ το ότι δεν σου έχουν ψήσει καλά το φαγητό σου στην ταβέρνα.. ΟτιδήποτεΞεκίνα από αυτά τα απλά καθημερινά πράγματα ώστε να αρχίσεις να εκπαιδεύεις το μυαλό σου, να σταματήσει να υποφέρει.. Πώς υποφέρει; Για παράδειγμα θυμώνεις γιατί η μπύρα δεν ήταν κρύα.. Θυμώνεις γιατί άργησε 10 λεπτά ο σύντροφος σου.. κ.ο.

Ξεκίνα από εκεί, και θα δεις ότι σιγά σιγά μέσα σου θα χτίζεται ασυνείδητα και αν, κούφια η ώρα, έρθει εκείνη η στιγμή που δεν θα μπορείς να κάνεις αλλιώς ,και θα είσαι αντιμέτωπος με κάτι το οποίο είναι σημαντικό και σοβαρό για σένα, θα δεις χωρίς να το θέλεις ότι θα το διαχειριστείς με απόλυτη ψυχραιμία.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Θέλω να σου ζητήσω να το μοιραστείς..

Να μοιραστείς όλα εκείνα τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις απορίες.. τις ενέργειες σου!

Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι στη διάθεσή σου.

Διάβασε, παρακολούθησε, σχολίασε και μοιράσου ό,τι βρίσκεις ενδιαφέρον.

Αν λοιπόν αυτό το άρθρο έχει αξία για σένα, βοήθησε να εξαπλώσουμε αυτό το μήνυμα..

Το παραπάνω άρθρο υπάρχει και σε μορφή video από τον Μανώλη στο Youtube. Όλα τα videos που διαθέτει ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια – χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί, όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας, που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές υψηλής απόδοσης, είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο.                     

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ.

Είσαι υπέροχος! Είσαι μοναδικός!

Σου αξίζει μια αξιολάτρευτη ζωή! Βγες έξω να την διεκδικήσεις!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!